Elia: Trenéra musím o svých kvalitách přesvědčit

23.07.2009, 22:57
Aktuality
Dlouhou dobu sledovali fanoušci Hamburku, jak dopadne přestup 22letého nizozemského útočníka Eljera Elii z Twente do HSV. Nakonec se jej také dočkali. Elia si ale musí na nové prostředí ještě zvyknout. Způsob hry i tréninky se od návyků z Twente hodně liší.

Nizozemský útočník chce také ve svém novém působišti dokázat své kvality a také to, že cena 9 milionů eur, kterou za něj hamburský celek do Twente poslal, byla zasloužená. Zároveň ale ví, že ani vysoká částka mu účast v základní sestavě týmu nezaručí.

"S životem v Hamburku jsem spokojený. Musím si ale ještě zvyknout na způsob hry, který tým praktikuje. Jsem zvyklý na formaci 4-3-3. Také tréninkové jednotky jsou zde naprosto odlišné od toho, na co jsem byl zvyklý v Twente," řekl Elia pro Eredivisie Live.

"Místo v základní jedenáctce jisté nemám. Jako každý jiný o něj musím bojovat. Udělám všechno, abych trenéra o svých kvalitách přesvědčil. Uvidíme, jak se to nakonec vyvine," dodal 22letý Elia.

Autor: Pavel Mašlaň / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburg sympaticky posílil útok . Elia, Berg oba mladí, hodně nadějný útočnící s velkou kvalitou . Ještě VdV to by byla fantazie , ale asi utopie

Reagovat
Arne

Ten van der Vaart - hodně velká utopie... Jjednak HSV už poměrně hodně utratilo, druhak tam momentálně pro něj není místo.

Jinak Elia na levý křídlo, to není klasický útočník.

Reagovat
$dolar$

Myslim ze pro Vaarta by se misto udelalo vzdycky

Reagovat
Arne

A koho bys posadil?

Reagovat
$dolar$

A v jakym rozestaveni?

Reagovat
$dolar$

sry

Reagovat
$dolar$

A v jakym rozestaveni?

Reagovat
Arne

Nasvědčuje to tomu, že Bruno pojede svý 4-4-2... Čiže:

------- Jarolím ------- Zé ----------

Trocho ------------------------ Elia

---- Petrić ----------- Berg --------

U Elii si nejsem jistej, zda umí hrát napravo stejně tak dobře, jako nalevo... Protože nalevo to jde Trochowskému lépe, tak možná přichází v úvahu výměna stran u těhlech dvou. I když Trocho je takovej přeletavej během hry, tak je to možná trochu jedno.

Reagovat
$dolar$

Tak v tom pripade vidim 3 moznosti a vsechny by byli ve prospech Hamburku.

Bud by hral Vaart misto Elii nalevo, nebo misto Berga s tim ze by byl podhrot a nebo to hodit do rozestaveni 4-3-3, Ze by byl v zaloze zleva, Jarolim zprava doprostred hodit Tavarese popriade nekoho jinyho a v utoku uprostred Berg a ze stran Vaart a Petric

Reagovat
Arne

Tu poslední variantu, to snad ne...

Každopádně do 4-4-2 by se VdV někam dal upíchnout, to nepopírám. Ale HSV není tak velký klub na to, aby koupil za deset milionů hráče na lavičku.

Reagovat
$dolar$

Ale mas pravdu , momentalne ho nepotrebuji, na kazdej post maji zaskok a to kvalitni

Reagovat
smazaný uživatel

+ VdV. Zápasů je hodně, prostřídali by se. S VdV si myslím, že minimálně 3flek zajištující LM by měl být v poho. A následně by se jim investice vrátila za účast v LM ...

Reagovat
smazaný uživatel

Velký kluby dělá taky velká lavička. Zápasů je hodně... . Vždyt Hamburg je snad TOP20 nejbohatší klub

Reagovat
Arne

HSV má na lavičce dobré hráče, třeba Aogo, Castelem, Pitroipa, Guerrero... A mít na lavičce Berga, Eliu nebo Trochowského, to si dovolit někde mohou, ale pro HSV až moc velký luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou na lavičce Elia, který by naskočil třeba v průběhu hry, pak zase Berg. Poté třeba Trochowski... Ano mají hodně dobrý kádr, ale na LM to pořád nestačí (dle mého). Takhle budou hrát jenom "jen" EL... rozdíl dělají hráči jak VdV. A zajistit si LM je pro tým minimálně 5ti násobný nárůst oproti EL

Reagovat
Arne

Pokud si tahle sestava sedne, tak jí uhrát můžou, tým je dobrej a zvlášť podpis Zého je pro ně mimořádnej... Ovšem zpět k tomu, o čem se tady bavíme - nevím, zda mi úplně rozumíš. Hráč jako VdV by helpnul každýmu týmu a HSV není žádnou výjimkou, ale zkrátka je pro ně takovejhle přestup nerealizovatelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Uhrát jí asi můžou, ale nebude to nic lehkého. Jestli Stuttgart dotáhne přestup Huntelaar, nebudou o nic slabší než s Gomezem. Wolfsburg taky nezahálý a přivedl (ještě chce přivést) výborný hráče, neříkám že obhájí, ale budou hodně vysoko. Jestli budou mít Brémy Pizarra budou taky dost silný. Schalke s Magathem ... Leverkusen bez Helmese - neveřim jim. Hertha bez Panteliče a Voronina . Pak tam máš silný celky jako Dortmund, Hoffe dobře posílilo a samozřejmě Bayern. Nevim, ale myslim že právě VdV by dělal ten rozdíl mezi HSV a Wolsburgem či Stuttgartem

Reagovat
Arne

Uvidíme, ono se zase stane, že jeden dva celky půjdou nějak rapidně dolů.

Jinak ještě slovo k Hertě - Wichniarek je dobrá náhrada, lépe pasuje do hry, kterou se Favre snaží praktikovat. Voronin a hlavně Pantelić jsou sice dobří hráči, ale často hráli moc na sebe. Jako ránu vidím odchod Šimuniće, zvlášť, pokud nepřijde adekvátní náhrada.

Reagovat
Arne

Pak je tu taky ještě další věc... Ta LM není nic jistého, kor v bundeslize. Německý kluby nechoději za žádnou cenu do finančního rizika, takže aby si Hoffmann a spol. spočítali, že teď daji za VdV 15 a pak účast v LM jim vynese nějakejch 18 a víc, tak to nepřichází v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je zase ale rozumné

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

proti Bayernu mě upoutal, jsem zvědavej, jak se mu povede po celou sezonu... jinak Trochowski by teď mohl být také gólovější...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se vede Tavaresovi?Hraje nějak obstojně (jestli vůbec)?

Reagovat
Kovi81

nehraje vubec spatne... pokud teda nastoupi

Reagovat
smazaný uživatel

když nastoupí tak hraje s přehledem....několikrát nastoupil i v základu a nezklamal byl jsem na utkání s Herthou a to odehrál na jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase ani neoslnil

Reagovat
Arne

Utkání s Herthou bylo sice z obou stran místy špatný, každopádně Tavares tam byl možná nejhorším mužem na hřišti - můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

a zřejmě i názor Kickeru... hodnocení 5,0 ... jinak jsem si všiml, že ani jednou nepodal lepší výkon jak za 3

Reagovat
Arne

Hm, tak to jsem rád, že se mé oko nemýlilo.

Mě se Tavares líbil jen v jednom pohárovém utkání. Myslím, že to bylo čtvrtfinále DFB proti Wehenu, ale jistej si tím nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://stewo.blog.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele