Dortmund vyřešil pozici brankáře a prodloužil smlouvu s Bürkim

19.06.2020, 20:42
Aktuality
Vedení Borussie Dortmund po letošní sezoně pravděpodobně nebude hledat nového prvního brankáře. Ve vestfálském celku bude pokračovat Roman Bürki, německý klub se švýcarským gólmanem prodloužil kontrakt do června 2023...

Předcházející dohoda byla platná už jenom na jeden rok.

"V Borussii Dortmund se cítím velmi dobře a pociťuji důvěru jak trenéra, tak i spoluhráčů," řekl Bürki po podpisu kontraktu v rozhovoru pro internetové stránky BVB.

Bürkimu bude v listopadu třicet let a v minulosti chytal za Young Boys, Grasshopper a Freiburg. Borussia ho koupila v roce 2015 a Bürki se rychle stal jedničkou, za Dortmund nastoupil k 206 zápasům a připsal si 75 vychytaných nul.

"Roman Bürki je jedním z nejkonzistentnějších brankářů v 1. Bundeslize a těší nás, že bude i nadále stát mezi tyčemi Dortmundu. Tohle je důležitá dlouholetá smlouva. Pro Romana mluví například to, že v letošní ligové sezoně udržel dvanáctkrát čisté konto," zdůvodňuje prodloužení spolupráce sportovní ředitel Michael Zorc.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
stas87

Dobry krok, on niekedy urobi vyraznu chybu a dostane hlupy gol, ale cisla nema vobec zle a svoj standart drzi uz dost dlhu dobu vysoko. Aj Neuer urobi poriadnu chybu a dostatne lacny gol, aj tak o nom ale ludia nepochybuju. A do tejto doby jeho chyby BVB neposkodzuju natolko, aby premyslali o zmene brankara a aby kupili novu jednotku. Bürki skratka nie je taky traged, aky sa z neho robi a problem BVB fakt nie je v branke.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

* toto malo byt

Reagovat
Salfovic

RIP BVB

Reagovat
Werkrider

Takže sa musí Chelsea poobhliadnuť inde.

Reagovat
El-Pistolero-68

Chelsea ho snad chtěla?

Reagovat
icka

Reagovat
db18

Vemte Koláře, ať je klid...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pořád jsem doufal, že by jedničku mohl dělat Pavlenka. Ted to moc nevypadá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele