Emery popřel zájem Arsenalu o Navase a zpochybnil setrvání Čecha

05.01.2019, 09:32
Aktuality
Manažer londýnského Arsenalu Unai Emery vyvrátil spekulace médií, že by se Kanonýři snažili získat z Realu Madrid kostarického brankáře Keylora Navase. Emery před zápasem FA Cupu proti Blackpoolu prohlásil, že je spokojený s trojicí gólmanů, které má v klubu momentálně k dispozici.

Jedním z nich je také bývalý český reprezentant Petr Čech, který bojuje o pozici jedničky s Němcem Berndem Lenem, jenž přišel v létě z Leverkusenu. Třetím do party je Argentinec Emiliano Martínez.

Spekulace kolem Navase zhoustly se startem zimního přestupního termínu. V Realu Madrid kostarický gólman, který s klubem třikrát ovládl Ligu mistrů, momentálně nechytá. Přednost dostává jeho belgický konkurent Thibaut Courtois.

Emery dal však jasně najevo, že o Navasovi jako o možné posile neuvažuje. "Není to pravda," odpověděl na přímý dotaz novinářů.

"Brankáře jsme neprobírali. S trojicí, kterou tu momentálně máme, jsme spokojení. O Keyloru Navasovi jsme se s vedením klubu nikdy nebavili," uvedl Emery.

Emeryho dementování zájmu o Navase každopádně nemusí nutně znamenat, že v kádru Kanonýrů k žádným změnám nedojde. A týkat by se mohly i Petra Čecha, ten nastoupí k pohárovému souboji s Blackpoolem a jednat by se mohlo o jeden z jeho posledních startů za Arsenal.

"Nevím, je to otázka pro klub a samotného hráče," odpověděl na dotaz, zda Čech stráví i druhou polovinu sezony v Arsenalu. "Na začátku sezony chytal a vedl si velmi dobře. Měl skvělý přístup. Pak se zranil, do brány se dostal Leno, podával skvělé výkony a na Čecha po zotavení zbylo jen místo na lavičce. Ale jsem s ním velmi spokojen. V podobných situacích je třeba promluvit s hráčem a klubem, každopádně já sám se chci koncentrovat na to samé, to znamená na každý trénink a na každý zápas," prohlásil dále Španěl.

Autor: Jiří Fišara / fourfourtwo.com

Komentáře (692)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele