Endrick dá vzpomenout na Ronalda, brazilský talent dostal první pozvánku do reprezentace

08.11.2023, 12:46
Aktuality

Sedmnáctiletý útočník Endrick dostal premiérovou pozvánku do brazilské fotbalové reprezentace. V týmu pětinásobných mistrů světa může talentovaný hráč Palmeiras a budoucí posila Realu Madrid debutovat 16. listopadu v utkání kvalifikace mistrovství světa proti Kolumbii, nebo o pět dní později v zápase s úřadujícími světovými šampiony Argentinci. Nominaci oznámil prozatímní trenér Fernando Diniz.

Endrick se stal nejmladším hráčem brazilské reprezentace od roku 1993, kdy se v mužstvu objevil poprvé Ronaldo, pozdější dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz ankety FIFA o nejlepšího světového fotbalistu.

"Je to hráč, který má velký potenciál. Uvidíme, jestli se mu povede ho potvrdit," řekl Diniz na tiskové konferenci o Endrickovi. "Ta nominace neznamená, že je pod tlakem. Je to ocenění a pohled do budoucnosti, co může z tohohle kluka být. Kluk, co se narodil v roce 2006, musí upoutat mou pozornost, když předvádí to, co předvádí. Momentálně září, hraje v Brazílii proti výborným týmům a dokáže se prosadit," uvedl brazilský kouč.

Endricka si už loni v prosince pojistil Real Madrid, který s ním podepsal pětiletou smlouvu platnou od léta příštího roku. Podle médií za něj Palmeiras inkasuje 72 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun). V jeho prvním mužstvu debutoval loni v říjnu. Dosud za Palmeiras odehrál 45 zápasů a dal 13 gólů.

Nominace Brazílie na kvalifikační zápasy o postup na MS 2026 proti Kolumbii a Argentině:

Brankáři: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Lucas Perri (Botafogo).

Obránci: Bremer (Juventus), Gabriel (Arsenal), Marquinhos (PSG), Nino (Fluminense), Emerson Royal (Tottenham), Carlos Augusto (Inter Milán), Renan Lodi (Marseille).

Záložníci: Andre (Fluminense), Bruno Guimaraes (Newcastle), Douglas Luis (Aston Villa), Joelinton (Newcastle), Raphael Veiga (Palmeiras), Rodrygo (Real Madrid).

Útočníci: Endrick (Palmeiras), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Joao Pedro (Brighton), Paulinho (Atletico Mineiro), Pepe (Porto), Raphinha (Barcelona), Vinicius Junior (Real Madrid).

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
misinho7

Reagovat
Benzema

72 mega za talent, ktorý sa môže a aj nemusí presadiť

Reagovat
Mass

Asi jako Vincek a Rodrygo, kteří byli také hodně drazí vzhledem k věku. Nakonec se celkem povedli.

Reagovat
Well

Ten z nich ale vypadá nejlépe, otázka jak mu sedne Evropa.

Reagovat
misinho7

No nejlepe. Tak ma čo robit aby mininalne prekonal Viniho. Top 10 v GB za posledné 2r, treti najdrahší hrac na svete, jedno z naj krídiel na svete (ok túto sezonu zatial teda forma nic moc) ..ale teda ma čo robit Endrick

Reagovat
Well

Samozřejmě vzhledem k věku, v té Brazílii je lepší než byli ti 2 nebo alespoň mi to tak přijde.

Reagovat
misinho7

Jaj takto hej. Vini ani Rodrygo v tom veku isto neukázali tolko co on. Ale zas závisí teraz ci sa dokaze posunut na tu top úroveň ako oni. Potenciál ma, uvidíme.

Reagovat
Well

Hlavně Vini i Rodrygo vynikali ve své kategorii, Endrick ty kategorie přeskakoval. Jenže ten poslední krok bývá ten nejtěžší.

Reagovat
Laliga

Nejlépe? Na seniorskej úrovni doteraz veľká bieda naopak. Nevidel som tie jeho posledné výkony kedy išiel konečne herne asi hore, keďže si vyslúžil pozvánku do repre, no ešte tak mesiac dozadu by ho výkonmi na seniorskej úrovňi strčil do vrecka aj Reiner, ktorý bol v Brazílii pred prestupom oveľa platnejší než Endrick doteraz. Snáď túto vzostupnú tendenciu udrží. Čo som doteraz sledoval bol hráč ktorý mal neuveriteľne zlé rozhodnutia, čo malo za následok zbytočné straty lôpt. A vo všeobecnosti veľmi priemerné, respektíve skôr podpriemerné výkony.

Reagovat
Well

Tak musíš brát, že mezitím, co si ti zbylí 3 kopali někde mezi dorostem, tak Endricka si už vzali do prvního týmu, což je prostě velký skok. Když se na něj podíváš, tak on je takový prcek a často doplácel na to, že si ho strašně lehce odstavili tělem. Je strašný rozdíl, zda jdeš v 15ti nebo 17ti, každopádně té fotbalovosti má v sobě opravdu hodně.

Zrovna za rozhodnutí ho experti nejvíce chválí, že se dokáže strašně rychle správně rozhodnout. Když si porovnas vždycky věk a hráče, tak toho předvedl z nich podle mě nejvíc, samozřejmě dostat se alespoň na úroveň Rodryga nebo Viniciuse bude mít těžké. Nicméně ten potenciál má z nich podle z nich největší.

Reagovat
Mr.Mike

tak každej se může i nemusí prosadit

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Možno trochu škoda tejto nominácie, nakoľko v brazílskej seniorskej reprezentácii si zrovna v zápasoch proti Kolumbii a Argentíne pripíše možno nejakých obligátnych pár minút na konci zápasu a možno aj nič, kiež to na blížiacich sa MS U17 by bol pre Brazíliu veľkou posilou a hviezdou najvyššieho rangu.

Reagovat
veikko

On za U17 nehrál už ani na kontinentálním turnaji, protože tu kategorii ve všech ohledech přerostl. Pro Brazílii je i lepší, že nejede, protože takhle se může ukázat světu Kauã Elias. Endrick už žádnou reklamu nepotřebuje.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
Kluivert9

Nejslabší nominace Brazílie, co jsem kdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kvalifikáciu to stačí a mne sa páči , že sa dá šanca aj hracom z ligy, ktorá napriek tomu , že ju v Európe každý podceňuje , je podľa mňa veľmi kvalitná. Jasné možno na krajoch obrany to nie je úplný top ale zvyšok postov vie byt obsadený veľmi kvalitne aj z tejto nominácie .

Reagovat
Kluivert9

Tak těžko bych třeba vzpomínal na nominaci, kde by byl nehrající útočník Brightonu... A o nějaém výběru podle aktuální formy nemůže být už vůbec řeč (Raphinha, Rodrygo...)

Reagovat
Kiss Me Polka!

Obrana a záloha je dost silena

Reagovat
vilp

Reagovat
herbage

Reagovat
Kluivert9

2 zápasy, 2 prohry dle očekávání

Reagovat
Sandstorm

To jsi toho asi moc neviděl.

Reagovat
Kluivert9

Povídej

Reagovat
ACSeRw!n

asi dva dobry hraci, zbytek nejaky no name

Reagovat
Jordi Alba

Bez Savia jsou bez šance.

Reagovat
YNWA__MSN

Jak je to vůbec s tím trenérem? Čekají až Ancelotti v létě skončí v Realu? Nebo zůstane Diniz?

Reagovat
Mass

Nějak málo normálních záložníků.

Reagovat
Fairplay

Talisca podle mě mohl jet když dal v posledních 10 zápasech asi 15 gólů a nějaké asistence..

Reagovat
vilp

Thiago Silva už ukončil repre kariéru, nebo ho nenominuje trenér?

Reagovat
FC Porto FC

To druhé

Reagovat
vilp

Zajímavý.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele