El Shaarawy chce zůstat v Miláně

12.02.2014, 13:00
Aktuality
Talentovaný útočník sice laboruje se zraněním, ale stále patří mezi nejlepší ofenzivní hráče současného Milána. I když tedy El Shaarawy obdržel několik velice zajímavých nabídek od nejednoho ruského týmu, nadále hodlá setrvat ve službách AC a pomoci mu k návratu mezi evropskou špičku.

Stephan El Shaarawy v AC Milán zastával klíčovou roli, zejména v době odchodu Zlatana Ibrahimoviće tým střelecky táhl a několikrát tím pravděpodobně zachránil trenérskou židli pro tehdejšího Massimiliana Allegriho. Hlavním problémem v zastavení slibně rozjeté kariéry je zranění, které ostatně limituje mladíka také nyní. V prosinci se jeho noha nezlepšila ani po operaci, takže hráč přezdívaný Il Faraone si bude muset na návrat ještě počkat. I když El Shaarawy nehraje, přesto mu to nebrání v obdržení nabídek na přestup. V poslední době projevily zájem některé ruské kluby a čekaly, jak se mladík rozhodne.

A ten se nikam stěhovat nechystá. Případní zájemci o služby talentovaného útočníka si budou muset nechat zajít chuť, protože v rozhovoru pro Corriere dello Sport italský reprezentant sdělil: "Byl jsem doslova pronásledován smůlou. V září to byl svalový problém, který mě stál několik zápasů, poté se situace nezlepšila. Měl jsem s tou nohou problémy, což vyústilo až v operaci. Pro mě je teď důležité vrátit se do Milanella co nejdřív a začít opět pracovat na své fyzičce. Chci se brzy dát dohromady a pomoci týmu, protože poslední měsíce tu byly opravdu velmi náročné."

"Týmu se přestalo dařit, já se zranil a náš trenér byl odvolán. Allegrimu dlužím za mnoho věcí. Dal mi najevo, že mi důvěřuje a to hned poté, co jsem k týmu přišel. To pro můj růst bylo velice důležité. Každý potřebuje cítit podporu. Ale pamatuji si také současného trenéra, protože s Clarencem Seedorfem jsme byli ještě spoluhráči. A také on mi toho hodně dal, pomohl mi i mimo trávníky. Vím, že může udělat skvělou práci a dostat nás mezi elitu. Nikdy jsem se necítil být stranou tohoto projektu, ani když mne zranění tížilo nejvíc. Vždycky jsem věděl, že mě tu chtějí. Dostal jsem několik nabídek z Ruska, ale jasně říkám, že jsem je odmítl. Odmítl jsem je, protože jediné, co chci, je zůstat tady v Miláně. Mým úmyslem je dostat se zpět do formy a pomoci týmu k trofejím," uzavírá El Shaarawy.

Hráč, kterého list The Guardian zařadil do poloviny stovky nejlepších hráčů na světě, je synem egyptského otce a italské matky. S fotbalem začínal v Janově, odkud se přes hostování v Padově dostal do AC Milán. V letošní sezoně zatím nastoupil k sedmi utkáním a vstřelil v nich jediný gól. Nominace na světový šampionát sice ještě není uzavřena, ale tento talentovaný útočník bude muset o letenku do Brazílie ještě hodně bojovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo z Rusáků by si ho mohl dovolit? Max Zenit, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Případně Putin, jako hradní stráž.

Reagovat
smazaný uživatel

je to moslim, skôr hradná sabotáž

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze Stephan a MArio dokazou byt pro AC to co byl Inzaghi se Sevcenkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

stylem hry a tím jak je náchylný na zranění by se hodil Arsenalu ... ale spíš to vidím na PSG, Monaco, City nebo Real ....

Reagovat
CubONE

Ja to skor vidim na AC.

Reagovat
Free_player

já vím, že ted říká, že zůstane ... ale myslíš že ho za pár let udržíte ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pata sme udrželi

Reagovat
Free_player

tohle bych zrovna moc nevytahoval

Reagovat
CubONE

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by ho City, Real a PSG měli chtít?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si říkám, že by to byl docela drahej hráč na lavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

a v hodně zápas jenom na tribunu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslim, že ho uloví BVB :) Tam by mi hrozně seděl, kdyby náhodou třeba odešel Marco, tak by byl super náhrada.

Reagovat
ACSMan

V BVB by se mi libil ale podle mne to neni pravdepodobny

Reagovat
CubONE

A preco by mal ist do BVB? Krok vyssie to nie je, mozno je BVB na vyssej urovni teraz, ale AC je stale vacsim klubom.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle této logiky by mohli do Liverpoolu chodit hráči jako Costa, Lewandowski apod..a ne Aspas, Moses, Alberto

Reagovat
CubONE

Tak, ze Liverpool nakupuje alebo nakupoval jebnuto, vedia vsetci. Lenze AC narozdiel od Live stale hravalo LM a o najvyssie priecky, titul vyhrali pred 2 sezonami a vzdy mali len tie najvyssie ciele.

Reagovat
Talker

Tak větší klub z historického pohledu možná ano, ale z pohledu současnosti je to o něčem jiném - zdravý, finančně silný klub, který bojuje každoročně o tituly. Je otázka, kdy se do této pozice vrátí AC.

Reagovat
smazaný uživatel

do Realu, dyt má sotva na AC

Reagovat
smazaný uživatel

Na real kedy kolvek

Reagovat
smazaný uživatel

Má na AC, ale Seedorf točí sestavu, protože se jim teď nedaří..

Reagovat
smazaný uživatel

o co ze dyl jak 2 roky nevydrzi

Reagovat
smazaný uživatel

pokud je tvý ségře kolem 18cti

Reagovat
El-Pistolero-68

Stephane, dej už se do kupy. Chci vidět v akci trojlístek Balotelli-Honda (Kaká)-El Shaarawy a před nimi na hrotu Pazziniho.

Reagovat
smazaný uživatel

nás takovejch je

Reagovat
DieFohlenBMG

Balotelli

Shaarawy - Honda - Taarabt

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

spis out pazzo a dovnitr taarabt ,a uvidis kolik techniky tam je , myslim ze el sha - honda - kaka a na hrotu balo je luxus mozna switch taarabta za hondu a je to top

Reagovat
CubONE

Taarabt mimo zakladu akonahle bude zdravy SES. Okamzite.

Reagovat
smazaný uživatel

Musí hrát, aby sbíral zkušenosti a zlepšoval se. Mario i El Shaarawy mají na to, aby mohli táhnout útok AC, chce to kouče, co si tým srovná, sjedná respekt a nebude na lavičce 2 roky, ale vydrží déle a utvoří nový kádr, který bude mít na titul v LM. El Shaarawyho je škoda prodávat podle mne. AC nemělo kupovat plno hráčů, ani Kaká a Essiena. Tito hráči si své už odehráli, tím je neházím do starého železa, ale jak dlouho mohou hrát áčko AC, 2-3 roky? Měli koupit někoho mladšího. AC potřebuje přebudovat kádr, ale s drtivou většinu hráčů, co nakoupili, nesouhlasím. Snad to Seedorf zvládne a za rok nebo za 2 nepůjde pryč, protože takový kouč AC nepomůže. AC má skvělé hráče mezi mládeží a v rezervě, chce to s nimi pracovat a s dobrou investicí do přestupů se mohou vrátit na vrchol. To, co potkalo AC, se teď blíží i na Moyese a MU. Já doufám, že se najde kouč, co AC znovu postaví na nohy. Snad to bude Seedorf.

Reagovat
El-Pistolero-68

Kaká i Essien přišli zadarmo, takže vzhledem k současné finanční situaci asi jasná volba. Navíc příchod Kaká měl i vyšší rozměr návratu ztraceného syna, obrovská emocionální bomba pro všechny Rossoneri.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, u Essiena jsem si to neuvědomil, ale u Kaká jsem myslel, že ho zaplatili. Tím lépe. Já netvrdím, že je Kaká špatný, v AC byl svého času jeden z pilířů, ale AC má mladší hráče na jeho post, chce to s nimi pracovat, aby ho zas za rok nebo 2 nenahradili. Na druhou stranu pořád je s Essienem nejlepší v záloze, ještě s Hondou. Zatím to jako velká bomba nevypadá, AC se trápí a je poměrně daleko od pohárových míst. To nemělo vedení dopustit, ale když se to už stalo, nikdy nemá AC tak málo peněz, aby se nedokázali udržet v top 5 v lize. No, snad se to zlepší.

Reagovat
rossoneri89

velice dobre pises ... ale v AC je to tak ze hracov kupuje Galliani&Berlusconi .... v poslednom case su to hraci bez zmluvy resp. nepotrebni v inych podradrnych kluboch ..... po prichode vyhlasi Galliani ako toho hraca Seedorf chcel a ako snim pocita a tym to konci ..... kym nezacneme davat sancu nasim odchovancom tak to pojde dolu vodou a to je hlavne chyba vedenia klubu

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasím. Vedení klubu nemělo dopustit propad AC a sehnat "důstojnější" hráče, hodnější hráče dresu Milánu. Na netu se dá dohledat, kolik AC získalo a investovalo do přestupů a nejsou to malé částky, jen bych řekl, že ti hráči jsou na dres Milána málo. Asi nelze koupit Van Persieho, když přestoupil do MU, apod hráče, musejí být rychlejší. Kupují hráče, co slabší týmy nepotřebují a hráči jako Eriksen utíkají do týmu jako Tottenham. Nic proti kohoutům, ale takové hráče musí lovit AC.

Reagovat
rossoneri89

Eriksena sme mohli mat velmi lahko ... investovanych 12 milionov do nuloveho Matriho sme si mohli usetrit resp. pridat par milionov a Eriksen mohol byt nas ... rovnako Strootman nebol az tak drahy ... Verrati odisiel do PSG za upotenych 10 mega libier ... a nase vedenie prinesie hracov ako Muntari, Matri, Constant, Birsa, Traore atd ktorych prinos je nulovy .... okrem toho ze hraju v drese AC co by si mali vazit tak aj dostavaju dost slusny plat ..... a tam idu tiez pekne peniaze prec ... napriklad kauza MAtri:

k nam prisiel za 12 milionov a pustili sme odchovanca Petagnu na hostovanie do Sampdorie .... uz v lete sme hovorili na diskusii acmilan.cz ze je to velmi zly tah a zbytocne vyhodene peniaze a ako to vyzera teraz:

Petagna je spat v AC a Matri na hostovani vo Fiore a 12 milionov na konce Juve.... nechapem ze mi fanusikovia to vidime a vedenie AC nie

Reagovat
smazaný uživatel

Počkám si na zápas s Bolognou. Na San Siru by je měli porazit, no musí. Pokud ne, tak ti hráči v sestavě AC nebudou mít co dělat, to ať se na mne nikdo nezlobí. Pak by mohli porazit i Sampdorii a mohli by nahnat trošku sebedůvěry na Juve. Ještě je čeká 15 zápasů, to je dost bodů na to, aby se dostali zpět na pohárové příčky a měli by se sebrat. Jestli neporazí Bolognu a Sampdorii, tak to bude v kelu, protože s Juve, Fiorentinou, Laziem...tam už body budou sbírat těžko, když pokazí tyto zápasy. Forza Milan!

Reagovat
El-Pistolero-68

Nic jsme nemuseli přihazovat, Eriksen stál taky 12. Díky, Allegri.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl dobrej půl rok a všichni jsou z něj vystřikaní. Nebýt toho účesu tak no zná tak o polovinu min lidí, jako talent to je, ale dělá se z něj zatím to, do čeho má ještě hodně daleko.

Reagovat
mimi_united

karma?

Reagovat
rossoneri89
Reagovat
kxpxc

hrozny pristup

Reagovat
DieFohlenBMG

připomněl mi mě

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
smazaný uživatel

No respect. Neví, kdo je horší. Jestli Mario nebo jeho trenéři.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by mne zajímalo, jak je to video staré, jestli je to už trénink za Seedorfa? Kapitán asi nulový vliv, trenéři ho platí dál, staví ho do sestavy...proč by se nechoval jako idiot, když mu to idioti dovolují a královsky mu za to platí? Já bych si ho už srovnal a nebo by mohl jít. Do přestupového období by mohl čutat s rezervou.

Reagovat
10

je tam Essien, ten přišel po Clarencovi

Reagovat
smazaný uživatel

To pak Seedorf nemá na lavičce smysl. Pryč musí jít Mario nebo Clarence, ale tohle je fakt šaškárna. Z treninku si dělá "dobrý den", při střídání brečí...k čemu je takový hráč v týmu? Jako každý nadává, jaký je Mario krypl, ale dost by mne zajímal ten přístup trenérů k němu.

Reagovat
10

hlavně že pak brečí

Reagovat
panca

spratek. Uz aby vypadl

Reagovat
didosh

Sakra,vždyť nikdo nevíte jestli to neměl dovolené vypustit skrze nějaké lehčí zranění,vše je možné,nemyslím si že by to vypustil takhle okatě.

Reagovat
Kypřící prášek

ja ho zeru

Reagovat
Milan.B

Stephan len ty pekne ostan u nas

Reagovat
j_mrazik

Pato 2.0?

Reagovat
Free_player

Reagovat
REPLIKATOR

Zatím...

Reagovat
smazaný uživatel

Zůstane, kam by utíkal...

Reagovat
snuff24

K prohře nás odsoudil vlastní hráč. V červnu ho za to necháme pořádně zaplatit,“ prohlásil Pozzo. Očekává se, že pokud bude Udinese opravdu tak neústupné, mohlo by za hráče žádat až 20 milionů eur. Tolik pravděpodobně Fiorentina nebude schopná a zřejmě ani ochotná doplatit.

Reagovat
10

bude hodně zajímavý, pokud dojde na obálky a Udine bude mít v zádech Juve...

Reagovat
Tomanatura

Uz delsi dobu se spekuluje o 15, jednaji primo Pozzo a Della Vallem.

Reagovat
jany kozak

o com je rec

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado.

Reagovat
smazaný uživatel

Ma niekto odkaz aj na normalny sop ci to len ten nekvalitny rumunsky ide?! Dik

Reagovat
10

19:44 Lazio brání mladíka Minalu

Lazio se ohradilo proti tvrzení webu Senego.net, podle kterého je hráči Římanů Josephu Minalovi jednačtyřicet let. Lazia disponuje dokumenty potvrzujícími jeho věk sedmnáct let, proti webu chystá právní kroky. (football-italia.net)

wtf? Benjamin Button v Laziu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Dva dny zpět sem si stěžoval moji že se bojím aby Stephano neopustil AC je to můj nej.hráč a hraje v klubu mého srdce,doufám že ještě nastřílí spoustu branek v barvách rossoneri... |Už se těším na spolupráci s Balónem,jak v našich barvách tak v barvách Itálie na MS! FORZA MILAN !

Reagovat
stas87

smutne ze götze dalej napreduje a el shaarawy sa zasekol kvoli zraneniam

Reagovat
Pettirosso
Reagovat
DelPiero137

ta spojitost s Realom ma dostala.

Inak ma bilanciu slusnu, mozno by stalo zato angazma v SA.

Reagovat
Pettirosso

Dyt do Feyenordu sel z Parmy, kde se absolutne nechytl. Parma ho kupovala z AZ tusim, kde mel taky dobry statistiky. Jemu vyhovuje hra bez obran, v SA je utopenej

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo

Reagovat
Pinturicchio

Neapol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele