Dortmund se stále nedohodl na nové smlouvě s Guerreirem

24.08.2019, 16:04
Aktuality
V Anglii se termín letních přestupů už uzavřel, kluby z jiných zemí ovšem stále mohou nakupovat a mírná nervozita aktuálně panuje mezi fanoušky Dortmundu. Důvodem je Raphaël Guerreiro, portugalskému obránci ve vestfálském celku běží smlouva na poslední rok a s vedením se stále nedohodl na jejím prodloužení...

Pětadvacetiletý mistr Evropy přišel do Dortmundu v roce 2016 z Lorientu a má své místo v sestavě Borussie. Ta mu nabízí nový tříletý kontrakt s ročním platem pět milionů eur a celou situaci netrpělivě monitoruje například Paris Saint-Germain, který má o fotbalistu zájem. Spekulacím aktuálně nahrává i fakt, že hráč nenastoupil ke včerejšímu souboji s 1. FC Köln.

"Stále jednáme, víc v tuto chvíli prozradit nemohu. Musíme počkat, nejsme jedinými, kdo rozhoduje," prozradil sportovní ředitel BVB Michael Zorc.

Dortmund měl skvěle rozehranou loňskou sezonu, z vynikajícího podzimu ovšem nakonec nedokázal vytěžit mistrovský titul a velké úspěchy neslavil ani v pohárových soutěžích. Také letos začal velmi dobře, získal Superpohár, postoupil do druhého kola DFB-Pokalu a na úvod 1. Bundesligy rozstřílel Augsburg a vyloupil Kolín nad Rýnem.

Borussia si velmi dobře počínala na přestupovém poli. Jejím kmenovým hráčem se stal Paco Alcácer, defenzívu by měl řídit Mats Hummels a důležitou roli mají sehrát i Nico Schulz, Julian Brandt a Thorgan Hazard. A tento výčet posil by ještě nemusel být konečný.

"Máme už jenom asi týden. Možná se ještě něco stane, ale nemohu nic slíbit," řekl dále Zorc.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velký sympaťák, ale bohužel je nejspíš pro BVB teď úplně zbytečný. Chtěl bych ho do AS moc, ideální tým pro něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Není.. nehraje, protože jeho budoucnost je nejistá a Favre po něm chce, aby přiznal barvu.

Jinak by měl Rapha hodně blízko základu - hráč je to geniální

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a kde bude hrát ?? Sice to je primárně obránce, ale v ofenzivě je lepší než v defenzivně a do zálohy vaši se dostane teď ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

jJho velkou zbraní je, že je právě tak univerzální, takže může nastoupit kdekoliv a blízko základu má hned na několika pozicích. Nejvíce se mi líbí v záloze, kde by klidně v té 4 členné záloze mohl figurovat místo Hazarda.

Reagovat
smazaný uživatel

A Hazard? Podhrot?

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestavu proti slabším/průměrným soupeřům bych rád viděl takto:

Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Schulz - Witsel - Sancho, Reus, Brandt/Rapha, Hazard/Rapha - Paco

Reagovat
smazaný uživatel

dosť ofenzívna, díky za info aj dole

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

lepší ako ten nový ľavý bek?

Reagovat
smazaný uživatel

Od Schulze si toho hodně slibuju.. proti Augsburgu hrál skvěle a naopak včerejší zápas se mu nijak zvlášť nepovedl. Očekávají se od něj konstatnější výkony.

Raphu bych osobně viděl raději v záloze. Už Tuchel tehda říkával, že Guerreiro je až moc dobrý na to, aby byl vázány jen na jednu pozici. Jeho hlavní přednost je to, jak jendoduše si dokáže vyhovět se spoluhráči a kombinovat s nimi na malém prostoru - proto mu to v záloze dle mě sedí více.

Reagovat
Benfica

ideálny hráč pre tým ktorý ktorý hrá na 3 obrancov

Reagovat
JozkokozleJ

Vzdy, ked vidim tvoje ocakavania od Schulza, spomeniem si na jeho posobenie v Herthe. Pravda je, ze v medzidobi usiel velky kus cesty. On potrebuje dialnicu pred sebou, aby mohol vyuzit svoju rychlost. Na malom priestore, ak to super prehusti, to nie je ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový Bale mezi obránci, říkáš jo?

Nevím.. v Hoffe a repre se mi hodně líbil. Samozřejmě obzvláště jeho aktivita směrem dopředu, která ale, jak říkáš, často prameni z toho, ze k tomu má prostor od soupeře. Oproti Schmelzera je to posun tak jako tak, ale uznávám, ze je dost možné, ze jsem se svým očekáváním na nej až moc optimistický. Snad nám dokáže opak..

Reagovat
smazaný uživatel

kup Schicka kktko

Reagovat
Pato44

Doufam, ze podepise. Podle me jeden z nejlepsich hracu, ktere BVB ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapec, ty musíš ostať!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele