Dúbravka vychytal Man Utd a po snovém debutu chválil fanoušky i spoluhráče

11.02.2018, 21:49
Aktuality
Osmkrát v řadě to před vlastními fanoušky Newcastlu nevyšlo. V posledních třech případech z toho byly frustrující remízy. Tým ze severovýchodu Anglie doma v lize nevyhrál od 21. října. Potom byl ovšem do branky nominován kmenový hráč Sparty Martin Dúbravka, a vše bylo rázem jinak...

Devětadvacetiletý gólman prožil vyloženě snový debut, na jehož konci ho server BBC vyhlásil mužem zápasu. Dúbravka postupně vychytal Lingarda, Martiala, Younga i v úplném závěru Carricka a výrazným způsobem dopomohl tápajícímu mužstvu k senzační výhře 1:0.

"Že budu chytat, jsem se dozvěděl teprve dvě hodiny před zápasem. (...) Byl to ten nejskvělejší pocit. Atmosféru na stadionu cítíte po celé kůži. Pokud (fanouškům) předvedete zápal, oni vám tu samou vášeň vrátí. Jsem moc šťastný, že jsme jim dali výhru," pochvaloval si po senzačním debutu slovenský brankář.

Dúbravka si největší chválu vysloužil za zastavení sólového úniku Martiala, sám si však více cení jiného momentu. "První zákrok (proti Lingardovi) byl ten nejdůležitější. Bylo pro mě fajn, že jsem to chytil. Pak jsem se pokusil zůstat klidný a kluci přede mnou mi v tom pomohli," ocenil spoluhráče Dúbravka.

"Udržet čisté konto proti Manchesteru United je pro něho fantastické. Ale není to otázka dobrého brankáře, občas je to otázka každého pracovitého člena týmu, a že my takové hráče dnes měli," zahrál na podobnou notu manažer Rafa Benítez.

Kouč Magpies i díky Dúbravkovi dál zůstává Nemesis portugalského kouče Mourinha. Manažer United se svým španělským protějškem prohrál už šestkrát (horší bilanci má akorát s Pepem Guardiolou) a na St. James Parku dokonce nevyhrál v ani jednom ze sedmi pokusů.

Kompilace Dúbravkových zákroků:

Autor: Tomáš Daníček / chroniclelive.co.uk, bbc.com

Komentáře (349)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele