Eredivisie - preview 26. kola: PSV hájí neporazitelnost proti Twente

15.03., 09:33, aktualizováno 17.03., 09:15
Previews
Luuk de Jong (© AFP)

PSV Eindhoven může udělat další krok k zisku titulu, jeho nedělním vyzyvatelem bude Twente. Feyenoord se představí na půdě Heerenveenu, Alkmaar pro změnu vyběhne ve Volendamu. Ajax cestuje do Rotterdamu k souboji se Spartou.

FC Volendam - AZ Alkmaar

neděle 12:15

Předloňský nováček Eredivisie zažívá v této sezóně velké trápení, a pokud v nejbližší době nezačne pravidelně vítězit, tak pád o patro níže bude téměř nevyhnutelný. FC totiž v dosavadních pětadvaceti odehraných zápasech získalo jen čtrnáct bodů a patří mu úplně poslední osmnáctá pozice s dvoubodovým mankem na sedmnácté Vitesse, za šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku navíc zaostává už o propastných sedm bodů.

Naopak Alkmaar je v tomto nedělním střetnutí považován za jasného favorita, protože poslední dobou stabilizoval své výkony a v každém případě bude chtít minimálně uhájit současné čtvrté místo - aktuálně má na kontě šestačtyřicet bodů a je o šest bodů před pátým Ajaxem, naopak na třetí Twente ztrácí celkem znatelných sedm bodů. V předchozích pěti ligových zápasech třikrát zvítězil a dvakrát remizoval.

Nejprve se rozešel smírně s Almere v bezbrankovém poměru, pak ale zabral s Fortunou (2:1) i Ajaxem (2:0) a po dalším nerozhodném výsledku se Spartou (1:1) si uplynulý víkend vyšlápl na tápající Excelsior (4:0). "Konec sezóny se velmi rychle blíží a my si nemůžeme dovolit ztráty proti týmům z dolních pater tabulky. Jenže Volendamu jde o hodně a za každou cenu nás bude chtít obrat o body, důležitá bude trpělivost a maximální koncentrace," má jasno stratég AZ Maarten Martens.

Domácí celek nevyhrál mezi nizozemskou elitou již devětkrát za sebou, naposledy si přivezl bod ze Zwolle (1:1). Se svým nadcházejícím rivalem se od roku 1996 potkal v devíti soutěžních duelech a bilance nula výher, dvou remíz a sedmi proher nevěští nic dobrého ani pro toto klání. FC se musí obejít bez Coxe, Buura, Twigta, Le Rouxe, Mbuyamby a Antonioliho, hosté nemohou počítat s Lahdem, Kasiusem, Schoutenem ani Westerveldem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.80 - 7.46 - 1.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam

neděle 14:30

Heerenveen prožil v uplynulých dnech poněkud turbulentní období. Kees van Wonderen je na lavičce fríského celku od léta roku 2022, po dvou letech každopádně tohle spojení skončí. Od nové sezóny si budou Srdíčka hledat nového lodivoda, stávající kontrakt nebude prodloužen. S těmito myšlenkami vyzvou Feyenoord, proti němuž se hodlají prezentovat lépe než v září.

Stěží odhadovat, jestli je tenhle krok vedení klubu ze severního Nizozemska překvapivý. Už po několik let se marně snaží prokousat na evropskou scénu, ani van Wonderenovo angažování zatím v tomhle ohledu nepřineslo kýžený posun vpřed či nějakou výraznou stabilitu, jakkoli má v rámci tohoto ročníku šanci prokousat se minimálně do posezónního play-off o Konferenční ligu. Pětapadesátiletý lodivod možná i sám cítil, že vize, s jakou do Heerenveenu přicházel, nebyla naplněna, a to nejen z výsledkového hlediska.

Obě strany se tedy v klidu dohodly na tom, že spolupráce pokračovat nebude. Alespoň to tvrdil Ferry de Haan, generální manažer, v rozhovoru pro oficiální stránky De Superfriezen. "Nedávno jsme se všichni posadili k jednomu stolu, abychom si promluvili o budoucnosti. Byl to otevřený a upřímný rozhovor, ve kterém jsme dospěli k závěru, že na seznamu nebyly zaškrtnuty všechny kolonky pro to, abychom společně fungovali,” uvedl. "Chtěl bych zdůraznit, že to tu bylo dobré, a to zůstává také doteď. Kees se během svého působení vždy snažil dělat pokroky jak po sportovní stránce, tak při další profesionalizaci. Předchozí sezóna byla úspěšná, obsadili jsme v Eredivisie solidní osmé místo. V té letošní stále bojujeme o vstupenku do play-off. Budeme i nadále tvrdě pracovat na dobrém zakončení tohoto ročníku.”

Když se naposledy Heerenveen prezentoval proti výběru kouče Arneho Slota, jehož cílem mimochodem bude až do závěrečného kola minimálně udržet současnou druhou pozici v tabulce, konala se pětigólová porážka. Jedním z dílčích úkolů pro van Wonderena bude třeba pokusit se slušně konkurovat těm největším gigantům v zemi. A v tomhle případě určitě prahne po revanši. "Byl to týden plný událostí, ale už se díváme dopředu. Soustředíme se jen na tenhle zápas," okomentoval stroze svůj odchod domácí stratég.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.90 - 4.87 - 1.44

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Utrecht - NEC Nijmegen

neděle 14:30

Nedělní zápas mezi Utrechtem a Nijmegenem je dle očekávání soubojem o pohárové příčky, nicméně oproti předsezónním prognózám je na tom přeci jen lépe hostující celek. NEC v tuto chvíli zažívá velmi povedenou sezónu, jelikož díky famózním výkonům v jarní části Eredivisie mu patří vynikající šesté místo s devětatřiceti body a navíc se po čtyřiadvaceti letech probojoval do dubnového finále KNVB Bekeru.

Svěřenci trenéra Rogiera Meijera aktuálně zaostávají za pátým Ajaxem o pouhý bod a právě elitní pětka v jeho případě zaručí přímý postup do evropských pohárů, což by bylo pro tento klub obrovským úspěchem. Nijmegen v minulých šesti ligových duelech jen jednou prohrál a hned čtyřikrát vyhrál, po velmi cenné remíze právě s Ajaxem (2:2) si postupně poradil se Spartou (2:0), Volendamem (5:2) a v předešlém kole také s konkurenčním Heerenveenem (2:0).

Domácí celek má velké ambice, ale po hodně nepovedeném začátku se jen těžko prokousává tabulkou vzhůru. Úderem nového roku však začal pravidelně vítězit, od začátku února dokázal zdolat Volendam (4:2), Fortunu (4:0), Twente i Heracles (v obou případech 1:0). Nicméně v předchozích dvou zápasech se trochu zasekl, protože po porážce v Amsterdamu s Ajaxem (0:2) pouze remizoval na půdě nováčka z Almere (1:1) a v současnosti je tedy osmý s třiatřiceti body.

Oba nedělní protivníci spolu historicky sehráli nespočet utkání, v tomto ročníku na Goffertstadionu se NEC radovalo z jasné výhry 3:0. Trenér Utrechtu Ron Jans postrádá Okkelse, Handwerkera, Romenyho, Gadellaau, Descotteho a Taylora Bootha, Meijer nemůže počítat s Dostem, Dirkem Properem ani Cherym.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.65 - 4.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AFC Ajax

neděle 16:45

Ajax letos s největší pravděpodobností nezíská žádnou cennou trofej a zopakuje tedy nepříliš úspěšnou loňskou sezónu. Teď to navíc vypadá, že si oproti loňskému třetímu místu v Eredivisii ještě o nějakou tu příčku pohorší. Amsterdamský gigant totiž doposud posbíral jen čtyřicet bodů a je pátý, navíc před šestým Nijmegenem je o pouhý bod. Nyní po návratu z neúspěšného utkání v Anglii zkusí uspět v Rotterdamu s místní Spartou.

AFC má za sebou velmi náročný program, ale v následujících dvou měsících se už přeci jen bude moci soustředit jen na ligovou scénu. Ve čtvrtek zavítalo do Birminghamu, kde po úvodní domácí bezbrankové remíze bojovalo o postup do čtvrtfinále Konferenční ligy s aktuálně čtvrtým týmem Premier League Aston Villou, jenomže nakonec utrpělo vysokou porážku 0:4 a evropské poháry tak pro něj v tomto ročníku skončily.

"Chtěli jsme se držet taktického plánu, ale po první inkasované brance se naše hra začala sypat a po následném vyloučení jsme neměli žádnou šanci svůj osud zvrátit. Samozřejmě jsme zklamaní, jenže už v neděli nás čeká zápas se Spartou a my se na něj musíme co nejlépe připravit. Dobře víme, že umístění v nejlepší trojce je hodně daleko, v současnosti je naším hlavním cílem přeskočit Alkmaar a obsadit alespoň čtvrté místo," nastínil své plány do blízké budoucnosti hostující trenér John van 't Schip.

Jeho svěřenci naposledy v lize přivítali podceňovanou Fortunu a i přes solidní vstup mohli být rádi, že v samém závěru zachránili remízu 2:2. "Je před námi devět kol základní části a my potřebujeme pravidelně vítězit, aby tato sezóna neskončila blamáží bez postupu do evropských pohárů. Sparta staví svou hru na skvělé organizaci a pozorné defenzívě, největší nebezpečí hrozí ze standardních situací," dodal šedesátiletý Van 't Schip vzápětí.

Rotterdamskému celku v předešlém ročníku jen těsně unikl postup do pohárové Evropy a po solidním začátku se zdálo, že tentokráte své ambice naplní, avšak od začátku října minulého roku se potýká se značnou nevyrovnaností výkonů. Momentálně nevyhrál v Eredivisii již třikrát za sebou, po nedávné porážce v Enschede s místním Twente (1:2) klesl v tabulce na jedenáctou pozici s třiceti body.

Ve vzájemných zápasech má z dlouhodobého hlediska jasně navrch Ajax, jenž od roku 2010 zvítězil ve všech čtrnácti případech. Van 't Schip se musí obejít bez Berghuise, Ávily, Šutala, Kaplana a vykartovaného Rensche, jeho protějšek Jeroen Rijsdijk nenasadí čtveřici Warmerdam - Kitolano - Vriends - Neghli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.68 - 2.12

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Twente

neděle 20:00

Celek z Eindhovenu stále pokračuje ve své snové jízdě tímto ligovým ročníkem, teď na závěr 26. kola Eredivisie přivítá ve šlágru konkurenční Twente a určitě si minimálně hodlá udržet současnou neporazitelnost. PSV doposud hned dvaadvacetkrát zvítězilo a jen třikrát remizovalo, se ziskem devětašedesáti bodů tak opanuje celou soutěž o deset bodů před druhým obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem.

Svěřenci trenéra Petera Bosze se teď aktuálně musí vypořádat s velmi náročným programem, protože ve středu sehráli napínavou odvetu osmifinále Ligy mistrů v Dormundu, kde i přes houževnatý výkon nakonec prohráli 0:2 a zůstali tak těsně před čtvrtfinálovou bránou. V následujících dvou měsících se tak mohou plně koncentrovat na ligovou scénu a tato nedělní dohrávka může hodně napovědět o další budoucnosti.

"Do konce Eredivisie zbývá odehrát devět zápasů, my máme na čele náskok deseti bodů a dobře víme, že pokud v neděli Twente porazíme, tak už budeme poměrně blízko. Samozřejmě jsme trochu zklamaní po vypadnutí z Ligy mistrů, na druhou stranu jsme nehráli špatně a domů jsme odjížděli se vztyčenými hlavami. Twente je nesmírně silný tým se skvělou organizací a je nám jasné, že nás čeká opravdu náročný úkol," prohlásil Bosz s respektem.

Hostující klub se letos chce konečně přímo probojovat do hlavní fáze evropských pohárů a zatím tento cíl není vůbec nereálný. Na kontě má slušných třiapadesát bodů, za Feyenoordem zaostává o šest bodů a před čtvrtým Alkmaarem drží nesmírně nadějný sedmibodový odstup. Domácí favorit si naposledy přivezl všechny tři body z Deventeru po těsné výhře 1:0 nad Go Ahead. FC uspělo třikrát po sobě, před týdnem si dokázalo poradit se Spartou (2:1).

Na podzim dominovalo ve vzájemném střetnutí PSV, které si ze stadionu De Grolsch Veste odvezlo všechny body po jasné výhře 3:0. "Stojí proti nám bezpochyby nejlepší nizozemský tým tohoto ročníku a na jeho půdě to bude o to složitější. Na druhou stranu my jsme v dobré pohodě a věříme si. Jestliže budeme dodržovat předem připravený plán a proměníme šance, tak výhra není nereálná," prohlásil s optimistickými myšlenkami lodivod FC Joseph Oosting. Ten postrádá pouze Kjøløa, PSV nemůže využít služeb Langa, Saibariho ani vykartovaného Obispa.

PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Benítez - Teze, Bella-Kotchap, Boscagli, Dest - Schouten, Til, Junior - Tillman, L. de Jong, Lozano

FC Twente - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Brenet, Bruns, Propper - Smal - Regeer, Sadílek - Rots, Steijn, Vlap - van Wolfswinkel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.99 - 7.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - PEC Zwolle

sobota 18:45

Celek ze Sittardu momentálně zažívá celkem poklidné časy a v podstatě se nemusí strachovat o záchranu, i když úplně vyhráno ještě nemá. V dosavadních pětadvaceti zápasech posbíral slušných jednatřicet bodů a je desátý. Pokud si navíc v sobotním utkání 26. kola poradí i s konkurenčním Zwolle, tak jeho prvoligová licence pro nadcházející ročník bude ještě blíže. PEC se naopak nedaří překonat stávající krizi a v Eredivisii se propadá stále níže.

Zwolle na tom tabulkově není o mnoho hůře než jeho nadcházející soupeř - na kontě totiž má jen o tři body méně a patří mu třináctá příčka, jenže jeho forma je opravdu tristní. Po překvapivém skalpu rotterdamské Sparty (2:0) a cenné remíze s favorizovaným Go Ahead (1:1) totiž doma podlehlo Almere (0:1), pak utrpělo potupný debakl s PSV (1:7) a po další porážce v Heerenveenu (0:2) minule jen doma remizovalo s posledním Volendamem (1:1).

Jeho náskok na šestnáctou barážovou pozici Waalwijku činí sedm bodů, a ten v tuto chvíli ještě rozhodně není dostatečný. Naopak domácímu výběru se v posledních týdnech dařilo - po těsném neúspěchu s Alkmaarem (1:2) zabral právě ve Waalwijku (1:0) a pak nedal šanci trápícímu se Excelsioru (5:2), před týdnem navíc obral o body amsterdamského giganta Ajax (2:2) a daleko neměl ani k výhře, protože ještě v 87. minutě držel vedení 2:1.

Oba protivníci se spolu naposledy utkali začátkem listopadu uplynulého roku a Zwolle dokázalo zvítězit před vlastním publikem po výsledku 2:0. Trenér Fortuny Danny Buijs nemůže počítat jen se zraněný Feratim. Jeho protějšek Johnny Jansen se naopak musí vypořádat s mnohem početnější marodkou, na které zůstávají Hauptmeijer, Namli, Fichtinger, Druijf, Buurmeester i Thomas.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.83 - 4.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - RKC Waalwijk

sobota 20:00

Velkou krizi aktuálně prožívá Excelsior. Jestli to s ním půjde takto z kopce i v následujících týdnech, může se konat jeho úplný sešup do sestupové kotliny. Prostě se musí co nejrychleji vzchopit a zastavit aktuální sérii porážek, pokud nechce mít starosti se záchranou. Duel proti Waalwijku přitom představuje solidní příležitost, jak situaci přece posunout směrem kupředu.

Únor a březen je pro mužstvo z Rotterdamu hororovým obdobím. Zatím. Ještě jsou totiž na programu ve třetím měsíci tohoto kalendářního roku dva zápasy v Eredivisie, ten první před reprezentační přestávkou podstoupí proti svému sousedovi z tabulky. Oba výběry doposud získaly shodný počet jednadvaceti bodů, tou zásadnější informací ovšem je, že se nacházejí na pomezí šestnáctého místa. A to předurčuje po skončení tohoto ročníku nepříjemné starosti se záchranou v baráži.

Svěřenci trenéra Henka Frasera na rotterdamskou půdu přicestují povzbuzeni o minulou důležitou výhru nad stále skomírajícím Vitesse. Po třech prohrách v řadě konečně zabrali, utnuli také šňůru bez vstřeleného gólu. Excelsior naopak před týdnem v Alkmaaru natáhl svou pravidelnou četnost porážek na číslo šest. "Čeká nás klíčový zápas," moc dobře si uvědomoval domácí stratég Marinus Dijkhuizen.

Volendam, klub z Arnhemu, Heracles a oba nynější oponenti. Aktuálně to vypadá, že se o udržení na nejvyšší nizozemské scéně popere právě tahle pětice. "A my musíme zaručit, že z těch pěti týmů budeme na dvou bezpečných příčkách,” burcoval Dijkhuizen. "Jsme pořád nad červenými pozicemi a máme vše ve vlastních rukách. Vzhledem k tomu, jak důležité tohle utkání je, ujišťuji, že hráči udělají pro úspěch všechno,” vzkazoval fanouškům.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.34 - 2.94

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Almere City

sobota 21:00

Propad Vitesse v tomto ročníku nezná hranic a devět kol před koncem se zdá, že tradiční klub z Arnhemu sestoupí po dlouhých pětatřiceti letech do druhé ligy. SBV totiž doposud posbíralo jen šestnáct bodů a je předposlední sedmnácté o dva body před posledním Volendamem. Uplynulý víkend navíc nezvládlo další klíčovou bitvu o záchranu ve Waalwijku a po porážce 1:3 plamínek postupně dohořívá, protože v závěru sezóny narazí na největší favority soutěže.

Vitesse tak teď bude mít možná poslední šanci, jak ještě oživit svou reálnou šanci na udržení prvoligové licence, protože po tomto střetnutí s nováčkem z Almere ho například čekají Ajax, Utrecht, PSV, Alkmaar Nijmegen či Sparta. Po výhře v Rotterdamu nad Excelsiorem se přitom zdálo, že se blýská na lepší časy, jenomže pak přišla těsná prohra s Twente (1:2) a minule se na dalším neúspěchu podepsala i obrovská dávka nervozity.

Hostující nováček při své historické premiéře v novodobé éře Eredivisie naopak může být celkem spokojen, protože k záchraně začíná mít blízko. Poslední dobou sice pravidelně nevítězí, ale jen málokdy prohrává a to je zatím ten rozdíl mezi klidným středem tabulky a sestupovým pásmem. Doposud posbíral devětadvacet bodů a je dvanáctý, přičemž před šestnáctou barážovou příčkou Waalwijku drží celkem slušný osmibodový náskok.

Almere naposledy překvapivě remizovalo s Utrechtem (1:1) a předtím si odvezlo bod z Almela s jiným nováčkem Heraclesem (2:2). SBV má svému rivalovi co vracet, jelikož v podzimní části utrpělo na jeho stadionu debakl 0:5. Kouč domácího týmu Edward Sturing postrádá Davyho Pröppera, Jonathanse a Fodého Fofanu, jeho protějšek Alex Pastoor nenasadí Bakkera s Kellerem. Naopak do sestavy Almere se vrací nejlepší střelec Thomas Robinet, který si již odpykal jednozápasový trest za vyloučení v duelu s Heraclesem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.30 - 3.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles

pátek 20:00

Celek z Almela je na tom zatím ze všech tří nováčků nejhůře, na druhou stranu stále má celkem slušnou naději se v nejvyšší nizozemské soutěži udržet a nyní může udělat další důležitý krok v páteční předehrávce 26. kola proti ambicióznímu Go Ahead. Heracles v dosavadním průběhu posbíralo třiadvacet bodů a patří mu čtrnáctá příčka, klub z Deventeru má na kontě o čtrnáct bodů více a je aktuálně sedmý.

Na domácí tým čeká ve zbývajících devíti kolech pořádný kus práce - před šestnáctou barážovou pozicí Waalwijku je totiž o pouhé dva body a každý bod tak pro něj může mít cenu zlata. Hosté momentálně bojují o přímý postup do evropských pohárů, což by za určitých okolností mohla zajišťovat i elitní pětka. Za šestým Nijmegenem jsou o body dva, za pátým Ajaxem o body tři a reálnou šanci tak v každém případě mají.

Svěřenci trenéra Erwina van de Looie naposledy slavili tříbodový zisk před více jak měsícem, kdy doma otočili vývoj s předposledním Vitesse (3:2), od té doby získali ve čtyřech případech jediný bod. Po porážkách s PSV (0:2) i Utrechtem (0:1) se rozešli smírně s jiným nováčkem z Almere (2:2) a před týdnem neměli šanci v Rotterdamu s Feyenoordem (0:3). V domácím dresu nezasáhnou do tohoto klání Wieckhoff, Čestič, Wehmeyer ani Laursen.

Go Ahead je na tom, co se týče formy, o mnoho lépe, i když z předchozích tří případů hned dvakrát prohrálo - na druhou stranu nestačilo na největší favority celé Eredivisie, neboť po neúspěchu v Enschede s místním Twente (0:3) a těsné výhře nad Waalwijkem (1:0) podlehlo v minulém kole stejným poměrem suverénnímu PSV (0:1). Podzimní vzájemný souboj skončil jasnou výhrou Go Ahead (4:0), jeho kouč René Hake teď nemůže počítat jen s Rommensem.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.70 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
25
22
3
0
80 : 13
69
2
Feyenoord Rotterdam
25
18
5
2
63 : 19
59
3
FC Twente
25
16
5
4
49 : 24
53
4
AZ Alkmaar
25
13
7
5
49 : 23
46
5
AFC Ajax
25
11
7
7
55 : 45
40
6
NEC Nijmegen
25
10
9
6
50 : 39
39
7
Go Ahead Eagles
25
10
7
8
38 : 33
37
8
FC Utrecht
25
8
9
8
30 : 33
33
9
SC Heerenveen
25
9
4
12
40 : 46
31
10
Fortuna Sittard
25
8
7
10
30 : 43
31
11
Sparta Rotterdam
25
8
6
11
31 : 36
30
12
Almere City
25
7
8
10
25 : 42
29
13
PEC Zwolle
25
7
7
11
33 : 44
28
14
Heracles Almelo
25
6
5
14
31 : 58
23
15
SBV Excelsior
25
4
9
12
38 : 56
21
16
RKC Waalwijk
25
6
3
16
23 : 42
21
17
SBV Vitesse
25
4
4
17
20 : 52
16
18
FC Volendam
25
3
5
17
26 : 63
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele