Douglas Costa se vrací domů, na hostování ho získalo Grêmio

22.05.2021, 10:35
Aktuality
Douglas Costa po dvanácti měsících znovu zaměstná stěhovací službu. Brazilský křídelník patří Juventusu, letos hostoval v Bayernu Mnichov a ten nemá zájem o trvalý přestup. Jihoamerický fotbalista se tak vrátí na sever Itálie a zde se dlouho nezdrží, okamžitě se vydá do domovského Grêmia...

Třicetiletý fotbalista prostředí Grêmia velmi dobře zná, právě zde totiž začínal s velkým fotbalem a před deseti a půl lety přestupoval do Šachtaru Doněck. V Bayernu už v minulosti strávil dva roky, letos přidal třetí a v jeho průběhu plnil jen roli náhradníka.

"Douglas Costa odejde zdarma na hostování do Grêmia, vše je nyní oficiální," oznámilo vedení turínského klubu.

"Brazilský křídelník působil v Juventusu od roku 2017, letošní sezonu strávil na hostování v Bayernu Mnichov a dres klubu z Porto Alegre bude oblékat do 30. června 2022," sdělilo dále vedení Staré dámy.

Douglas Costa nebude terčem spekulací naposledy. Za rok bude na otázky ohledně budoucnosti odpovídat znovu a tou dobou bude mít mnohem větší manévrovací prostor, v Juventusu mu totiž vyprší smlouva a stane se volným hráčem.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hezky po brazilsku

Reagovat
Witcher

Docela tragédie nakonec, prošel velkými kluby ale nikde moc nehrál, čísla neměl.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Bayernu první polovinu sezony super, potom už nic. Jinak ale charakterově špíná.

Reagovat
cr7sux

Kvůli čemu?

Reagovat
Bayern +

Je to uplakaná sračka. Prvý polrok v Bayerne super, potom mu začalo vadiť snáď všetko okolo seba jak ženskej počas krámov. Najskôr tréner, potom počasie, potom Robben, potom minutáž, potom mesto Mníchov. Následne odišiel do Juve, to som ho vynechal a teraz, keď prišiel druhý krát už bol z neho vyhorený podpriemerák do počtu. Len tá uvrieskaná povaha mu zostala.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě bych dodal že v SA jednomu týpkovi ze Sassuola flusnul do ksichtu...a ano až na prvních šest měsíců strašně problémovy hráč

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Mel 3 povedene rocniky .. 1x v Sachtaru kde dal 11 asistenci a vyneslo mu to prestup do Bayernu pak 14 asistenci se 4 goly cestu do Juve kde mel taky kolem 12 asistenci za sezonu .. golove nic moc ale v rocnicich 13/14 15/16 a 17/18 hral pomerne slusne a odmenou krom zajmu velkoklubu byla i ucast v repre ackoli tam skutecne hral bidu a po pravu se z ni poroucel ..

Reagovat
smazaný uživatel

Douglas Costa po dvanácti měsících znovu zaměstná stěhovací službu.

Reagovat
Furia Ceca

V Juve hlavně zaměstnával zdravotnickou službu... Vždycky přišel z marodky, odehrál jeden zápas na TOP úrovni a pak už jsme ho na hřišti viděli až měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný humor

Reagovat
Rich

Nechutný hráč... Jsem rád, že je pryč..

Reagovat
Kincl

Na Ukrajině hrál dobře, kličky vše, ale pak jak přestoupil do větších klubů tak bída

Reagovat
RadekVonCZE

Na Ukrajině no

Reagovat
Csaplárova past

Pod Guardiolou hrál dobře v Bayernu ...

Reagovat
smazaný uživatel

V sachtaru byl v te generaci skvely, ale u me si to posral tim unfair golem, nekde v dansku/norsku tusim

Reagovat
Selänne

To byl Luiz Adriano, ne Douglas Costa

Reagovat
smazaný uživatel

Ahaa

Reagovat
Seydou Doumbia

Legendární gól po vyhozeném autu a solu 30 metrovém proti nordsjelandu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Agent z Melmacu

OSPRAVEDLŇ SA MU!

Reagovat
Furia Ceca

Strašná škoda těch zranění... Nebýt jich, tak by určitě získal Zlatý míč, talent na to rozhodně měl.

Reagovat
Bakary3

Tak jestli to reknes o nem, muselo by to platit o padesáti dalsich....

Reagovat
10

to určitě ne...u něj to nebylo jen o zraněních, ale když byl v pohodě, tak patřil k naprostý špičce

Reagovat
Csaplárova past

Hehe, v té době běhalo v Evropě dobrých 40 hráčů, kteří měli na své týmy mnohem větší vliv a přínos. Ten zlatý balón pobavil. Kór v době, kdy si to tady předávali jen Messi s Ronaldem a nedostal ho ani Ribéry ....

Reagovat
10

Reagovat
Bakary3

Tak to je taky pravda,přes Messiho a CR neměli šanci ani borci v životních sezonách, Neymar, Ibra, Suarez, Xavi, Iniesta...

Reagovat
10

nepovídej...škoda, že reagujete oba na něco, co jsem nenapsal

Reagovat
Bakary3

Tak ty povodej... ke spicce patrilo i dost dalsich hráčů, kdyz uz on.

To tvrzení, ze by URCITE vyhral zlatej mic, je proste mimo.

Reagovat
Csaplárova past

A podle čeho tu "špičku" jako sestavuješ, že tam byl Costa. Patičky a pičovinky není nic extra. Já ti píšu, že v ostatních klubech byli hráči, kteří měli na tým a jeho hru a výsledky přímý vliv a bylo jich tak nejmíň 40 v Evropě. Na zlatý míč jsi začal reagovat ty, já to jen rozvinul dál.

Tak co kdybys konečně napsal, v čem byl Costa naprostá špička abychom lépe pochopili tvůj příspěvek? Špičky na křídlech byli v té době Messi, Ronaldo, Bale, Ribéry, Robben, Neymar atd ... s těmi se teda Costa nemohl absolutně rovnat. Mahrez ještě v mistrovské sezóne Leicesteru. Mbappé už tehdy 26 gólů a 14 asistencí .....

Reagovat
10

Vy dva jste siamský dvojčata?

Já jsem o zlatým míči nic nepsal, napsal jsem dole, že ukázal tak 30% potenciálu a že když byl v pohodě, což bylo většinou období tak maximálně 1-2 měsíce, tak byl nebránitelnej. Pak byl minimálně na stejný úrovni jako Robben, Bale a Ribery, který tady vypisuješ. Než se zase zranil, což byl pravděpodobně často důsledek jeho špatnýho přístupu. Ono už jen to, že vydržel 5 let na Ukrajině svědčí o tom, že to měl docela na párku.

Reagovat
Bakary3

Nejsme a co pises dole je mi jedno, ja reaguju na to, co píšeš v kontextu tohohle vlakna.

Na úrovni robbena, balea a riberyho urcite nebyl - to ze nekdo jako oni zahraje t zapasu ha sezonu je nestavi na stejnou uroven.

Pak jsem psal, ge to tvrzeni, ze by musel dostat určitě zlatej mic, by tedy mohlo platit o 50 dalsich, kdyz ne o nem, napsals urcite ne - vzdyt fakt radili robben, ribery, bale, hazard, griezmann, neymar, klidne bych rek i Turan, cesc, persie a xxx dalsich hracu, ktery nemeli min talentu a podavali dlouhodobe lepsi vykony.

Takze k zacatku tohohle prispevku bych rekl - urcite jo.

Reagovat
10

ty si natvrdlej tyvoe...

"!!!!když byl v pohodě!!!!, což bylo většinou období tak !!!maximálně 1-2 měsíce!!!, tak byl nebránitelnej. !!!Pak!!! byl minimálně na stejný úrovni jako Robben, Bale a Ribery"

Dokážeš pochopit, že mluvím o situaci (která nikdy nenastala), kdy by on dokázal udržet tu výkonnost, kterou ukázal třeba měsíc v sezoně? Nikdo nepíše, že jeho výkony byly konstantní na úrovni těch hráčů, v tom je ten dost zásadní rozdíl mezi ním a těma hráčema. Ukázal ale vrchol výkonosti, který byl minimálně na úrovni těch hráčů.

Furia to píše taky za podmínky, že by byl zdravej. Já bych ještě dodal, kdyby měl mnohem lepší přístup.

Reagovat
Bakary3

Takze nebyt tech zraneni, tak urcite ziskal zlatej mic?

Tohle tvrzeni jsem mu negoval s tim, ze to by se dalo rict o 50 dalsich a tys ki napsal, he to urcite ne.

Ty jiny hraci taky nebyli porad v pohode a dokazali si uroven udrzet.

Costa proste ne ... proto si nemyslim, ze by urcite udelal zlatej mic a dovolim si v pohode tvrdit, ze bylo minimalne 50 lepsich hracu nez on, coz ty mi od zacatku vyvracis.

Reagovat
Csaplárova past

Já bych se hlavně už konečně rád dozvěděl, co ho mělo řadit k naprostý špičce. Čím tak vynikal, že se mohl rovnat s Balem, RIbérym a Robbenem v životních formách.

Reagovat
Bakary3

To nevim... borcu co meli talent a okolnosti jkm hk nedovllily naplno projevit bylo taky spoustu, treba reus, rosa, wilshere, ale i ten robben.. a netvrdil bych o nich, ze by urcite ziskali zlaty mic, prestoze k ty nejvyssi spicce asi krome wilsherea patrili urcite spis nez costa.

Reagovat
10

je to marný, je to marný

Reagovat
Bakary3

Tak ještě jednou.

Ja napsal, ze jestli on mel byt adept na zlatej mic, dalo by se to napsat o 50 dalsich.

Ty pises, ze o 50 urcite ne, ze nebyt jeho zraneni a spatnyho pristupu, byl totalni spicka.

Ja s tim nesouhlasím, i v nejakym tom jeho jednom supermesici tu bylo x hracu, ktery meli strop jinde. A to se treba taky museli potykat se zranenimi, jako vsichni.

Tak mi rekni, kdyby byl furt v totalni pohode, myslis, ze by se v anketach umostobal lred messim, cr, kaneem, neymarem, suarezem, lewou, kunem, pogbou, griezem, robbenem, riberym, de bruynem....?

Protože to je pro me absolutni špička.

Nejak si to nemyslim.

A uz vůbec bych se to neodvazil tvrdit na zaklade toho, ze odehral par superzapasu, takovych bylo..

Reagovat
10

Ty tady matláš dohromady nějakej zlatej míč, o kterým jsem nikdy nepsal, a 50 lepších hráčů, který si napsal ty a já s tím nesouhlasím. Za mě byl v top formě a pohodě na úrovni minimálně top 10, protože dokázal dominovat jako málokterej hráč. Bohužel jen ve fragmentech sezony.

Reagovat
Csaplárova past

Co je mi po tom, jestli jsi něco psal nebo nepsal o zlatém míči. Úplně nesmyslně reaguješ na diskuzi, kde se o zlatém míči ostatní baví a ještě ho přirovnáváš k naprostý špičce. Tak kdo jiný bere zlaté míče, než naprostá špička? Přece ho nemůžeš řadit na špičku jen proto, že udělal jednu sezónu mezi zraněníma skvěle.

Příměr s Ukrajinou úplně mimo. Jednak to bylo před anexí, v té době byl Šachtar pojem v LM (především pravidelný účastník) a zazdíš to jakýmsi argumentem, že to měl na párku. Kurva tak na špičku nedosáhl kvůli zranění nebo laxnímu přístupu?

Douglas Costa = tuctový brazilec a už bys mi mohl konečně napsat, čím patřil mezi naprostou špičku. Na tým totiž neměl vliv vůbec žádný - vyjma jedné sezóny pod Guardiolou.

Reagovat
10

Nauč se číst!

"Než se zase zranil, což byl pravděpodobně často důsledek jeho špatnýho přístupu."

dole: "Když měl svůj den, tak to byl naprosto unikátní a nebránitelnej hráč. Škoda, že v Evropě nakonec předvedl přinejlepším tak 30% svých možností. Ať už kvůli zraněním, ale i kvůli tomu přístupu. Což jde vlastně ruku v ruce..."

"Dokážeš pochopit, že mluvím o situaci (která nikdy nenastala), kdy by on dokázal udržet tu výkonnost, kterou ukázal třeba měsíc v sezoně? Nikdo nepíše, že jeho výkony byly konstantní na úrovni těch hráčů, v tom je ten dost zásadní rozdíl mezi ním a těma hráčema. Ukázal ale vrchol výkonosti, který byl minimálně na úrovni těch hráčů.

Furia to píše taky za podmínky, že by byl zdravej. Já bych ještě dodal, kdyby měl mnohem lepší přístup."

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Bayern +

ale to by ho museli udeľovať niekde na predmestí Gremia

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

To sis spletl s Rosou

Reagovat
Furia Ceca

Na něj to sedí taky.

Reagovat
Kucka

Reagovat
10

Když měl svůj den, tak to byl naprosto unikátní a nebránitelnej hráč. Škoda, že v Evropě nakonec předvedl přinejlepším tak 30% svých možností. Ať už kvůli zraněním, ale i kvůli tomu přístupu. Což jde vlastně ruku v ruce...

On s Bernou v rámci jednoho přestupáku za 90m jsou každopádně jedním z největších provarů

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně. Vždy když hrálo Juve s Interem, tak jsem se před zápasem modlil, aby nebyl Costa na soupisce, protože je to ten typ záložníka, na kterého hrát nechceš. Technickej, rychlej, energickej a navíc zmrd, který tě pošlape, poplive a nadává při zápase na tvoji matku

Reagovat
Zark

nakonec nám ta naše křídla pěkně svázala nohy, místo, aby jsme se díky ním rozlétli. Přitom potenicál tam byl obrovskej

Reagovat
10

povedla se jim jedna sezona...a to ještě u Berny přeháním, u něj se to dá shrnout na 1 zápas s Atléticem

Costa byl tu první sezonu top

Reagovat
Zark

Byl no, všichni jsme viděli co dokáže, když má den. Bohužel pak už to bylo jen o tom, kdo z těch leváků odejde pryč

Reagovat
Mönchengladbach

Měl by na Tottenham?

Reagovat
el Principito

plivnout na protihráče dokáže akorát zmrd

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

Nesympatický hráč

Reagovat
Witcher

s

Reagovat
Csaplárova past

To se taky jen tak nevidí tvle

Z Bayernu do Juve na hostování, pak přestup, a pak hostováníopačným směrem.

Ale pod Guardiolou hrál dobře, tam se mi líbil ..

Reagovat
Pharrell

Hm nic moc player. A v reprezentaci neukázal vůbec nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele