Egypt po krachu na mistrovství Afriky převzal bývalý kanonýr Hassan

06.02., 21:21
Aktuality
Hossam Hassan (© AFP)

Reprezentaci Egypta po debaklu na africkém šampionátu a konci portugalského trenéra Ruie Vitórii převzal jejich historicky nejlepší střelec Hossam Hassan. Spolu se sedmapadesátiletým rodákem z Káhiry je nově součástí realizačního týmu jeho dvojče Ibrahim. Vedení egyptské asociace jej jmenovalo ředitelem reprezentace.

Hossam Hassan dal během hráčské kariéry v dresu národního týmu 68 gólů, o 12 více než současný kanonýr Muhammad Salah z Liverpoolu. Egypťané na současném šampionátu v Pobřeží slonoviny bez zraněného Salaha vypadli nečekaně v osmifinále a nerozšíří rekordní sbírku sedmi titulů.

Na třech z nich se právě Hassan podílel v letech 1986, 1998 a 2006, celkem za reprezentaci odehrál 176 utkání. Nyní získal vysněnou práci, o kterou už mnohokrát stál. Podle médií ale reprezentaci dosud nedostal na povel kvůli vznětlivé povaze. Na klubové úrovni vedl řadu egyptských týmů.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
sergi

Hošan prišiel Hassiť?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele