EURO DENÍK - TOTTI MIMO HRU

17.06.2004, 21:42
Aktuality
Stalo se to, co se muselo stát. Totti dostal 3 zápasy a za to, co provedl v zápase s Dánskem. Musel trest čekat. EURO 2004 pro něj možná skončilo – zahraje si až v semifinále, pokud se tam Italové dostanou. A je to dobře. O hráče, kteří nedokáží ovládat své "pudy", není zájem... Ale povídejme si o něčem jiném. Nás víc zajímá reprezentace...

...České republiky. A vůbec naše skupina. Naši mají za sebou asi ten nejtěžší zápas posledních let. Proti soupeři, který odmítal hrát, poslal do obrany devět hráčů a s nimi na devět zámků zavřel přístup ke Kolinkově brance. A proti takovému způsobu hry se jen těžko nalézá taktika. Jak a kudy prorazit, co vymyslet... Co je třeba ocenit u našich fotbalistů, vedle nezměrné bojovnosti a touhy po vítězství, to musí být jejich klid a sebejistota. Víra ve vlastní schopnosti a v sílu jedince a kolektiv. Teď nás čekají Nizozemci. Měli jsme vás plné zuby, ale ode dneška kamarádíme. Bodík by neškodil. Jedno je však jisté. K postupu ze skupiny nám pomůže jen náš výborný výkon a minimálně jedno další vítězství. A když budou dvě? Ještě lépe! Alespoň budou ostatní vědět, co jsme zač!

Není se třeba bát ostatních v naší skupině. Nizozemsko: bylo to jako by hráli další přátelák. Hráči se poznávali, hledali, nevěděli jeden o druhém. Dick Advocaat nevymyslel vůbec nic, nedokázal najít optimální složení mužstva. Jediným pozitivním aspektem byl vyrovnávací gól, kdy Andy van der Meyde poslal míč na tísněného Ruuda van Nistelrooije a ten, jak je u něj zvykem, proměnil. A tak pozor na něj: dostane balón do branky, i kdyby ho tam v zubech měl donést. Co se Německa týče, asi překvapilo samo sebe. Nikdo od něj nečekal, a snad ani teď nečeká, zázraky. Hráli sice bez fantazie, ale ta k jejich fotbalu ani historicky nepasuje. Jsou to dělníci, dříči, nevyhrávají lehkostí a umem, ale silou. Snad všichni v německém táboře jsou přesvědčeni o výhře nad Lotyšskem a věří rovněž v postup ze skupiny. Ale v ten věří i Nizozemsko a Česká republika. Komu nakonec zůstane v ruce "Černý Petr"?

Stále se mluví o nezapomenutelném závěru utkání Francie - Anglie. Zatímco Francouzi nemají pořádně čas vychutnat si výhru, Anglie zapomíná jen těžko. A tak jako dítě s radostí přijme lízátko, stejně radostně přijala Anglie zprávu o zlepšení zdravotního stavu Paula Scholese. Kotník je v pořádku, proti Švýcarsku nastoupil. Ale to ještě zdaleka není všechno. Gary Neville a John Terry hlásí, že za Anglii a královnu nechají na válečném poli život. A tak je přeci jen to zapomínání lehčí než se po zápase zdálo.

Christian Vieri upozorňuje na nebezpečí, které má jméno Švédsko! "Bude to tvrdá práce pro všechny. Hrát jako celek, to je jediná cesta k zisku 3 bodů. Musíme si dávat pozor na Henrika Larssona, to je vynikající střelec. Hrají výborně v ofenzivě a i když v obraně nemají velká jména, vypadají jako banda urostlých chasníků, kteří umí odevzdat svou práci na 100%." Tak to jsou slova Vieriho před zápasem, ve kterém se bude "lámat chleba"! Jinak jsou Italové pod palbou kritiky ze strany tisku a příznivců. Od zápasu s Dánskem se čekalo víc, než jen remíza...

Henrik Larsson se cítí fantasticky. Mnoho nechybělo a byl z toho hattrick. A to se při takové soutěži, jakou je EURO 2004, cení velice. "Dařilo se mi v Celticu, a tak jsem byl přesvědčen, že můj návrat do reprezentace bude na jedničku. A povedlo se! Ale ani ve snu mě nenapadlo, že dám dva góly, ostatní přidají další tři. Penaltu jsem nešel kopat, od toho jsou jiní... Věříme si i proti Itálii, vždyť Dánsko bylo lepší a mohlo vyhrát. Postup? Je blízko, blizoučko!"

KRASAVEC : disciplinární komise UEFA za pevnou ruku (Totti)

OŠKLIVEC : reprezentace Ruska za nedisciplinovanost


Fotografie převzaty z www.euro2004.com, © Empics, Getty Images, AFP.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Totti to je fakt síla. Fotbalista jak prase a taky hraje jako prase. Už to, jak tam zajel do toho Dána byl humus a to plivnutí. To sem od hráče takovýho formátu nečekal.

!!ČEŠI DO TOHO!!

Reagovat
HOST*Bill

To bylo hrozný!!!Aspoň něco vyfasoval,jinak by to bylo pěkně na pí... ČEŠI!!!ČEŠI!!!ČEŠI!!!

Reagovat
HOST*jiji

Je to pěknej humusák! Ale co si nadrobyl,ať si sežere! Ma docela dobrej trapas....

Reagovat
HOST*Zizou

Kdyby jednou zacas odpustil ty svy ulety mel by mozna

vetsi jmeno nez Zidane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele