Evropská liga - preview 1. kola skupinové fáze

21.09.2023, 09:14
Previews
José Mourinho obhajuje finále EL (© AFP)

Další ročník hlavní fáze Evropské ligy vykopává a s ním se do akce dostávají také dva čeští zástupci - Slavia se představí v Ženevě, Sparta hostí Aris Limassol. Marseille pod novým vedení začne svou pouť na horké půdě Ajaxu, LASK si pokusí vyšlápnout na Liverpool a Olympiakos ve skupině A poměří síly s Freiburgem. Loňský finalista AS Řím začíná v dalekém Tiraspolu.

Skupina A

West Ham United - TSC Bačka Topola

čtvrtek 21:00

Anglický West Ham v minulém roce prožil skvělé chvíle, když v Praze přemohl Fiorentinu a opanoval druhý ročník Konferenční ligy. Teď se posunul o stupínek výš a svou pouť Evropskou ligou začne proti outsiderovi, srbské Bačce Topole.

West Ham čeká na London Stadium první pohárové utkání v Evropě od doby, kdy vítězoslavně získal trofej pro vítěze Konferenční ligy. To byl jeden z motivů, že se Kladiváři stali zase o trochu atraktivnější destinací, což umožnilo kouči Davidu Moyesovi zpevnit a zkvalitnit kádr. Mezi příchody registrujeme hráče jako Edson Álvarez, James Ward-Prowse, Konstantinos Mavropanos a především Mohamed Kudus, který jen deklaroval, že ambice West Hamu jsou tentokrát ještě vyšší.

A první zápasy v Premier League daly Moyesovi zapravdu, jeho tým je velmi dobře složený a má šanci na vylepšení loňské sezony. Za prvních pěti ligových střetnutí se West Hamu povedlo získat 10 bodů z patnácti možných, padl jen s Manchesterem City. Po této porážce se možná ještě zvýší chuť West Hamu vrátit se na vítěznou vlnu v Evropě, kde nechybí už třetím rokem v řadě. Za minulý ročník West Ham neprohrál ani jedno evropské utkání, byť trenér Moyes samozřejmě kádrem rotoval.

Srbský oponent, Bačka Topola, se vůbec poprvé v historii dostal do skupinové fáze nějakého evropského poháru. Teď na ně ale čeká nažhavený soupeř, který se silně opírá o domácí prostředí. Bačka Topola usilovala o Ligu mistrů, ale její sny hodně rázně ukončilo předkolo s Bragou, která poslala míč do jeho sítě hned sedmkrát. Do Londýna teď přicestuje tým, který se usadil na prvním místě ve své domácí soutěži a nasbíral za sedm zápasů už devatenáct bodů.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Kehrer, Zouma, Mavropanos, Cresswell - Souček, Álvarez - Bowen, Kudus, Benrahma - Ings

TSC Bačka Topola - pravděpodobná sestava:
Ilić - Antonić, Cvetinović, Stojić - Vlalukin, Radin, Djaković, Petrović - Stanić - Jovanović, Rakonjać

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.20 - 26.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - SC Freiburg

čtvrtek 21:00

Olympiakos Pireus stále čeká na výraznější úspěch na evropské scéně a v letošní sezoně se pokusí bodovat v Evropské lize. Ve skupině A se postupně utká s Freiburgem, Bačka Topola a West Hamem, přičemž hned první duel s německým protivníkem může být klíčový.

Favoritem celé skupiny je vítěz Konferenční ligy West Ham a podle papírových prognóz by si to o druhé postupové místo měli rozdat Olympiakos s Freiburgem. Jejich vzájemný duel je na programu hned z kraje základních skupin a může mnohé napovědět.

Olympiakos byl dlouho zvyklý hrát pravidelně Ligu mistrů, ovšem loni skončil v řecké lize mimo vedoucí příčky a zbyla na něj "jen" Evropská liga. Tu si koneckonců zahrál rovněž loni, ale zcela propadl a skončil ve skupině poslední. Zpět na fotbalový Olymp, minimálně v Řecku, by měl Pireus dovést Diego Martínez a start letošní sezony se vskutku podařil. V prvních čtyřech kolech neztratil ani bod, až teď o víkendu remizoval s AEK Athény (1:1) a dařilo se i v předkolech EL. Martínezův tým nejprve vyřadil nebezpečný Genk a poté si poradil i s Čukaričkami.

Dobře začal domácí soutěž i Freiburg, ovšem po dvou výhrách absolutně propadl ve Stuttgartu, kde prohrál 0:5. Nedařilo se ani o týden později v souboji s Borussií Dortmund (2:4). Freiburg loni skončil na pátém místě, takže si automaticky zajistil skupinovou fázi a jeho cílem bude postoupit do play-off. To se mu loni povedlo, avšak Juventus byl nad jeho síly.

Oba celky budou zřejmě kompletní a je pak otázkou, nakolik trenéři promíchají sestavu před dalším ligovým zápasem. Olympiakos narazil na Freiburg minulý rok, rovněž v základní skupině Evropské ligy a ani jednou na svého soka nevyzrál. Dokáže mu to tentokrát oplatit?

Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Rodinei, Retsos, Freire, Quini - Camara, Iborra - Masouras, Fortounis, Podence - El Kaabi

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Schmidt, Gulde, Ginter - Sildillia, Eggestein, Hofler, Kubler - Doan, Adamu, Grifo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.40 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
West Ham United (ENG)
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympiakos Pireus (GRE)
0
0
0
0
0 : 0
0
SC Freiburg (GER)
0
0
0
0
0 : 0
0
TSC Bačka Topola (SRB)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina B

AFC Ajax - Olympique Marseille

čtvrtek 21:00

Johan Cruijff Arena bude ve čtvrtek večer hostit první duel základní skupiny Evropské ligy a v něm se proti sobě postaví dva týmy, které rozhodně nezažívají ideální start do nového ročníku. Vytěží Ajax něco z domácího prostředí, nebo se náhle probudí dosud ztracený Olympique?

Oba soupeři toho spolu nahráli docela dost, i když už je to nějaký pátek. Doposud se proti sobě postavili v šesti pokusech, převážně v 70. a 80. letech minulého století. Nejčerstvější vzpomínka se pak vrací do roku 2009, kdy Ajax čelil Marseille v rámci osmifinále Poháru UEFA, čili předchozí obdoby dnešní Evropské ligy. Ajaxu tehdy nestačil ani tahoun v podobě Luise Suáreze a Marseille rozhodla v prodloužení.

Od té doby už uplynulo hodně času a Ajax ušel velký kus cesty. Minulá sezona mu ale vůbec nevyšla. Z plánů na mistrovský titul sešlo, Ajax skončil až na třetím místě a na první Feyenoord nakonec ztrácel až 13 bodů. A neslavně dopadla i jeho anabáze Ligou mistrů, v níž obsadil až třetí místo a putoval do Evropské ligy. Tam mu překvapivě vystavil stopku Union Berlín, a Ajaxu tak zbyly oči pro pláč.

Třetí příčka poslala De Godenzonen do předkola Evropské ligy, v němž si především díky skvěle sehranému venkovnímu utkání (jasná výhra 4:1) poradili s Ludogorcem Razgrad. Trenér Maurice Steijn, který zaujal vyprázdněné místo v čele nizozemského giganta, každopádně zažívá náročný začátek. V nové sezoně si jeho svěřenci vedou hluboko pod svými možnostmi, po čtyřech vystoupeních v Eredivisie mají na kontě jen mrzkých pět bodů! Vyhráli jen jednou a v minulém kole dostali tři branky od Twente. To jim tedy aktuálně stačí až k dvanácté pozici.

Mladý chorvatský bek Borna Sosa ovšem před zápasem s Marseille prohlásil: "Uvědomujeme si, že máme na to hrát mnohem lépe. Je ale pravda, že se postupně sehráváme, přeci jen je tady hodně nových tváří, a to vždycky zabere nějaký čas, než začneme hrát jako tým. Máme však velký potenciál a chceme jak v lize, tak i v Evropě, ukázat, že můžeme hrát o nejvyšší příčky."

Marseille je snad v ještě větších potížích než Ajax. Tradiční francouzský celek se ocitá v chaosu, čelí slovním útokům ze strany fanoušků a chystá se v jeho kádru pořádné zemětřesení. Podle posledních zpráv by měl brzy odstoupit jak hlavní trenér Marcelino, tak i klubový prezident Pablo Longoria. A na vině tentokrát snad ani tak nejsou výsledky, jako spíš fanoušci.

Co do výsledků na tom OM totiž není zrovna špatně, rozhodně ne tak tragicky, aby to bylo opodstatněním tak kritických reakcí jeho příznivců. Marseille smolně vypadla z předkola Ligy mistrů a v Ligue 1 se drží po pěti odehraných zápasech dva body od prvního místa. Dokáže ale i přes tuhle atmosféru vyhrát na půdě Ajaxu?

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Gorter - Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa - Van Den Boomen, Taylor - Borges, Mikautadze, Bergwijn - Brobbey

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
López - Clauss, Mbemba, Balerdi, Lodi - Mughe, Kondogbia, Veretout, Correa - Ndiaye, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.67 - 2.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AEK Atény

čtvrtek 21:00

Brighton se po senzační minulé sezoně úplně poprvé dostal do pohárové Evropy a i když to teď bude mít hodně náročné, tak jeho cílem je udržet se v ní co nejdéle. První duel Evropské ligy sehraje proti relativně zkušenému soupeři, AEK Aténám.

Brighton se v minulé sezoně dočkal senzačního šestého místa, které mu garantovalo start v Evropské lize. Mužstvo vedené mladým Italem Robertem De Zerbim se dočkalo uznání v Anglii, kde chválili jeho ofenzivní a jednoduchý herní styl, který se líbil širokému okolí, stejně jako sázka na mladé prospekty. V Brightonu s mládeží zkrátka pracovat umí a Roberto De Zerbi to ukázal už ve svých začátcích v italském Sassuolu. Až tady ale dostal i nějaké větší prostředky na posily, protože vedení klubu je dost ambiciózní.

De Zerbi vhodně doplnil a posílil kádr, zejména o Ansu Fatiho, Carlose Balebu, Igora nebo Barta Verbruggena. A nová sezona ukázala, že krok vedle neudělal. Respektive jednou ano, když jeho mužstvo prohrálo ve třetím kole Premier League s West Hamem. Jinak se ale The Seagulls mohou dívat na tabulku s maximální spokojeností. Ostatní čtyři duely totiž zvládli a minule si navíc poradili 3:1 i s Manchesterem United! Na první Manchester City nyní ztrácí jen pouhé tři body.

Přesto trenér DE Zerbi nemůže být úplně klidný. Momentálně se totiž jeho hráči připravují bez Julia Encisa, Pervise Estupiñána a taky Sollyho Marche. Hosté dorazí z Atén bez Pizarra, Gačinoviće a Fernandese.

AEK se stalo vítězem posledního ročníku řecké Super League, což mu umožnilo vydobýt si start ve třetím předkole Ligy mistrů. To muži trenéra Matiase Almeydy zvládli a porazili Dinamo Záhřeb, jenže Antverpy v dalším kole už byly nad jejich síly. I v Evropské lize ale budou chtít Řekové zanechat výraznou stopu.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Van Hecke, Dunk, Lamptey - Dahoud, Gross - Adingra, Pedro, Fati - Ferguson

AEK Atény - pravděpodobná sestava:
Stanković - Rota, Mitoglou, Moukoudi, Mohammadi - Eliasson, Szymański, Jonsson, Amrabat - Araujo, Ponce

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.15 - 16.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AFC Ajax (NED)
0
0
0
0
0 : 0
0
Olympique Marseille (FRA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Brighton & Hove Albion (ENG)
0
0
0
0
0 : 0
0
AEK Atény (GRE)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina C

Sparta Praha - Aris Limassol

čtvrtek 21:00

Hráči Sparty přivítají ve čtvrtek v úvodním utkání skupiny C Evropské ligy Aris Limassol. Pražané se v soutěži představí po dvou letech a potřetí za poslední čtyři sezony, naopak kyperský celek si zahraje hlavní fázi některého z pohárů premiérově v historii. Ve 13. soutěžním utkání za sebou požene Spartu vyprodaná Letná, zápas má výkop ve 21:00. Skupinu doplňují Glasgow Rangers a Betis Sevilla.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho byli v závěrečném 4. předkole Evropské ligy na pokraji vyřazení, po úvodní prohře 1:3 na hřišti Dinama Záhřeb ale v domácí odvetě zvítězili 4:1. Předtím v kvalifikaci Ligy mistrů vypadli na penalty s FC Kodaň.

Aris ve 2. předkole Ligy mistrů postoupil přes BATE Borisov, poté neuspěl s Rakówem Čenstochová a v závěrečné kvalifikaci Evropské ligy vyřadil Slovan Bratislava. Po úvodní prohře 1:2 deklasoval slovenský celek 6:2.

Letenští vyhráli čtyři soutěžní duely v řadě a nastříleli v nich 14 branek, v nedělním ligovém zápase rozstříleli Slovácko 5:0. "Je třeba oba zápasy oddělit. Bylo důležité, že se nám povedlo (nad Slováckem) zvítězit a že jsme vstoupili do bloku následujících šesti zápasů, které nás čekají před další reprezentační pauzou, tak, jak jsme chtěli. Ve čtvrtek to bude naprosto odlišné utkání, zároveň se ale musíme ujistit, že zůstaneme věrní naší cestě a našim herním principům," řekl Priske na tiskové konferenci po utkání se Slováckem.

Pro Spartu půjde zároveň o generálku na nedělní ligové derby na hřišti Slavie. "Soustředíme se vždy jen na další zápas. Všechny nadcházející zápasy budou těžké, na všechny se dobře připravíme," uvedl záložník Tomáš Wiesner.

Pražané v dosavadních šesti pohárových utkáních s kyperskými soupeři neprohráli a pětkrát zvítězili, doma nad nimi uspěli ve všech třech duelech. Aris se ještě s českým týmem v soutěžním zápase neutkal, v evropských pohárech se poprvé představil až v uplynulém ročníku. V pohárech prohrál tři z dosavadních čtyř venkovních utkání.

Mužstva jsou úřadujícími mistry svých zemí, Aris v minulé sezoně ovládl kyperskou ligu poprvé. Rovněž v tomto ročníku vedou oba týmy své domácí soutěže (shodně o skóre), navíc v nich dosud nenašly přemožitele.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta

Aris Limassol - pravděpodobná sestava:
Vaná - Sané, Brorsson, Uroševič, Caju - Babicka, Struski, Brown, Montnor - Gomis, Kokorin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.45 - 6.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rangers FC - Real Betis

čtvrtek 21:00

Skupina C Evropské ligy má letos i českou účast v podobě pražské Sparty a ta by se podle papírových předpokladů měla poprat o postup do osmifinálové fáze právě se soupeři tohoto čtvrtečního utkání. Skotský tým Rangers FC je českému fanouškovi velice době známý hlavně z doby, kdy se utkal s jiným pražským výběrem Slavií. Betis je poslední dobou i přes velkou španělskou konkurenci tradičním účastníkem evropských pohárů.

Výběr vedený trenérem Michaelem Bealem letos dokonce usiloval o prestižní Ligu mistrů a v prvním utkání dokázal vyřadit švýcarskou Ženevu (2:1, 1:1), ovšem následně neuspěl v závěrečném play-off s nizozemským PSV a hlavně drtivou porážku 1:5 v odvetě v Eindhovenu těžko nesl. Na ligové scéně také letos zatím zaostává za Celticem, protože s devíti získanými body z pěti utkání je až čtvrtý a na odvěkého glasgowského rivala má manko čtyř bodů.

Vyzyvatel ze Sevilly skončil loni v LaLize na šesté příčce a přímo se tedy probojoval do základní skupiny EL. V ní startoval i v předchozích dvou sezónách a shodně vypadl v osmifinále (s Frankfurtem a loni s Manchesterem United). V této sezóně prohrál v pěti soutěžních zápasech dvakrát a hlavně mu nevyšla víkendová generálka v Barceloně, kde utrpěl debakl 0:5.

Oba čtvrteční soupeři se spolu ještě nikdy v historii neutkali a čeká je tedy vzájemná premiéra. Beale by oproti předchozím duelům neměl udělat příliš mnoho změn v zahajovací sestavě, na marodce se delší dobu nachází trio Cantwell - Davis - Dowell. "Začátek je vždy velmi důležitý a z našeho pohledu ještě více, protože doma na Ibrox Stadium nesmíme ztrácet, pokud chceme myslet na postup do osmifinále. Betis má nesmírně zkušený tým a podle mého názoru je největším favoritem skupiny," myslí si třiačtyřicetiletý kormidelník FC.

Jeho chilský protějšek Manuel Pellegrini nemůže počítat s Fekirem, Sabalym a Ruiem Silvou, na trávník se možná nepodívají ani Bravo, Carvalho či Ruibal. "V Glasgow nás čeká tradiční bouřlivá atmosféra a my se na ni musíme připravit. Rangers je nesmírně nebezpečné a doma jen málokdy prohrává. Pokud na jeho půdě uspějeme, tak se šance na první místo výrazně zvýší," prohlásil Pellegrini s jasným cílem.

Rangers FC - pravděpodobná sestava:
Butland - Tavernier, Goldson, Davies, Yilmaz - Raskin, Lundstram, Matondo, Roofe, Lawrence - Sima

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Bartra, Riad, Miranda - Altimira, Roca, Henrique, Isco, Peréz - Willian Jose

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.44 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Rangers FC (SCO)
0
0
0
0
0 : 0
0
Real Betis (ESP)
0
0
0
0
0 : 0
0
Sparta Praha (CZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Aris Limassol (CYP)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina D

Atalanta Bergamo - Raków Częstochowa

čtvrtek 21:00

Atalanta se vrací po roce zpátky do dění a užije si Evropskou ligu. V Bergamu na Gewiss Stadium rozehraje svou pouť základní skupinou proti nesnadnému soupeři, polskému šampionovi, jehož barvy obléká i v Čechách dobře známý Plavšić. Ve čtvrtek večer dorazí Raków Częstochowa.

Orobici doma konečně s plným počtem diváků přivítají opět jednoho soupeře v rámci evropských pohárů, v nichž chyběli celou minulou sezonu. Alespoň se v ní mohli víc soustředit na to, aby se co nejdřív dostali zpátky. Tentokrát z toho není Liga mistrů, ale ani v Evropské lize se Atalanta nehodlá spokojit jen se základními skupinami.

Až se otevřou brány Gewiss Stadium, tak do nich Atalanta půjde s vědomím faktu, že má co zlepšovat. V sezoně 2016/2017, kdy se v Evropské lize představila, vyhrála jen jedno jediné domácí utkání na tomto stadionu, nepočítáme-li samozřejmě předkola. Jinak odehrála v náročné skupině s Lyonem, Evertonem a Apollonem domácí utkání v Reggio-Emilia na stadionu Sassuola. Tentokrát mají na papíře snazší skupinu, ale trenér Gianpiero Gasperini předem dbá na nepodcenění soupeřů.

V rozhovoru pro oficiální stránky Atalanty kouč La Dea zmínil: "Máme před sebou náročnou sezonu a nemyslím si, že bychom byli ve slabé skupině. Každý z týmů bude chtít uhrát maximum bodů a někdo může překvapit. Musíme jít do každého utkání na maximum, aby na nás naši fanoušci mohli být hrdí. Ujišťuji vás, že náš tým udělá, co bude v jeho silách, aby postoupil z prvního místa. Nehodláme nic podcenit."

Mírné vrásky ale zkušený lodivod přeci jen musí mít. Zranili se mu totiž oba noví hrotoví útočníci. A pokud to u mladíka El Bilala Tourého bude ještě na dlouho, než se postaví na trávník, tak u Gianlucy Scamaccy je zranění nové. Raków přijede bez obránce Zorana Arseniće.

Polský celek je aktuálním šampionem své země a i v těžké skupině s Atalantou nebo Sportingem Lisabon bude chtít zaujmout. Trenér Dawid Szwarga postupně se svými hráči odklidil z cesty v kvalifikaci do Ligy mistrů Floru, Karabach a Aris Limassol, ale na Kodaň už neměl a proto odehraje své velké vystoupení "jen" na půdě Evropské ligy.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Djimsiti, Scalvini, Kolašinac - Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Pašalić, Ruggeri - De Ketelaere, Muriel

Raków Częstochowa - pravděpodobná sestava:
V. Kovačević - Racovitan, A. Kovačević, Rundić - Tudor, Berggren, Lederman, Plavšić - Kittel, Zwolinski, Nowak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.08 - 13.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SK Sturm Graz - Sporting CP

čtvrtek 21:00

Skupina D letošního ročníku Evropské ligy má nesmírně zajímavé složení a o tři místa zaručující pokračování v evropských pohárech by se měl strhnout velmi zajímavý souboj. Celek ze Štýrského Hradce je sice považován za jednoho z outsiderů, ale v minulosti již několikrát ukázal, že dokáže potrápit kohokoliv. Lisabonský Sporting naopak patří mezi favority, avšak ani jeden ze šesti zápasů nemusí být vůbec snadný.

Sturm v dosavadních sedmi ligových duelech rakouské Bundesligy ani jednou neprohrál a v generálce na tento čtvrteční souboj přivítal suveréna poslední let Salzburg, se kterým remizoval 2:2. Se ziskem sedmnácti bodů je tedy druhý o dva body právě za Red Bullem. Letos se představil ve 3. předkole "nemistrovské" části Ligy mistrů a s eindhovenským PSV neměl vůbec žádnou šanci na úspěch (1:3, 1:4).

Pouť Sportingu v evropských pohárech teprve začíná, protože Sporting obsadil v loňské sezóně Primeira Ligy čtvrtou příčku a hlavní fázi Evropské ligy měl tedy jistou. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima doposud odehráli v portugalské nejvyšší soutěži pět utkání a ke čtyřem výhrám si připsali na konto nerozhodný výsledek 1:1 s konkurenční Bragou. Se třinácti body se momentálně nacházejí na druhém místě o skóre za vedoucí Boavistou.

Ani jeden tým v současnosti nemusí řešit příliš velké potíže s marodkou. Sporting by totiž měl nastoupit v nejsilnějším možném složení, zatímco Sturm postrádá jen zraněného norského útočníka Jattu. "Máme zodpovědnost ke svým fanouškům, kteří nás podporují za každé situace a očekávají od nás co možná nejlepší výkony. Náš soupeř má co nabídnout, ale my ho v každém případě můžeme porazit," prohlásil odhodlaně uruguayský kapitán lisabonského klubu Sebastián Coates.

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Scherpen - Gazibegovič, Wuthrich, Gorenc-Stankovič, Schnegg - Affengruber, Prass, Kiteišvili - Sarkaria, Wlodarczyk, Fuseini

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - Diomandé, Coates, Goncalo Inacio - Ivan Fresneda, Morita, Pedro Goncalves, Nuno Santos - Edwards, Gyokeres, Trincao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 3.65 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Sporting CP (POR)
0
0
0
0
0 : 0
0
SK Sturm Graz (AUT)
0
0
0
0
0 : 0
0
Raków Częstochowa (POL)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina E

RU Saint-Gilloise - Toulouse FC

čtvrtek 18:45

Teprve loni se Saint-Gilloise trochu více zapsalo do povědomí veřejnosti, to když v Evropské lize dokráčelo až do čtvrtfinále. A bezpochyby bude mít rovněž pro letošní ročník postupové ambice. Na úvod nového období v této soutěži vyzve Toulouse, které ve Francii nepatří mezi ty úplně nejlepší, je třeba nicméně určitě respektovat někoho, kdo ovládl Coupe de France.

Svěřenci trenéra Alexandera Blessina jsou pasováni do role mírného favorita. Už jen proto, že společně s předešlou sezónou mají atmosféru evropských pohárů relativně čerstvě osahanou, kdežto Les Violets žádným pravidelným účastníkem na evropské scéně nejsou. Pokud navíc připomeneme, že jasným papírovým vládcem skupiny E je Liverpool, může být vzájemný duel obou těchto soupeřů nesmírně důležitý i pro budoucí kvalifikaci do jarní části.

Obě družiny mají nové kouče a pro ně nebude vůbec jednoduché navázat na úspěchy svých předchůdců. Blessin se dostal k nové práci v Belgii na začátku července poté, co skončil Karel Geraerts, a stojí před ním velmi nelehký úkol. Tedy zopakovat v belgické nejvyšší soutěži třetí příčku z předchozího ročníku a zároveň se pokusit probojovat v pohárové Evropě do posledních fází play-off. Nutno navíc dodat, že přišel během letního přestupového období o klíčového forvarda Victora Bonifaceho.

V Toulouse se kormidla chopil Carles Martínez, za poněkud podivných okolností se totiž pakoval pryč Philippe Montanier, ačkoli pro klub získal do vitríny vůbec první cennou trofej na nejvyšší úrovni v historii ve Francouzském poháru, nepočítáme-li tedy prvenství v Ligue 2. "Jako vždy jsme si soupeře rozebrali. Je pravda, že máme dost podobný styl hry,” uvedl hostující lodivod. "On chce útočit a tlačit, tohle jsem týmu důrazně vysvětlil. Nepřestane. A my si s tím musíme poradit. Pokusíme se na každý pád Union překvapit a zápas vyhrát.”

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Moris - Mac Allister, Burgess, Leysen - Castro-Montes, Sadiki, Vanhoutte, Lapoussin - Amani, Eckert Ayensa, Cameron Puertas

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Logan Costa, Nicolaisen, Mous. Diarra - Desler, Sierro, Schmidt, Suazo - Aboukhlal, Dallinga, Dönnum

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.61 - 3.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

LASK Linz - Liverpool FC

čtvrtek 18:45

Liverpool dlouhodobě patří mezi nejlepší světové kluby, avšak v loňské sezóně Premier League obsadil až pátou pozici, a místo věhlasné Ligy mistrů ho tak čeká "pouze" Evropská liga. Vzhledem k obrovským kvalitám je však považován za jednoho z největších favoritů na postup do květnového finále hraného v irském Dublinu, skupinovou fázi teď odstartuje v Rakousku na půdě místního LASKu a měl by mít jasně navrch.

Reds hlavně v první polovině uplynulé sezóny sbírali jednu ztrátu za druhou, a i když postupně doháněli manko na třetí Manchester United i čtvrtý Newcastle United, tak nakonec úspěšní nebyli. Letos však určitě chtějí skončit mezi elitní čtyřkou a také věří, že se po čtyřech letech vrátí na anglický trůn. V dosavadním průběhu Premier League se jim daří, protože po úvodní remíze s londýnskou Chelsea (1:1) vyhráli čtyřikrát po sobě a se třinácti body jim patří třetí příčka, za stoprocentním Manchesterem City zaostávají jen o dva body.

Pro domácí tým bude duel opravdovým fotbalovým svátkem. LASK loni skončil v rakouské nejvyšší soutěži na třetí pozici a rovnou byl nasazen do play-off o hlavní fázi EL. V něm narazil na Zrinski Mostar a po úvodní remíze 1:1 zvítězil před vlastními fanoušky nejtěsnějším poměrem 2:1. Letos v rakouské Bundeslize prohrál v sedmi utkáních pouze jednou a se ziskem čtrnácti bodů je opět třetí s pětibodovým mankem na vedoucí Salzburg.

V ligové generálce na tento prestižní souboj zavítal do Klagenfurtu a na konto si připsal vítězství 3:1. "O rakouském fotbale samozřejmě něco vím, ale v Linci jsem ještě nikdy nebyl. Na první pohled se může zdát, že to bude snadný zápas, ale pokud budeme na hřišti působit arogantním dojmem, tak se nám to může vymstít. LASK nemá co ztratit a jeho motivace zazářit je obrovská," pronesl německý lodivod Liverpoolu Jürgen Klopp s respektem.

Ten již může počítat s klíčovým obráncem Virgilem van Dijkem, jenž si na ligové scéně odpykal trest na dvě utkání, nicméně k dispozici nebude Alexander-Arnold, kterého by mohl nahradit Joe Gomez. Po reprezentační přestávce zůstává na marodce španělský záložník Thiago Alcántara a odpočívat k tomu bude největší hvězda týmu Mohamed Salah. Domácí lodivod Christian Ilzer postrádá Anselma, Pintora, Taouiho a Wiesingera.

LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Lawal - Luckeneder, Ziereis, Andrade - Flecker, Jovičič, Horvath, Bello - Ljubičič, Zulj, Havel

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Gomez, Quansah, Van Dijk, Tsimikas - Elliott, Endo, Gravenberch - Doak, Jota, Diaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.62 - 6.03 - 1.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
0
0
0
0
0 : 0
0
LASK Linz (AUT)
0
0
0
0
0 : 0
0
RU Saint-Gilloise (BEL)
0
0
0
0
0 : 0
0
Toulouse FC (FRA)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina F

Stade Rennes - Maccabi Haifa

čtvrtek 18:45

Stade Rennes zahájí skupinovou fázi Evropské ligy domácí bitvou s izraelským Maccabi Haifa a společně s Villarrealem je považován za favorita skupiny F. Francouzi ještě v Ligue 1 nenašli přemožitele, ale mnoho důvodů k radosti přesto nemají.

Svěřenci trenéra Bruna Génésia vyhráli od začátku sezony jen jeden zápas a to hned v úvodu Ligue 1 proti Metám. V dalších čtyřech kolech následovaly jen nerozhodné výsledky, což není pro francouzskou ligu zase takovým překvapením. V generálce na utkání s Maccabi Les Rennais remizovali s Lille 2:2.

Stade Rennes není na evropské scéně nováčkem. V sezoně 2020/2021 dokonce hrálo Ligu mistrů, ovšem díru do světa neudělalo. I v následujících sezonách se v Roazhon Parku hrály evropské duely, ale první kolo vyřazovací fáze bylo vždy osudným.

Maccabi začalo letošní pouť evropskými poháry v předkolech Ligy mistrů a vedlo si dobře. Postupně prošlo přes tři soupeře až do play-off, kde ale nestačilo na švýcarské BSC Young Boys. V tu chvíli už ale mělo jistotu Evropské ligy a pro izraelského šampiona je to určitě úspěch.

Izraelská soutěž má za sebou necelá tři kola a samotné Maccabi odehrálo jen dva zápasy. O víkendu dokonce prohrálo s Petach Tikva 2:3 a bude mít proti Rennes co napravovat.

Francouzský celek bude bez Martina Terriera, ale jinak má kádr pohromadě. V základní sestavě by se měl objevit i Nemanja Matić, který má z evropských pohárů velké zkušenosti. I kádr Maccabi je v pořádku a víceméně kompletní.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Assignon, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Matic, Le Fee - Blas, Kalimuendo, Gouiri

Maccabi Haifa - pravděpodobná sestava:
Nitzan - Sundgren, Seck, Goldberg, Cornud - Jaber - Mohamed, Chery, Saba, Pierrot - David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.59 - 7.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Panathinaikos FC - Villarreal CF

čtvrtek 18:45

Panathinaikos v lize solidně válí a tuhle dobrou formu si bude chtít přenést také na trávníky Evropské ligy. Jeho soupeřem sice bude v pohárech zkušený a protřelý Villarreal, nicméně je pravda, že španělskému týmu se momentálně moc nedaří.

Panathinaikos se doma na trávníku aténského stánku Apostolos Nikolaidis Stadium popere o první body s Villarrealem a bude chtít odstartovat svoji kampaň za postupem ze skupiny F co možná nejlepším způsobem. Pomohlo by mu, kdyby volně navázal na své výkony z ligy, v řecké Super League se mu totiž daří skvěle. Zatím odehrál tři soutěžní duely ze čtyř a všechny vyhrál. A jeho skóre je minimálně impresivní, vždyť Panathinaikos nedostal ani jednu branku a rovnou devět jich vsítil.

Pět jich zapsal v minulém kole proti Panetolikosu, hattrickem se přitom blýskl Bernard. Tohle skóre ho zavedlo na průběžnou druhou příčku s tím, že má na rozdíl od prvního týmu tabulky jedno utkání k dobru. Čili momentálně si trenér Ivan Jovanović nemá na co stěžovat, vyhlídky jeho družiny jsou velmi dobré. Jenže lepší využívání šancí se stalo jeho mužstvu osudným v létě, kdy Panathinaikos nedokázal postoupit do Ligy mistrů a "spadl" do Evropské ligy.

Nedá se moc předpokládat, že by trenér Jovanović chtěl nebo měl dělat nějaké větší změny v sestavě, navíc mu nikdo z kádru nechybí a může proti Španělům postavit to nejsilnější těleso. Villarreal kompletní nepřijede, byť se útočník Gerard Moreno zbavil zdravotních potíží a bude připraven naskočit. Doma ale zůstalo zraněné duo Alberto Moreno s Francisem Coquelinem.

Villarreal by dal asi všechno za to, aby se mu v lize dařilo tak jako Panathinaikosu. Jeho dosavadní sezona je opravdu jedno velké trápení. Má za sebou už pět ligových klání, vyhrát se mu však podařilo jen dvakrát. A špatný start do sezony si vybral svoji daň, jelikož byl celkem rychle odvolán trenér Quique Sétien. Místo něj dorazil Pacheta, což nebyla zrovna glorifikovaná volba. Faktem ale je, že hned při své premiéře se Žlutou ponorkou vyhrál nad Almeríí.

Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Vagiannidis, Jedvaj, Magnusson, Juankar - Vilhena, Peréz - Verbić, Djuričić, Mancini - Ioannidis

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Foyth, Albiol, Cuenca, Femenia - Baena, Parejo, Capoué - Morales, G. Moreno, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.39 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Villarreal CF (ESP)
0
0
0
0
0 : 0
0
Stade Rennes (FRA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Maccabi Haifa (ISR)
0
0
0
0
0 : 0
0
Panathinaikos FC (GRE)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina G

Servette Ženeva - Slavia Praha

čtvrtek 18:45

Slávisté ve čtvrtek vstoupí zápasem v Ženevě proti Servette do hlavní fáze Evropské ligy. Pražané chtějí v souboji úřadujících vicemistrů svých zemí potvrdit roli mírného favorita i lepší aktuální formu a v úvodním utkání skupiny G bodovat. Červenobílí se pokusí navázat na dvě lednové výhry ze zimní přípravy nad Servette a soupeři oplatit vyřazení v tehdejším Poháru UEFA v roce 2001.

Slavii čeká v pohárech skupinová část posedmé za sebou, hlavní fázi Evropské ligy si zahraje poprvé od sezony 2020/21, kdy podruhé došla až do čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v letošních předkolech vyřadili dva ukrajinské kluby Dnipro a Luhansk, Servette přešel do Evropské ligy po vypadnutí v kvalifikaci Ligy mistrů, kde po penaltách zvítězil nad Genkem a poté prohrál s Rangers.

Dalšími dvěma týmy ve skupině G jsou Šeriff Tiraspol a favorit AS Řím. V jarní části pohárů budou pokračovat tři ze čtyř mužstev. První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druhé v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze s kluby z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

"První krok je vždy důležitý. Člověk ho vždy chce zvládnout a namotivovat se na další zápasy. Teď to bude to samé, takže určitě do toho budeme chtít vkročit vítězně," řekl klubové televizi slávistický záložník Petr Ševčík.

Servette se už v soutěžích UEFA s Pražany utkal, v září 2001 je vyřadil v tehdejším Poháru UEFA po vítězství 1:0 doma a remíze 1:1 venku. Letos v lednu v přípravném dvojzápase na soustředění v Portugalsku ale červenobílí nad celkem z Ženevy vyhráli 3:0 a 1:0.

"Zběžně jsme ten dvojzápas zhlédli, ale ne úplně celý. Spíš jsme vycházeli z aktuální situace, protože změn v kádru u Servette bylo hodně. Spíš jsme vycházeli z předkol a těžších ligových zápasů jako s Bernem," uvedl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Ve prospěch Pražanů hraje i aktuálně lepší forma. Zatímco červenobílí prohráli jediný z 12 soutěžních duelů v sezoně a v české lize jsou před nedělním pražským derby se Spartou bez porážky o skóre druzí, Servette v šesti kolech domácí soutěže jen jednou zvítězil. Na svém stadionu švýcarský vicemistr v pěti zápasech tohoto ročníku nevyhrál.

"Čekám ale těžký zápas. Pokud se dostanete do skupiny Evropské ligy, musíte mít kvalitu," podotkl Ševčík. "Čeká nás tým, který to má založené na velké dotěrnosti. Po ztrátě míče rádi presují, zakládání mají jednodušší. Musíme na to být připraveni, aby nám někde nefrnkli. Ale věřím, že soupeři vnutíme naši hru a na trávníku budeme vládnout," doplnil Köstl.

Servette se v pohárech představí ve skupině vůbec poprvé, maximem jsou dvě čtvrtfinálové účasti v někdejším Poháru vítězů pohárů, který se hrál vyřazovacím způsobem. Švýcarský vicemistr sice v letošní kvalifikaci po 90 minutách ani v jednom ze čtyř zápasů nezvítězil, doma ale v posledních sedmi duelech v soutěžích UEFA utrpěl jedinou porážku.

"Očekávám fyzicky velmi dobře vybaveného soupeře. Slavia určitě přijede plná sebevědomí, protože v domácí lize sedmkrát zvítězila a jednou remizovala," řekl na tiskové konferenci trenér Servette René Weiler, který v roce 2016 vyřadil Slavii v kvalifikaci Evropské ligy s Anderlechtem Brusel po dvou výhrách 3:0.

Pražané budou v Ženevě postrádat dlouhodobé marody Sheriffa Sinyana s Davidem Pechem, zraněného Jakuba Hromadu a z rodinných důvodů Jana Bořila s Ivanem Schranzem.

Zápas na stadionu v Ženevě pro 30 tisíc diváků začne ve čtvrtek v 18:45. Podle pořadatelů je aktuálně prodáno přes 18.500 vstupenek.

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Frick - Vouilloz, Rouiller, Severin, Mazikou - Bolla, Cognat, Douline, Kutesa - Bedia, Crivelli

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Masopust, Holeš, Ogbu, Provod - Ševčík, Oscar - Tomič, Zafeiris, Jurečka - Tijani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.71 - 1.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sheriff Tiraspol - AS Řím

čtvrtek 18:45

Sheriff Tiraspol by se rád konečně ukázal i v Evropě a aspoň trochu vylepšil bídnou bilanci, kterou měl v Evropské lize za minulý ročník. Jenže se nedostal do snadné skupiny a hned první návštěvník je považován za jasného favorita. Dorazí totiž loňský finalista z Říma.

A Italové nejsou v Moldavsku ničím novým. Ne snad AS Řím jako tým, protože ten se proti Sheriffu Tiraspol ještě nikdy v historii soutěžních utkání nepostavil. Ale na lavičce domácího mužstva jeden Ital sedí. Jmenuje se Roberto Bordin a o italském calciu si pochopitelně udržuje velký přehled. I proto se na domácí duel s AS Řím velmi těší.

V rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport Bordin uvedl: "Jsem moc rád, že jsme dostali AS Řím do skupiny. Velmi se těším na naše vzájemné střety. Když máte šanci poměřit své výkony s mužem, jako je José Mourinho, je to vždycky něco speciálního. Víme o silných stránkách AS, je to tým světových parametrů a poslední dobou to v Evropě dokazuje. Máme ale své silné stránky a s pomocí našich fantastických diváků můžeme AS hodně ublížit. První výjezdy nejsou snadné, u nás to platí dvojnásob."

Při posledním ročníku skončil Sheriff už ve skupině Evropské ligy a také tehdy se potkal se silnou skupinou. Patřil do ní Manchester United nebo Real Sociedad, Sheriff získal šest bodů a skončil třetí. Do aktuální verze Evropské ligy se dostal díky předkolům, v nichž porazil postupně BATE Borisov a Klaksvík. Domácí scéna je momentálně solidní, Sheriff se usadil na prvním místě a po pěti odehraných duelech má na kontě 12 bodů.

Římané by podobné umístění samozřejmě brali všemi deseti, ale jsou od něj hodně vzdálení. Je fakt, že poslední ligový duel se Vlkům abnormálně povedlo (zdemolovali Empoli sedmi góly!), ale jinak je start Mourinhovy družiny přinejlepším rozpačitý. Z úvodních čtyř kol už dvakrát prohráli a na začátku remizovali s papírově slabší Salernitanou. K tomu jim navíc schází Abraham, Kumbulla a zřejmě i kapitán Pellegrini. Na soupisce pro EL navíc nejsou Azmoun s Kristensenem.

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Zohouri, Garananga, Tovar, Artunduaga - Joao Paulo, Kiki, Ademo - Ngom, Luvannor, Badolo

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Smalling, Ndicka - Celik, Bove, Cristante, Aouar, Zalewski - Dybala, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.81 - 4.24 - 1.47

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Řím (ITA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Slavia Praha (CZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Sheriff Tiraspol (MDA)
0
0
0
0
0 : 0
0
Servette Ženeva (SUI)
0
0
0
0
0 : 0
0

Skupina H

Bayer Leverkusen - BK Häcken

čtvrtek 18:45

Bayer Leverkusen vstoupil do sezony fantasticky a svou formu z bundesligových trávníků bude chtít napodobit i v Evropské lize. Využít může domácího prostředí a role favorita, protože BayArenu navštíví švédský BK Häcken.

Leverkusen může být po právu hrdý při pohledu na tabulku, protože se mu daří držet krok s Bayernem Mnichov. Po poslední vzájemné remíze dokonce Bayer nepustil první příčku a dál ji díky lepšímu skóre hájí, což je pro svěřence trenéra Xabiho Alonsa naprosto skvělý výsledek. Trenér Alonso opravdu udělal z Bayernu mašinu, která šlape a vzpomínky na éru Gerarda Seoaneho se zdají být jen vzdálenou skvrnou. Bayer je ve skvělé formě a dokazuje to proti všem.

Alonso přebíral Bayer v pozici nečekaného kandidáta na sestup, ale nakonec ho dovedl až do semifinále Evropské ligy a v bundesligovém počínání byl vzhledem k šestému místu také mimořádně úspěšný. A teď chce ještě výš. Z pěti úvodních ligových střetů Alonsovi svěřenci čtyřikrát vyhráli a jen jednou remizovali, naposledy 2:2 právě se zmíněným bavorským gigantem.

Bayer bude dál sázet hlavně na ofenzivu, která zaznamenala už 13 branek v úvodních čtyřech kolech Bundesligy. Nebude ale kompletní, protože mu stále schází trio Arthur, Noah Mbamba a Patrik Schick, zatímco úplně fit nejsou ani Timothy Fosu-Mensah a Josip Stanišić. Hosté přijedou do Německa bez dua Filip Trpčevski a Blair Turgott.

Sezona v Německu je na začátku, ve Švédsku se ale chýlí ke konci. Häcken coby úřadující šampion může stále získat titul, protože do konce zbývá jen sedm utkání a jeho ztráta z třetího místa na vedoucí mužstvo činí jen dva body. Na zápas proti Bayeru se svěřenci trenéra Pera-Mathiase Hogma naladili výhrou 3:2 nad Kalmarem.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

BK Häcken - pravděpodobná sestava:
Abrahamsson - Sanberg, Ousou, Hovland, Fridriksson - Rygaard, Gustafson, Romeo - Layouni, Sonko, Hrstić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.40 - 22.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - Molde FK

čtvrtek 18:45

Souboj šampiona z Ázerbájdžánu a Norska také vyplní tradiční bohatý program Evropské ligy. Karabach i Molde neúspěšně usilovaly o postup do Ligy mistrů a musely vzít zavděk soutěž o patro níže, rozhodně však neberou nynější účast jako nějakou degradaci. Pokud se podíváme na jejich dlouhodobé ambice, milionářské pole slávy by bylo jen jakýmsi bonusem.

Na straně celku z jihozápadní Asie se v podstatě vůbec nic nezměnilo. I nadále zůstává pevně usazen v trenérském křesle kouč Gurban Gurbanov, který je v klubu nepřetržitě od roku 2008. Zkušený lodivod se rozhodně nerozklepe pod znělkou Evropské ligy, kterou slyšel v minulých sezónách nespočetněkrát. Pochopitelně že pro Karabach je cílem, podobně jako pro Molde, postoupit do jarní fáze evropských pohárů. A cokoli navíc po novém roce bude především parádním zpestřením sezóny.

Až Galatasaray utnul veškeré snahy norského mistra o účast mezi dvaatřicítkou nejlepších klubů Evropy. Dvojzápas s tureckým soupeřem vlastně tak trochu ukázal, že na tu top úroveň tým trenéra Erlinga Moeho tak trochu stále nemá. Samozřejmě že takovou životnost v jednom klubu jako Gurbanov třiapadesátiletý stratég nemá, ale i on je ve svém prostředí již ostříleným a zkušeným, svou ekipu totiž řídí již od roku 2018.

Oba lodivodové mimochodem pamatují poslední vzájemný zápas z roku 2020. Tehdy se spolu oba protivníci utkali o postup do 4. předkola Ligy mistrů, v covidovém ročníku tomu bylo na jediný zápas, a až po penaltách se radoval ve venkovním klání ze sukcesu norský výběr. Atlilar tak rozhodně mají svému sokovi co vracet, přece není tenhle duel tak starý, aby si ho všichni zúčastnění již dávno vymazali z paměti.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.37 - 2.92

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
0
0
0
0
0 : 0
0
Qarabağ Ağdam (AZE)
0
0
0
0
0 : 0
0
Molde FK (NOR)
0
0
0
0
0 : 0
0
BK Häcken (SWE)
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!

Reagovat
Müllered

Kovář dnes chytá za Bayer, kdyby to někoho zajímalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele