EVROPA NA POKRAČOVÁNÍ

29.03.2005, 23:38
Aktuality
Ještě jsme se nevzpamatovali z úleku v podání Finska, fotbalisté nedoléčili všechny šrámy a je zde další kolo evropské kvalifikace v boji o postup na MS 2006. Pojďme se v krátkosti podívat na středeční souboje a jejich důležitost vzhledem k postavení ve skupinách.

Skupina 1
Nizozemci a Češi by zaváhat neměli a 3 povinné body proti Arménii a Andoře jim zcela jistě pomůžou upevnit vedení v této skupině a připravit notnou dávku dramatičnosti před podzimním vzájemným soubojem. Rumunsko je o dva body zpět za naší reprezentací a musí vyhrát v Makedonii. Ta ale zatím ze čtyř zápasů hraných doma prohrála jen jednou.

Skupina 2
Ukrajina, neporažený vedoucí celek, hostí v Kyjevě Dánsko a bude to boj o žití či nežití! Tedy zejména pro hosty, kteří se v případě prohry ocitnou daleko od postupu, plných 8 bodů. Druhé v pořadí je Řecko, to hostí Albánii, kterou by mělo porazit. Bude čekat na výsledek z Ukrajiny a snad by nejvíce bralo remízu. Turecko neztrácí naději, bude hrát v Gruzii, kde chce získat další 3 body a udržet se ve hře alespoň o druhé místo.

Skupina 3
Portugalsko a Slovensko, na prvních dvou místech, zatím neprohráli. Nyní je čeká v Bratislavě vzájemný zápas a ten by se měl stát šlágrem kola. Rusko, které je o 3 body zpět za vedoucí dvojicí, nesmí zaváhat proti Estonsku. Lotyšsko, chce-li zopakovat loňský evropský úspěch, nemůže ztratit s Lucemburskem ani bodík a pak věřit v příznivé postavení hvězd...

Skupina 4
Francie nedostala ani jeden gól v pěti odehraných zápasech, ale také jich mnoho nedala. Pouze čtyři! I to jí stačí na současné druhé místo se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Irsko a třetí Izrael. A porazí-li Švýcarsko Faerské ostrovy, můžeme mít dokonce devítibodový "čtyřlístek"! Ale k tomu nikdy nedojde, protože Francie bude hrát v Izraeli a Švýcarsko doma s Kyprem. Tak až někdy jindy... Nebo se sejdou na dvanácti?

Skupina 5
Vedoucí Itálie nehraje, ale první místo si zcela jistě udrží. Opravňuje ji k tomu její pětibodový náskok. Norsko jede do Moldavska a mělo by mít jednodušší práci, než Slovinsko proti Bělorusku. Vyhrají-li oba, dostanou se na dva body od Itálie. A Skotsko? Dívá se uctivě a z povzdálí...

Skupina 6
Ázerbájdžán dostal "osmičku" v Polsku a všichni očekávají, že ho v Newcastlu od Anglie čeká další povelikonoční pomlázka s pořádnou sklizní... A fotbalisté Albionu si budou chtít minimálně zopakovat sobotních 4:0 proti Severnímu Irsku a udržet si náskok před Polskem. Rakousko musí porazit Wales a udržet se tím na dostřel druhého místa.

Skupina 7
Srbsko hraje doma se Španělskem a je tu další šlágr kola. Stačí mu bod a do června bude na čele skupiny. Bude ovšem chtít body tři a tím se vzdálit favoritům na rozdíl 5 bodů. Litva hraje venku proti Bosně a Herzegovině a vyhraje-li, může snít o vedení... Senzace na obzoru? San Marino by rádo dalo první gól, slabá Belgie mu to může dopřát.

Skupina 8
Chorvati věří ve výhru nad Maltou a to je dostane do čela před zatím vedoucí Švédsko. Maďarsko hostí Bulharsko. Oba celky musí vyhrát! Nic jiného jim nezbývá, jinak se ze snu o postupu na MS 2006 stane další zklamání.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že se trenér konečně odhodlá posadit Raúla na lavici, vždyť hraje Španělsko už 2 roky o deseti. Výjimečně když chybí Marchena s Helguerou bych dal Puyola do středu a riskl na pravo čerstvě 19letého Sergia Ramose. Happy Birthday- celebrating in Belgrade. Bude to těžký zápas, s Kovačevičem je těžké pořízení pokud bude hrát, Miloševič v Pamploně sedí na lávce, takže bude mít taky motivaci.

Reagovat
HOST*yarda

Tos trefil dost přesně, až na to, že Raúl byl po svém příchodu na hřiště značnou posilou Sergio Ramos go! (to Madrid )

Reagovat
HOST*Maniac

Aby Beckhamováci dali osmičku stejně jak poláci? to ne to jí spíš dostanou.....nebo vyhrajou max. 3:0, určitě je podceněj a poločas budou vést o branku

Reagovat
smazaný uživatel

Azerb nebude tak slaboučkej, Poláci postoupěj o skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by v Anglii vyhráli

Reagovat
alegre

A Andora nad Českem a Armenie nad Nizozemskem a byla by správná sranda.....

Reagovat
HOST*Slávista

Stačí jen Arménie nad Nizozemskem....

Reagovat
smazaný uživatel

a 8:0

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, mám se smát, nebo brečet ?

Reagovat
HOST*stam

Slovakia 1:1Portugal: Zasluzili sme si lepsi vysledok ..slavni portugalci...pfuj

Reagovat
HOST*nawri

zapas sem nevidel ale i tak remizka dobra ne ?

Reagovat
HOST*Nikol

Skoda, ze sme to Portugalcom nenatreli. To by sa moji portugalski kamosi nestacili divit. Ale myslim, ze aj tak su dost prekvapeni. Bolo to super.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele