Evropská liga - preview 4. kola skupinové fáze

09.11.2023, 08:33
Previews
Johan Cruyff Arena (© AFP)

Evropská liga vstupuje do své druhé poloviny v rámci skupinové fáze, představí se v ní mimochodem i dva čeští zástupci Slavia se Spartou. Ve hře budou také tři anglické celky, Brighton přitom čeká duel na půdě nevyzpytatelného, ale evidentně lepšícího se Ajaxu. Leverkusen čeká zápas v dalekém Ázerbájdžánu...

Skupina A

SC Freiburg - TSC Bačka Topola

čtvrtek 21:00

Pokud Freiburg ve čtvrtek porazí Bačka Topola, zajistí si pokračování v evropských pohárech i na jaře. Breisgauer budou v zápase jasným favoritem, do karet jim hraje například špatná forma soupeře. Domácí se ovšem musí mít na pozoru - první vzájemný zápas před dvěma týdny si zbytečně zkomplikovali.

Zmíněný duel na konci října zahájilo lépe srbské mužstvo, které šlo do vedení. Něčemu podobnému se chce Freiburg tentokrát vyhnout. "Musíme jednat koordinovaněji a s větší vážností. V Bačce Topole jsme v podstatě nebránili a dostali jsme gól," připomněl před odvetou v Německu trenér SCF Christian Streich. Breisgauer nicméně dva týdny staré střetnutí nakonec zvládli. A to především díky svému kapitánu Vincenzu Grifovi, jenž nasázel hattrick.

Bačka Topola zatím uhrála ve skupině A jeden bod za cennou remízu s Olympiakosem. S rolí otloukánka musela v Evropské lize počítat, víc ovšem její fanoušky jistě trápí forma z posledních týdnů napříč všemi soutěžemi. Až uplynulý víkend totiž mužstvo z Vojvodiny ukončilo vítězný půst trvající od poloviny září. Přesto TSC zůstává v tabulce srbské nejvyšší soutěže na třetím místě za dvěma velkokluby z Bělehradu.

Freiburg, jenž je v německé Bundeslize osmým nejlepším celkem, bude ve čtvrtek postrádat záložníka Rolanda Sallaie a útočníka Maximiliana Philippa. Z marodky naopak zmizel uzdravený Yannik Keitel. Bačka Topola postrádala chvíli brankářskou jedničku Veljka Iliće i pravého beka Miloše Cvetkoviće. Výlet do Německa si ale ani jeden nenechá ujít.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Ginter, Lienhart, Gulde - Doan, Eggestein, Höfler, Weißhaupt - Rohl, Höler, Gregoritsch

TSC Bačka Topola - pravděpodobná sestava:
Ilic - Cvetković, Stojić, Đorđević, Čalusić, Petrović - Rádin, Djakovać, Vulić, Ćirković - Milovanović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.73 - 21.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

West Ham United - Olympiakos Pireus

čtvrtek 21:00

West Ham si po dvou úvodních výhrách v základní skupině Evropské ligy věřil i v Řecku, ovšem houževnatému Olympiakosu nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2 a lehce si tak zkomplikoval "očekávanou" cestu za postupem do osmifinálové fáze. Nyní se představí v domácím prostředí a bude považován za favorita, nicméně klub z Pireusu určitě nedá kůži zadarmo a v případě dalšího překvapení se může vyhoupnout i do čela skupiny A.

"Kladiváři" mají stejně jako v předešlém ročníku problémy v anglické nejvyšší soutěži. V předchozích čtyřech případech totiž hned třikrát prohráli a vybojovali jediný bod, v generálce na tento čtvrteční souboj nezvládli přestřelku v městském derby s Brentfordem (2:3). Londýnský klub se tak v tuto chvíli propadl na dvanáctou příčku Premier League se čtrnácti body a horní polovina tabulky mu začíná unikat.

Do hlavní fáze EL naopak vstoupili výhrou nad srbským outsiderem Bačka Topola (3:1) a poté si odvezli všechny body i z půdy německého Freiburgu (2:1), po nečekané porážce v Řecku však klesli na druhé místo tabulky o skóre právě za německý celek. Teď na vlastním stadionu mohou odrazit nápor Olympiakosu, naopak v případě další ztráty si svou situaci výrazně zkomplikují.

Manažer David Moyes zřejmě zařadí do základní jedenáctky českého krajánka Tomáše Součka, ale druhý český reprezentant Vladimír Coufal by měl začít na lavici náhradníků. Moyes nemusí řešit příliš velké problémy s marodkou, mimo hru možná bude jen Zouma. "Každá porážka je pro nás ponaučením a ještě více za předpokladu, když se během krátké chvíle opět potkáme se stejným soupeřem. Olympiakos má kvalitní tým a nikdy se nevzdává, teď ho však musíme porazit," řekl Moyes s očekáváním v hlase.

Hostující celek se až do předchozího ligového kola nacházel na čele Super League, jenže v neděli nezvládl divoký duel s konkurenčním PAOK (2:4) a klesl tak na druhou pozici s dvaadvaceti body o skóre za vedoucí Panathinaikos. Výběr vedený španělským kormidelníkem Diegem Martínezem nejprve podlehl Freiburgu (2:3) a pak neudržel náskok v Srbsku s Bačkou (2:2), avšak nečekaná výhra nad West Hamem ho vrátila do hry. Martínez nemůže využít služeb Leidnera s Richardsem a pravděpodobně ani Fadigy s Freirem.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Kehrer, Mavropanos, Aguerd, Cresswell - Ward-Prowse, Soucek, Lucas Paqueta - Kudus, Bowen, Benrahma

Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Rodinei, Porozo, Retsos, Ortega - Alexandropoulos, Camara, Hezze - Podence, Jovetič, Fortounis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.35 - 5.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg (GER)
3
2
0
1
7 : 5
6
2
West Ham United (ENG)
3
2
0
1
6 : 4
6
3
Olympiakos Pireus (GRE)
3
1
1
1
6 : 6
4
4
TSC Bačka Topola (SRB)
3
0
1
2
4 : 8
1

Skupina B

AFC Ajax - Brighton & Hove Albion

čtvrtek 18:45

Nejúspěšnější nizozemský tým historie prožívá jednu z nejhorších sezon, aktuálně to však, vypadá, že se pod vedením nového trenéra Johna van 't Schipa přeci jen blýská na lepší časy. Amsterdamský klub totiž uplynulý týden zvládl oba ligové duely a po dvou jasných výhrách hodlá uspět i na evropské scéně, na druhou stranu proti němu stojí největší favorit skupiny B Brighton, kterému před čtrnácti dny podlehl 0:2.

Ajax téměř od začátku tohoto ročníku prožíval nebývalou krizi, až do minulého čtvrtka nevyhrál desetkrát po sobě a v Eredivisii nebodoval pětkrát v řadě, díky tomu se navíc vůbec poprvé propadl na úplně poslední místo tabulky. Po odvolání kouče Mauriceho Steijna a krátké pouti asistenta Hedwigese Madura převzal tým současný lodivod Van 't Schip a Ajax pod jeho vedení zdolal v dohrávce 3. Kola Waalwijk (2:0) i o víkendu Heerenveen (4:1).

Jeho svěřenci se proto posunuli v nizozemské nejvyšší soutěži na jedenácté místo s jedenácti body. "Jsme na začátku naší cesty a nemůžeme si myslet, že po dvou ligových výhrách máme vyhráno. Utkání s Brightonem bude zcela odlišné a je velmi pravděpodobné, že teď nebudeme dominantní na míči. Musíme se vyrovnat s jeho obrovskou silou a zcela jinou rychlostí, než na kterou jsme zvyklí," prohlásil Van 't Schip s velkou opatrností v hlase.

Domácí celek v základní skupině EL ještě nevyhrál, jelikož kromě již zmiňované porážky s nadcházejícím soupeřem se rozešel smírně s francouzskou Marseille (3:3) i s řeckým AEK (2:2) a v tabulce je úplně poslední čtvrtý se dvěma body. Hosté v úvodních dvou střetnutích také nezvítězili a po šokující prohře s aténským protivníkem (2:3) získali bod ve Francii s Marseille (2:2), momentálně jsou tedy druzí se čtyřmi body o skóre před AEK.

The Seagulls se v této sezóně Premier League znovu snaží zanechat dobrý dojem a i ve velké konkurenci na tom nejsou úplně špatně - v jedenácti případech vybojovali osmnáct bodů a patří jim sedmé místo, avšak momentálně již pětkrát za sebou nevyhráli a naposledy se rozešli smírně s Evertonem (1:1). "Ajax i přes současné problémy disponuje obrovskou silou a jsem si jistý, že teď nás čeká mnohem těžší zápas než před vlastnímu fanoušky," má jasno kormidelník Brightonu Roberto De Zerbi.

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Taylor, Tahirovic, Van den Boomen - Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Van Hecke, Dunk, Milner - Fati, Gross, Gilmour, Mitoma - Pedro, Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 4.38 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

AEK Atény - Olympique Marseille

čtvrtek 21:00

Skupina B patří mezi ty nejvíce vyrovnané skupiny Evropské ligy a mezi prvním a posledním týmem panuje vzdálenost jen tří bodů. Právě o bod nad svými nejbližšími pronásledovateli ční Marseille, která se pokusí obrat o body domácí AEK.

Tohle je obecně hodně zajímavá skupina, protože zatím jsme viděli hodně dramatických momentů i branek. Zatím jich padlo 23 a nejvíc z nich dala Marseille, osm. Ta se taky raduje z největšího počtu bod, protože jich má na kontě 5, zatímco domácí AEK Atény jsou o bod zpět spolu s anglickým Brightonem. Ani Ajax na posledním místě ale není rozhodně bez šance, i když v těchto chvílích se těžko tipuje, co tápající velikán předvede další den.

Trenér Matias Almeyda v minulém utkání s Marseille sledoval, jak jeho hráči dotáhli domácí vedená a na Stade Vélodrome to chvíli vypadalo s Řeky nadějně. Jenže pak se hosté dopustili v krátkém časovém intervalu dvou faulů, z nichž pokaždé rezultovala penalta. Tu první proměnil Amine Harit a druhou záložník Jordan Veretout, takže se z výhry nakonec radoval účastník Ligue 1.

AEK odpovědělo velmi rychlo a dobře, když v domácí Super League zvládlo důležitý duel s PAOK Soluň a povedlo se mu vyhrát s čistým kontem. Minulý duel už ale z jeho strany tak povedený nebyl. Morgan Schneiderlin mu sice pomohl do vedení vlastním gólem, ale v samém závěru AEK kapitulovalo a nakonec si rozdělilo body s Kifisiasem. V tabulce proto nyní zaujímá až třetí místo. Má sice na první Panathinaikos ztrátu jen jednoho bodu, ale zase AEK hrálo o zápas navíc.

Marseille neprožívá úplně ideální období a to je nejspíš ještě hodně slabé slovo. Mužstvo z Provence si pokazilo renomé výtržnostmi vlastních fanoušků v tom neslavném utkání s Lyonem a ani na hrací ploše to není ono. Trenér Gennaro Gattuso minule sledoval jen remízu svých hráčů s Lille a Marseille proto patří stále až devátá příčka. Navíc se mu teď vážně zranil záložník Rongier, který se do hry nezapojí několik měsíců.

AEK Atény - pravděpodobná sestava:
Athanasiadis - Sidibe, Vida, Mitoglou, Mohammadi - Amrabat, Galanopoulos, Pineda - Mantalos - Zuber, Ponce

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Blanco - Clauss, Mbemba, Balerdi, Lodi - Kondogbia, Veretout, Rongier - Harit, Vitinha, Ndiaye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.51 - 2.81

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Olympique Marseille (FRA)
3
1
2
0
8 : 6
5
2
Brighton & Hove Albion (ENG)
3
1
1
1
6 : 5
4
3
AEK Atény (GRE)
3
1
1
1
5 : 6
4
4
AFC Ajax (NED)
3
0
2
1
4 : 6
2

Skupina C

Real Betis - Aris Limassol

čtvrtek 21:00

Na Estadio Benito Villamarín v Seville se ve čtvrtek večer utkají dva týmy, které stojí na opačných pólech tabulky. Domácí vládce skupiny C by se rád odpoutal od svých blízkých pronásledovatelů a je pravda, že ani Limassol ještě rozhodně není z kola ven.

Skupina C, která díky účasti pražské Sparty asi zajímá nejednoho českého fanouška, je mimořádně vyrovnaná. Vždyť první tým od posledního rozděluje jen vzdálenost tří bodů! Právě tuhle propast se pokusí zvětšit domácí Real Betis, který poslední Aris doma přivítá. Béticos sice začali hodně špatně, protože hned na úvod překvapivě nestačili na skotské Rangers, ale následně si spravili chuť dvěma výhrami za sebou.

S ohledem na to, jak málo je ale odlišuje od posledního místa, nemá tým trenéra Manuela Pellegriniho moc prostoru na obměnu nebo zaváhání. Když se Real Betis s Arisem utkal naposledy, dokázal sice vyhrát, ale hodně se na výhru nadřel. Nakonec byl rád, že z množství šancí proměnil jedinou a chválil střelce Asaneho Diaa. Teď bude hýřit optimismem, protože od té doby vyhrál další tři duely, přičemž v poháru zasadil mužstvu Hernánu těžký debakl v podobě dvanácti vstřelených branek!

Na něco takového Aris samozřejmě není zvyklý, protože v poslední době nedostal víc než tři branky za utkání a to ještě sporadicky. V Evropské lize zatím dokázal posbírat tři body za jednu výhru a má negativní skóre 4:5. Je fakt, že Aris ukázal snad v každém zápase, že umí být nebezpečný a že body rozhodně nerozdává snadno. Na duel se Španěly se Aris naladil ligovou výhrou nad Salamis, kterou porazil těsně 2:1. Byla to jeho už pátá výhra z šesti posledních soutěžních klání.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerín, Pezzella, Riad, Miranda - Rodriguez, Roca - Diao, Isco, Pérez - Willian José

Aris Limassol - pravděpodobná sestava:
Vaná - Boakye, Yago, Moucketou-Moussounda, Urošević - Struski, Szöke - Bengtsson, Gomis, Mayambela - Babicka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.71 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rangers FC - Sparta Praha

čtvrtek 21:00

Sparťané se ve čtvrtečním 4. kole skupiny C Evropské ligy představí v Glasgow proti Rangers. Zápas může napovědět o postupujícím do další fáze, jelikož oba týmy mají po vzájemné bezbrankové remíze z Prahy čtyři body. Utkání bude opět pikantní pro trenéry Philippea Clementa i sparťanského Briana Priskeho, kteří spolu nastupovali v FC Bruggy. Duel na padesátitisícovém Ibrox Stadium má výkop ve 21:00 SEČ.

Úřadující čeští šampioni sehrají dva ze zbývajících tří zápasů ve skupině venku, Rangers naopak doma. Oba ztrácejí na vedoucí Betis dva body, o bod za nimi je Aris Limassol. První celky ze skupin projdou do osmifinále, druzí se v play off utkají o postup do stejné fáze Evropské ligy s týmy z třetích příček v Lize mistrů. Mužstva na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

Sparta vyhrála nad Rangers jediný z posledních čtyř pohárových zápasů, oba dosavadní na jejich hřišti prohrála a pokaždé inkasovala dvě branky. Rekordní pětapadesátinásobní skotští mistři doma porazili českého soupeře ve čtyřech z dosavadních pěti pohárových utkání. Pražané zase v pohárech od triumfu 4:1 na stadionu Celtiku (rovněž v EL) v listopadu 2020 nezvítězili venku v pohárech 11 duelů po sobě.

Letenští v sobotu zdolali Bohemians v lize 2:0. Po duelu s "Klokany" dostali hráči i realizační tým Sparty dva dny volna. "Jsme ve fázi sezony, kdy máme hodně zápasů a tréninků, takže jsme potřebovali načerpat energii. Jestli utkání v Glasgow bude na podzim to nejklíčovější, nevím. Budeme si na to muset počkat do 14. prosince, kdy nás čeká poslední skupinový duel v Evropské lize na hřišti Arisu," uvedl po utkání Priske na tiskové konferenci.

Stejně jako v Praze i v Glasgow se potká s trenérem Clementem, s nímž v letech 2006 až 2008 nastupoval v obraně Brugg. Společně vyhráli Belgický pohár. Jako trenéři se proti sobě postavili už v říjnu 2021 v belgické lize, kdy Priske vedl Antverpy a Clement Bruggy. I tehdy jejich souboj skončil nerozhodně (1:1). Clement jako kouč v dosavadních třech pohárových utkáních s českými soupeři nevyhrál; kromě dva týdny starého na Letné v únoru 2019 s Genkem ve 2. kole EL remizoval na Slavii 0:0 a doma jí podlehl 1:4.

Rangers pod devětačtyřicetiletým Belgičanem v pěti soutěžních zápasech neprohráli a nevyhráli pouze na Spartě. Naladili se nedělním triumfem 3:1 nad Hearts v semifinále Ligového poháru. "Proti Spartě to bude těžké utkání, ale doufám, že fanoušci budou pokračovat v podpoře našeho týmu. Dodávají nám ohromnou energii a doufám, že si na Ibroxu ve čtvrtek pozitivně zakřičí," citoval klubový web Clementa.

Vedle trenérů má utkání zvláštní náboj i pro několik hráčů. Útočníci Abdallah Sima (Rangers) a Jan Kuchta (Sparta) spolu hráli ve Slavii, s níž v ročníku 2020/21 získali double za vítězství v lize i domácím poháru. Dojít může také na souboj ekvádorských reprezentantů Josého Cifuentese na straně domácích a Angela Preciada v týmu soupeře.

Rangers FC - pravděpodobná sestava:
Butland - Tavernier, Goldson, Balogun, Davies - Cantwell, Lundstram - Lammers, Jack, Sima - Danilo.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Sörensen - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Zelený - Karabec, Birmančevič - Kuchta.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.71 - 3.91

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Betis (ESP)
3
2
0
1
3 : 2
6
2
Sparta Praha (CZE)
3
1
1
1
4 : 4
4
3
Rangers FC (SCO)
3
1
1
1
2 : 2
4
4
Aris Limassol (CYP)
3
1
0
2
4 : 5
3

Skupina D

Atalanta Bergamo - SK Sturm Graz

čtvrtek 21:00

Až se ve čtvrtek navečer otevřou brány stadionu Gewiss v Bergamu, bude mít domácí Atalanta jasný cíl - udržet si svou sérii pohárové neporazitelnosti. S úplně opačnými úmysly sem ale dorazí Sturm Graz, který potřebuje uspět, aby si udržel blízkost druhého postupového místa.

Atalantě úvod skupinové fáze poměrně vyšel, byť její skupina nepatří k nejlehčím. Ale přesto si svěřenci trenéra Gasperiniho dokázali vybudovat náskok tří bodů na nejbližší oponenty. Těmi jsou portugalský Sporting a právě Sturm Graz. Další výhra by Orobici posadila do sedla a přiblížila by jim postup do vyřazovací fáze ve chvíli, kdy zbývají odehrát jen dvě kola. Když se Atalanta postavila proti Sturmu naposled, uhrála s ním remízu 2:2. O obě branky italského celku se postaral jindy střídající Luis Muriel.

Přesto ale Atalanta tušila, že z tohoto utkání šlo získat mnohem víc. Zvlášť když hrála po většinu druhé půle s výhodou jednoho muže v poli. Doposud se Atalantě v Evropské lize dařilo. Gasperiniho mužstvo zatím skórovalo v každém ze tří duelů, přičemž do sítě Sportingu se prosadilo duo mladíků Giorgio Scalvini a Matteo Ruggeri. Tím se oba kluci zapsali do historie, protože v evropských pohárech nikdo mladší za Atalantu v historii ještě neskóroval.

Atalantě kromě dlouhodobé absence El Bilala Tourého nikdo nechybí a hrát bude i Rafael Tolói, který má karetní trest jen v rámci Serie A. Hostům naopak schází Kiteišvili, Jatta a Geyrhöfer. Sturm Graz má za sebou nepovedené ligové utkání s LASK Linz, od něhož dostal tři branky. Přesto si od něj udržuje odstup dvou bodů a v tabulce mu patří solidní druhé místo za Salzburgem. Trenér Christian Ilzer sází i na venkovní formu, neboť jeho mužstvo prohrálo od konce srpna jediné venkovní utkání.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, Éderson, De Roon, Ruggeri - Koopmeiners - Muriel, Lookman

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Scherpen - Johnston, Affengruber, Wüthrich, Schnegg - Horvat, Stanković, Lavalée - Prass - Sarkaria, Włodarczyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.14 - 13.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sporting CP - Raków Częstochowa

čtvrtek 21:00

Sporting je ve skupině D Evropské ligy stále považován za jednoho z největších kandidátů na přímý postup do osmifinále, ovšem po polovině soutěže se mu nedaří úplně podle představ. A teď se pokusí přiblížit k vedoucí Atalantě proti nevyzpytatelnému Rakówu. Lisabonský favorit doposud posbíral čtyři body a patří mu druhá příčka s tříbodovým mankem na italského vyzyvatele, před třetím Sturmem je však jen díky lepšímu skóre.

CP zahájilo svou pouť na evropské scéně ve Štýrském Hradci a nakonec se mohlo radovat z nejtěsnějšího vítězství 2:1, poté však stejným poměrem podlehlo rivalovi z Bergama a před čtrnácti dny nepotvrdilo roli favorita ani na stadionu Miejski, místnímu týmu Raków Częstochowa totiž darovalo jeho první bod po remíze 1:1. Pokud teď chce oživit svou naději na přímý postup mezi šestnáctku nejlepších v EL, svého rivala musí bezpodmínečně porazit.

Přitom svěřenci trenéra Rúbena Amorima po tříleté pauze odvážně usilují o návrat na portugalský trůn, jelikož v dosavadních deseti duelech hned devětkrát zvítězili a jen jednou remizovali - se ziskem osmadvaceti bodů tedy vládnou Primeira Lize a před městským rivalem Benficou drží tříbodový náskok. V generálce na tento čtvrteční duel zdolali Amadoru 3:2. Po tomto utkání s Rakówem je čeká právě ostře sledovaný šlágr s obhájcem titulu Benficou.

"Samozřejmě při takto náročném programu je velmi těžké udržet skvělou formu po celou dobu. Naším cílem je získat titul, ale také Evropská liga má obrovský náboj a my v ní nechceme zklamat. Blížící se zápas s Benficou samozřejmě vnímáme, na druhou stranu se teď plně koncentrujeme na Raków a dobře víme, že potřebujeme tři body. Snadné to nebude, ovšem s ničím jiným než s výhrou spokojeni nebudeme," řekl teprve osmatřicetiletý Amorim.

Hosté jsou zatím beznadějně poslední s jediným bodem a v případě třetí porážky ve skupině jejich naděje na vylepšení aktuální pozice výrazně klesnou. V lize naposledy deklasovali Zagłębie Lubin vysoko 5:0, v tabulce jim i proto náleží čtvrté místo se šestadvaceti body. Domácí postrádají Geného a vykartovaného Gyokerese, polský outsider nemá k dispozici Gryszkiewicze, Lópeze, Svarnase, Zwolinského a pravděpodobně ani Arseniče.

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Israel - Diomandé, Coates, Inacio - Esgaio, Hjulmand, Morita, Reis - Goncalves, Paulinho, Edwards

Raków Częstochowa - pravděpodobná sestava:
Kovačevič - Tudor, Racovitan, Rundič - Silva, Berggren, Lederman, Plavšič - Yeboah, Crnac, Nowak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.61 - 15.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
3
2
1
0
6 : 3
7
2
Sporting CP (POR)
3
1
1
1
4 : 4
4
SK Sturm Graz (AUT)
3
1
1
1
4 : 4
4
4
Raków Częstochowa (POL)
3
0
1
2
1 : 4
1

Skupina E

LASK Linz - RU Saint-Gilloise

čtvrtek 18:45

LASK zatím okusil tvrdou realitu skupinové fáze Evropské ligy a není divu, že se mu to zatím moc nelíbí. Rakouský celek ještě neposbíral ani jeden bod a tuhle tristní bilanci se pokusí napravit v domácím duelu s belgickým Saint-Gilloise.

LASK prožil před pár týdny velmi zajímavé, ale frustrující utkání. Když se poprvé postavil proti Saint-Gilloise, tak mu stačilo jen pár desítek minut, aby se dostal do vedení. Jenže i když po poločase nad svým sokem vedl nejtěsnějším možným rozdílem, nakonec to na body nestačilo. LASK sice vedl nad domácími ještě sedm minut před koncem, jenže díky gólům Puertase s Burgessem se fanoušci dočkali velkého obratu.

Do čtvrtého hracího dne tak jdou svěřenci trenéra Thomase Sagedera z posledního místa a bez bodů. V celé soutěži najdeme už jen jeden další tým, který je na tom stejně špatně, švédský Häcken. LASK nyní tedy hraje o všechno, protože pokud by prohrál i čtvrtý duel a zároveň Liverpool nějakým záhadným způsobem prohrál svůj duel s Toulouse, tak by už LASK od posledního místa nic nezachránilo.

Domácí mužstvo se navíc připravuje ve značně okleštěné sestavě, protože mu schází Adil Taoui, Tobias Anselm, Ebrima Darboe, Branko Jovičić, René Renner a Philipp Wiesinger. Hostům pak chybí útočné duo Amoura - Amani.

Nicméně Belgičané jsou momentálně v dobrém rozmaru. V posledních šesti soutěžních duelech se pokaždé radovali z výhry, i když je musí trochu mrzet, že jen jednou se to stalo s čistým kontem. Mužstvo ze země detektivního velikána Hercula Poirota naposledy zvládlo ligový šlágr, když si poradilo s Bruggami. I díky tomu pořád zůstává na prvním místě tabulky s náskokem čtyř bodů před druhým Anderlechtem.

LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Lawal - Zieris, Andrade, Taloverov - Stojković, Horvath, Ljubić, Bello - Flecker, Zulj, Usor

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Moris - Mac Allister, Burgess, Machida - Castro-Montes, Amani, Puertas, Vanhoutte, Lapoussin - Rodriguez, Eckert Ayensa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.76 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Liverpool FC

čtvrtek 18:45

Liverpool v posledních týdnech stabilizoval výkonnost a až do víkendového utkání s nováčkem Premier League Lutonem přehrával jednoho protivníka za druhým, teď se tak bude chtít vrátit na vítěznou vlnu ve Francii proti tápajícímu Toulouse. Reds jsou ve skupině E zatím stoprocentní a nyní se mohou výraznou měrou přiblížit k přímému postupu do osmifinále, naopak hostitelé by rádi poskočili na druhé místo.

Svěřenci dlouholetého německého manažera Jürgena Kloppa se po čtyřech letech hodlají vrátit na anglický trůn, který jim poslední dobou unikal. V dosavadních jedenácti duelech vybojovali čtyřiadvacet bodů a patří jim třetí příčka s tříbodovým mankem na obhájce titulu Manchester City. V hlavní fázi EL porazili rakouský LASK (3:1), belgické Saint-Gilloise (2:0) a před čtrnácti dny deklasovali i nadcházejícího rivala po výsledku 5:1.

V tuto chvíli mají na čele pětibodový náskok, s velkým předstihem si tedy mohou zajistit přímo postupovou první příčku a to za předpokladu, že i podruhé porazí Toulouse a belgický tým nevyhraje v Rakousku. Nyní mají rozhodně co napravovat, protože o víkendu je zaskočil tápající nováček z Lutonu - na jeho půdě totiž prohrávali od 80. minuty 0:1 a alespoň bod zachránil v páté minutě nastavení kolumbijský špílmachr Luis Díaz.

Klopp opět nemůže využít služeb Bajcetice, Gravenbercha, Robertsona, Thiaga a zřejmě ani nemocného Jonese, do Francie k tomu neodcestoval klíčový obránce Virgil van Dijk. Jen na lavičce náhradníků znovu tradičně začnou ofenzivní esa Mohamed Salah, Diogo Jota či Darwin Núñez. "V prvním utkání jsme byli jasně lepší a zasloužili si vyhrát, ale každý zápas je jiný. Teď se pokusíme zopakovat výkon z Anfieldu a Toulouse chceme porazit i na druhý pokus," uvedl rodák ze Stuttgartu s úsměvem.

Výběr vedený koučem Carlesem Martínezem Novellem se naopak nebývale trápí a spíše to vypadá, že bude mít starosti se záchranou v Ligue 1. Na kontě totiž má pouhých jedenáct bodů v jedenácti odehraných utkáních a je až čtrnáctý jen o bod před šestnáctou barážovou příčkou Mét. Na ligové scéně nevyhrál čtyřikrát po sobě a získal nicotné dva body, v neděli nestačil na nováčka Le Havre (1:2).

V druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži nejprve remizoval s RU 1:1 a následně těsně udolal Linec (1:0), se čtyřmi body je třetí o skóre za belgickým rivalem. Novell momentálně postrádá Aboukhlala, Zandéna, Genreaua i Aradja.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Diarra, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Spierings, Casseres Jr. - Donnum, Dallinga, Magri

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Goméz, Matip, Quansah, Tsimikas - Elliott, Endo, Szoboszlai - Doak, Gakpo, Díaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.45 - 5.30 - 1.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
3
3
0
0
10 : 2
9
2
RU Saint-Gilloise (BEL)
3
1
1
1
3 : 4
4
3
Toulouse FC (FRA)
3
1
1
1
3 : 6
4
4
LASK Linz (AUT)
3
0
0
3
2 : 6
0

Skupina F

Stade Rennes - Panathinaikos FC

čtvrtek 18:45

Rennes se zatím moc nedaří hrát na takové úrovni, na jaké by fanoušci rádi, a své postavení se svěřenci trenéra Bruna Genésia pokusí zlepšit v domácím duelu s Panathinaikosem. Řecký celek do Roazhon Parku přijede jako mírný outsider, ale nevzdá se bez boje.

Tabulka skupiny F je hodně ovlivněná faktem, že jen dva týmy mají odehraný kompletní program. Těmi jsou Rennes a Panathinaikos, jenž proti sobě stanou ve čtvrtek večer v přímém boji o aktuálně první příčku. Na ní jsou právě domácí, byť jejich dosavadní práce není tak kvalitní, jak by si asi vedení a fanoušci představovali. Zvlášť prohra s Villarrealem musí Rennes hodně mrzet. Naštěstí si francouzský celek minule spravil chuť a vyhrál nad Panathinaikosem na jeho půdě.

Trenér Bruno Genésio nemá asi moc klidné spaní, protože jeho týmu se nedaří ani ve francouzské nejvyšší soutěži. V Ligue 1 patří Rennes až jedenáctá příčka a v poslední době ztrácí mužstvo z Bretaně jeden bod za druhým. Ani generálka na Evropskou ligu se Genésiovu mužstvu moc nepovedla, neboť Rennes o víkendu padlo v utkání s vedoucím Nice. Kromě branky Jérémieho Bogy si vlastní gól dal zkušený brankář Steve Mandanda.

Kouč Genésio zřejmě udělá několik změn oproti tomuhle nepovedenému ligovému vystoupení, ale dál bude spoléhat na hodně mladou stoperskou dvojici (v průměru jen 22 let!). Panathinaikos zažil nepříjemnou záplavu zranění, z nichž nejvážnější postihlo obránce Hordura Magnussona. Ten se vrátí až v příští sezoně. Jen z marodky tak bude sledovat počínání svých kolegů a kamarádů, kteří se po třech odehraných duelech zmohli jen na čtyři body. A jejich druhé místo ohrožuje fakt, že Villarreal s Maccabi mají odehráno o utkání méně.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Assignon, Omari, Belocian, Truffert - Bourigeaud, Matić, Le Fee, Terrier - Blas, Gouiri

Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Vagiannidis, Schenkeveld, Jedvaj, Mladenović - Cerin, Arao, Mancini, Djuričić, Bernard - Šporar

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.98 - 5.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Villarreal CF

čtvrtek 18:45

Izrael teď poutá pozornost celého světa z mimo fotbalových důvodů, ale ve čtvrtek večer se fotbal do této země alespoň pomyslně vrátí. Výjimečně v kyperském azylu se totiž odehraje duel "domácího" Maccabi s Villarrealem a oba kluby potřebují tohle utkání zvládnout.

Skupina F je nekompletní a Villarreal společně s Maccabi mají odehrané jen dva duely, takže tabulka není zrovna odpovídající. Každopádně v ní ale Villarreal zaujímá předposlední místo, což jeho předsezónním plánům rozhodně neodpovídá. A Maccabi jen a tom ještě hůř, neboť izraelskému mužstvu patří až poslední pozice po zisku jednoho jediného bodu.

Otázka zní, jak na tom Maccabi vlastně bude. Zda se hráči dokážou oprostit od okolních starostí a problémů, to je jedna věc. Další dost podstatný otazník visí nad jejich herní připraveností a formou obecně. Maccabi totiž s ohledem na válečný stav v zemi odehraje první soutěžní utkání po více než měsíci nečinnosti! V zemi se fotbal úplně zastavil a zbývající zápasy evropských pohárů odehraje Maccabi v azylu, který mu nabídl Kypr.

Maccabi hned na úvod skupinové fáze schytalo od francouzského Rennes tři branky, pak si trochu napravilo chuť remízou s Panathinaikosem. A teď se výběr trenéra Messaye Dega pokusí konečně poprvé vyhrát. V tomhle ohledu bude mít velkou výhodu Villarreal, který nic přerušovat nemusel a jeho program běží naplno.

A španělský celek ale bude mít oč hrát, protože jeho současná situace není zas tak růžová. Ve dvou odehraných duelech jednou prohrál a jednou vyhrál, což mu zatím stačí až na třetí místo. Na duel s Maccabi se navíc nepřipravil zrovna úspěšně, protože naposledy v LaLize podlehl 2:3 hostům z Bilbaa a v tabulce mu patří až 13. místo.

Maccabi Haifa - pravděpodobná sestava:
Kaiuf - Sundgren, Šimić, Beck, Cornud - Show, Jaber, Saba - Khalaili, Šuranov, David

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Altimira, Albiol, Mandi, Moreno - Akhomach, Capoué, Parejo, Baena - Moreno, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.18 - 3.56 - 1.92

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes (FRA)
3
2
0
1
5 : 2
6
2
Panathinaikos FC (GRE)
3
1
1
1
3 : 2
4
3
Villarreal CF (ESP)
2
1
0
1
1 : 2
3
4
Maccabi Haifa (ISR)
2
0
1
1
0 : 3
1

Skupina G

Servette Ženeva - Sheriff Tiraspol

čtvrtek 18:45

Skupina G, do níž byla nalosovaná i pražská Slavia, má jednoho jasného lídra, a naopak dva týmy stále čekající na první výhru. A právě na jejich další souboj teď dojde. Ve čtvrtek se mužstva Servette i Sheriffu pokusí poprvé ve skupině vyhrát.

Když na sebe oba týmy narazil koncem října, tak se konečně dočkaly prvních bodů. Respektive jen jednoho, protože po gólech Crivelliho a Ankeyeho našly oba týmy svého střelce a výsledkem byla remíza. Tentokrát bude favoritem domácí mužstvo, které je přeci jen kvalitnější než návštěva z Tiraspolu a hodlá to doma na Stade de Genève dokázat.

Tým trenéra Reného Weilera má za sebou tři vyhrané duely v řadě, naposledy si jeho hráči poradili ve třináctém kole s Curychem a díky tomu postoupili na čtvrtou příčku. Přesto se nedá očekávat, že by hosté přijeli jen na výlet, protože i výběr koučovaný Romanem Pylypčukem se může pochlubit kvalitou v zakončení. Vyhrál totiž čtyři z posledních šesti soutěžních duelů, dal v nich už 16 branek a při tom ještě stihl čtyřikrát udržet čisté konto.

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Mall - Tsunemoto, Rouiller, Severin, Mazikou - Ondoua, Douline - Stevanović, Kutesa - Crivelli, Bedia

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Zohouri, Kiki, Tovar, Artunduaga - Badolo, Talal, Paulo, Luvannor - Ricardinho - Ankeye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.67 - 5.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slavia Praha - AS Řím

čtvrtek 18:45

Slávisté ve čtvrtek ve čtvrtém z šesti zápasů skupiny Evropské ligy přivítají lídra tabulky AS Řím, s nímž před 14 dny v italské metropoli prohráli 0:2. Pražané si chtějí zlepšit náladu po víkendové porážce 1:2 s Plzní v domácí nejvyšší soutěži. Pokud by finalistu minulého ročníku Evropské ligy zdolali, získali by bez ohledu na zbylé výsledky jistotu účasti v jarní části pohárů.

Slavii po polovině skupiny patří druhé místo. Před porážkou v Římě zvítězila 2:0 v Ženevě nad Servette a poté doma rozdrtila Tiraspol 6:0, čímž vyrovnala nejvyšší výhru ve skupinové fázi Evropské ligy. Na dosud stoprocentní AS Řím ztrácejí Pražané tři body, naopak před dvojicí Servette a Tiraspol mají pětibodový náskok.

První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druzí v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze Evropské ligy s kluby z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech se přesunou do nižší Evropské konferenční ligy.

Pokud by Slavia Římany doma porazila, neskončila by ve skupině hůře než třetí a potřetí za poslední čtyři sezony by v pohárech prošla do jarní části. V případě, že se Servette s Tiraspolem znovu rozejdou smírně, by už Pražanům vítězství nad AS přineslo minimálně druhé místo a postup do vyřazovací části Evropské ligy. Remíza by ještě Slavii definitivní jistotu nedala.

Červenobílí nepůjdou do nejatraktivnějšího domácího zápasu ve skupině v ideálním rozpoložení. V neděli proti Plzni utrpěli první ligovou porážku v sezoně a prohráli dvě z posledních tří soutěžních utkání. Naopak aktuálně sedmý celek Serie A zvítězil v šesti z minulých sedmi duelů.

Před dvěma týdny v úvodním zápase s AS doplatili slávisté na nepovedený začátek a oba góly inkasovali už v prvních 17 minutách. V domácí odvetě se potřebují zlepšit. "Musíme být více otravní a dotěrní, nenechat soupeři tolik místa. Musíme změnit nastavení, být pro soupeře nepříjemnější, ale hlavně přesnější v kombinaci. Je třeba se zlepšit v práci s míčem, eliminovat ztráty. Musíme hrát s lepším sebevědomím, zlepšit mentální stránku. Věřím, že nastavení u nás bude trochu jiné. Nebyli jsme to úplně my," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Jeho slavný protějšek José Mourinho bude na lavičce Římanů znovu scházet. Šedesátiletý portugalský trenér si odpyká poslední část ze čtyřzápasového disciplinárního trestu za své chování po prohraném květnovém finále minulého ročníku Evropské ligy.

Mourinho očekává v Edenu náročnější zápas než v Římě. Slávisté doma prohráli jediný z posledních devíti duelů v soutěžích UEFA a v této sezoně tam ve třech pohárových utkáních ještě neinkasovali. "Musím říct, že se (u nás) Slavia ve druhé půli zvedla, její výkon byl velmi slušný. V Praze by to mohl být opravdu dobrý zápas," prohlásil Mourinho, který s Římany vloni vyhrál premiérový ročník Evropské konferenční ligy a ve své trenérské kariéře v minulosti ovládl i Ligu mistrů a Evropskou ligu.

Pražané si chtějí spravit náladu po porážce s Plzní, po níž přišli o vedení v ligové tabulce. Doma prohráli po 25 soutěžních zápasech a poprvé od loňského října. "Nehráli jsme dobře, věřím, že ve čtvrtek ukážeme jiný výkon. Věřím, že zase budeme silní. Fanoušci nám pomůžou, v evropských zápasech jsme díky nim nebezpeční pro všechny," řekl autor jediné slávistické branky proti Plzni útočník Mick van Buren.

Červenobílí v pohárech italského soupeře už osmkrát po sobě neporazili. Doma naposledy v souboji s týmem ze Serie A podlehli na podzim 2019 v Lize mistrů Interu Milán 1:3 a jednu z branek favorita dal nynější útočník AS Řím Romelu Lukaku.

Jinak ale Slavia na svém stadionu ze sedmi duelů s italskými soupeři jen dvakrát prohrála. Na jaře 1996 doma ve čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA zdolala AS Řím 2:0 a v součtu s následnou venkovní porážkou 1:3 po prodloužení díky dřívějšímu pravidlu o gólech venku slavně prošla do semifinále. Od té doby se žádný český klub mezi nejlepší čtyřku v pohárech nedostal. Římané se na české půdě představí počtvrté a v předchozích třech zápasech nezvítězili. Naposledy v prosinci 2018 prohráli v Plzni 1:2.

Čtvrteční zápas začne v Edenu v 18:45 a je vyprodaný.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Vlček, Ogbu, Holeš - Tomič, Zafeiris, Oscar, Dumitrescu - Masopust, Wallem - Van Buren

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Llorente, Ndicka - Çelik, Bove, Paredes, Aouar, El Shaarawy - Belotti, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.14 - 2.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Řím (ITA)
3
3
0
0
8 : 1
9
2
Slavia Praha (CZE)
3
2
0
1
8 : 2
6
3
Servette Ženeva (SUI)
3
0
1
2
1 : 7
1
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
3
0
1
2
2 : 9
1

Skupina H

Qarabağ Ağdam - Bayer Leverkusen

čtvrtek 18:45

Bayer Leverkusen se těší fantastické formě, kterou bude chtít potvrdit při dlouhém výletu do dalekého Ázerbájdžánu. Domácí Qarabağ je jediný tým, který s ním aspoň trochu drží krok, takže Němce v Azersun Areně nečeká nic snadného.

Ve skupině H se ještě budou dít věci, je totiž velmi vyrovnaná. Na první pohled se Bayer Leverkusen těší skvělé pozici. Na ten druhý je ale za ním Qarabağ jen na vzdálenost tří bodů, což se dá velmi snadno dohnat. A to právě ve chvíli, kdy se proti sobě oba tyto týmy postaví ve vzájemném duelu. Svěřenci trenéra Gurbana Gurbanova si zatím nevedli špatně a ze tří odehraných duelů dva vyhráli. Pokaždé se jim povedlo skórovat rozdílný gól ve druhém poločase.

Jen ten smutný duel s Bayerem na jeho půdě jim absolutně nevyšel. Na konci října dostal Qarabağ v Leverkusenu rovnou pět branek a postaral se o jednu ze svých nejhorších porážek. Za Bayer se tehdy prosadili čtyři různí hráči, jen netradiční střelec Alejandro Grimaldo si připsal branky dvě. Chuť si ázerbájdžánský celek spravil pořádně vlastně až teď o víkendu, neboť v lize si poradil s Käpäzem, kterému nadělil rovnou sedmičku! Hattrickem se blýskl Yassine Benzia, který by měl nastoupit i nyní.

Bayer se do Baku dostaví bez Patrika Schicka s Odilonem Kossounouem a Tapsobou. Ale i bez nich neztrácí body a výdrž. Mužstvo vedené mladým koučem Xabim Alonsem se těší skvělé formě a v patnácti dosud odehraných soutěžních duelech vyhrálo čtrnáctkrát! Jedinou remízu si Bayer připsal ve šlágru s Bayernem Mnichov a jelikož neztrácí ani na jedné frontě, patří mu v Bundeslize i Evropské lize jasně první místo. Jen se mu nedaří udržet čisté konto, nezvládl to už v posledních pěti utkáních.

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Lunev - Bayramov, Mustafazada, Medina, Cafarquiliyev - Jankovic, Romao - L. Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Kovář - Stanišić, Tah, Hincapié, Grimaldo - Xhaka, Andrich - Tella, Wirtz, Adli - Hložek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.96 - 5.08 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

BK Häcken - Molde FK

čtvrtek 21:00

Häcken se jako jediný švédský celek ve skupinové fázi evropských pohárů snaží držet prapor své země, jenže po polovině skupiny H je na tom hrůzostrašně. A teď už nutně potřebuje uspět. V dosavadních třech duelech totiž ještě ani jednou nebodoval a s hrozivým skóre 1:10 je beznadějně poslední. Nyní se pokusí zlomit svou tristní bilanci proti norskému Molde, které získalo své první body právě před čtrnácti dny.

Ani jeden ze severských celků zatím nemůže být spokojen se svým dosavadním účinkováním. Poslední švédský mistr tentokráte s definitivní jistotou na ligový trůn neusedne, protože před posledním kolem je třetí se sedmapadesáti body a za vedoucím Elfsborgem zaostává o sedm bodů, na druhé Malmö má manko nedostižných čtyř bodů. Naposledy si ale v lize přeci jen vylepšil náladu, když porazil právě FF po divokém výsledku 4:2.

Nicméně v evropské konkurenci zatím vůbec neobstál - po úvodním výprasku v Leverkusenu (0:4) nenašel doma recept ani na ázerbájdžánský Karabach (0:1) a naposledy naprosto vyhořel v Norsku (1:5). Jeho čtvrteční vyzyvatel nestačil na Karabach stejným poměrem a pak těsně podlehl favorizovanému Bayeru (1:2). Teprve až před čtrnácti dny si s chutí zastřílel a oživil své naděje na první dvě postupové pozice.

Jenže v Eliteserien se mu nedaří, neboť tři kola před koncem soutěže mu patří až pátá příčka se čtyřiačtyřiceti body, celkově v ní navíc prohrál už čtyřikrát za sebou (o víkendu 1:3 s Rosenborgem). Domácí lodivod Per-Mathias Høgmo má na marodce Trpčevského s Turgottem, na trávníku se s největší pravděpodobností neobjeví ani Fridriksson či Youssef. Hostující kouč Erling Moe nenasadí Linnese, jistotu startu k tomu nemají Berisha, Karlstrom a Knudtzon.

BK Häcken - pravděpodobná sestava:
Abrahamsson - Sandberg, Hammar, Ousou, Totland - Dahbo, Gustafson, Abdulrazak - Layouni, Hrstič, Sonko

Molde FK - pravděpodobná sestava:
Petersen - Oyvann, Hagelskjaer, Haugan - Lovik, Breivik, Ellingsen, Kaasa, Haugen - Eikrem, Gulbrandsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.96 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
3
3
0
0
11 : 2
9
2
Qarabağ Ağdam (AZE)
3
2
0
1
3 : 5
6
3
Molde FK (NOR)
3
1
0
2
6 : 4
3
4
BK Häcken (SWE)
3
0
0
3
1 : 10
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele