DOŽIVOTNÍ DISTANC PRO BACHINIHO

31.03.2006, 12:02
Aktuality
V pouhých třiceti letech končí kariéra Jonathana Bachiniho. Záložníka Sieny fotbal neomrzel, ani nemá vážnější zranění, jenom doplatil na svou nepoučitelnost. Po prosincovém utkání s Laziem měl totiž podruhé v kariéře pozitivní test na kokain, za což mu disciplinární komise vyměřila nejtvrdší možný trest - doživotní distanc...

Poprvé se Bachini proti pravidlům provinil v září roku 2004, shodou okolností opět v utkání proti Laziu. Bachini tehdy oblékal dres Brescie a komise mu vyměřila devítiměsíční stop. Po odpykání tohoto trestu se v letošní sezóně vrátil na zelené trávníky jako fotbalista Sieny, jeho obnovená kariéra však trvala pouze několik měsíců. 4. prosince nastoupila Siena na Olympijském stadionu v Římě proti tamnímu Laziu a Bachini by na tento zápas nejraději zapomněl. Nepodal příliš dobrý výkon a o poločasové přestávce byl střídán. Jak se nakonec ukázalo, bylo to posledních 45 minut jeho profesionální kariéry. Po tomto duelu totiž měl opět pozitivní test na kokain.

První trest v podobě propuštění ze Sieny přišel takřka okamžitě. Ten druhý a mnohem tvrdší pak včera. Disciplinární komise neměla s 30letým středopolařem žádné slitování a uložila mu doživotní distanc.

Sám Bachini se s tímto verdiktem zřejmě nesmíří a společně se svým právníkem Paolem Rodellou se nejspíš odvolá. "Budeme čekat, než celou situaci budeme komentovat. Tohle je pouze první krok a my se odvoláme k CAF. Jak si asi můžete představit, Bachini v tuto chvíli nemá náladu na mluvení," vyjádřil se k celé situaci Rodella.

Jonathan Bachini za sebou má celkem pestrou kariéru. Vedle již zmíněných Sieny a Brescie během ní působil například v Udinese, v letech 1999 - 2001 dokonce nastoupil k třinácti zápasům za Juventus. Jméno si udělal i na mezinárodní scéně, na svém kontě má dva starty za italskou reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi špatně pochopil trenérovy instrukce ohledně ''hry na lajně''

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je fetka, fetkou zustane..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele