Evropská liga - preview 3. kola skupinové fáze

26.10.2023, 08:35
Previews
Oslavující Adam Hložek (© AFP)

Evropská liga přichází se třetími zápasy skupinové fáze a několik týmů dostane možnost nakročit jednou nohou do playoff. Stoprocentní bilanci se pokusí potvrdit West Ham, Atalanta a Liverpool, ve vzájemném souboji šestibodových celků si to rozdají Leverkusen s Karabachem.

Skupina A

Olympiakos Pireus - West Ham United

čtvrtek 18:45

Řecký Olympiakos nerozehrál skupinovou fázi Evropské ligy dobře a aby zvýšil své šance na postup, musí zvládnout dvojutkání s West Hamem. Vítěz Konferenční ligy je po dvou kolech stoprocentní a troufá si i na bouřlivé prostředí stadionu Georgiose Karaiskakise.

Po rozlosování skupiny A byly do role favoritů pasovány West Ham i Olympiakos, který má s evropskými poháry bohaté zkušenosti, ale zatímco londýnský celek válí a naplňuje očekávání, o Olympiakosu se totéž říci nedá.

Klub z athénského přístavu Pireus uhrál ve dvou zápasech jen jeden bod a to je pochopitelně málo. V kontrastu s tím, jak si vede v domácí soutěži, je dosavadní vystoupení Olympiakosu velkým zklamáním. Z hlediska postupových šancí Olympiakos nezvládl dva klíčové zápasy - ten domácí proti německému Freiburgu (2:3), i ten na hřišti pohárového novice srbské Bačky (2:2), takže pokud chce pomýšlet na postup, potřebuje zápasy s West Hamem zvládnout.

Co se týče jeho ligové formy, tak je zcela v kontrastu. Olympiakos vévodí řecké lize, navzdory tomu, že o víkendu vyhecovaný souboj s Panathinaikosem za stavu 1:1 nedohrál. V sedmi zápasech ztratil vedoucí tým jen v jednom případě.

Kladiváři zatím svojí pohárovou misi zvládají na výbornou a oba zápasy vyhráli. Vítěz posledního ročníku Konferenční ligy je i v této soutěži jedním z favoritů nejen na postup ze základní skupiny. Svěřenci manažera Davida Moyese se mohou v Athénách výrazně přiblížit postupu, popasovat se však musí s bouřlivým prostředím stadionu Georgiose Karaiskakise.

West Hamu se daří i v rámci Premier League, i když víkendové utkání na hřišti Aston Villy nepatřilo mezi povedená. Kladiváři prohráli 1:4 a klesli na deváté místo.

Olympiakos bude muset udělat minimálně jednu změnu, protože se zraněním laboruje Andreas Ndoj. Změny pak čekají i kádr hostů. West Ham hraje v neděli proti Evertonu a jen o pár dní později i Ligový pohár proti Arsenalu. V nabitém programu chce Moyes rozložit síly a v Řecku by to mělo být vidět.

Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Rodinei, Betsos, Porozo, Quini - Camara, Hezze - Masouras, Fortounis, Podence - El Kaabi

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Mavropanos, Aguerd, Kehrer - Souček, Ward-Prowse - Kudus, Fornals, Benrahma - Antonio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.62 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

TSC Bačka Topola - SC Freiburg

čtvrtek 18:45

Bačka Topola se ve čtvrtek navečer utká s nepříjemným soupeřem z Freiburgu a doufá, že doma na stadionu Gradski vyhraje. Vítězství by ji totiž posunulo blíž k vysněnému a nedávno nepravděpodobnému postupu. Stejný cíl mají ale i Němci.

V loňské sezoně se Freiburg dostal hodně blízko čtvrtému místu a chvíli opravdu myslel na Ligu mistrů. Nakonec z tohoto snu sešlo a německý celek se musel spokojit "jen" s Evropskou ligou. Zatím se mu v této sezoně ale moc nedaří navázat na povedený nedávno skončený ročník. Před reprezentační přestávkou se Freiburg musel poklonit před Bayernem Mnichov a prohrál s ním.

Naštěstí se ale včas vzchopil a svěřenci trenéra Christiana Streicha zvládli minulé kolo s větší grácií. S Bochumí doma sice prohrávali, ale nakonec si díky trefám Doana s Grifem připsali tři body a ty je vynesly na současnou osmou příčku. A to už je o poznání veselejší. Začínat v pohárech dvojzápasem s Olympiakosem a West Hamem bylo pro Freiburg hodně náročné, ale nakonec z toho Němci vytěžili tři body.

Bačka zvládla bodovat jen jednou, po úvodní porážce od West Hamu remizovala s Olympiakosem. Herně ale nebyla vyloženě horší ani v jednom zápase a trenér Zarko Lazetić věří, že se jeho muži konečně dočkají výhry. Problém je, že Bačka Topola nedokázala vyhrát soutěžní utkání už od poloviny září! A favoritem není ani teď.

TSC Bačka Topola - pravděpodobná sestava:
Ilić - Cvetković, Antonić, Calušić, Petrović - Radin, Djakovać, Stojić, Stanić - Jovanović, Rakonjić

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Ginter, Lienhart, Gulde - Doan, Eggestein, Hofler, Weisshaupt - Gregoritsch, Grifo - Adamu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.32 - 4.88 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
West Ham United (ENG)
2
2
0
0
5 : 2
6
2
SC Freiburg (GER)
2
1
0
1
4 : 4
3
3
Olympiakos Pireus (GRE)
2
0
1
1
4 : 5
1
4
TSC Bačka Topola (SRB)
2
0
1
1
3 : 5
1

Skupina B

Olympique Marseille - AEK Atény

čtvrtek 18:45

Skupinová fáze Evropské ligy míří do své poloviny a v nabité skupině B hostí Marseille řeckou AEK Atény. Hostující celek skupinu nečekaně vede a na jihu Francie může udělat významný krok k postupu do jarní části soutěže.

Francouzský celek se po překvapivém odchodu před sezónou najatého trenéra Marcelina pod vedením nového kouče Gennara Gattusa hledá. Ani pod španělským koučem to nebyla velká sláva, ale charismatický Ital opravdu prožívá špatný příchod do nového klubu.

Tým vedl od konce září ve čtyřech zápasech a vítězství slavil pouze jednou. Bylo to těsně před reprezentační pauzou, kdy si Olympique poradil doma s Le Havrem. Víkendový zápas v Nice byl naopak pro hráče Marseille utrpení. Gólem deset minut před koncem základní hrací doby prohráli 0:1 a navíc dohrávali v deseti po vyloučení Balerdiho.

V Evropské lize je Gattusův tým stále neporažen, ale zároveň ještě nevyhrál. První zápas na půdě v ještě větší krizi hrajícího Ajaxu remizoval 3:3. Také v druhém utkání doma s Brigtonem padaly góly - Marseille přišlo o dvougólové vedení z prvního poločasu a remizovalo 2:2.

AEK Atény neúspěšná kvalifikace do Ligy mistrů nesrazila na kolena a v Evropské lize se navzdory těžkému losu po dvou zápasech těší z prvního místa ve skupině. Tým pod vedením argentinského trenéra Matíase Almeydy dosáhl v minulé sezóně na domácí double a po ospalém začátku sezóny začal navazovat na loňskou hru.

Ve skupině AEK překvapila hned v prvním utkání, kdy na půdě působivě hrajícího De Zerbiho Brightonu vyhrála 3:2. Proti tápajícímu Ajaxu tak byl řecký mistr na domácí půdě favoritem, ale špatné formy nedokázal využít a jen remizoval 1:1.

Domácímu týmu bude chybět zraněná brankářská jednička Pau López, kterého mezi třemi tyčemi nahradí další Španěl Rubén Blanco. Dalším klíčovým hráčem ze hry je francouzský reprezentant Jonathan Clauss, který nedohrál poslední zápas v Nice. Nejistota panuje okolo zdravotního stavu Correi a Gigota. Hostům chybí dlouhodobě zraněný Fernandes i spolehlivý střelec minulé sezóny Levi Garcia.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Blanco - Murillo, Mbemba, Balerdi, Lodi - Veretout, Rongier, Harit - Ndiaye, Aubameyang, Sarr.

AEK Atény - pravděpodobná sestava:
Stankovic - Sidibe, Vida, Mitoglou, Hajsafi - Szymanski, Amrabat - Eliasson, Mantalos, Zuber - Araujo.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.01 - 4.92

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AFC Ajax

čtvrtek 21:00

Oba čtvrteční protivníci byli před zahájením skupiny B považováni za možná adepty na jediné přímé postupové místo, ovšem v dosavadních dvou duelech se jim překvapivě nevedlo a na kontě nemají ani jedno vítězství. V tomto vzájemném střetnutí je za favorita považován domácí Brighton, i když se mu v tuto chvíli příliš nedaří ani v Premier League, jenomže nizozemský gigant Ajax je na tom ještě mnohem hůře.

Amsterdamský velkoklub zažívá jedno z nejhorších období ve své historii - v sedmi odehraných duelech Eredivisie totiž vyhrál jen jednou a s pouhými pěti body na kontě je až předposlední sedmnáctý, hůře je na tom pouze Volendam. Vedení klubu proto došla trpělivost s trenérem Mauricem Steijnem, kterého po divoké porážce 3:4 s Utrechtem odvolalo, a do tohoto střetnutí tak povede tým dosavadní asistent Hedwiges Maduro.

Teprve osmatřicetiletý rodák z Almere je na lavičce AFC jen dočasně, avšak v tuto chvíli se stává nejmladším koučem Ajaxu v jednadvacátém století. "Brighton je jedinečný tým, všichni jeho soupeři musí předvést naprosto vynikající výkony, aby ho porazili. O víkendu s ním měl problém i Manchester City. Nicméně my jsme si jeho hru velmi dobře analyzovali a po včerejším tréninku věřím, že tento těžký zápas zvládneme," uvedl Maduro na své premiérové tiskové konferenci.

Hosté hned na úvod měli blízko k výhře nad francouzskou Marseille, jenže hned dvakrát neudrželi dvoubrankové vedení a nakonec se museli spokojit s divokou remízou 3:3. O čtrnáct dní později vedli také v Aténách nad AEK, ale ani v tomto případě nedotáhli duel do úspěšného konce (1:1). The Seagulls nejprve přivítali řeckého rivala a senzačně mu podlehli 2:3, poté dohnali dvoubrankové manko v Marseille a zaznamenali první bod za nerozhodný výsledek 2:2.

Brighton upadl v anglické nejvyšší soutěži do krize, jelikož po skvělém vstupu (pět výher ze šesti případů) utrpěl debakl v Aston Ville (1:6), doma remizoval s Liverpoolem (2:2) a před pár dny utrpěl již zmiňovanou těsnou prohru se Citizens (1:2). "Historie Ajaxu je neuvěřitelná a já jsem přesvědčen, že se ze současné svízelné situace velmi brzy dostane. V tuto chvíli je na tom hodně špatně, jenže to neznamená, že budeme mít navrch. Za žádnou cenu ho nemůžeme podcenit," má jasno domácí lodivod Roberto De Zerbi.

Ten se nově musí obejít bez důležité ofenzivní opory Dannyho Welbecka, jenž utrpěl zranění s Manchesterem City, podobně na tom je i záložník Solly March. Na marodce navíc zůstávají Enciso, Moder, Estupiñán či Lamptey. Ajax s Utrechtem přišel o brankářskou dvojku Gortera a při neúčasti Rulliho by se tak měl mezi tři tyče postavit německý mladík Ramaj, mimo hru jsou také Rensch, Kaplan, Mannsverk a nemocný Mikautadze.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Dunk, Webster, Igor - Gilmour, Gross - Adingra, Fati, Mitoma - Ferguson

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa - Taylor, Tahirovič, Vos - Forbs, Brobbey, Bergwijn

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.98 - 8.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AEK Atény (GRE)
2
1
1
0
4 : 3
4
2
Olympique Marseille (FRA)
2
0
2
0
5 : 5
2
3
AFC Ajax (NED)
2
0
2
0
4 : 4
2
4
Brighton & Hove Albion (ENG)
2
0
1
1
4 : 5
1

Skupina C

Sparta Praha - Rangers FC

čtvrtek 18:45

Opět po dvou letech se v Evropské lize utkají Sparta a Rangers FC. Mužstva v úvodních dvou kolech získala tři body stejně jako další dva týmy ve skupině C Aris Limassol a Real Betis. Zápas na Letné bude pikantní pro oba trenéry, jelikož dánský kouč Pražanů Brian Priske a Belgičan Philippe Clement spolu hráli v FC Bruggy. Už v šestnáctém soutěžním utkání po sobě bude hnát Pražany vyprodané hlediště, duel má výkop v 18:45.

Týmy se v minulosti utkaly čtyřikrát, naposledy v sezoně 2021/22 rovněž ve skupinové fázi EL, kdy Sparta doma zvítězila 1:0 a ve Skotsku prohrála 1:2. Také v 1. kole někdejšího Poháru mistrů evropských zemí v ročníku 1991/92 Sparta před vlastními diváky zdolala Rangers 1:0.

Letenští doma v dosavadních šesti pohárových duelech se skotskými soupeři neprohráli a pětkrát je tam porazili. Naopak soupeř, s 55 tituly skotský rekordman, dosud nevyhrál v pohárech na hřištích českých týmů ani jeden z dosavadních pěti zápasů a čtyři prohráli bez vstřeleného gólu.

Obhájce českého titulu vstoupil do skupiny domácí výhrou 3:2 nad Arisem, pak prohrál na stadionu Betisu 1:2. Rangers zdolali doma Betis 1:0 a v Limassolu prohráli 1:2.

"Hrajeme doma před vyprodanou Letnou. Budeme to chtít zvládnout, protože víme, jak jsou venkovní zápasy složité. Doufám, že uděláme správný krok," řekl sparťanský křídelní hráč Jakub Pešek po nedělní ligové výhře 4:0 nad Českými Budějovicemi.

Rovněž Rangers ve víkendové ligové generálce zvítězili nad Hibernian stejným poměrem. Poprvé je vedl devětačtyřicetiletý Clement, který dříve trénoval Genk, FC Bruggy či Monako. "Začali jsme dobře. Fanouškům můžu slíbit, že budeme pracovat s hráči velmi tvrdě, abychom všechny dostali na špičkovou úroveň. Pokud všichni budou tvrdě dřít, fanoušci za nimi budou stát a budeme těžko k poražení. To musíme společně v následujících měsících vybudovat," řekl někdejší belgický reprezentant.

V letech 2006 až 2008 nastupoval v obraně Brugg se současným koučem Sparty Priskem a společně vyhráli Belgický pohár. Oba se poté už jako trenéři potkali v říjnu 2021 v belgické lize, kdy Priske vedl Antverpy a Clement Bruggy. Zápas tehdy skončil 1:1.

Speciální motivaci ve čtvrtečním duelu bude mít i útočník Rangers Abdallah Sima, jelikož v letech 2020 až 2021 hájil barvy největšího rivala Sparty Slavie. "Znám Spartu velmi dobře ze svého působení v Česku, bude to těžký zápas. Sparta je velký český tým, budeme muset hrát na stejné úrovni jako proti Hibernian. Očekávám ale, že vyhrajeme," prohlásil dvaadvacetiletý Senegalec.

Sima dal v posledních pěti soutěžních utkáních šest branek a vstřelil oba dosavadní góly Rangers v Evropské lize. Dojít může i na souboj ekvádorských reprezentantů Angela Preciada na straně Sparty a Josého Cifuentese v týmu soupeře.

Dvojzápas Sparty s Rangers před dvěma lety provázely velké vášně. Tehdejší kouč skotského týmu Steven Gerrard po utkání v Praze kritizoval bučení sparťanských dětí na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru, jenž byl vyloučen. Na Letné kvůli disciplinárnímu trestu za rasismus části fanoušků v srpnovém utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem chyběli dospělí fanoušci, výjimkou byl doprovod téměř 11 tisíc dětí.

Gerrard později vyjádřil překvapení a zklamání z verdiktu UEFA netrestat Spartu za neprokázané rasistické chování diváků. Do kauzy se vložili i politici. Kamara nyní působí v Leedsu.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Sörensen - Preciado, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Karabec, Birmančević - Kuchta

Rangers FC - pravděpodobná sestava:
Butland - Tavernier, Goldson, Souttar, Yilmaz - Lundstram, Raskin - Wright, Lammers, Sima - Dessers

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.88 - 3.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aris Limassol - Real Betis

čtvrtek 18:45

Skupina C se zatím jeví jako velmi vyrovnaná a všechny čtyři týmy mají tři body po dvou odehraných duelech. S ohledem na skóre se až na posledním místě nachází Real Betis, který měl být papírovým favoritem. Tentokrát bude čelit domácímu Arisu.

Aris Limassol v minulém ročníku nejvyšší kyperské ligy vyhrál titul, vůbec poprvé v historii, čímž se nakonec kvalifikoval do Evropské ligy. V Lize mistrů mu to nevyšlo a skončil ve třetím předkole, ale stejně může být rád za evropské poháry. Do jejich skupinové fáze se totiž dostal teprve poprvé. A premiérový duel mu moc nevyšel, protože cestoval do Prahy k utkání se Spartou, která nad ním těsně vyhrála.

Pak si ale Aris napravil chuť a dokázal vyhrát nad Rangers, pod což se svými góly postarali Alex Moussounda se Shavym Babickou. Na tohle povedené vystoupení pak svěřenci trenéra Alekseje Špilevskyje navázali výhrami v domácí soutěži A' Katigorias nejprve s Anorthosisem a pak Ethnikosem Achnas. Ve výsledku to znamená druhou příčku a ztrátu pouhého jednoho bodu na první Apollon Limassol.

Domácí mají velkou výhodu v tom, že jim nikdo nechybí a dá se očekávat, že trenér Špilevsky nasadí stejnou sestavu jako naposledy v lize. Opírat se bude mimo jiné o služby Yannicka Gomise, který je s osmi góly ve všech soutěžích nejlepším střelcem svého klubu. Hosté přijedou bez zraněné trojky Marc Bartra, Youssouf Sabaly a Nabil Fekir.

Béticos rozhodně nejsou v ideální pozici, protože jako favorit skupiny získali pouhé tři body. Se skóre 2:2 jsou až na posledním místě a tentokrát už budou chtít vyhrát. Týmu trenéra Manuela Pellegriniho se poslední dobou nedaří rozhodovat zápasy a v minulých šesti duelech remizoval už čtyřikrát.

Aris Limassol - pravděpodobná sestava:
Vana - Boakye, Yago, Moucketou-Moussounda, Urošević - Struski, Szöke - Bengtsson, Gomis, Mayambela - Babicka

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerín, Pezzella, Riad, Miranda - Roca, Rodriguez - Abde, Isco, Diao - José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.88 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha (CZE)
2
1
0
1
4 : 4
3
Aris Limassol (CYP)
2
1
0
1
4 : 4
3
3
Rangers FC (SCO)
2
1
0
1
2 : 2
3
Real Betis (ESP)
2
1
0
1
2 : 2
3

Skupina D

SK Sturm Graz - Atalanta Bergamo

čtvrtek 18:45

Atalanta se pokusí zachovat si dobrou formu a dál předvádět stoprocentní výkony v Evropské lize. V jejím třetím kole se podívá do Rakouska, kde na ni už netrpělivě čeká domácí Sturm Graz. A domácí mužstvo ale zná chuť vítězství a momentálně má dobrou formu.

Sturm získal ve skupině už tři body, i když do ní vstoupil hodně špatně. Hned na úvod skupinové fáze Evropské ligy přivítal Sporting, který byl jasně nad síly Rakušanů a poradil si s nimi. Minule už se ale rakouský celek konečně radoval z výhry, když si podmanil polského oponenta Raków Częstochowa. O jedinou branku v utkání se postaral mladý Dán William Bøving.

Sturm si postupně zvyká na větší pódium. Mužstvo, které v minulém ročníku rakouské nejvyšší soutěže zaznamenalo konečné druhé místo, původně toužilo po Lize mistrů. Jenže v duelu s PSV Eindhoven se naplno projevily jeho limity. Skóre 2:7 ze dvou duelů s nizozemským mistrem je toho jasným důkazem.

A na druhé straně máme Atalantu. Mužstvo, které se postupem času díky jasné vizi a tvrdé práci vypracovalo z druhé nejvyšší italské ligy až do milionářské Ligy mistrů. Zároveň jen tak mimochodem dokázalo pobláznit Evropu skvělou hrou, která nesla výsledky. Tentokrát to ale na Ligu mistrů nebylo a mužstvo z Bergama se muselo spokojit jen s Evropskou ligou.

V ní si zatím vede skvěle, protože Bergamaschi jsou na prvním místě a po dvou duelech mají plný počet bodů. Oproti Sturmu, který vyhrál pět posledních duelů ve všech soutěžích, se svěřenci trenéra Gasperiniho přeci jen dočkali několika nepříjemných výsledků. Nedávno v lize prohráli s Laziem, v září s Fiorentinou a v srpnu dokonce s nováčkem z Frosinone. Nyní jim v tabulce Serie A patří až šesté místo.

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Scherpen - Gazibegović, Affengruber, Wuthrich, Schnegg - Stanković, Hierlander - Prass, Kiteišvili - Jatta, Wlodarczyk

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Tolói, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - De Ketelaere, Scamacca, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 3.99 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Raków Częstochowa - Sporting CP

čtvrtek 18:45

Raków Częstochowa při svém premiérovém vystoupení v základní skupině evropského poháru stále čeká na první body a na první gól. Toto nepříjemné čekání by rád ukončil ve třetím zápase skupiny, ale na domácí půdě proti lisabonskému Sportingu bude outsiderem.

Přestože je Raków úřadujícím polským mistrem, své domácí evropské zápasy hraje na nově otevřeném stadiónu druholigového Zagłębie Sosnowiec. Vzhledem k tomu, že se mu na venkovních hřištích letos moc nedaří, nedá se moc mluvit o výhodě domácího prostředí. Poslední zápas v základní skupině se Sturmem Graz toto jenom potvrzuje, neboť v něm bezzubý Raków prohrál 0:1. Navázal tak na nevýrazný výkon z prvního utkání z Bergama, kde prohrál 0:2.

Tým, který si zvyká po sedmi letech s Markem Papszunem na lavičce na vedení jeho dřívějšího asistenta Dawida Szwargy, zatím hledá loňskou formu i v lize. Patří mu totiž čtvrté místo a návrat k ligovým bojům po reprezentační pauze nezvládl - na půdě Górniku Zabrze prohrál 1:2.

To Sporting jede do Polska jako favorit a fanoušci od jeho hráčů očekávají, že odčiní poslední pohárové utkání. V něm svěřenci Rubéna Amorima prohráli doma s Atalantou Bergamo 1:2 a v utkání po celou dobu tahali za kratší konec.

Po nepřesvědčivém výkonu v Grazu, kde Sporting otáčel nepříznivý průběh až závěrečné čtvrthodině, tak Sporting potřebuje v Evropské lize opravdu zapnout. Případný fanoušky neočekávaný neúspěch v Polsku by mohl výrazně zkomplikovat jeho postupové šance.

Naopak na domácí scéně Sporting tolik starostí zatím nemá. Po osmi odehraných ligových kolech je jediným týmem, který ještě neprohrál a vévodí celé lize. Ta dala o víkendu přednost Portugalskému poháru, ve kterém "Lvi" s řadou opor na lavičce náhradníků vyřadili C.D. Olivais e Moscavide.

Domácí celek v exilu se bude muset obejít bez zraněného Zwolinskeho. Mimo hru jsou také dlouhodobě zranění López a Svarnas. Hosté si naopak mohou užívat vzácné situace, kd je celý kádr připraven nastoupi k zápasu.

Raków Częstochowa - pravděpodobná sestava:
V Kovacevic - Racovitan, A Kovacevic, Rundic - Tudor, Papanikolaou, Kocherhin, Pestka - Kittel, Crnac, Nowak.

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adan - Diomande, Coates, Inacio - Catamo, Hjumland, Morita, Santos - Edwards, Gyokeres, Goncalves.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.07 - 4.20 - 1.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
2
2
0
0
4 : 1
6
2
Sporting CP (POR)
2
1
0
1
3 : 3
3
3
SK Sturm Graz (AUT)
2
1
0
1
2 : 2
3
4
Raków Częstochowa (POL)
2
0
0
2
0 : 3
0

Skupina E

RU Saint-Gilloise - LASK Linz

čtvrtek 21:00

Rakouský LASK se pokusí získat vůbec první body ve skupině a nyní cítí velkou šanci. Ani domácí Saint-Gilloise totiž není zrovna ve formě a trápí se minimálně co se týče Evropské ligy. Jak dopadne duel předposledního s posledním?

Skupina E má jednoho jasného vládce, protože první příčku si pro sebe uzmul Liverpool. A nehodlá ji jen tak pouštět, takže tady se bude hrát spíš o to, kdo anglický velkoklub na cestě dál doplní. Zatím má situaci ve svých rukách druhé Toulouse se čtyřmi body, nicméně toho čeká duel právě s prvním Liverpoolem. Tím se do kontextu s postupem dostává třetí vzadu, Saint-Gilloise.

Belgický celek má nyní velkou výhodu v podobě domácího prostředí. Union, který ve své premiérové sezoně v pohárech loni dokráčel senzačně až do čtvrtfinále, nezačal úplně dobře. Svěřenci trenéra Alexandera Blessina mají po dvou duelech na kontě jen jeden bod a to jim stačí až na třetí místo. V domácím prostředí je to mnohem veselejší podívaná, neboť Blessinovi hráči vyhráli už pět posledních ligových duelů a to jim vyneslo současnou první příčku. Na druhý Anderlecht mají náskok pohodlných čtyř bodů.

Kouč Blessin, který má za sebou mimo jiné i působení v italské Serii A, tentokrát nemůže počítat s křídelníkem Henokem Teklabem, ale zato se mu vrací do hry Dennis Eckert Ayensa. Situace v táboře soupeře je mnohem horší. LASK nemá k dispozici zraněné hráče jako Tobias Anselm, Yannis Letard, Adil Taoui, Lenny Pintor, Rene Renner, Felix Luckeneder, Philipp Wiesinger a Jorg Siebenhandl.

Rakušané stále čekají na první body, zatím jsou na nule a ono se při negativním skóre 1:4 celkem není čemu divit. Poslední dva ligové duely ale LASK vyhrál a ani jednou u toho neinkasoval.

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Morris - Mac Allister, Burgess, Machida - Castro-Montes, Sadiki, Vanhoutte, Lapoussin - Amani, Nilsson, Puertas

LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Lawal - Ziereis, Andrade, Talovjerov - Flecker, Jovičić, Horvath, Bello - Ljubičić, Zulj, Usor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.31 - 6.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Toulouse FC

čtvrtek 21:00

Po dlouhých šestnácti letech se v evropských pohárech znovu potkává Liverpool FC s francouzským Toulouse. Zatímco první setkání obou týmů proběhlo v předkole Ligy mistrů, nyní se oba celky setkávají v základní skupině tehdy ještě neexistující Evropské ligy.

Liverpoolu účast v Evropské lize určitě příliš nevoní. Po šesti účastech v Lize mistrů v řadě jde pro anglický tým o sešup, který by v tomto ročníku nerad opakoval. Zatím se mu to daří, neboť mu v Premier League na nabitém čele tabulky patří 4. místo. Na to se navíc propadl až v posledních týdnech po nešťastné prohře na půdě Spurs a remíze v Brightonu těsně před reprezentační přestávkou.

Návrat ke klubovým povinnostem pak neměli svěřenci Jurgena Kloppa nějak jednoduchý. V Merseyside derby hostili Everton a navzdory dlouhé převaze, urvali vítězství až v závěru zápasu díky dvěma gólům největší hvězdy týmu Mohameda Salaha.

Ten má v Evropské lize po dvou odehraných zápasech na svém kontě jen 60 minut, protože Klopp zatím proti papírově slabším soupeřům ve skupině věří náhradníkům. To se mu zatím vyplácí, protože v prvním zápase v Linci vyhráli Reds bez řady hvězd v základní sestavě 3:1. Podobné to bylo také v domácím utkání s belgickým Saint-Gilles, které Liverpool ovládl v poměru 2:0.

Proti Toulouse bude devatenáctinásobný anglický šampión také jasným favoritem. Francouzský tým toho od zmíněného vzájemného střetnutí před 16 lety stihl opravdu hodně. Po úspěšném období následoval velký úpadek a před třemi lety dokonce sestoupil do Ligue 2.

V minulé sezóně se ale mezi francouzskou elitu vrátil a tento návrat oslavil výhrou v domácím poháru, díky které hraje Evropskou ligu. V lize nyní po remíze 1:1 s Reims patří Toulouse 10. místo v lize a s pěti nerozhodnými výsledky za sebou je dosavadním remízovým králem soutěže.

Remízu by Toulouse rozhodně bralo také v Anglii, neboť by jí hodně přiblížila k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Po úvodní remíze 1:1 na půdě Saint-Gilles totiž vyhrálo druhý domácí zápas s Lincem a je ve skupině na druhém místě.

Klopp se v zápase bude muset obejít bez služeb levého beka Robertsona, který je po operaci ramene. Zranění jsou na straně domácího celku také Alcantara, Bajcetic, Doak a nejistota panuje také nad zdravotním stavem Gakpa, který ale už trénuje s týmem. Hostům bude chybět trojice zraněných hráčů - Zanden, Cisssoko a Aboukhlal.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas - Elliott, Endo, Jones - Salah, Nunez, Diaz.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Keben, Costa, Nicolaisen, Suazo - Schmidt, Sierro, Casseres Jr - Donnum, Dallinga, Gelabert.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.54 - 15.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
2
2
0
0
5 : 1
6
2
Toulouse FC (FRA)
2
1
1
0
2 : 1
4
3
RU Saint-Gilloise (BEL)
2
0
1
1
1 : 3
1
4
LASK Linz (AUT)
2
0
0
2
1 : 4
0

Skupina F

Panathinaikos FC - Stade Rennes

čtvrtek 21:00

Panathinaikos v Evropské lize zatím ve dvou duelech neprohrál a sérii neporazitelnosti bude chtít natáhnout i po skončení duelu s Rennes. Francouzský celek bude na Apostolos Nikolaidis Stadium hledat lepší formu, protože ta současná nestojí za nic.

Domácí Panathinaikos má rozhodně co napravovat. Jindy ofenzivně smýšlející celek, kterému útočení nedělá žádné potíže, se minule hodně trápil. V rámci Evropské ligy nedokázal navázat na povedený start a s Maccabi jen remizoval. Co je horší, nepřipsal si za celý zápas dokonce ani jednu střelu na bránu! Řecký celek měl naopak velké štěstí, protože Maccabi Haifa prakticky celé utkání ovládalo.

Přesto se Řekové zatím usadili na prvním místě, protože skupina je zatím vzácně vyrovnaná. Prvního od posledního dělí jen tři body. Dobrou zprávou pro trenéra Ivana Jovanoviće je fakt, že jeho tým nejenže ještě neprohrál, ale v rámci skupinového boje ještě neinkasoval. V rámci řecké Super League má ale ne úplně příjemnou bilanci. Ostře sledované utkání s Pireem totiž předčasně ukončil sudí, neboť zkušený obránce Juankar právě z Panathinaikosu byl zraněn petardou hozenou z hlediště. Panathinaikosu nyní patří až čtvrté místo.

Panathinaikos má před zápasem s Rennes kompletní kádr, z šoku se zotavil i obránce Juankar. Domácí budou hodně spoléhat na obránce Mladenoviće, který už si připsal v této sezoně tři asistence. Hosté dorazí bez zraněného obránce Arthura Theateho.

Fanoušci Rennes oproti těm soupeřovým rozhodně tak dramatické a dynamické týdny neprožívají. Jejich oblíbenci jim totiž nedělají vůbec radost a prohrávají jedno utkání za druhým. Pokud bychom počítali všechny soutěže dohromady, tak Rennes už ve třech po sobě jdoucích duelech prohrálo! Naposledy si s ním poradil i Lorient, který vyhrál 2:1 i přesto, že Rennes mělo 70% držení míče.

Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Kotsiras, Schenkeveld, Jedvaj, Mladenovic - Arao, Cerin, Vilhena - Mancini, Bernard, Ioannidis

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Doue, Omari, Belocian, Truffert - Santamaria, Bourigeaud, Doue, Blas, Salah - Yildirim

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.23 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Panathinaikos FC (GRE)
2
1
1
0
2 : 0
4
2
Stade Rennes (FRA)
2
1
0
1
3 : 1
3
3
Villarreal CF (ESP)
2
1
0
1
1 : 2
3
4
Maccabi Haifa (ISR)
2
0
1
1
0 : 3
1

Skupina G

AS Řím - Slavia Praha

čtvrtek 21:00

Slávisty čeká ve čtvrtek v Římě proti AS třetí z šesti zápasů skupiny G v Evropské lize, který bude přímým soubojem o první místo v tabulce. Oba celky v úvodních dvou kolech vyhrály a případný vítěz by mohl udělat rozhodující krok k postupu do vyřazovací fáze.

Pražané se vracejí do Říma po více než 27 letech od památné odvety čtvrtfinále Poháru UEFA, po níž navzdory prohře 1:3 po prodloužení prošli mezi nejlepší čtyři týmy. Červenobílí budou v osmém duelu na italské půdě usilovat o první vítězství. Domácím bude na lavičce kvůli trestu za chování po prohraném finále minulého ročníku soutěže chybět trenér José Mourinho.

"Každý rok v domácí lize a následně v kvalifikaci pohárů bojujeme o to, abychom si zahráli proti takovým týmům (jako AS Řím) a navštívili takové stadiony. Chceme proti nim ukázat naši kvalitu a sílu," uvedl pro uefa.com slávistický univerzál Ivan Schranz.

Jeho tým je před soubojem s finalistou minulé sezony Evropské ligy a loňským vítězem prvního ročníku Evropské konferenční ligy ve výhodné pozici. Pražané zvítězili v obou úvodních kolech a o skóre vedou skupinu před AS. Slávisté nejprve vyhráli 2:0 v Ženevě nad Servette a poté doma deklasovali Tiraspol 6:0, čímž vyrovnali nejvyšší vítězství ve skupinové fázi soutěže. V aktuálním ročníku mají zatím vůbec nejlepší skóre a útok ze všech týmů. Římané po úvodním triumfu 2:1 v Tiraspolu rozdrtili Servette 4:0.

Český vicemistr má blízko k tomu, aby pokračoval v pohárech i v jarní části, kam se kvalifikují tři ze čtyř mužstev. První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druzí v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze s kluby z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech se přesunou do nižší Evropské konferenční ligy. V případě výhry v Římě by už Slavia měla prakticky jistou nejhůře třetí příčku.

"Skupinu jsme podle mého rozehráli výborně, dodalo nám to klid do žil. Teď se můžeme s čistou hlavou chystat na Řím, chceme se zkrátka poprat o první místo," řekl klubové televizi útočník Mojmír Chytil.

Římané jsou podle bookmakerů favorité. Po slabším vstupu do sezony čtyřikrát po sobě zvítězili a po sérii tří ligových výher se v italské Serii A posunuli na sedmé místo. Dobrou formu má ale aktuálně i Slavia. V české nejvyšší soutěži je nadále neporažena a z druhé příčky v tabulce ztrácí dva body na obhájce titulu Spartu. Červenobílí prohráli jediný z 19 soutěžních zápasů v sezoně.

"Čeká nás věhlasný tým, i takové si ale někdy projdou menší krizí. Teď už zase hrají skvěle, poslední zápasy výsledkově zvládli. Pravda se ukáže až na hřišti. Budeme jako vždy hrát útočně, budeme si to s nimi chtít rozdat na férovku," prohlásil Zdeněk Houštecký, asistent slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského.

Jeho protějšek Mourinho si odpyká třetí část ze čtyřzápasového trestu za urážku rozhodčího po porážce ve finále minulého ročníku. O rok dříve dovedl šedesátiletý portugalský kouč Římany k prvenství v Konferenční lize a v minulosti s Portem a Interem Milán vyhrál i Ligu mistrů.

"Je to trenérský génius. Měl dopad na spoustu klubů a trenérů. Nikdy nezapomenu na jeho cestu s Interem, když vyhráli Ligu mistrů (v roce 2010). Celý svět zná jeho přezdívku The Special One. Jsme tak vděční, že můžeme hrát proti takovému týmu, s takovými hráči a s takovým manažerem," prohlásil Trpišovský.

Mourinho očekává dosud nejtěžší zápas ve skupině. "Slavia je výborný tým. Budeme hrát proti celku, který by úplně klidně mohl hrát Ligu mistrů. Bude to velmi náročné," poznamenal Mourinho.

Římané ve všech třech dosavadních domácích zápasech s českými kluby zvítězili. Dvakrát výrazně porazili Plzeň a v březnu 1996 zdolali v odvetě čtvrtfinále Poháru UEFA Slavii 3:1 po prodloužení. Vzhledem k úvodní porážce 0:2 ale díky dřívějšímu pravidlu o vyšším počtu branek vstřelených na hřišti soupeře postoupili do semifinále Pražané. Od té doby se žádný český klub v pohárech mezi nejlepší čtyři mužstva nedostal. Slavii se navzdory legendárnímu postupu před 27 lety na italské půdě nedaří, z dosavadních sedmi duelů tam šestkrát prohrála a naposledy v roce 2019 remizovala v Miláně s Interem 1:1.

Utkání začne na Olympijském stadionu v Římě ve čtvrtek ve 21:00. V hledišti bude i téměř tři a půl tisíce příznivců pražského celku.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Cristante, Ndicka, Mancini - Karsdorp, Bove, Paredes, Aouar, El Shaarawy - Lukaku, Belotti.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Vlček, Ogbu, Holeš - Douděra, Zafeiris, Oscar, Dumitrescu - Schranz, Masopust - Chytil.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.83 - 5.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheriff Tiraspol - Servette Ženeva

čtvrtek 21:00

O první body budou v Tiraspolu bojovat domácí Sheriff a švýcarské Servette. Případný vítěz se udrží ve hře o postup a zvýší své šance alespoň na jarní účast v Konferenční lize.

Ve skupině G jsou karty rozdány jasně. Na postupová místa se okamžitě vyhouply AS Řím a Slavia a o třetí místo ve skupině by si to dle papírových předpokladů měly rozdat Sheriff a Servette. Oba týmy jsou po dvou zápasech bez bodu, takže jejich vzájemné střetnutí bude zároveň přímým bojem o třetí místo.

Moldavský Sheriff patří k pravidelným účastníkům evropských pohárů, ale výprask 0:6 od Slavie jej vrátil zpět na zem. Tisk hegemona moldavské soutěže nešetřil a porážku v Praze vesměs označil za ostudu. Sheriff se pokusí o reparát proti Servette, se kterým se nikdy předtím neutkal.

Pokud jde o švýcarský celek, ten to v minulém kole také pořádně schytal a v Římě utrpěl debakl 0:4. Ve dvou zápasech skupinové fáze tak nejenže nebodoval, ale nedokázal vstřelit ani jeden gól. V domácí Super League se Ženevanům dařilo a po víkendové výhře 1:0 na půdě Basileje poskočili na pátou příčku. Mimochodem v Basileji vyhrálo Servette po dlouhých čtyřiadvaceti letech.

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Apostolakis, Kiki, Garananga, Artunduaga - Talal, Ademo, Fernandes - Ngom Mbekeli, Henrique, Ricardinho

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Mall - Tsunemoto, Rouiller, Severin, Mazikou - Stevanović, Cognat, Douline, Antunes - Kutesa - Bedia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.24 - 2.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
2
2
0
0
8 : 0
6
2
AS Řím (ITA)
2
2
0
0
6 : 1
6
3
Servette Ženeva (SUI)
2
0
0
2
0 : 6
0
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
2
0
0
2
1 : 8
0

Skupina H

Molde FK - BK Häcken

čtvrtek 18:45

Aker stadion v Molde se stane dějištěm souboje dvou severských mužstev, která mají jednu věc společnou. Häcken i domácí Molde jsou bodově na nule a usilují o první body. Švédský Häcken dokonce ani jednou neskóroval.

Molde má jedinečnou šanci získat první body. Doposud se norskému celku nedařilo, protože narazil na Bayer Leverkusen a Qarabağ, což je jiná liga. A podle toho to taky dopadlo, Molde prohrálo oba duely a aktuálně je předposlední jen o skóre. Molde se chtělo po loňské úspěšné sezoně, kdy oslavilo titul, představit na tom nejblyštivějším pódiu evropského fotbalu. Poprvé za 24 let! A nemělo k tomu daleko, jenže v předkole si s ním poradil Galatasaray.

Molde má své zkušenosti i s Evropskou ligou, ostatně před třemi roky se dostalo mezi nejlepších 16 týmů, než si s ním poradila španělská Granada. Takže je trochu překvapivé, že se mu v této sezoně tak moc nedaří. Ani jeho plány na ovládnutí své ligy teď nejdou zrovna podle očekávání. Po pětadvaceti odehraných zápasech patří Molde až pátá příčka.

Návštěva ze Švédska si užívá své premiérové účinkování v základní skupině Evropské ligy, což je důsledek loňského vítězného tažení domácí ligou. Kouč Per-Mathias Hogmo se už dokázal zapsat do srdcí fanoušků, i když tentokrát mu další titul asi nevyjde. Do konce tamní sezony zbývají tři kola a první IF Elfsborg si udržuje náskok šesti bodů.

Molde FK - pravděpodobná sestava:
Petersen - Eriksen, Bjornbak, Lovik, Hagelskjaer - Breivik, Oyvann, Ellingsen, Grodem - Eikrem, Gulbrandsen

BK Häcken - pravděpodobná sestava:
Abrahamsson - Sandberg, Hammar, Ousou, Totland - Rygaard, Sa. Gustafson, Si. Gustafson - Layouni, Chilufya, Sonko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.09 - 4.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Qarabağ Ağdam

čtvrtek 21:00

Bayer Leverkusen zůstává vládcem německé Bundesligy a stejně tak se mu daří i v pohárech. Jeho stoprocentní bilanci se pokusí narušit ais nejvážnější vyzyvatel, protože i druhý Qarabağ má na kontě plný počet bodů. Kdo zůstane neporažen v konfrontaci německého fotbalu s tím ázerbájdžánským?

Ve skupině H jsou karty po dvou odehraných utkáních zcela jasně rozdány. První dva týmy mají po šesti bodech a nemusíte být zrovna matematický génius, aby vám došlo, že ty zbylé týmy jsou na nule. Ve třetím kole už se ale situace nutně změní, protože právě týmy, které dlí na postupových příčkách, narazí na sebe navzájem. A pro Bayer to možná nebude tak zcela jednoznačná záležitost, jak mnozí očekávají.

Ono se těmto názorům samozřejmě nejde divit, protože Bayer předvádí fantastickou práci. Trenér Xabi Alonso předvádí s týmem velmi kvalitní výkony i přesto, že má po většinu dosavadní sezony několik opor zraněných. Přesto vládne Bundeslize a po osmi odehraných kolech má na kontě 22 bodů. To je o bod víc, než kolik jich nastřádal druhý Stuttgart a o další bod navíc před Bayernem Mnichov.

Při posledním ligovém klání Bayeru hodně pomohli oba krajní obránci, Grimaldo s Frimpongem, kteří se postarali o oba góly svého týmu a to stačilo na výhru nad Wolfsburgem. Jinak ale Bayer vyhrál deset z jedenácti dosud odehraných soutěžních utkání, což je skvělá vizitka.

Ani návštěva z dalekého Ázerbájdžánu se ale za své výkony nemusí hanbit. Trenér Gurban Gurbanov sleduje své svěřence s potěšením, protože Qarabağ vyhrál první dva duely, aniž by dostal branku. A v lize se mu také daří, i když na prvním místě je jen o skóre před druhou Zirou. Na Bayer se v obměněné sestavě připravil jen remízou s Turanem Tovuz.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Kovář - Kossounou, Tah, Hincapié - Stanišić, Andrich, Amiri, Tella - Wirtz, Hložek - Schick

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Lunyov - Silva, Husejnov, Medina, Cafarguliyev - Romao, Janković - Andrade, Benzia, Zoubir - Juninho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.24 - 13.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
2
2
0
0
6 : 1
6
2
Qarabağ Ağdam (AZE)
2
2
0
0
2 : 0
6
3
Molde FK (NOR)
2
0
0
2
1 : 3
0
4
BK Häcken (SWE)
2
0
0
2
0 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele