Dvojnásobný polský mistr Polonia Bytom míří do likvidace

25.11.2016, 11:09
Aktuality
Smutné zprávy přicházejí z polského regionu Horní Slezsko. Dvojnásobný mistr země, Polonia Bytom, zřejmě o posledním víkendu řekl své adieu a v důsledku finančních trablí zanikne. Už začátkem listopadu jeden z věřitelů požádal o vyhlášení konkurzu a k likvidaci by dle čerstvých zpráv mělo dojít co nevidět...

Polonia Bytom, která je považována za přímého následovníka Pogońu Lwów, jednoho ze zakládajících klubů Ekstraklasy, na finanční problémy trpí od svého sestupu z první ligy roku 2011. Posléze Polonia klesla dokonce i do čtvrté nejvyšší soutěže.

Největší část dluhů Polonie tvoří nesplacené gáže bývalých balkánských opor týmu Vladimira Karaliće a jeho jmenovce Milenkoviće. Jejich následkem byly klubu v rámci letošního ročníku třetí ligy odečteny čtyři body a další odpočet mu bezprostředně hrozil doteď.

Osud Bytomi představuje výstrahu pro kluby jako Ruch Chorźow či Górnik Zabrze, kde dluhy údajně nabírají ještě větších hodnot. A bát se musí hlavně druhý jmenovaný celek, který už letos ztratil i prvoligový status.

Polonia Bytom své dva tituly oslavila v letech 1954 a 1962, o tři roky později se pak dokonce vyšvihla i s triumfem v letním Poháru Intertoto. Největší legendou klubu zůstává bývalý reprezentační brankář Edward Szymkowiak, po němž je pojmenován také bytomský stadion.

Autor: Tomáš Daníček / dziennikzachodni.pl

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za to GKS Katowice se konečně dočkají svého nového stadionu. V tom klubu po těch všech strastí, kdy dokonce před pár lety hrozil zánik, resp. fúze s Polonií W. (?) vše funguje, jak má. A po dlouhé době hrají i o postup mezi elitu

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by pěkné kdyby Gieksa hrála Extraklasu a na novém stadioně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ligu mohou hrát klidně za rok, hezky pěkně na starém dobrém Blaszoku. Otázkou je, do kdy ten nový stadion bude postaven. Bylo by fajn letos oslavit dva awansy, náš a jejich.

GieKSa&Baník !

Reagovat
Pipo123

Reagovat
andycek1

Gornik Zabrze má také problémy?? Veď tento rok v zime otvorili nový štadión pre 30k

Reagovat
fantomas

No, a naklady si spoj se sestupem, a myslim, ze sis sam odpovedel.

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion je městský, respektive stavělo ho město se soukromým investorem, klub jako takový do něj neinvestoval. Což nic nemění na tom, že klub je zadlužený a jeho majitel (shodou okolností zase město) ho vede od 10 k 5, tedy teď už spíš od 5 k 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Objevil se alespoň už nějaký zájemce? Aby nedopadli třeba jako před lety Odra W.

Reagovat
Spalovač šancí

To je dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele