Elis se probudil z umělého spánku, rodina zůstává opatrná

28.02., 23:32
Aktuality

Čtyři dny po hrozivém zranění Albertha Elise ze zápasu s Guingampem přišla z Bordeaux opatrně optimistická zpráva. Honduraský útočník se podle prohlášení rodiny probral z umělého spánku, jeho prognóza však nadále zůstává nejistá.

V sobotním utkání Ligue 2 utichlo Stade de Bordeaux už po čtyřiatřiceti vteřinách. To totiž došlo ke srážce hlav mezi Elisem a jeho protivníkem Donatienem Gomisem. Hostující stoper v utkání pokračoval, avšak útočník Girondins zůstal ležet na trávníku. Lékaři jej následně uvedli do umělého spánku a převezli do místní nemocnice.

Klub zprvu odmítal specifikovat hráčův zdravotní stav, ve středu nicméně na sociálních sítích zveřejnil vyjádření rodinných příslušníků osmadvacetiletého útočníka. Ti se podělili o pozitivní novinku v podobě jeho probuzení z umělého spánku a postupného zotavování, zároveň ale varovali, že ještě zdaleka není vyhráno. "Musíme zůstat opatrní ohledně dalšího vývoje jeho stavu. Další dny budou klíčové," uvedli.

Po incidentu přišla bývalému hráči Houstonu či Boavisty z celého světa přání k rychlému zotavení. "Chceme všem poděkovat za podporu a povzbuzující slova, a zejména pak lékařskému týmu za jeho péči. Alberth je bojovník, o jeho stavu vás budeme informovat, jakmile to bude možné," doplnila rodina.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
JacoBee

Snad to bude vše ok. Takový blbý souboj, kterých je 20 za zápas

Reagovat
Sigma Olomouc

Jak ti jedna chvíle může změnit život.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele