Dortmund: Týden ztrát

25.09.2013, 09:51
Názory a komentáře
Kosa narazila na kámen - tak lze v maximální stručnosti charakterizovat vstup do nového ročníku Ligy mistrů v podání finalisty ročníku uplynulého. Tak obtížné utkání zažili hráči Borussie v této sezóně vůbec poprvé. Náladu si pak v sobotu nevylepšili ani v Norimberku - po chladném výkonu a remíze se na ně v tabulce bodově dotáhl Bayern. Za uplynulým týdnem se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Radim Bártů.

Možná si trenér Jürgen Klopp mohl odpustit před utkáním v Neapoli vzpomínku na prázdninové námluvy s tímto klubem, Neapol byla nabuzená už tak dost. Ale ať už ta slova hostující trenér vypustil jako přípravnou salvu psychologického boje, anebo naopak bez jakýchkoli postranních úmyslů, faktem je, že se mu v roztaveném kotli na San Paolo vrátila jako bumerang. V Neapoli se hrál skutečný zápas v pravém významu toho slova, boj o každý metr trávníku. Neapol šla od začátku Dortmundu tvrdě po krku, přesvědčil se o tom nejenom Neven Subotič. Byl to také fotbalový příběh s mnoha nečekanými zvraty, který Jürgenu Kloppovi řekl o každém z jeho svěřenců nesmírně mnoho. Škoda pro Kloppa, že to nemohl sledovat přímo z lavičky, ale i to byla nakonec zajímavá zápletka - bylo to prostě na hráčích a bylo zajímavé sledovat, jak se s tou řadou neblahých příhod dokážou vyrovnat. Mně se hodně líbil Marco Reus, který už v Dortmundu dorostl v osobnost. A ještě jeden dodatek: v tomhle zápase podle mě moc a moc chyběl Ilkay Gündogan!

Po tomto zážitku jsem nedočkavě vyhlížel sobotu, kdy mi kynula příležitost komentovat ligový zápas Borussie na hřišti Norimberku. Během loňských prohraných dostihů s Bayernem byl velkým dortmundským handicapem personální plán B pro případ zranění hlavních opor. Úvod sezóny naznačuje, že v Dortmundu budou mít v tomto ohledu ještě práci. Vůbec nechci tvrdit, že hráči z lavičky jsou špatní, ale souhra skřípe. Bylo to vidět v obraně, kde při absenci Hummelse dvojice Subotič - Sokratis občas těžko hledala společnou řeč, ale i v ofenzívě, kde se talentovanému mladíkovi Duckschovi nepodařilo navázat smysluplnou spolupráci se záložní řadou. Směrem dopředu hrála navíc Borussia jaksi měkce, hráči si nedokázali vybojovat dobré střelecké pozice (na něco podobného si mimochodem stěžoval také plzeňský trenér Vrba po domácí remíze s Duklou). Zranění Reuse bylo pak symbolickou černou tečkou za týdnem ztrát.

Ale jsou tu i dobré zprávy: Reusovy ani Hummelsovy potíže nebyly příliš vážné.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Až na to ,že s tim Mnichovem hráli už včera a vyhráli

Reagovat
db18

Reagovat
andycek1

Podla mna nepotupia zo skupiny LM, ja som tipoval Arsenal a Neapol, BvB EL

Reagovat
smazaný uživatel

letos doufám v celkové vítězství Gunners ve skupině a tudíž lehčího soupeře.... a pak už jen doufat, že nějaký z klubů typu AC/Barca/Utd neskončí druhý

Reagovat
andycek1

Ja ako fanda juve dufam ze nepravi chybu z Kodane a rozbije Galatasaray doma a ukazat Realu ze neni favorit skupiny...Chcel by som postup z 1. miesta ale nebudem sa hnevat za druhé miesto, ked postupime tak najprv si prajem Atletico alebo Porto ktore su v jednej skupine a potom si prajem United lebo s nimi Juve dlho nehralo

Reagovat
andycek1

obavaj sa aby si neodstal Juve lebo to je velky oriešok Carlito vam tam da zopad golov s Nandom

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz je AC a Barca v jedné skupině, tak je jasné, že jeden z nich druhý skončí. Nebo snad AC. Nepostoupí?

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš, na to jsem zapomněl, tak ještě doufat v dobrý los

Reagovat
smazaný uživatel

ale jsem realista - věřím ve vítězství v poháru, umístění do 3. místa v lize a aspoň čtvrtfinále v ChL

Reagovat
smazaný uživatel

nemuselo by

Reagovat
Darren Fletcher

s Utd sa v osemfinale este myslim nemozu stretnut ako dva anglicke kluby

Reagovat
smazaný uživatel

netřeba nic dramatizovat

Reagovat
smetos

stejne v lm bude na ochozech s vysilackou a bude davat pokyny lavicce. Saskarna

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Robochelsea

Strašne nesympatický človek

Reagovat
Arne

Kraft - Janker , Franz , Lustenberger , Holland - Cigerci , Niemeyer - Allagui , Sahar , N. Schulz - Wagner

Uff... Tohle ani na Lautern stačit nebude. Sice Jos říkal, že v poháru bude rotovat, ale nečekal jsem, že to vezme takhle z gruntu.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle sestavy jsem to čekal horší, ale zatím to není zas taková tragédie.Sice má na můj vkus Lautern až moc standartek a pološancí.... teď sice z brejku gól, ale aby to paradoxně Hertě neublížilo...

Reagovat
Arne

Souhlas, vypadá to líp, než jsem čekal... Hodně přeju Sandrovi, aby to rozhodl, oni po něm jdou skoro všichni, hajzli.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele