Egypt po Bradleym převezme úspěšný asistent Gharib

27.11.2013, 17:01
Aktuality
Egyptská fotbalová asociace před nedávnem v tichosti neprodloužila spolupráci s Bobem Bradleym a hned poté vyhlásila, že tentokrát půjde po domácím kouči. Ze čtveřice kandidátů nakonec coby ideální kandidát vykrystalizoval bývalý asistent třikrát zlatého Hassana Shehaty, Shawky Gharib...

U amerického trenéra Boba Bradleyho se až do poslední chvíle nevědělo, zda u týmu, který ani on nedokázal poprvé od roku 1990 dovést na mistrovství světa, setrvá či nikoliv.

Nakonec se Egyptská fotbalová asociace rozhodla pro ukončení poměru a zacílila na kvarteto domácích odborníků. Zvažováni údajně byli Hossam El-Badry, Tarek El-Ashry, Hossam Hassan a také pravá ruka legendárního Hassana Shehaty, Shawky Gharib.

Právě muž, který asistoval u zlatého hattricku z Afrického poháru národů mezi lety 2006 a 2010, nakonec souboj se svými krajany vyhrál. Ačkoliv bývalý několikanásobný reprezentant prozatím samotnou smlouvu s FA nepodepsal, oficiálně to již oznámil mluvčí asociace Azmi Megahed.

Shawky Gharib v tuto chvíli vede egyptský klub Ismaily SC, v němž tedy zřejmě krátce po jeho převzetí skončí. V minulosti si například 54letý kouč s egyptskou dvacítkou dokráčel pro bronzové medaile na mládežnickém světovém šampionátu v Argentině (2001).

Na jiných klíčových postech okolo egyptského národního týmu už prý ke změnám dojít nemá.

Autor: Tomáš Daníček / kingfut.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Salaha poprosim do LFC

Reagovat
fantomas

Reagovat
Filip12

Salah si to v basileji dává asi ho dlouho neudrží

Reagovat
smazaný uživatel

Koho to zajímá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele