Eredivisie - preview 29. kola: De Klassieker

06.04., 09:03, aktualizováno 07.04., 08:51
Previews
Fanoušek Feyenoordu (© AFP)

Souboj tradičních rivalů s odlišnými starostmi přinese nizozemská Eredivisie. Zatímco Feyenoord relativně poklidně drží druhou pozici, Ajax se vší silou bojuje o evropské poháry. Hrají i jeho nejbližší konkurenti - Nijmegen míří do Arnhemu, Utrecht do Heerenveenu a Go Ahead Eagles doma přivítá Almere. Ve zbylém zápase chce Volendam vykřesat naději na záchranu proti Waalwijku.

SBV Vitesse - NEC Nijmegen

neděle 12:15

Tradiční účastník Eredivisie se šest kol před koncem základní části nachází ve velmi nelichotivé situaci, a pokud nepřijde nějaké výrazné zlepšení, tak se pádu do druhé ligy po dlouhých pětatřiceti letech pravděpodobně nevyhne. Vitesse vyhrálo v dosavadních osmadvaceti zápasech pouze čtyřikrát a s pouhými sedmnácti body je předposlední sedmnácté o bod před posledním Volendamem a o sedm bodů za patnáctým Waalwijkem.

SBV se za každou cenu pokusí předskočit šestnáctý Excelsior, za kterým zaostává o pět bodů a toto umístění by znamenalo alespoň nevyzpytatelnou baráž. Svěřenci trenéra Edwarda Sturinga aktuálně nevyhráli mezi nizozemskou elitou pětkrát za sebou a z toho vybojovali jediný bod, po týden starém neúspěchu v Alkmaaru (0:2) nezvládli v úterý ani střetnutí s rotterdamskou Spartou (1:4).

Teď ho navíc čeká nesmírně ambiciózní protivník, jenž si vede nad očekávání dobře a bojuje o přímý postup do evropských pohárů. NEC doposud posbíralo třiačtyřicet bodů a patří mu šestá pozice, přičemž za pátým Ajaxem zaostává jen o body dva. Výběr vedený koučem Rogierem Meijerem se navíc už jistě těší na finálový duel v KNVB Bekeru s favorizovaným Feyenoordem, který ho čeká za dva týdny.

Nijmegen se nedávno postaral o obrovskou senzaci, jelikož vůbec první porážku tohoto ročníku uštědřil suverénnímu PSV (3:1), minule však pouze remizoval s Fortunou (1:1). Oba soupeři se spolu naposledy utkali začátkem října uplynulého roku a Vitesse na Goffertstadionu překvapivě zvítězilo 3:1. Meijer nemá k dispozici Schöneho, Van Rooije, Dosta, Propera, Borgese Sanchese ani vykartovaného Verdonka, jeho protějšek Sturing postrádá Meerdinka, Davyho Pröppera, Jonathanse i Fodého Fofanu.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.73 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax

neděle 14:30

Feyenoord se díky dlouhé vítězné šňůře nadechoval k tomu, aby se ještě vrátil do hry o mistrovský titul a před minulým kolem činila jeho ztráta na vedoucí PSV "přijatelných" sedm bodů, jenomže ve čtvrtek si odvezl pouze bod z půdy posledního celku Eredivisie Volendamu za bezbrankovou remízu a aktuálně ztrácí na eindhovenského giganta propastných dvanáct bodů, což se již bude stahovat vskutku obtížně.

Nyní ho ve šlágru 29. kola nejvyšší nizozemské soutěže čeká pikantní "De Klassieker" s Ajaxem, a jestliže nedokáže amsterdamského rivala porazit, tak se jeho naděje na titul bude pohybovat už jen v teoretické rovině. AFC zažívá jednu z nejhorších sezón od začátku nového tisíciletí a bude mít co dělat, aby se vůbec udrželo v elitní pětce a zajistilo si tedy účast alespoň v některém z evropských pohárů pro nadcházející sezónu.

Domácí celek až do minulého klání s Volendamem vyhrál hned osmkrát z deseti případů a mohl se pyšnit vůbec nejlepší formou ze všech osmnácti účastníků, jenomže senzační ztráta s FC mu vzala vítr z plachet. "Před několika týdny jsme si dobře uvědomovali, že cesta k titulu povede jen přes šňůru výher až do posledního kola a ani to by nemuselo stačit. V tuto chvíli se soustředíme na udržení druhého místa, které v žádném případě nemáme jisté," prohlásil realisticky lodivod Feyenoordu Arne Slot.

Rotterdamský velkoklub nicméně má na dosah ještě jednu trofej, neboť za čtrnáct dní ho čeká finále KNVB Bekeru na stadionu De Kuip s houževnatým Nijmegenem. "Naším dlouhodobým cílem je získávat trofeje a ta z národního poháru by byla nesmírně cenná. V současnosti se však plně koncentrujeme pouze na Ajax, protože je to pro nás prestižní souboj a za každou cenu ho hodláme zvládnout," dodal natěšeně pětačtyřicetiletý Slot.

Domácí celek má na kontě šestašedesát bodů a před třetím Twente je o bodů šest, AFC vybojovalo pětačtyřicet bodů a patří mu až pátá příčka o dva body před šestým Nijmegenem, za čtvrtým Alkmaarem zaostává o bodů sedm. Momentálně sice neprohrál v Eredivisii pětkrát za sebou, jenomže z toho pouze dvakrát bodoval naplno. Naposledy přivítal ambiciózní Go Ahead a o výhru přišel v nastaveném čase (1:1).

Ajax by rád přerušil nepříliš lichotivou bilanci v zápasech "De Klassieker", protože z výhry se naposledy radoval v roce 2022 a od té doby hned třikrát prohrál a jednou remizoval. "Feyenoord má dobře poskládaný tým, který se delší dobu příliš nemění a před vlastními fanoušky prakticky neprohrává. Čeká nás těžký úkol, ale my jedeme do Rotterdamu s cílem vyhrát," prohlásil hostující stratég John van 't Schip odhodlaně.

Ten se nově musí obejít bez brankářské jedničky Ramaje, který ve čtvrtečním střetnutí s Go Ahead utrpěl zlomeninu loketní kosti a sezóna tak pro něj předčasně skončila, na marodce dále zůstávají Sosa, Akpom, Berghuis, Henderson, Aertssen i Ávila. Naopak po zdravotních problémech by mohl začít alespoň na lavici náhradníků důležitý útočník Brian Brobbey. Slot nenasadí Nieuwkoopa, Ivanušece, Traunera, Zechiëla, Hartmana ani gólmana Bijlowa.

Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Geertruida, Beelen, Hancko, Lopéz - Stengs, Wieffer, Timber - Nieuwkoop, Gimenez, Paixao

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Rensch, Kaplan, Hato - Gaaei, Tahirovič, Mannsverk, Taylor - Bergwijn, Godts - Brobbey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.11 - 7.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - Almere City

neděle 14:30

Ve vloženém kole hráči Go Ahead Eagles urvali nesmírně cenný bod z půdy Ajaxu. A může pro ně být velkou vzpruhou, že si remízu na své konto připsali díky pozdnímu gólu. Byla by pro ně velká škoda, kdyby na takový rezultát proti jednomu z nizozemských obrů nenavázali zrovna proti nováčkovi z Almere. Ovšem pozor! Tenhle protivník neprohrál už pětkrát v řadě.

Pokud budeme konkrétní, svěřenci trenéra Alexe Pastoora za toto období vždy plichtili. Ano, sice se naposledy z vítězství zaradovali v půlce února na půdě Zwolle, což rozhodně není přívětivá zpráva, vše ale balancuje fakt, že umějí pravidelně bodovat. I proto nemá Almere City se záchranou, která je hlavním cílem, větší problémy. Pokud zbývající pasáže tohoto ročníku opravdu zásadním způsobem nepokazí a ostatní konkurenti zároveň neprožijí nějaké velké obrození, měli bychom tento klub vidět v Eredivisie i nadále.

To domácí mají aktuálně příjemnější starosti. Klub z Deventeru se totiž může probojovat do evropských pohárů, reálná je možnost, že tomu bude přes posezónní play-off. Aktuálně to vypadá, že by se do těchto bojů nakonec mohlo postupovat i přes deváté místo, záležet bude ještě na tom, kdo vyhraje Nizozemský pohár a jak si bude také v nejvyšší nizozemské soutěži počínat finalista KNVB-Bekeru z Nijmegenu. Aby přitom Kowet vypadli z případné postupující první devítky, museli by v následujících týdnech úplně vybočit z dosavadních slušných standardů.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.03 - 5.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Volendam - RKC Waalwijk

neděle 16:45

Volendam je šest kol před koncem nad propastí jménem druhá liga a teď má jednu z posledních šancí, jak se ještě reálně vrátit do boje o udržení prvoligové licence. FC se již delší dobu nachází na samém dně Eredivisie, v tuto chvíli je osmnácté se šestnácti body o bod za sedmnáctým Vitesse a šest bodů za šestnáctým Excelsiorem. Teď sehraje možná nejdůležitější utkání sezóny proti Waalwijku.

RKC v předchozích dvou letech skončilo v blízkosti klidného středu tabulky, jenomže nyní je těsně nad sestupovým pásmem a každý bod potřebuje jako sůl. V dosavadním průběhu posbíralo čtyřiadvacet bodů a patří mu patnáctá příčka, před šestnáctým SBV je o body dva. Pokud tedy dokáže ve Volendamu zvítězit, tak může jít do trháku a získat potřebný klid pro zbývající průběh.

Svěřenci trenéra Regillia Simonse se naposledy radovali z tříbodového zisku v polovině prosince uplynulého roku v Heerenveenu (2:1), od té doby vybojovali jen pět bodů a hned sedmkrát prohráli. V předchozích svou případech však nejprve remizovali s nováčkem z Almere (1:1) a ve čtvrtek se postarali o obrovské překvapení s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem díky bezbrankové remíze.

Waalwijk porazil svého nedělního rivala dvakrát v řadě, v podzimní části ho zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. Simons nemůže nasadit Payneho, Oulda-Chikha, De Haana, Van Driela, Mbuyambu ani Antonioliho, jeho protějšek Henk Fraser postrádá Meijerse, Adewoyeho a El Harmaziho.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.91 - 1.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht

neděle 20:00

Utrecht se ve druhé polovině této sezóny snaží odčinit zpackaný začátek a šest kol před koncem je stále ve hře o přímý postup do evropských pohárů, nicméně reálněji to v tuto chvíli spíše vypadá na dodatečné play-off. FC má na kontě devětatřicet bodů a je osmé o dva body za sedmým Go Ahead, za pátým Ajaxem zaostává o bodů šest. Teď zavítá do Heerenveenu, který se také ještě snaží vyhoupnout do horní poloviny Eredivisie.

SC se celkem pravidelně účastní dodatečného čtyřčlenného play-off, avšak letos se mu to nemusí povést, protože doposud posbíralo třiatřicet bodů a je jedenácté o čtyři body za devátou Spartou. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena se naposledy radovali z tříbodového zisku začátkem března proti Zwolle (2:0), od té doby nestačili na Nijmegen (0:2) s Feyenoordem (2:3) a pak se rozešli smírně s Waalwijkem (1:1) i Twente (3:3).

Hosté v předchozích šesti zápasech utrpěli porážky s favorizovaným Ajaxem (0:2) i Feyenoordem (2:4), na druhou stranu si například dokázali poradit s Nijmegenem (1:0) a minule po ofenzivním představení od začátku až do konce deklasovali zachraňujícího se nováčka ze Zwolle (5:1). FC má svému nedělnímu soupeři rozhodně co vracet, protože na podzim a ním doma překvapivě prohrálo po výsledku 0:2.

Trenér Utrechtu Ron Jans očekává vyrovnané střetnutí od začátku až do konce. "Sledovali jsme výkon Heerenveenu proti Twente a našli jsme určitě slabiny, na druhou stranu se skvěle vrátil do utkání a dobře víme, že nám nedá nic zadarmo. Šance na výhru jsou naprosto vyrovnané, každá maličkost může mít zásadní vliv."

Ten se musí dlouhodobě vypořádat s velmi početnou marodkou, na níž zůstávají Vesterlund, Azarkan. Ter Avest, Okkels Handwerker, Taylor Booth, Romeny, Gadellaa i Descotte, SC nepočítá jen s Brouwersem a Alim Haidarou.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.50 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo

sobota 16:30

Heracles se poslední dobou dostal do skvělého rozpoložení a díky parádní formě v předchozích týdnech výrazně oživil svou naději na záchranu, navíc ve vloženém 28. kole se postaral o naprostou senzaci - v domácím prostředí totiž přivítal Alkmaar a nečekaně ho deklasoval po výsledku 5:0. Na tento úspěch zkusí navázat v Rotterdamu se Spartou a opět bude plnit úlohu outsidera.

Domácí celek se teď také může pyšnit zlepšenou formou, protože v uplynulých třech duelech získal hned sedm bodů. Nejprve vybojoval nesmírně cenný bod s Ajaxem (2:2), poté nedal žádnou naději na úspěchu Fortuně (4:0) a před pár dny uspěl také v Arnhemu s místním Vitesse (4:1). Šest kol před koncem se tedy vrátil do boje o pohárovou Evropu, neboť se posunul na desáté místo tabulky se sedmatřiceti body.

Svěřencům trenéra Erwina van de Looie aktuálně patří třináctá příčka s devětadvaceti body a před šestnáctým Excelsiorem si již vytvořili celkem nadějný sedmibodový odstup. Ve vzájemných střetnutích obou soupeřů se více daří Spartě, která neprohrála s Heraclesem již šestkrát za sebou a z toho dvakrát zvítězila.

Van de Looi nemůže využít služeb Hanssona, Bultmana, Wieckhoffa, Čestiče, Laursena a kvůli karetnímu trestu ani De Keersmaeckera. Jeho protějšek Jeroen Rijsdijk postrádá Lauritsena, Warmerdama i záložníka Kitolana.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.17 - 4.91

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar

sobota 18:45

PSV zbývá udělat poslední krůčky k tomu, aby v Eredivisie oslavovalo konečné prvenství. Je sice pravda, že jeho fanoušci mohou být trochu zklamaní, že se eindhovenský velikán například nedržel na evropské scéně trochu déle, nebo že v jarní části této sezóny přišlo na řadu několik zaváhání, či že vypadl z domácího poháru, jinak je to ovšem ročník zdařilý. A hodlá to potvrdit i proti Alkmaaru.

Dvacet šest kol, tak dlouho držel eindhovenský klub sérii neporazitelnosti. Až o minulém víkendu se konala jeho první porážka v nizozemské nejvyšší soutěži, postaral se o ni Nijmegen. Následně si Boeren alespoň napravili reputaci ve vloženém kole v klání s Excelsiorem, na jehož půdě zvítězili o dva přesné zásahy. Teď je každopádně čeká po papírové stránce daleko těžší protivník, takový, který se už několik týdnů po sobě marně snaží dohnat třetí Twente a který usiluje o kvalifikaci do Ligy mistrů.

Zatímco domácí před pár dny zapsali úspěch v Rotterdamu, hosté zklamali. A to vážně dost. Určitě se nečekalo, aby mužstvo ze Severního Holandska padlo na hřišti Heraclesu, navrátivšího se nováčka, hned o pět branek! A napravovat si reputaci zrovna v nynějším případě bude představovat zajisté náročný úkol. "Rychle jsme se z toho oklepali,” ubezpečoval alkmaarský lodivod Maarten Martens. "I když vyhrajete, často takový zápas stejně musíte hodit do kouta a jít dál. Protože třeba teď je program náročný. Nezáleží na tom, že aktuálně čelíme PSV. My hlavně musíme předvést lepší výkon než v Almelu."

AZ má svému protivníkovi co vracet. Když se oba celky střetly naposledy v prosinci loňského roku, zostudilo PSV svého rivala čtyřmi góly. Doteď to je pro Alkmaar ta nejhorší porážka v sezóně na vlastním stadionu. "Tehdy jsme odehráli naši nejlepší půlhodinu v tomto ročníku,” vzpomínal na velmi povedený duel domácí kouč Peter Bosz. "Vůbec mě nezajímá, že u nás Alkmaar v minulých letech čtyřikrát v řadě vyhrál. My prostě musíme získat tři body, abychom se stali co nejdříve mistry,” tyčil jasný plán.

PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Benítez - Teze, Schouten, Boscagli, Dest - Veerman, Mauro Júnior - Bakayoko, Til, Tillman - de Jong

AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Ryan - Sugawara, Goes, Bazoer, Möller Wolfe - Clasie, Belič - Mijnans, D. de Wit, van Bommel - Pavlidis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.05 - 7.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SBV Excelsior

sobota 20:00

Zwolle se jako nováček tohoto ligového ročníku snaží hlavně zachránit a po okamžitém návratu mezi nizozemskou elitu to v tuto chvíli vypadá, že by se mu to mohlo podařit. Šest kol před koncem sice ještě zdaleka nemá vyhráno, protože je čtrnácté se ziskem osmadvaceti bodů a navíc jeho aktuální forma je tristní, na druhou stranu je tento náskok velmi nadějný. V sobotním střetnutí 29. kola sehraje nesmírně důležitou bitvu s Excelsiorem.

Pro PEC může být toto utkání vůbec nejdůležitější ze všech, protože v případě tříbodového zisku se s největší pravděpodobností v Eredivisii udrží a naopak porážka by mu situaci nesmírně ztížila. Rotterdamský klub po solidním začátku zažívá jedno zklamání za druhým a postupně se propadlo až na současné šestnácté barážové místo s dvaadvaceti body, přičemž za patnáctým Waalwijkem zaostává o body dva.

Oba protivníci se již delší dobu utápějí v hluboké krizi - svěřenci trenéra Johnnyho Jansena se naposledy radovali z tříbodového zisku začátkem února se Spartou (2:0), od té doby vybojovali pouhé dva body za dva nerozhodné výsledky a šest porážek. V předchozích třech případech navíc inkasovali hned jedenáct branek, minule si odvezli debakl 1:5 z Utrechtu. SBV je na tom však ještě mnohem hůře.

Jeho poslední výhra se datuje do poloviny ledna tohoto roku, kdy porazilo Heerenveen (3:0), poté v deseti střetnutích posbíralo nicotné dva body. V nedávném vloženém kole přivítalo vedoucí PSV a podlehlo mu po výsledku 0:2. Podzimní vzájemný souboj přinesl divokou přestřelku, která nakonec vyzněla lépe pro Zwolle (4:2). To nemůže počítat s Van Polenem, de Rooijem, Fichtingerem, Druijfem, Buurmeesterem a Thomasem, SBV postrádá Driouecha, Alblase, Zagrého, El Yaakoubiho, Parrotta, Pierieho, Seymora, Smeulerse i Hartjese.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.71 - 3.85

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Twente - Fortuna Sittard

sobota 21:00

Celek z Enschede od začátku tohoto ročníku předvádí konstantní výkony a šest kol před koncem to vypadá, že by mohl obsadit vytouženou třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů a tedy i minimálně hlavní fázi Konferenční ligy. FC doposud posbíralo sedmapadesát bodů a je třetí o čtyři body před čtvrtým Alkmaarem, za druhým Feyenoordem naopak zaostává o propastných devět bodů. Teď bude plnit úlohu velkého favorita proti Fortuně.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga zvítězili v posledních šesti duelech hned čtyřikrát a utrpěli jedinou porážku v Eindhovenu se suverénním PSV, kdy navíc inkasovali rozdílovou branku až v šesté minutě nastavení. Ve středu zavítali do Heerenveenu a hned dvakrát vedli o dva góly, jenomže nadějně rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce a museli se smířit s divokým nerozhodným výsledkem 3:3.

"Případná výhra by nám dodala ještě více klidu, ale situaci stále máme ve svých rukách a uděláme všechno pro to, abychom současné ligové postavení uhájili. Teď se musíme soustředit na každý jednotlivý zápas zvlášť - Fortuna je totiž nesmírně silná ze standardních situací a v pokutovém území těží ze svého důrazu. Podcenit ji tedy nemůže, další ztráta by mohla být velmi nepříjemná," má jasno dvaapadesátiletý lodivod FC Oosting.

Celek ze Sittardu v uplynulých týdnech stabilizoval svou výkonnost a hlavně díky ní si prakticky zajistil záchranu, jelikož mu s pětatřiceti body patří desáté místo tabulky a před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru drží téměř nedostižný třináctibodový náskok. Fortuna se naopak může překvapivě probojovat do play off o evropské poháry, za devátou Spartou totiž zaostává o pouhé dva body. Minule přivítala Nijmegen a remizovala s ním 1:1.

Oosting by tentokráte měl mít k dispozici kompletní kádr včetně českého krajánka Michala Sadílka, otazník visí jen nad startem Boadua. Jeho protějšek Danny Buijs nenasadí Lonwijka, Feratiho ani vykartovaného řeckého obránce Siovase.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.87 - 8.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
28
24
3
1
84 : 16
75
2
Feyenoord Rotterdam
28
20
6
2
70 : 23
66
3
FC Twente
28
17
6
5
53 : 28
57
4
AZ Alkmaar
28
15
7
6
55 : 28
52
5
AFC Ajax
28
12
9
7
61 : 49
45
6
NEC Nijmegen
28
11
10
7
54 : 42
43
7
Go Ahead Eagles
28
11
8
9
42 : 36
41
8
FC Utrecht
28
10
9
9
38 : 38
39
9
Sparta Rotterdam
28
10
7
11
41 : 39
37
10
Fortuna Sittard
28
9
8
11
34 : 49
35
11
SC Heerenveen
28
9
6
13
46 : 53
33
12
Almere City
28
7
11
10
27 : 44
32
13
Heracles Almelo
28
8
5
15
38 : 59
29
14
PEC Zwolle
28
7
7
14
36 : 55
28
15
RKC Waalwijk
28
6
6
16
25 : 44
24
16
SBV Excelsior
28
4
10
14
39 : 62
22
17
SBV Vitesse
28
4
5
19
22 : 59
17
18
FC Volendam
28
3
7
18
27 : 68
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele