Elliot letos dochytal, Newcastle se bude zachraňovat s trojkou

30.03.2016, 15:12
Aktuality
Do složité situace se dostal předposlední Newcastle United. Ten nejprve v říjnu během reprezentační pauzy přišel až do konce sezony o Tima Krula, nyní ho to samé potkalo i s Robem Elliotem, patrně nejužitečnějším hráčem týmu v této sezoně. Irský brankář si včera přivodil vážný úraz kolena, jehož vinou si na marodce pobude nejméně půl roku...

Devětadvacetiletý Rob Elliot je s Magpies od roku 2011 a pozici jedničky takhle dlouho nikdy nevykonával. V létě se dokonce zdálo, že by mohl klub opustit, a na startu sezony byl všeobecně považován až za brankářskou trojku týmu.

Tou se nakonec ukázal být 25letý Karl Darlow, jenž loni působil na hostování v Nottinghamu Forest, a teď ho čeká složitá úloha nahradit perfektně rozchytaného Ira.

Rob Elliot totiž doposud platil za nefalšovaného hrdinu Toons, když tápající celek doslova na vlastní pěst udržel v nespočtu utkání.

Hlavně jeho zásluhou se Newcastlu podařilo udělat obě venkovní výhry nad Bournemouthem (1:0) a Tottenhamem (2:1), přičemž právě jeho skvělý zákrok proti van Aanholtovi pomohl Strakám udržet alespoň remízu v nedávném derby se Sunderlandem.

Elliot přitom po většinu sezony chytal navzdory doporučení doktora, který by ho nejraději s táhlými problémy se stehenním svalem už dávno poslal na operaci. Nyní se rodák z anglického Greenwiche pod nůž chystá stejně, akorát vinou poranění kolenních vazů.

Z přátelského utkání se Slovenskem si Elliot v Dublinu odkroutil jen 15 minut, potom ho nahradil Darren Randolph, který se zřejmě se Shayem Givenem popere o pozici irské jedničky na nadcházejícím Euru.

Autor: Tomáš Daníček / chroniclelive.co.uk

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele