Eriksson novým trenérem mexické reprezentace

04.06.2008, 08:40
Aktuality
Jenom na několik hodin se Sven-Göran Eriksson ocitl bez práce. Švédský kormidelník byl v pondělí propuštěn z Manchesteru City, včera večer našeho času pak podepsal smlouvu s Mexickou fotbalovou federací a stal se novým koučem jejího národního týmu...

"Chci Mexické fotbalové federaci poděkovat za důvěru a podporu. Naším cílem je dostat se na mistrovství světa 2010 a vést si tam lépe, než v předchozích letech," prohlásil Eriksson.

Eriksson dostal důvěru od vlastníků osmnácti prvoligových mexických klubů a stal se prvním Evropanem na lavičce středoamerické země od Bory Milutinoviče, který rezignoval v roce 1997.

"Pomoci Mexiku na MS je velkou výzvou. Tato země má 120 milionů obyvatel, to je samo o sobě hodně motivující. Velké výzvy mám rád a je jenom na mě, abych fanoušky a hráče přesvědčil o tom, že jsem tím pravým mužem," řekl dále Eriksson.

Mexickou reprezentaci před Erikssonem trénovala tamní legenda Hugo Sanchez. Bývalý vynikající fotbalista seděl na dvou židlích a jedním z jeho úkolu bylo protáhnout tým do 23 let na OH do Pekingu. To se Sanchezovi nepodařilo a v březnu byl odvolán.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mexico postoupí, pač nemá moc kunkurenci v Concacaf, ale Erikssona si neumím jako trenéra Mexica vůbec představit

Reagovat
smazaný uživatel

taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

sice je to divné, ale byla to jen otázka času. A Eriksoon je dobrej trenér a pod jeho velenim MExiku věřim a fandim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele