Do Leedsu přichází další italský vlastník, Cellino ale zůstává

05.01.2017, 16:58
Aktuality
U konce je univerzálně nepopulární éra Massima Cellina jakožto suverénního šéfa Leedsu United. Italský podnikatel se tápajícího klubu chopil v dubnu 2014 a od té doby stihl od anglické fotbalové asociace obdržet tři zákazy činnosti. Teď tedy 50 % svého podílu prodává svému krajanovi Andreovi Radrizzanimu, který bude odteď Leeds řídit spolu s ním...

Poslední trest Cellina stihl v prosinci 2016, kdy mu byly veškeré fotbalové aktivity zakázány na dlouhých 18 měsíců. Šedesátiletý funkcionář zároveň kvůli neregulérnímu prodeji Rosse McCormacka do Fulhamu zaplatil čtvrt milionu liber na pokutě.

Hlavně proto teď nejspíš Cellino cítil potřebu přivést do klubu nového partnera. "Andrea je mladý a přináší s sebou svěží energii spolu s dobrými zkušenostmi z oblasti mediální fotbalové sféry, což je budoucnost pro všechny kluby," prohlásil na adresu 42letého byznysmena Cellino.

Cellino čelil ostré kritice fanoušků speciálně od začátku loňského září, kdy odkoupil 15procentní podíl společnosti Gulf Finance House a stal se tak stoprocentním vlastníkem Leedsu. Nyní se o klub dělí přesně půl na půl s Radrizzanim a jeho firmou Aser Group Holding.

V uplynulých letech Massimo Cellino proslul svými manažerskými rošádami, když se Garry Monk loni v červnu stal už sedmým koučem LUFC za poslední tři roky. Teď to ale na Elland Road vypadá na výjimečné období stability; Leeds v druhé lize drží pátou příčku poté, co vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů.

"Prací Garryho Monka jsem velice ohromen a udělám vše, co je v mých silách, abych ho podporoval, a aby se tým posouval dál kupředu. (...) Mými okamžitými prioritami pro následující týdny jsou setkání s Garrym a jeho kabinou, klubovým personálem na Elland Road a Thorp Arch, zástupci fanoušků a bývalými hráči i novináři," uvedl se v nové roli Andrea Radrizzani.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com, theguardian.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Znalec

Přál bych si, aby se do PL vrátili Leeds a Nottingham Forest nejlépe na úkor Manchesteru United a Evertonu

Reagovat
Coniglio

Jojo, byvam v Leeds sa vseobecne pocita s cellinovym letnym odchodom. Vznikla aj fanusikovska organizacia ktora chce zbierat prachy na odkupenie 1% klubu. Vraj bude jedna velka zimna posila, tak sme zvedavy. Za tie prachy xo si uctuju za vstupenky si ro mozu dovolit.

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Si se zbláznil, ne? Pravě že MU a Leeds by bylo parádní derby ať radši táhne Bournemouth, Burnley nebo Hull týhle plívy tam nikdo nechce..

Reagovat
smazaný uživatel

Bournemouth hrá krásny futbal, lepšie sa na nich pozerá ako na majstrovský Leicester ale súhlasim že Leeds patrí do PL, môj nereálny sen je Portsmouth späť v Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth

Reagovat
smazaný uživatel

Třešně neuvěřitelně sympatický, včetně trenéra udržení PL

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím..Leeds Utd mi tam už dlouhá léta chybi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Garry

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Clanek dobry, jen proste "univerzalne nepopularni era".. To je zas souslovi

Reagovat
paver

Spolu s Huddersfieldem nejpříjemnější překvapení sezony. Monk to tam režíruje skvěle, z minima těží maximum. Těžko ovšem říct, jestli s touhle skvělou výkoností vydrží až do konce. Přeci jen kádr nemají zas tak široký a ani moc zkušený (jediným třicátníkem je veterán Rob Green v bráně). Wood (konečně) podává super výkony i mimo repre, tak snad se zas nebude hned pakovat jinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ten Ital radši investoval ty prachy ve svý zemi...

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
zrzek999

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Thundeus

Leeds je mi dlouhodobě sympatický, určitě bych jim postup do PL přál.

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Leeds do PL

Reagovat
smazaný uživatel

Leeds, Sheffield Wednesday a Derby by som poprosil do PL

Reagovat
Han střelil první

Letošní sezóna je, po letech plácání se v Championship, hodně nadějná. Přitom ten kádr mi přijde slabší než v minulých letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadr je prave letos dost kvalitni, klicovy je prichod Monka, ten dal mancaftu konecne nejaky system a tvar. Problem je ze 4 klicovi hraci zakladu jsou na hostovani, pricemz Bartley a Pontus jsou stoperi a v podstate nejlepsi hraci celeho mancaftu. Levy bek Taylor je taky nejden z nejlepsich a nechce prodlouzit smlouvu. Muj predpoklad je, ze pokud neudaji postup letos, tak se jim to po sezone cele rozpadne a pristi rok budou hrat o udrzeni v Champu.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby, Leeds, Birmingham nebo Huddersfield Town do PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele