Dortmund zatím trenéra nevymění, Favre má důvěru vedení

25.11.2019, 11:53
Aktuality
V německé lize přišlo během listopadu o práci hned několik trenérů a není vyloučeno, že dalším z nich bude Lucien Favre. Ten vede Borussii Dortmund a vestfálský celek pravidelně ztrácí body, jeho kormidelník se dostal pod tlak a spekuluje se o možném odvolání. Těšit ho v tuto chvíli může důvěra vedení...

BVB začalo sezonu dvěma výhrami, v dalších deseti bundesligových duelech ale bralo tři body jen třikrát a v tabulce je až na šestém místě. Vyhráno nemá ani v Lize mistrů, v jejímž rámci se ve středu představí v Barceloně a pokud nevyhraje, bude muset o postup do osmifinále bojovat až do posledního kola.

"Celé téma se pochopitelně bude rozebírat veřejně, jelikož naše situace je více než neuspokojivá. Samozřejmě budeme vše analyzovat velice intenzivně, ale k zápasu do Barcelony letíme i s Lucienem Favrem a očekáváme rapidní zlepšení výkonu," řekl sportovní ředitel Michael Zorc.

"Potřebujeme kvalitní výkon, rozhodně se můžete těšit. Poslední dva zápasy nebyly dobré, ovšem nesmíme ztrácet hlavu. Potřebujeme klid, rozhodnost a nějaký zlom," dodává.

Dortmund před reprezentační pauzou schytal debakl na půdě Bayernu Mnichov a reputaci si nenapravil ani v pátek, když doma remizoval 3:3 s posledním Paderbornem. Těšit ho může alespoň fakt, že dohnal tříbrankové manko.

"Drahý Luciene, stále máš naší důvěru, každopádně výkony ve fotbale vždycky charakterizují výsledky. Všichni věříme, že ty a tým jste schopni vše otočit, máte veškerou naší podporu. Dejte se dohromady a hrajte tak, jak se od Borussie Dortmund očekává. Jako tým musíte moc dobře vědět, že pouhá slova nestačí. Je vaší povinností změnit slova v činy," vyzval své podřízené ředitel Hans-Joachim Watzke.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernews.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
TheMally11

Tak až Slavia ho pošle na pracák

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku

Reagovat
BVB Kunc1k

Po odchodu Kloppa kroužíme ve stejném a nekonečném kruhu. Přijde naděje a pak zas pád

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, měl letět už davno. Na to jakej má kádr hrajou hrozne.

Reagovat
Gazdo

Tak čau no

Reagovat
smazaný uživatel

Není nic ztraceno, v LM určitě postup a V BL do 4 místa budeme, ještě je tu německý pohár, v zimě nějaké posily, min do konce sezony bych mu dal sanci

Reagovat
Rich

Jaké pozice byste chtěli ještě posilovat? Kádr máte veliký, široký...

Reagovat
Rudnevs

Chcelo by to akurát len poriadneho hrotového útočníka.

(A na hosťovanie by som poslal Larsena, Balerdiho alebo Moreya.)

Reagovat
Rich

Však na to by stačil Paco, ne? Mě udivuje, že on je kolikrát na lavičce a místo něho je na hrotu Gotze a nebo někdo jiný, je to takový zvláštní pro mě....

Reagovat
Rudnevs

Paco je skôr dobrý žolík, na celé zápasy to neni úplne ono. A iného útočníka nemajú, Götze tam nehrá dobre. Nechápem, prečo si tento post lepšie nezabezpečili už dávnejšie.

Reagovat
Rich

To jde o to, že Dortmund přeci jenom nemůže přivést drahého útočníka a na trhu to není nic moc teď. Možná Mandžukiče by mohli přivést, ale ten tam asi nepůjde. Každopádně díval jsem se na statistiky a nejvíce, kdo střílí branky je Reus a za ním je Paco, čili pokud Gotze nehraje nic moc, tak ať tam dává Paca...

Reagovat
vladino10

Je často zranený góly dáva vtedy keď ich ten tím už až tak nepotrebuje.

Nerozhoduje zapasy

Reagovat
Rudnevs

Prečo by nemohol priviesť drahého útočníka? Peňazí majú veľa. Útočníka nutne potrebujú, Paco nezvládne všetko sám a ako píšem, on je skôr dobrý ako žolík.

Reagovat
smazaný uživatel

Obranu, tam to skřípe

Reagovat
Rich

Tak v obraně je kdo nejhorší? Jak se chytil Hummels po návratu?

Reagovat
andrew96

Watzke

Reagovat
Pharrell

Favre VEN !!!

Reagovat
Zark

ty se taky vyjadris ke vsemu, aniz bys o tom mel paru

Reagovat
Pharrell

*

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by byl podle vás pro BVB nejlepší:

Niko Kovac, Roger Schmidt, Ralf Rangnick anebo Mauricio Pochettino?

Reagovat
JozkokozleJ

Roger Schmidt

Reagovat
smazaný uživatel

Ragnick

Reagovat
Rudnevs

Pochettino alebo Rangnick sú úplne nereálni. Pre Pochettina budú zaujímavé top veľkokluby alebo aspoň kluby v PL. Rangnick je budovateľ, ten potrebuje nejaky projekt, v ktorom má právomoci presahujúce rolu trénera. Teraz má taký projekt v RB, je šéfom všetkých tých klubov pod hlavičkou RB, nemá žiaden stres a má super plat. Nedávno sme sa bavili, že by nešiel ani do Bayernu.

Z tých zvyšných dvoch určite Schmidt, ten by mohol byť dobrá voľba... Kovać a jeho pragmatický futbal mi k Dortmundu moc nesedia.

Reagovat
Rich

Hlavně neberte Kovače, to je tragéd nejvyšší kapacity. Smichdt by byl ideální, když by byl Favre odvolán.

Reagovat
smazaný uživatel

Z týchto štyroch jednoznačne Poche, ale ten je totálne nereálny. Po tých rokoch v Tottenhame si určite bude chcieť spraviť minimálne do konca sezóny prestávku, navyše má od sliepok nárok na krásne odstupné, ktorý by mu zanikol, ak by prebral iný klub. Takže, aby ho niekto presvedčil ešte v tejto sezóne, tak by mu musel ponúknuť rozprávkovú zmluvu s obrovským podpisovým bonusom, a to od Dortmundu ani náhodou nehrozí. Navyše, predpokladám, že po nemecky nevie ani ceknúť a to nie je najlepší predpoklad na trénovanie v BL, aj keď si myslím, že u neho by to šlo spraviť aj bez toho.

Rangnick je nereálny a pre Kovača by taktiež asi nebolo ideálne ísť z Bayernu rovno do Dortmundu. Takže z týchto štyroch je jediný reálny Schmidt, čo by nemusela byť zlá voľba, v Leverkusene si spravil dobrú reputáciu a na svoj futbal má v BVB ideálny káder.

Za mňa, najlepšia možná situácia pre BL: Po sezóne Poche do Bayernu (ak sa z Flicka nevykľuje nová trénerská kométa) a Ten Hag do Dortmundu.

Reagovat
Rudnevs

Ten Hag mi tiež nepríde ako kandidát pre Dortmund, keď o neho majú záujem všetky tie veľké mená.

Reagovat
JozkokozleJ

Rogera Schmidta som si v Leverkusene velmi oblubil a na jeho navrat do BL by som sa dost tesil. A prave na lavicke BVB by to mohlo byt terno.

Reagovat
Spalovač šancí

Takže kdo místo něj?

Reagovat
Pharrell

Poche...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele