Dortmund má na výběr: pád, nebo rozlet k výšinám?

27.12.2014, 11:57
Názory a komentáře
Sousto pro fanoušky, vděčné téma. Dortmund poutá nebývalou pozornost. Megakrize žlutočerných je tématem debat, úvah v médiích a v ohlédnutí za sedmnáctým kolem a první polovinou bundesligové sezóny si jí všímá i komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Měli prohánět Bayern, mají ale úplně jiné starosti. Od posledního místa fotbalisty Dortmundu uchránilo jen vyrovnání Hannoveru v závěrečném zápase 17. kola ve Freiburgu, kterému zůstala koncová světla. Ale i tak je Dortmund na sestupové příčce, sedmnáctý. Není žádné větší překvapení v soutěži. Drsná realita pro Reuse, Gündogana, Hummelse, Subotiče, Weidenfellera a další esa... Deset porážek za podzim! V Kloppově éře to Dortmund nikdy neměl ani za celou sezónu.

Je samozřejmě třeba brát v potaz četné problémy i odchod Lewandowského. Ale i s mimořádnými absencemi v minulé sezoně Dortmund vyválčil druhé místo. Pohřbívat teď Borussii do druhé ligy je i proto předčasné. Jsou tu sice dostatečně zásadní důvody pro možný sestup, ale i dost těch, které naznačují, že by Dortmund směle ještě mohl bojovat o příčku zajišťující účast v Lize mistrů. Anebo to může dopadnout tak, že Borussia zvolna zvedne hlavu a dokráčí v poklidu k umístění někde ve středu tabulky. A německými médii omílané důvody vedoucí k případnému pádu? Není tak složité se jich dopátrat...

- Trenér Klopp už nemá týmu co dát. Převzal ho v létě 2008. A není to zkrátka Ferguson. Než se rozhodne "odkloppýtat", bude pozdě.
- V repertoáru má totiž kouč už i sestup s Mainzem v roce 2007, a to už tehdy se o něm mluvilo o chlapíkovi s charismatem a schopností vybudit tým k nevídaným výkonům. Ty kdysi Mainz premiérově posunuly mezi elitu, aby pak spadl.
- Dortmund je nejhorší na hřištích soupeře. A takový tým ve 39 z 51 ročníků bundesligy spadl. Celková situace je horší než v sestupové sezoně 1971/72, tehdy Borussia byla po půlce 15. a měla na kontě devět porážek.
- Nedokáže reagovat, když se vedení ujme soupeř. Desetkrát prohrával 0:1 a z těchto zápasů vytěžil jediný bod. Chabá je morální síla současného Borussie.
- Soupeři už mají přečtený herní systém. Do hry Borussie se vloudila obava. Ani Aubameyangova lehkost nepomáhá.
- Nedaří se gólmanům. Weidenfeller se vyšplhal na nějakých 65 procent úspěšnosti zásahů, nedosahuje ani na bundesligový průměr. S Langerakem v tomto ohledu nepřišlo zlepšení. Poradil si se 45 procenty střeleckých pokusů protivníků. Ale v situaci, v níž mu spoluhráči rozhodně nějak výrazně nepomáhali, a ve zjevně nervózní atmosféře tvořili děsivé chyby.
- Na jaře bude BVB bojovat na třech frontách. Ani to nemusí týmu prospět.

Některé další souvislosti, které nalézá Bild a další média, jsou úsměvné, jiné připomínají pozoruhodné momenty. Aachen, rovněž tým vyznávající žlutočerné barvy, byl v roce 1969 vicemistrem jako naposledy Dortmund. O sezonu později německou elitní sestavu opustil. Podobnost čisté náhodná... Ale jako zásadní se jeví fakt, že Dortmundu momentálně k záchraně chybí osm výher. Za první půlku soutěže má jen čtyři. S 12 vítězstvími ještě nikdo nepadl. Mohou je Kloppovi svěřenci po předpokládané resuscitaci nakonec ukopat?

Byť se ta úvaha zdá jakkoli divoká, při ztrátě pouhých dvanácti bodů na čtvrté místo je možné připustit v případě rozletu stále ještě i postup do Ligy mistrů. A jak by se to mohlo přihodit? Dortmund by musel být podobně jako v posledních třech sezonách úspěšnější na jaře. V ročníku 2011/12 dokonce v druhé polovině ligy uhrál 15 vítězství a dvě remízy. Ani to by tentokrát nemusel. Pokud získá 39 bodů, bude jich mít 54. A to by měla být jistota LM. Ani psychická tíha ztráty zatím není hrozivá - 12 bodů na čtvrté místo. Co to je? V sezoně 2008/09 Wolfsburg ještě po 18. kole měl deficit jedenácti bodů na čelo, přesto se stal šampionem. A ještě něco. Tým nezatratili fanoušci. Jejich zklamání je asi nezměrné. Kdyby platilo, že fotbalový Ježíšek naděluje za to, jak byli hodní, tak si snad ani nechci představovat, jaké zločiny letos páchali. Je pozoruhodné, že i přes pár vztyčených prostředníků dodávají svému klubu maximální podporu. Na domácích zápasech stále v osmdesátitisícové sestavě. Dá se s tímhle vůbec sestoupit?

Ještě pár dalších čísel, která po půlce soutěže stojí za připomenutí. Bayern vyhrál podzimní část BL počtvrté v řadě. Popáté v historii prošel některý z týmů podzimem bez porážky. Bayern potřetí, podobný kousek se zdařil i Hamburku a Leverkusenu. Pouhé čtyři inkasované góly za podzim jsou také rekordem (dosud sedm). Na klubové maximum dosáhli fotbalisté Wolfsburgu. Se 34 body jsou druzí, tak parádní bilanci zdaleka neměli ani v mistrovské sezoně 2008/09. Švábové z Bavorska - Augsburg - také překonávali historická maxima. Sedmadvacetibodový podzim je pro ně luxusní. To volá po útoku na Evropu... Krutě si hra osudu pohrála v posledním kole se Schalke, za 16 zápasů ani jednou neremizovalo a ani netrefilo brankovou konstrukci. V 17. kole se to pozoruhodně sešlo. Huntelaar trefil břevno, Neustädter tyč a byla z toho první remíza Di Mattea na gelsenkirchenské lavičce (0:0). Ale ještě více si může zoufat Freiburg. Popáté v sezoně inkasoval v době po 88. minutě, přičemž ztratil vedení. Klidně mohl mít o deset bodů více. Takhle se na soupeře dívá ze dna.

Podzim přinesl i střelecké překvápko. Kdopak by se nadál, že s 13 zásahy povede tabulku kanonýrů Alexander Meier z Frankfurtu. Co se týče dávání gólů, je tenhle podzim vůbec mimořádný. Děje se snad něco s bundesligou? Padlo jen 432 gólů, nejméně od sezony 2007/08, v minulém ročníku první polovina přinesla 489 gólů. Třeba to bundesligové týmy všechno doženou na jaře... V lednu opět na slyšenou!

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (171)

Přidat komentář
Ángel di María 22

Tak...já beru radši ten rozlet teda.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze si za minutu precital clanek genius si prvi zmakol si to roks a moze skoncit si top topov

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhé to není a za minutu se to přečíst dá.

Reagovat
smazaný uživatel

za necelu minutu precitat tento clanok a napisat komentar? ano viem si superman pokritci ci boha sak aspon precitajte co vidite a ne hned plasit sa za prerstizou prveho komentu

Reagovat
bayern987

Tak to asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud na to klikl zrovna ve vteřinu, kdy to bylo vydané..jinak to máš ještě menší dobu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Ángel di María 22

Nepotřebuju to číst, sám moc dobře důvody týhle krize znám, to neni žádný tajemství a už tu na to taky článek byl relativně nedávno, nevim, proč je nutkání to pořád mlít dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Teoreticky na to mal 2 minúty, pokiaľ článok vyšiel 11:57:00 a on poslal komentár 11:58:59.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezismarja, na co cist cely clanek :-), na tento komentar preci staci jenom titulek :-). Nechapu, ze se tu spustila takova debata o tom, kdo co stihne za jak dlouhop precist, kdy vysel clanek, kdy si ho mohl otevrit atd. Vzdyt je to jasne jako facka :).

Reagovat
smazaný uživatel

No...já jsem teda zvědavý kolik hráčů mu v zimě frnkne za lepším

Reagovat
db18

To by mohl max. Reus, který je ale zraněný - zbytek je za ten pád taky zodpovědný a lepší angažmá si nezaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Reus přestoupit v tomhle stavu a v jeho formě by čistý svědomí fakt nemohl mít, pořád má ještě čas..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud za něj někdo vyplázne těch 36m liber... nebo kolik vlastně má tu klauzuli, protože se po Gotzeho odvhodu zvedala, taksi nemyslím, že svědomí bude na 1.místě. Kevšemu když není problém pro kluby jako City, United nebo Chelsea mu dát 4x větší plat než má v BVB

Reagovat
smazaný uživatel

BVB na sestupu, jsem v podstatě jeden z mála, kdo je může dotáhnout zpět tam kam patří a v zimě za 30 mega odsolím pryč. myslím, že Marco má v sobě víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pujde zadarmo do FCB

Reagovat
smazaný uživatel

a hrál by alternativu za Iniestu nebo Rakitiče? nebo že by hrál toho pravýho beka .

Reagovat
smazaný uživatel

Za Kukece =)

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to právě není tím co si zaslouží bohužel..Ty hráči jsou tam parádní to se snad bavit nemusíme, a i ted o ně bude určitě zájem, i když prakticky jsou v týmu v sestupovým pásmu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB bol hore,lebo v plnej forme boli tam Gotze, Lewa, Kagawa,Gundogan, Humels, Schmelzer, Pisczek, Grosskreuz.Prví traja odišli, ten tretí je len tieňom po návrate. Vinou zranení sú len poloviční ostatní, v obrane sú preto obrovské chyby a v útoku niet strelca. Brankári sú len priemerní. Výsledok - boj o záchranu. Ak BVB to dotiahne do stredu, potlesk. Lebo jej starosťou bude boj o záchranu.A prečo je úspešná v LM? Lebo jej súperi tam boli slabší, ako tí v BL, ale v tejto fáze LM už úspešná nebude.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Strácajú 12 bodov na LM, stred tabuľky je úplne preplnený, celý január majú voľno, taký tím ako je BVB nemôže predsa spadnúť do druhej ligy. Ja tomu proste neverím a nejde mi to ani do hlavy ako to vôbec môže byť možné...

Reagovat
Ángel di María 22

V zimě nikdo.

Reagovat
db18

Za lepším už odchází Ji

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro vyhru v LM

Reagovat
bayern987

Reagovat
Al Capone

vedlejší kluby: BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Neskutečně směšný člověk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to lepší být k smíchu než k pláči jako ta vaše dětská Madridská sebranka, trápící svými řečmi všechny slušné uživatele EF

Reagovat
bayern987

A to musí znamenat že chci aby vyhráli LM? Probuď se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
popltak

Myslím že jsi psal, že Německým týmům fandíš v Evropě... achjo... neuvěřitelné.

Reagovat
bayern987

Fandím, ale je jasné že chci aby LM vyhrál Bayern.

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

taky mám rád ostatní německé kluby a na evropské scéně jim fandím, logicky (chápu, že většina z vás tak prostě uvažovat neumí) teda když nehrají proti Bayernu... od toho to má ve vedlejších klubech

Reagovat
Bayernista18

On to podělal tim zvracejícim smajlem.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi ano

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom směšnýho? Já mám taky v oblíbených barcelonské béčko.

Reagovat
bloodonor

kez by sestoupil ,alespon ...pak bez poharu pristi rok

Reagovat
frankiefcb

vyhraje LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je už o ničem, tak se může soustředit čistě na LM.

Reagovat
bayern987

O ničem?

Reagovat
Feind

zrejme mysli letos, pro dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se ani nedivím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako proč? 12 bodů na poháry je nějak moc? Vždyť jsou na "čele" týmy, které dokážou prohrát s každým Stačí mít nějakou šňůru vítězství a už jsou vepředu

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bundesligu se vyserou, vyhrají LM a příští sezonu ji budou hrát jako druholigový klub, taky dobrý

Reagovat
guzman

A pak ji vyhraji zase a porad dokola az budou nekde v pate lize ale nevadi hlavne ze budou hrat LM ,protoze Nemecko je o nicem

Reagovat
Ferguson6

Neviem si predstaviť tím, ktorý by vypadol do 5. ligy a zároveň vyhral LM

Reagovat
božský John

No nevim. Meli by se spis soustredit na to, aby nespadli

Reagovat
smazaný uživatel

čo to je za vyber

Reagovat
smazaný uživatel

ja neverim ze by takto dobry klub mohol zostupit... to proste nieje mozne treba uhrat ligu na nejake 10te miesto, vyhrat pohar ale hlavne LM a budeme vsetci spokojni

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tu sice dostatečně zásadní důvody pro možný sestup, ale i dost těch, které naznačují, že by Dortmund směle ještě mohl bojovat o příčku zajišťující účast v Lize mistrů.

Reagovat
bayern987

Manuel Neuer byl zvolen druhým nejlepším evropským sportovcem za uplynulý rok. Německého reprezentačního brankáře porazil v anketě, kterou tiskové agentury vyhlašují již od roku 1958, o pouhý jeden hlas šampion Formule 1 Lewis Hamilton, třetí skončil srbský tenista Novak Djoković. (sport1.de)

Reagovat
CHONG

Hamilton

Reagovat
Al Capone

Reagovat
bayern987

Co se dá dělat no, taky mě to mrzí.

Reagovat
CHONG

Ono i to druhé místo Neuera je úlet, ale to nemá cenu řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

Akonahle neni niekde prvá ta vaša polobuzna Penaldo tak je všetko úlet Neskutočné ako si Madridisti stale musia mastit egá a naivne sa prehovarat ze su naj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s tím nic neuděláme.

Reagovat
db18

Reagovat
CHONG

Co přesně znamená polobuzna?

Reagovat
smazaný uživatel

obojzivelnik, co jineho... a prestan byt takovy suchar dpc.

Reagovat
CHONG

Strč si rady do řiti.

Reagovat
smazaný uživatel

promin, ale jses pravdepodobne dost daleko , takze te rady do tve prdele nenarvu/nestrcim/nenacpu atd atd (pro jistotu tu napisu vice variant, abys nebyl zase nebyl za debila)

Reagovat
CHONG

Vidím, že čtení ti taky moc nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

tam u Vas, at uz to je kdekoliv, neni rit a prdel to same?

Reagovat
CHONG

To je, ale strč si a strč mi je celkem rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

jsi proste vrozeny Yntelechtual... bravo!

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi suchar, jses tupej suchar.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo si musí při focení stoupat na špičky a někdo to dělá v diskuzi. To neřeš, je hodně druhů lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Ty ze mě musíš mít fakt těžké spaní.

Reagovat
CubONE

Reagovat
godwood

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Darren Fletcher

motorizmus a šport by sa mali rozlišovať

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když to bereš takhle tak neni sport ani to co dělá ta mužatka Sáblíková,Soukalová a spol

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Mají snad v těch lyžích nebo bruslích motorek, díky kterému se pohybují??

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

já zapomněl ,že jen sedí a točí volantem

Reagovat
Bayernista18

Nejde to porovnávat, ty když pojedeš autem a trochu víc šlápneš na plyn, tak z tebe taky hned neni sportovec.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mi chceš říct, že ve formuli 1 nepotřebuješ vrcholovou fyzičku, kterou nemá jen tak někdo a možná i trochu posunutej pud sebezáchovy?

Reagovat
Bayernista18

To neřikám, i řídit formuli je extrémně náročný a jen tak někdo by to nezvlád, ale pořád to moc neberu jako sport, motorismus je taková kategorie sama o sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hamilton to je sportovec jak víno

Reagovat
smazaný uživatel

Víte jak se řekne německy "trochu větší Straka"? - der Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Hoď další

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi priznak demence je opalcovat anebo se zasmat svymu vlastnimu "vtipku".

Gratulace!

Reagovat
smazaný uživatel

Příznak demence je především nerozpoznání smajlíků

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se během půl sezony stane z opěvovaného trenera vlastně ňouma co neumí reagovat ani na vývoj zápasu.Lidi mají opravdu krátkou paměť.Dortmund by udělal největší chybu kdyby Kloppa pustil a dobře to vědí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuji že tu nějaký fanošek BVB psal aby ho vykopli.

Reagovat
smazaný uživatel

*fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím fanoušky Dortmundu, myslím fanoušky a lidi všeobecně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, ostatní fanoušci asi chtějí aby Klopp odešel, a vyskytla se tak šance pro jejich klub (pokud fandí velkoklubu). No a zbytek jsou blbci.

Reagovat
smazaný uživatel

a Borussen neni velkoklub? neber velkokluby jen podle financí

Reagovat
smazaný uživatel

a kde jsi tady takové reakce viděl? já si nemůžu pomoct, ale nikdo soudnej z BL sekce tohle nemohl napsat...

žeby PD komando?

Reagovat
smazaný uživatel

furt to stejné...

Reagovat
db18

důležitý je, aby si i Klopp uvědomil, že se hraje o sestup a něco s tím dělal - takhle mi ta hra BVB přišla trochu naivní, když mají chybující obranu, ale hráli pořád stejným způsobem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on evidentne nijak zmenit hru neumi.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Nutně chtěli vyhrát a naivně útočili a obrana tím trpěla..

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Koupit Čecha nebo Vaclíka a do zálohy Rosu tzn za půl miliardy jedou na titul.Co ten Dino jak na tom je?

Reagovat
CubONE

Co je ten Selke za hraca?

Reagovat
db18

http://www.eurofotbal.cz/clanky/huntelaar-doporucil-de-jonga-do-schalke-278900/#forum

Projdi si diskuzi - Burko tam dával odkaz na jeden článek a pak se k Selkemu vyjádřil i stas

Reagovat
CubONE

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

budoucí český reprezentant

Reagovat
stas87

to je ako keby si mal vybrat ci prestupi do Bayernu alebo do Freiburgu..a on na milion percent vyberie Nemecko,zije tam cely zivot a myslim ze snad ani nikdy nebol v Cesku,vystrielal Nemecku vyhru na eure,v buducnu ani pred sebou v repre Nemecka neprekonatelnych superov,k comu by sa mal zahadzovat s drevakmi v ceskej repre?

Reagovat
db18

Kdyby ho Löw nechtěl

Reagovat
stas87

sa nestane Löw tam ani nemusi byt ked si Selke pripise prvy start za acko jedine ze by ho Gebre skusal prehovorit by ma zaujimalo ci rozpravaju po etiopsky ak sa tak vobec rozprava v Etiopii

Reagovat
db18

...jako se nestalo, že byl přehlížen Kießling Času dost - i když věřím, že FAČR bude brzy klepat na dveře... i když Selke s českým fotbalem nemá nic společného...

Reagovat
stas87

ale tam to bolo v osobnej rovine..a Selke s nikym problemy zatial nema nestras,to by bolo hrozne na nom vidiet cesky dres nemecky mu sedi viacej

Reagovat
db18

ty problémy nastali až časem, když ho delší dobu přehlížel

Reagovat
stas87

to je pravda ale Klose skonci,Kruse uz tazko bude hrat tak skvely futbal ako pod Streichom,Lasogga je casto zraneny a Gomez bez formy Selke chytil dobru dobu na to sa presadit v acku,teda lepsie napisane-chyti dobry cas na to uspiet v nationalelf,este nikde nie je ale ja verim ze je to len otazka casu

Reagovat
db18

Aby se Löw ještě více nezamiloval do hry bez klasického útočníka

Reagovat
stas87

ja fakt verim ze po eure skonci..a novy trener mu sancu da za predpokladu ze bude hravat,bolo by fajn mat ho v tej dobe este vo Werderu

Reagovat
CubONE

A verim, ze vypadnu Len nech odtial Poliaci idu za lepsim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uz vidim ako predavaju Reusa v zimnom obdobi ako pise niekde bulvar

Reagovat
stas87

zraneneho,bez formy a najlepsie za 10 mega ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Zvedneme se, věřím tomu, ono hůř už být ani nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale může a taky bude

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ,že jsme ho nepřijali k nám do MU no LM nevyhrajou to už je i reálnější ,že vyhrajou tu 2.ligu

Reagovat
Kepy_FCB

anebo průměrnost

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych přidal pár bodů, které byly nedávno v Kickeru: (údaje dvě kola před koncem podzimu)

1. Neproměňování vlastních šancí (druzí nejhorší po HSV)

2. Soupeři proměňují šance - zmíněno - (každá třetí šance je gól - nejhorší v lize)

2. Neproduktivní vlastní standardky - nejhorší, pouze 3 góly

3. Soupeři dávají góly ze standardek - 9 obdržených gólů, čtvrtí nejhorší.

Reagovat
Bayernista18

Zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

V produkivite standartek, respektive rohů, určitě druhý místo obsahuje Bayern

Reagovat
db18

Občas dáme gól z přímáku...

Reagovat
smazaný uživatel

obsahuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak hamburk to prosím ať je sestup to i baník dal více golů a jaks e nám daří

Reagovat
LAM

Jinak Reus už by měl bejt na začátek jarní časti v poho,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
Ferguson6

to by mohol stihnúť zápas proti City

Reagovat
smazaný uživatel

stejnak dostanete klepec s nim i bez něj

Reagovat
smazaný uživatel

dneska trénoval a absolvoval laktátový testy

Reagovat
Arne

Ještě tak před měsícem jsem si říkal, že o tu LM zabojují... Zápasy v Berlíně a Brémách mě ale vyvedly z omylu, tady půjde fakt už jenom o záchranu. Žádný poháry, ani omylem.

Reagovat
Bayernista18

Taky jsem si řikal, že se ještě zvednou, naštěstí skončila půlka sezóny a jejich kádr se může dát do kupy a na jaře to teoreticky může bejt uplně něco jinýho.

Reagovat
Odivk

"Krutě si hra osudu pohrála v posledním kole se Schalke, za 16 zápasů ani jednou neremizovalo..."

Remizovalo celkem 3x l

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se z toho vyhrabe

Reagovat
smazaný uživatel

Muzou koupit P.Cecha, kdyz jim golmani haluzi...

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná se psát, že Klopp rezignoval.

Reagovat
db18

Zatím to nepíše nikdo seriozní

Reagovat
bayern987

Blbost, zrovna teď když řekl že je co napravovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele