Dvaatřicátá minuta třiatřicátého kola

30.04.2012, 16:52
Názory a komentáře
Protože ve 33. kole německé Bundesligy se již nehrálo ani o titul, ani o druhé a ani o poslední místo, do popředí zájmu se dostaly i jiné otázky. Tak třeba vzájemný souboj Maria Gómeze a Klaase-Jana Huntelaara o korunu krále střelců. Oba kanonýři byli na 25 gólech a jejich souboj pokračoval na dálku.

Můžeme jen spekulovat, nakolik bylo nasazení Gómeze od začátku do zápasu Bayernu proti Stuttgartu motivováno jeho šancí na vítězství v soutěži o nejlepšího střelce, protože z obvyklé jedenáctky tam byli pouze on, Badstuber a Luiz Gustavo. Za povšimnutí navíc stojí fakt, že Badstuber ani Luiz Gustavo kvůli kartám nebudou moci nastoupit do finále Ligy mistrů (a to je pro Bayern jednoznačně zápas roku). Takže kromě náhradníků, které potřeboval Jupp Heynckes vyzkoušet (např. Rafinha, Contento, Tymoščuk), hrál z očekávané finálové sestavy Gómez sám! Protože ostatní opory odpočívaly, troufám si tvrdit, že šance přidat nějaký ten gól do sbírky svou roli sehrát mohla.

Mario se také hned od začátku činil, na bránu Svena Ulreicha vyslal tři střely a ve 32. minutě si připsal 26. gól sezóny. Za nejzajímavější moment kola považuji fakt, že Klaas-Jan Huntelaar v zápase Schalke s Herthou svým 26. gólem rovněž otevřel skóre a to přesně ve stejné 32. minutě! To je navíc podpořeno i současným začátkem všech zápasů. Zatímco ale Jupp Heynckes Gómeze v poločase stáhl ze hřiště, Huntelaar hrál dál a dvě minuty před koncem zvyšoval na konečných 4:0 pro S04.

Vyhledal jsem, jak se v posledních několika sezónách vyvíjelo pořadí nejlepších střelců v posledních dvou kolech:

2011/2012 (počet gólů po 32. / 33. / 34. kole)
Huntelaar 25 / 27 / ?
Gómez 25 / 26 / ?

2010/2011
Gómez 24 / 27 / 28 (33. kolo St.Pauli - Bayern 1:8, Gómez dal hattrick)
P. D. Cissé 22 / 22 / 22

2009/2010
Džeko 20 / 21 / 22
Kießling 21 / 21 / 21
Barrios 18 / 18 / 19

2008/2009
Grafite 24 / 26 / 28
Džeko 22 / 25 / 26 (33. kolo Hannover - Wolfsburg 0:5, Džeko 3 góly, Grafite 2 góly)
Gómez 23 / 23 / 24

2007/2008
Toni 21 / 21 / 24 (34. kolo: Bayern - Hertha 4:1, Luca Toni dal hattrick)
Gómez 18 / 18 / 19
Kuranyi 15 / 15 / 15

Takže kdo to bude letos? Většinou vítězil ten útočník, který statistiku vedl před posledním kolem. Bayern i Schalke hrají venku, kde Huntelaar dal 8 a Goméz 7 gólů.

Bayern hraje na hřišti Kolína, kterému půjde o všechno (o baráž) a je možné, že Bayern nenastoupí v nejsilnější možné sestavě (před finále poháru a Ligy mistrů), zatímco Schalke v Brémách končí sezónu a Brémám už v podstatě o nic nepůjde. Z toho vychází, že by to měl být Klaas-Jan Huntelaar, který má k dobru to hlavní - jednogólový náskok.

Minuta č. 32 ale nebyla jedinou gólovou zajímavostí tohoto kola.

Poslední gól ve Veltins aréně vstřelil Raúl, který se tím krásně rozloučil s publikem. V Gelsenkirchenu budou vzpomínat nejen na jeho letošních 15 tref do černého, ale také na tvář, kterou pomohl hře Schalke 04 vtisknout. Patřil k výrazným postavám ligy a Schalke si i díky tomu zahraje přímo Ligu mistrů.

Nejrychlejší gól kola pak vstřelil Tomáš Pekhart v 9. minutě na hřišti Hoffenheimu. Pro českého forvarda to byl povedený zápas, vždyť přidal i vítězný třetí gól svého týmu a poprvé v kariéře vsítil v jednom bundesligovém utkání dvě branky.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (24)

Přidat komentář
k0udy

Huntelaar

Reagovat
MacekKlacek

Oba

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Filip12

Gomez-Hunter to by byl útok snů

Reagovat
smazaný uživatel

určitě by Schalke dotáhli k titulu

Reagovat
Filip12

Reagovat
domingo

Pletli by se jeden druhymu. Takhle maji oba nejlepsi pozici, jakou si mohli prat.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Paddy

Raul

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Angry Bird maskotem pro MS v hokeji

Reagovat
13

Pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Kolínu který má suveréně nejhorší obranu v lize dá hattrick a nazdar.

Reagovat
smazaný uživatel

Grafite! To byla mašina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

kde je vůbec teď ? Bundes nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Al Ahli, Spojené Arabské Emiráty

Reagovat
smazaný uživatel

a jak mu to tam jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl Mazák

Reagovat
insane

nechci bejt přehnaně hnusnej, ale jestli by si někdo s touhle fotkou huntelaara v ruce dovolil zpochybnit evoluční teorii, tak vážně nevim.

Reagovat
HSV1887

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele