Dřížďal: Brno? Nová motivace

20.07.2009, 17:38
Rozhovory
František Dřížďal se jako neznámý hráč z druholigového Sokolova, jenž se živil jako kuchař, protlačil do Slavie a v prvním roce se tam musel cítit jako ve snu. Jenže o rok později se 30letý obránce vytratil ze základní sestavy kvůli dlouhodobému zranění a to bylo také příčinou toho, že si musel hledat nové angažmá. Od přestupu do Brna si slibuje větší možnost nastupovat v základní sestavě. V rozhovoru pro EuroFotbal.cz došlo také na téma on a kuchař.

Po odchodu ze Slavie jste se stal snad nejvýraznější letní posilou Brna. Jste rád, že okusíte nové prostředí a nebo je cítit zklamání, že Slavia o vaše služby již neměla zájem?
Jsem rád, že se po tak dlouhé době vracím k fotbalu. Jestli budu pro Brno posilou se teprve ukáže, ale doufám, že budeme předvádět týmovou práci a pomůžeme jeden druhému k solidním individuálním výkonům. Vidím to jako novou motivaci v mé kariéře a větší procentuální možnost nastupovat v základní sestavě. Přeji si jen, aby mi sloužilo zdraví a mohl se plně věnovat fotbalu.

Ovlivnilo podle vás změnu působiště dlouhodobé zranění, kvůli němuž jste si v loňské sezoně moc nezahrál?
Určitě, byl to velký zásah jak do fyzického, tak psychického stavu. Nebylo lehké se vracet a dohánět několikaměsíční manko.

S jakým cílem jste přišel do moravské metropole?
Hlavně pořádně na sobě zapracovat, být prospěšný pro tým a pomoci tak Brnu k co nejlepším výsledkům.

Je podle vás Brno dobře připraveno na novou sezónu, nebo má ještě nějaké trhliny?
To je spíše otázka pro realizační tým, myslím si, že každý trénink, co jsme během letní přípravy absolvovali, jsme všichni poctivě odmakali.

Brno loni skončilo na nelichotivé jedenácté pozici, jaké ambice si dává do dalšího ročníku?
Máme těžké rozlosování na úvod soutěže, nebude to jednoduché. Tým se také docela obměnil, asi se to bude odvíjet od toho, jak zvládneme začátek soutěže.

Rád bych se ještě ohlédl za vaší zajímavou kariérou. Před třemi lety jste ještě hrál na úrovni divizního fotbalu a živil jste se zejména jako kuchař, poté jste si však zakopal ve druholigovém Sokolově a stačilo pár zápasů a hned jste zaujal Slavii. Jak vzpomínáte na tento pohádkový přestup do nejlepšího českého klubu současnosti?
Samozřejmě to jsou pro mě samé krásné vzpomínky, v té době až neuvěřitelné věci. Mám na co vzpomínat.

Vrchol kariéry už nejspíš asi máte za sebou, byl jste u dvou mistrovských titulů Slavie, měl jste možnost si zahrát Ligu mistrů. Co víc si ještě přát?
Dostat se do formy, kterou jsem měl při příchodu do Slavie, pevné zdraví a v budoucnu třeba nějaké zahraniční angažmá, ale jsem realista a při pohledu na svůj věk se mi to už asi nepoštěstí.

Máte i čas na vaření?
Moc ne, doma vaří přítelkyně, nebo si občas na něco dobrého zajdeme. Když už se k něčemu odhodlám, tak je to spíš nějaký gulášek a ten by mi ve Slavii asi neproskočil.

Které jídlo máte nejraději?
Jednoznačně převládá maso a když se poštěstí, tak jasnou jedničkou je domácí zabíjačka (ovárek, jitrnice, jelítka), neodolatelné. Jenže u toho jsem už asi 4 roky nebyl.

Jak dlouho máte v plánu věnovat se fotbalové dráze?
Vše záleží na zdraví, doufám, že už jsem si všechno vybral a budu moci si ten fotbalový život ještě užít.

Co bude potom? Vrátíte se do kuchyně, nebo máte v plánu si založit restauraci?
Ještě nevím, každopádně mi práce není cizí, pracoval jsem od 18 do 27 let. Dokážu si peníze vydělat i rukama, když skončím s fotbalem, budu zase pracovat.

Autor: David Křížka

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty posledni otazky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jen to ne proboha

Reagovat
smazaný uživatel

jen at jde na trip ....mame dost kvalitek

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky mi byl sympatickej a těma ovárkama, jitrničkama a jelítkama mě dostal ještě víc

Reagovat
AjaxFans

Toš nemá špatné chutě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Franta Brnu pomůže, je to poctivej kluk. Navíc Brno už snad nemůže hrát hůře než loňskou sezónu....

Reagovat
smazaný uživatel

Brnu uz asi jen tak neco nepomuze,velke plany a pak ten klasicky horsi stred,uz je to ohrany,ale aspon pak muze klukum v kabine zvednout naladu nejakou polivcickou

Reagovat
Corabeu

Brnu by jedině pomohlo,kdyby vypadli ti zkur....Pros s Bělákem ,ale to nehrozí a navíc si ti šašci přivedli do trojky jim podobnýho Mokrejša-hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Belak uz je na odchodu a nez zacnu kopat do Mokryho tak si nejdriv pockam jak bude pracovat pro klub.

Reagovat
Corabeu

Jak asi?Stará garnitura čmfs-úplatky,známosti a hrabat a hrabat a hrabat -navíc jsem se ted dočetl že ho zabásli-asi chce jít ve šlépějích svého syna

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Franta byl borec. Vzpomínám si, je to tak 4 roky zpátky jak jsme chodili jako malý kluci v Karlových Varech sázet do Synotu a on tam seděl a bavil se s náma jako největší frajer. Byl i několikrát na testech ve Viktorce Plzeň, ale neuspěl. Pulpit mu dal šanci a pak Slavie. Horní Slavkov fandí "Motorce"!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

tohohle hrace mam strasne rad skoda ze musel odejit tak snad se mu bude darit v brnu

Reagovat
smazaný uživatel

tak brno mění dresy. budou hrát v černo-bílým pruhovaným

Reagovat
smazaný uživatel

kde si to cetl?sou nekde fotky?

Reagovat
Frank Lampard 8

Dřížďala by měli dát kapitánem Trousil stojí za *****

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles?Truska je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz uz zmenit kapitana,tak Dosan,to je bojovnik

Reagovat
smazaný uživatel

tjn..kámoš na něj hrál a prej do něj valil že ještě jednou ho nějak udělá neboco tak že mu přeláme nohy....on byl mladej tak asi trousil nechtěl aby mu tam běhal nějakej skoro ještě dorostenec....

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ale brno 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Mokrý zatčen policií ČR, to je gól. Tomu hvězdnýmu manažerovi jménem Pros, jak z něj dělali po prodeji Kaloudy a Mazucha, se to nějak hroutí.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste Prose ven a mame u nac cisto

Reagovat
Frank Lampard 8

Kalouda je borec nevim proč tak dobrý hráč šel zrovna do Sparty...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože žádný jiný klub nebyl tak zoufalý...

Reagovat
Kapřík

Výborný .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele