Ďuriš v Trnavě oprášil střelecké kopačky, mezi slovenskými střelci už je devatenáctý

19.03., 15:50
Aktuality
Michal Ďuriš (vpravo) (© FC Spartak Trnava)

Pokud na někoho ve slovenské Niké lize skutečně sedí nálepka jakéhosi funkčního veterána, kromě osvědčeného bojovníka Juraje Kucky z mistrovského Slovanu Bratislava jde o ostříleného forvarda Michala Ďuriše, který v posledních týdnech září ve Spartaku Trnava.

I kdyby mužstvu svou aktivitou nikterak nepomáhal, což se samozřejmě neděje, čísla mluví za něj. V posledních pěti soutěžních utkáních totiž nasázel stejný počet branek.

Díky své fazoně rodák z Uherského Hradiště navíc jednoznačně zastínil další zimní posilu Trnavy a jeho bývalého spoluhráče z plzeňské Doosan arény Tomáše Poznara.

V rozběhlém ročníku 2023/2024 už je Ďuriš na patnácti trefách a byť bude za pár měsíců slavit už šestatřicáté narozeniny, na hracích plochách to není absolutně znát.

Pokud jde o slovenský Klub ligových kanonýrů, jemuž bezpečně vévodí exbarcelonský Ladislav Kubala (202), díky 111 přesným zásahům patří Ďurišovi devatenáctá pozice a ze všech stále aktivních hráčů je na tom nejlépe.

Marek Hamšík, Szilárd Neméth, Marek Mintál nebo Marek Bakoš už jsou za ním, s tím, že Filipa Hološka, jenž dříve prošel Libercem i Slováckem a který má o čtyři góly více, by mohl předběhnout ještě v této sezoně.

Na první desítku, jíž uzavírá Pavol Diňa, ztrácí v tuto chvíli 18 branek, což by také nemuselo být nereálné. Takže v roce 2025?

Poznámka: Mezi čekateli na 100 ligových tref je i osmatřicetiletý Adam Nemec z rumunského FC Voluntari. Ke vstupu do elitního klubu mu chybí rozvlnit síť pouze čtyřikrát.

Autor: eFotbal.cz / Robert Rohál

Komentáře (2)

Přidat komentář
Sforza

Pavol Diňa - Dukla BB !

Reagovat
Hyrax

maže si to na chleba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele