Everton dokončil příchod Rodrígueze z Realu Madrid

07.09.2020, 21:46
Aktuality
James Rodríguez s definitivní platností opustil Real Madrid. Kolumbijský reprezentant za 22,4 milionu eur přestoupil do Evertonu, kde podepsal dvouletou smlouvu s opcí...

Devětadvacetiletý ofenzivní hráč má za sebou velmi bohatou kariéru, kterou na evropské scéně spojil s Portem, Monacem, Realem Madrid anebo mnichovským Bayernem.

V královském velkoklubu, kam Rodríguez zamířil po vydařeném mistrovství světa 2014, se však neprosadil podle očekávání, proto po třech letech odešel hostovat do Mnichova.

Lepší to z pohledu 76násobného reprezentanta Kolumbie nebylo ani v uplynulém ročníku, načež rok před vypršením smlouvy opouští Real Madrid natrvalo a přestupuje do Evertonu.

Liverpoolský celek za Rodrígueze, který se zde potřetí setká s manažerem Carlem Ancelottim, zaplatí 22,4 milionu eur, přičemž obě strany podepsaly dvouletý kontrakt s opcí.

"Jsem šťastný, že jsem mohl podepsat smlouvu s tímto klubem, který má velmi bohatou historii a manažera, jenž mě dobře zná," řekl po podpisu smlouvy Rodríguez. "Těším se, že tady dosáhneme velkých věcí," dodal hráč, za něhož bylo při přestupech zaplaceno více než 160 milionů eur, čímž se řadí mezi deset hráčů s nejvyššími transferovými výnosy.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (375)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele