Džeko může po operaci chybět téměř do poloviny listopadu

12.10.2019, 14:02
Aktuality
Edin Džeko se ocitl na marodce AS Řím a na té si pobude delší dobu. Bosenský střelec nedávno utrpěl dvojnásobnou zlomeninu lícní kosti a začátkem tohoto týdne se podrobil operaci, ta nakonec byla složitější, než se v italském klubu původně domnívali...

Džeko se zranil v průběhu zápasu proti Cagliari, po srážce s protihráčem utrpěl zranění v obličeji a následně byla zjištěna hned dvojnásobná zlomenina lícní kosti. S tou také zamířil na operaci, před níž byl zjištěn ještě jeden problém.

"Jednalo se o ošklivou zlomeninu, horší, než jsme si původně mysleli. Původně jsme měli za to, že zlomená je jenom lícní kost, až poté jsme odhalili také další frakturu na spodní části orbitální kosti okolo pravého oka," popsal přesný rozsah zranění profesor Bruno Pesucci.

Džeko neodcestoval na sraz národního týmu Bosny a Hercegoviny a do sestavy Giallorossi se původně mohl vrátit po reprezentační přestávce. Přispět k tomu měla speciální ochranná maska, ani ta ale nakonec nepomůže.

"Karbonová maska by pro ochranu tohoto zranění nebyla dostačující, ke zpevnění kostí potřebujeme tři nebo čtyři týdny. V podobných situacích je nejlepší být opatrný, uspěchání čehokoli by mohlo zraněná místa znovu poškodit," dodal Pesucci.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šance pro Shi...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
kilobyte

Nějaká čínská posila?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

Tak to bude muset AS přeučit nějaké křídlo na hroťáka Kaliniče pustit do výběhu to chce odvahu..

Reagovat
TheMally11

Zrovna když Páťa odešel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele