Dokážeme velké věci, věří v Hamburku

15.09.2008, 14:54
Aktuality
Bundesligové tabulce vládne po čtyřech kolech Hamburk, který byl až na úvodní remízu na hřišti Bayernu vždy stoprocentní. Ambiciózní klub naposledy otočil zápas proti Leverkusenu, který hráčům dodal na sebevědomí.

HSV na domácí půdě brzy prohrával o dvě branky. Díky gólům Guerrera, Oliče a Petriče ale nakonec všechny body zůstaly v Hamburku.

"Sezóna je teprve na začátku, nemůžeme dělat velké závěry. Zatím jsme na tom hodně dobře, ale v určitých fázích utkání se nedokážeme vůbec prosadit," říká brankář Frank Rost. "Pokud ale nalezneme stabilitu, pak můžeme dokázat opravdu velké věci."

S dosavadními výsledky je velice spokojený trenér HSV Martin Jol, zápas proti Leverkusenu byl pro něho zároveň velmi poučný. "Abychom se stali šampiony, musíme hrát jinak," neskrýval po výhře 3:2.

"Hráli jsme otevřený útočný zápas, ale některé věci se prostě nesmějí stávat," narážel na Jol na hru v obraně. "Pokud se nepoučíme, titul nemůžeme vyhrát."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com, teamtalk.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

není to špatnej klub ale velky veci podle mě nedokážou

Reagovat
smazaný uživatel

nemecka sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

To, že to nie je zlý klub sa zhodneme asi všetci, ale to či prerazí v EUROPSKYCH SÚTAZIACH o tom by sa dalo polemizovať. Môj názor je, že na bundesligu to je veľmi kalitný tým ale keby hral Hamburg napríklad v Premier League tak neviem neviem?

Reagovat
smazaný uživatel

jnanebo kdyby hral bayern mnichov premier league tak by tam hral o zachranuá to stebou souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov má kvality na to, aby se umístil v PL do toho pátého šestého místa, podle mého...

Reagovat
smazaný uživatel

3.-6.

Reagovat
irik

1.-3.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase přeháníš...

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řek, že by se do big 4 dostat mohl, protože lpool v ní je už jenom do počtu (v posledních sezonách, zatim to tak nevypadá)

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť říkám,3.-6. je dle mě naprosto reálné. Ale se současným kádr dle mě na MU a CFC prostě nemá,podobně,jako zbytek PL.(ale jasně,mohlo by se také stát překvapení,neříkám,že by nemohl vyhrát,ale to 3.-6. místo je dle mě dostatečně střízlivý odhad)

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby byl bayern v PL tak se tam už nasere nějakej japončík a máme třeba aguera, rafinhu, tymoschucka...

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné.

Reagovat
smazaný uživatel

O záchranu?

Reagovat
smazaný uživatel

bayern má náhodou s naglickýma klubama celkem dobrý výsledky (ale pravda, že už to je dýl, porazil arsenal, remizoval s manchesterem...)

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že to možné je. V rámci Bundesligy určitě, a vlastně proč by ne i v Poháru UEFA.

Reagovat
Arne

Musím říct, že jestli jsem někomu v diskusi pod předsezonním preview vymlouval názor, že HSV má na titul, tak to musím vzít zpět... Nejen kvůli těm výkonům, které až na zápas proti KSC byly velmi kvalitní, ale také kvůli kádru... Neves má podle mě potenciál být lepší než Vaart, odchod Kompanyho byl vzhledem k jeho výkonům a chování jediným rozumným řešením a k tomu příchody Petriće, Jansena a Silvy.... No, když to shrnu, tak jsou silní až to není hezký.

Reagovat
herbage

No ty posily vypadaly ještě v půlce léta bledě, takže jsem je typoval velmi nízko, teď budou hodně silní. Přesto, nemůžu se ubránit pocitu, že jejich hra je taková velmi upracovaná, Bayer Leverkusen s Borussií Dortmund na mě působí zatím nejlepším herním dojmem, Hamburk hned po nich. Ale takové Schalke má výsledky, ale ty sestavy se mi nepozdávají a 3/4gólů po stadardních situacích, v těch jsou ohormně silní, ale na titul to stačit nebude, měli by se vrátit k systému 4-3-3 s typickým spielmachrem.

Reagovat
Arne

Možná proti Karlsruhe hráli upracovaně, jinak opravdu ne...

Reagovat
herbage

Ty jejich góly jsou vždy takový upachtěný, nějakej centr ze strany, náhodnej odraz a propálí to, něco pro oko diváka ne. Bayer a jeho breaky, to je jiná káva. Helmes docela palič.

Reagovat
Arne

Ok, tvůj názor... S Helmesem souhlasím, ale tak je ještě mladej, má čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Co Henrique, nevíš/nevíte, jak mu to jde v Leverkusenu? Vím akorát, že byl tuším vždy v základu.

Reagovat
Arne

Jj, zatím nechyběl ani minutu, ale řekl bych, že zatím nic moc, stejně jako celá obrana Bayeru.

Reagovat
herbage

No maj to hodně ofenzivně poskládané, tak jsou drobet vzadu nejistí. Teď s Hamburkem měli smůlu, že Friedrich byl vyloučenej, to se pak sesypali jako domeček z karet.

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě viděl známky a taky to nebylo nic moc.

Reagovat
Arne

Podle mě známky zatím zcela odpovídaji.

Reagovat
herbage

Tušíš správně, pokaždé základ a nevede si špatně. Bohužel ze sestřihů toho moc vypozorovat nejde, ale nějaké hrubice jsem si nevšiml. On se jim zranil pravý obránce, tak možná hraje pravého beka, ale ve statistikách tam uvádějí Hagguie, což je rozenej stoper, tak nevím. Každopáně si vybral dobrý klub na hostovačku, hrajou zatím nejlepší fotbal.

Reagovat
Arne

Asi koukáme oba na jinej tým nebo co...

Reagovat
herbage

Asi jo, ale kdyby Kiesling dal ten nájezd na gólmana, tak to bylo 3:0 pro Bayer a nikdo nic neřeší, stejně tak proti Dortmund šílená smůla. Lepší tým zatím nevidím.

Reagovat
Arne

Vcelku souhlas, ale trochu bych to z mého pohledu upřesnil... Zatím nevidím lepší ofenzivu, kvarteto Barnetta, Renato, Helmes a Kiessling hrajou opravdu skvěle, ale vzadu jim to dost skřípe a to nejen na HSV při vyloučení.

Reagovat
Arne

V prvních dvou utkáních hrál na stoperu, pak dvakrát opravdu napravo... Ne, že bych měl v kicker nějak přehnanou důvěru, ale známka 3,75 se spíš přiklání k mému tvrzení.

Reagovat
herbage

Kicker a jeho hodnocení moc nemusím. Jarolím je tam vždy pomalu superman a nikdy se mi moc nelíbil. Stejně tam vždycky vyhraje soutěž hodnocení nějakej gólman a všechyn další místa zase gólmani. Obránci mají tu nejnevděčnější roli, nikdo je neocení. Henrigue zatím průměr řekl bych, kdyby hrál špatně, tak nehraje v základu, momentálně je to zkresleno tím, že jeden stoper a jeden pravý bek jsou zraněni, takže hrát musí.

Reagovat
Arne

Holt máme odlišné názory, v mých očích hraje Henrique podprůměr, stejně jako celá obrana Bayeru, a nemít před sebou takovýho hráče, jako je Rolfes, tak by na tom byli ještě hůř.

Reagovat
herbage

To ano, ale v Bayernu nehrajou na nulu vzadu, ale góly vepředu. A od Henriqueho se nečeká beton, ale vydatná podpora ofenzívy, pilíř zadních řad je přeci jen Friedrich. Až bude hrát i Kadlec, tak se jejich obrana ještě více zpevní. Pro Barcelonu určitě skvělý výběr působiště pro obránce, protože v Barceloně bude hrát rovněž velmi ofenzivně. Bohužel rozehrávka je to, co většinou v sestřizích nedávají.

Reagovat
irik

to sis spletl

Reagovat
smazaný uživatel

letos je hamburg opravdu dobry a velky veci dokaze nejen v lize ale i v poharu uefa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele