DUNGA TRIUMF VĚNOVAL DĚTEM

16.07.2007, 18:07
Aktuality
Carlos Dunga byl v posledních dnech snad nejkritizovanějším Brazilcem. Tamním médiím se nelíbil herní styl, jaký bývalý reprezentant vtiskl národnímu týmu, Dunga však všem zavřel ústa. Kanárci v noci znovu triumfovali na Copa America a Dunga se tak může jenom smát...

Brazílie přitom nezačala turnaj vůbec dobře, když hned v prvním utkání podlehla Mexiku. Ve finále jí navíc chyběl klíčový záložník Gilberto Silva, jeho absence však nakonec znát nebyla. Brazilci zvítězili nad Argentinou 3:0 a dokázali, že jim nevadí ani nepřítomnost hvězd Ronaldinha a Kaká.

"Argentina byla favoritem poté, jakým způsobem prošla základní skupinou. Ale finále je o tom, co dokážete za devadesát minut a vyhrává ho tým, který v daný okamžik hraje lépe," řekl Dunga po vítězství.

"Tohle je pro děti v Jihoafrické republice, Rwande, Palestině, Izraeli, Brazílii a všude jinde, co touží po štěstí, míru a lepší budoucnosti, aby jim pomohla zaplnit místo v srdcích láskou a nevinností," řekl dále Dunga.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On ví kde je Rwanda?Bohužel je smutné, že ani tohle nezmění situaci těch dětí...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že v Brazílii se nezajímají o charitu? Nebo myslíš, že fotbalisti, potažmu brazilští jsou zeměpisní ignoranti? O tom, že fotbal je byť jen psychickým životabudičem nemluvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jistě že zajímají...Zvláště mě potěšilo,že mluví i o rodné Brazílii...Na druhou stranu,kolik fotbalistů má vysokou školu nebo aspoň maturitu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, pokud hrají profesionálně, tak na to nemají moc času...

Reagovat
Shevchenko

Pěkně to řekl

Reagovat
HOST*M11

necekal sem takovy vysledek teda

Reagovat
Slejdy

jn favorizoval sem Argentinu..ale v takovychto zapasech nikdy nevis...

Reagovat
alegre

Nikdo mi neodpovida a tak to zkusim takhle: MS DO 20 LET KANADA: Tri (3) ze ctyr (4) semifinalovych utkani mate spatne vyhodnoceny. Cesko - Spanelsko skoncilo 0:0 a ne 1:1, Rakousko - USA zase 1:1 a ne 2:1 Chile - Nigeria 0:0 a ne 4:0. Vim, ze kdyz nejde o zivot tak jde o h...o, no fuj, ale poradek dela pratele a omyly se maji napravovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná slova, ale po trenérské stránce je to tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt budeš si muset zvykat nebo si postěžovat, že ses nenarodil ve správné době, tedy v osmdesátých letech. Tam Brazilci předváděli totální fotbal, ale na trofeje to byla bída...

Dnešní fotbal je prostě takový...

S klidem tak můžu říct, že jedinou světlou výjimkou je Barca a Manchester United.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše je podle mě otázka času, kdy se fotbal dostane na dno, stejně jako byl hokej či basket. Pak se to doufám opět změní k lepšímu - ofenzivnějšímu pojetí...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle počtu sponzorů bych tomu moc nevěřil...

Reagovat
smazaný uživatel

To není tak lehké, už teď fotbal přichází o podstatnou část fanoušků, kteří jsou z dnešních zápasů znudění (někdy až znechucení). Když budou stále odcházet fanoušci, sponzoři budou utahovat kohoutky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád jich je hodně. Možná to tak vypadá, že ne, když se rozhlídneš kolem sebe, jak všichni na naši Gambáč ligu serou. Ale fotbal je ve světě pořád nesmírně populární a stejně to tak zůstane i pro další roky.

Reagovat
HOST*Osobnostx

Konečně hraje Brazílie pěkný český fotbal. Dungu jsem obdivoval už ve Stuttgartu. Kdo si koupí Brazilce na defenzivního záložníka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele