EL CLÁSICO - OHLASY

11.03.2007, 13:59
Aktuality
Nervy drásající v pořadí 154. El Clásico přineslo řadu zajímavých a diskutabilních momentů. Jaké byly bezprostřední reakce obou stran z řad hráčů a trenérů obou týmu po tomto velkolepém utkání? Uvnitř článku vám přinášíme ohlasy Capella, Calderóna, Messiho, Rijkaarda a Torrese.

Trenér hostů Fabio Capello přišel o cenné tři body až v samotném závěru. "Měli jsme jasné příležitosti skórovat, ale brankář Barcelony předvedl několik velmi důležitých zákroků. Potom, když máte v týmu hráče jako Ronaldinho a Messi, něco takového se může vždycky stát," reagoval Capello na vyrovnávající branku Messiho v nastavení. Capello si dále myslí, že jeho svěřenci mohli zvítězit mnohem větším rozdílem. Na otázky reportérů, proč vystřídal aktivního Gutiho, reagoval slovy: "To byl on, kdo si žádal o vystřídání. Pro vás nikdy nebudu dost dobrý," osočil se italský kouč na žurnalisty.

Don Fabio promarněného vítězství lituje, zatímco domácí kouč Frank Rijkaard je s výsledkem spokojen a vzhledem k tomu, že tým hrál celý druhý poločas o deseti, je pro něj remíza úspěchem. "Remíza je dobrý výsledek, hlavně z důvodu, že tým, proti kterému jsme hráli, měl o hráče v poli navíc. Před zápasem bychom bod nebrali, ale teď jsme s výsledkem spokojeni, který podle mého názoru může být považován za úspěch," řekl holandský kouč, který také nezapomněl vyzdvihnout výkon hrdiny utkání Lea Messiho. "Messi nás zachránil před porážkou. Když hráč vstřelí tři branky, víte, že dal do hry neobyčejný výkon." K diskutabilním momentům sudího Mallenca se Rijkaard vyjádřit nechtěl. K výkonům svých svěřenců měl výhrady hlavně v organizaci hry bez míče, nicméně ocenil postoj a úsilí všech hráčů.

Spokojen s výsledkem nemohl být Ramon Calderón, výkon merengues se mu však líbil. "Měli jsme zápas vyhrát, ale nevím co se nám v tom zápase přihodilo: prostě nemáme štěstí. Bylo zřetelné, že Nou Camp byl umlčen exhibicí Realu Madrid. Odcházím šťastný s našim výkonem, ale smutný nad výsledkem, kvůli gólům z kopačky skvělého hráče. Messi vstřelil tři nádherné branky," nechal se po zápase slyšet Calderón. Prezident bílého baletu ujistil, že po tomto duelu s Fabiem Capellem stále počítá. Dny bývalého kouče Juventusu tak zatím nejsou sečteny.

Opěvovaným hrdinou tohoto duelu bude navždy jednoznačně Lionel Messi. Argentinský kouzelník na toto utkání dlouho nezapomene, v A týmu Barce nastřílel svůj první hattrick a ne ledajaký – nasázel ho do sítě nenáviděnému rivalovi Realu Madrid. "Byl to zvláštní zápas. Hrál jsem už dva zápasy proti Realu na Santiago Bernabeu a navzdory tomu, že jsem hrál dobře, nedokázal jsem skórovat. Vyloučení našeho hráče ovlivnilo průběh zápasu, jsem si jist, že s jedenácti hráči bychom mohli zvítězit, ale na remízu jsem za daných okolností pyšný," řekl argentinský talent, který odhalil, komu byl nadpis pod jeho dresem adresován. "Zpráva šla k mému strýci, který je pro mě patron a druhý otec. Je zpátky v Argentině a včera mu zemřel otec."

Proti Messimu stál na levém kraji obrany Miguel Torres, avšak neobstál. "Pravda. Messi je skvělý fotbalista a není tam toho moc, co proti němu zmůžete Věděli jsme, že Barcelona má skvělé hráče a zkusili jsme ze sebe vydat to nejlepší, ale musíme pogratulovat soupeři," řekl Torres.

S remízou nebyli spokojeni ani další fotbalisté Realu. To na straně Barcy panovala po výsledku 3:3 přeci jenom spokojenost. A to hlavně z toho důvodu, že arbitr utkání Mallenco ovlivnil vývoj druhého poločasu vyloučením Oleguera a dalšími spornými momenty...

Autor: David Kubáň

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já nemám problém připustit, že nám rozhodčí v jistých zápasech očividně připískávali. Na druhou stranu s tím máte velký problém vy, "objektivní" fanoušci Realu Madrid.

A tady se naše názory rozcházejí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono tu jde o to, milý Španěli, že ten poměr zápasů je jaksi nevyrovnaný...

Reagovat
smazaný uživatel

viděli jste někdo ty nůžky od Ehioga???Nádhera...

Reagovat
HOST*maxi

Ten prezident realu bol asi na inom zapase ked trepe take sprastosti ze real hral exibiciu na noucampe Ale ved starky nech sa utesuje lebo barca neptrebuje uplacat rozhodcov ako real.Barca je najlepsia a je to viac nez len klub a ten titul ziska.

Reagovat
HOST*Cat Killer

Nevim nevi kdo každý zápas kope penaltu nebo hraje proti 10 teď to máte Real šel do vás vaší zbraní!!!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*

Asi každý koukáme na jinadší La Ligu...

Reagovat
HOST*Kuba

-Spíš tys byl na jinem zapase, real byl jasně lepčí a ty trasořitky s Barcy měly zase haluz jako prase (JAKO DYCKY!) -sráči jední červenomodří! -aspon, že vypadli z LM

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Tavo

Tolik pravopisných chyb jsem už dlouho neviděl.

Reagovat
HOST*

Kuba je halt kuba, nic víc!

Reagovat
HOST*Dravec

Buď zticha ty pako je vidět že rozumíš hovno fotbalu

Reagovat
HOST*Zak

Zatímco o OLD FIRM tu ani slovo...

Reagovat
HOST*kofi

fakt uzasnej zapas.druhej polocas mela barca trochu stesti ale v prvnim sel zase Etoo 2x sam na Casillase.Spravedliva remiza.Akorat skoda vylouceni Oleguera,nemuzu pochopit jak takhle spatnej hrac muze hrat v zakladu barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

No, je dobře, že si Calderón aspoň zachoval tvář a řekl to pěkně veřejně: "Měli jsme zápas vyhrát, ale nevím co se nám v tom zápase přihodilo ..." Měli to hold pořešený, ale ten spratek Messi tam ládoval gól za gólem. Hold smůla no ...

A ještě: "Odcházím šťastný s našim výkonem, ..." to je fakt samochvála sice smrdí, ale Calderonův výkon byl moc dobrej. Takhle kvalitně podmazat sudího se jen tak nevidí. Hold udělali oba (sudí i prezident), co mohli, ale prostě to nestačilo.

Ale když to vezmu kolem a kolem, tak ani nevím, jestli je dobrý ty úplatky takhle veřejně troubit těm mrdkám mediálním . Přecejenom, ani to vždycky nějak překroutí a mohly by z toho bejt i problémy .

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta či Moggi to měli líp pořešený.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě i Ivánek.

Reagovat
HOST*

Tuto napsat je fakt hodně zoufalý

Reagovat
smazaný uživatel

A tenhle výblitek napíše někdo, kdo fandí rudochům z Letné...

Reagovat
HOST*

Kdo z příznivců Realu otevřeně přizná, že to s výkonem rozhodčího včera nebylo až tak v pořádku? Sekal chyby celý zápas, karty rozdával jak v mariáši, neměl dvojí metr, ale nějaký ten centimetr na stranu Madridu přidal. Jo a Calderon je opravdu blb...

Reagovat
Marv

nikdo! protoze rozhodci piskal naprosto presne

Reagovat
HOST*

Naprosto přesně pro Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Byla to vlastně exhibice rozhodčího. Ale pokazil mu ji Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Calderon..."Nou Camp byl umlčen exhibicí Realu Madrid".

Reagovat
HOST*

Tak jest-li tohle byla exhibice, jsem zvědav co budou předvádět až se naučí hrát fotbal!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

to musel být trapný zápas

Reagovat
HOST*

super bod po dnešní výhře Násticu jsme opět první

Reagovat
HOST*antimadrista

Až teprve sme hráli o deseti,tak Real vyrovnal hru

Reagovat
HOST*

Ale dva góly vám dal i když jste byli v jedenácti

Reagovat
HOST*R10

no te jo ku*va pravda ale až Eto'o zase chytne slinu tak jste v lese všichni

Reagovat
HOST*R10

no te jo ku*va pravda ale až Eto'o zase chytne slinu tak jste v lese všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Kecy, první minuty jsme vás mleli jak sekanou...

Reagovat
HOST*

příště u toho nechlastej

Anebo nekomentuj

Reagovat
HOST*jiri - fcb

to sem byl já

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele