Dinamo Moskva v tísni prodalo Dzsudzsáka do Bursasporu

18.08.2015, 08:26
Aktuality
Levý křídelník Balázs Dzsudzsák následuje Mathieua Valbuenu a pod tlakem finanční krize odchází z Dinama Moskva. V případě hlavní hvězdy maďarského národního týmu již však půjde o zcela novou zkušenost; odchovanec Debrecínu zamířil do Turecka, kde se na čtyři roky upsal Bursasporu...

Dzsudzsák je skutečně ideální ilustrací toho, jak zkroušené Dinamo v tuhle chvíli je: zatímco roku 2012 přicházel za ekvivalent 19 milionů eur, teď údajně turecký celek vyšel na pouhých 1,5 milionu.

Pro moskevský klub šlo zároveň o poslední možnost na svém tahounovi alespoň nějak vydělat.

Ofenzivní žolík, který v loňské sezoně zaznamenal sedm gólů a 13 asistencí, byl totiž v Dinamu smluvně vázán jenom do letošního prosince.

To Bursaspor sice stejně jako Dinamo nemůže kvůli porušení pravidel Finančního Fair Play UEFA do evropských pohárů, jinak je ale spíše jeho přesným opakem a prozatím si letos v létě relativně pouští žilou.

Ačkoliv přišel o talentované duo Enes Ünal (Manchester City) - Ozan Tufan (Fenerbahçe), na první pohled příliš neoslabil. Mimo Dzsudzsáka již ofenzívu posílili také Tom De Sutter z Clube Bruggy a Isaac Cuenca se zkušenostmi z Barcelony.

Obranné řady potom vyztužil český internacionál Tomáš Sivok, potažmo hvězda nedávné Copy Amériky, peruánský pravý bek Luís Advíncula. Zároveň s Dzsudzsákem byl potom včera představen i záložník Ibrahim Serdar Aydin.

Autor: Tomáš Daníček / aa.com.tr

Komentáře (71)

Přidat komentář
Stiksxx

Takovej potenciál si zamrdal.

Reagovat
smazaný uživatel

v PSV hral paradne a mal na to ist este ako relativne mlady hrac do BL alebo PL, jeho prestup do Anzhi som nikdy nepochopil, snad len tie peniaze boli lakave, rovnako tak aj Dinamo. No a Bursaspor je len ceresnicka na torte tejto "uspesnej kariery"...

Je to cucák no

Reagovat
Stiksxx

Prosral to dost. Jsou to všechno ligy, kde dostaneš hodně peněz za relativně málo muziky.

Reagovat
smazaný uživatel

je rozdil hlavne pro utocniky hrat v holandsku,kde se prakticky nebrani, jako treba v Rusku,kde naopak kolikrat tymy hraji na jeden gol. Tohle uz by jste mohly na eurofotbale teky pochopit ze neznamena ze borec v holandsku da dvacet golu,ze se automaticky prosadi i jinde.

Reagovat
Stiksxx

Máš pravdu. Ale o tom to taky jenom není...Zrovna v Rusku a Turecku jsou lidé s tak divnou mentalitou a přizpůsobit se tomu jejich životu..to zamává s kde kým..

Ale tak jako v minulé sezoně dal 7 branek a 13 asistencí. To není vůbec špatný. Ne že by šel výkonnostně rapidně dolu, ale spíš zmizel z očí širší veřejnosti a tím upadl tak trochu v zapomnění a to je škoda. Měl podle mě navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim. Jsou to zvlastni narody. Turecky fotbal obcas kouknu nejaky prenosy a liga sla nahoru,jsou tam kvalitni zapasy,a hodne kvalitnich hracu a myslim ze pujde stale vys a vys. Ale ta ruska liga,tam to bude furt dokola,statni CSKA vs polostatni Petrohrad,mozna Spartak se zvedne,novej stadion,love tam jsou ale ty ostatni tymy,to je strasna zumpa,a katastrofalni fotbal defenzivni. Tymy jako Ufa,Perm,Jekaterinburg a podobny,tam bych fotbal zrusil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatni tymy strasna zumpa? Myslis Dinamo, Lokomotiv, Krasnodar, Kuban, Rubin? Dokonce i Terek hraje dobrej fotbal. Letos nejspis i Rostov s Berdijevem.

A to ze Zenit s CSKA hrajou o titul, to je co za argument? To je jak napsat, ze ve Francii hraje o titul jen PSG a v La Lize Barca s Realem, v Italii Juventus...

Reagovat
kubys

Upřímně doufám, že Kazaši co nejdřív pustí Krasnožana. To by bylo parádní oživení ligy.

Reagovat
Elliasson

Přesně tak. Přeji si ho do CSKA

Reagovat
kubys

Tomu říkám argument vytažený z prdele.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tam to jeste ucil Suarez

Reagovat
Stiksxx

Jojo..to byl fenomenální výkon Balazse. Ale byly to nervy, tenhle zápas.

Je to hustý vidět ty starý tváře, ale už bych je nechtěl.

Reagovat
prevadec spojitosti

brilatní výkon. a jak si udělal ty dva obránce na rohu šestnáctky, mmm

Reagovat
smazaný uživatel

tak on ten jeden obrance byl pomerne statickej

Reagovat
Hector17

Snad se Suárez jednou vrátí do Ajaxu

Reagovat
Josifek

Tak potenciál, zazářil v Eredivisie, která je ofenzivním, gólovým a rychlým hráčům nadstandardně nakloněná, to ještě neznamená, že se z něj stane světová hvězda..

Reagovat
Stiksxx

Kdo tu mluvil o světové hvězdě?

Reagovat
Josifek

Tak nevím, co si čekal. Zase angažmá v předních ruských klubech není žádný propadák a o proti Eredivisie a PSV to je spíše drobný posun vpřed.

Reagovat
Stiksxx

Tak mohl být nadprůměrným hráčem v BL třeba. Takový Leverkusen, Schalke..Tam mohl být klidně základním kamenem.

A teď přestoupí do Bursa. Nechci tvrdit, že jde hodně rychle dolů. V Turecku se asi rýsuje zkvalitnění tamní ligy, tečou tam asi i velký peníze, ale mám prostě ten pocit..

Reagovat
Josifek

Tak to souhlas, asi mohl mít o něco lukrativnější štaci z čistě sportovního pohledu. Ale už jsem ho delší dobu neviděl, tak nevím, jak se dál vyvíjel po odchodu z PSV..

Reagovat
Stiksxx

No jak píšu dole v komentu. V Rusku se ani snad vyvinout nedá..Možná tak Rondon je světlým okamžikem.

Reagovat
FC Porto FC

Přesně tak ten kluk měl na doooost víc. Když už šel do Ruska (měl podle mě na lepší ligu) tak měl jít aspon do Zenitu nebo CSKA a měl by aspon Ligu Mistrů ale šel do Dinama tak že by v lize pod svojí uroven(Rusku) a taky v týmu pod svojí uroven (Dinamo) když sem čell že odchází radoval sem se že půjde konečně někam do pořádný ligy a on jde do Turecka a zase řikam že šel do ligy pod svojí uroven no a kdyby šel aspon do Fener nebo do Gala tak neřeknu ale Bursaspor...zase pod jeho uroven. Když už by neměl na top ligu ma 100% na tým kterej hraje pravidelně LM a zase bude bez ní

Reagovat
kubys

Dinamo tým pod úroveň? První věc je, že hrajou pod svoje možnosti (což mě dost těší), druhá, že kádr na ruský poměry měli nadupaný.

Jinak další věc - on původně odešel do Anži...

Reagovat
kubys

A ještě něco mě napadl. Podle vás má na tým, který pravidelně hraje LM, ale minimum z vás ho vidělo v posledních letech, tak podle čeho jako soudíte?

Reagovat
Stiksxx

Tak my hlavně diskutujeme o tom, že ještě před Ruskem měl navíc a měl jít jinam. Je jasný, že teď už to nemá cenu řešit. A já třeba ještě věřím, že ten talent v sobě má. Vždyť v minulé sezoně hrál stabilně a ty jeho statistky špatný nejsou..

Reagovat
kubys

Tak já neříkám, že je špatnej, pro mě s Kokorinem asi nejlepší hráč Dinama, ale je taky potřeba si uvědomit, jak v současnosti většina týmů, co hraje LM, z větších lig je nadupaná.

Reagovat
Elliasson

Valbuena je nejlepší. A Jusupov byl loni stejně dobrý jako Balász.

Reagovat
Elliasson

Nevím, jestli jít do Anži byl tehdy špatný krok když tam šli i takoví hráči jako Kokorin či Willian.

Reagovat
Stiksxx

Přesně..Kdyby aspoň top v Turecku..I když ten Cuenca, že tam šel jsem se taky docela divil..Na druhou stranu je pravda, že v Ajaxu si nečuchnul, takže to nebude asi žádnej zázrak..

Reagovat
FC Porto FC

Nebo aspon Besiktas aby řádil s Quaresmou. No to že šel Cuenca do Bursasporu neznená že Brusa je super tym ale že Cuenca klesá a klesá..

Reagovat
Hector17

Proč city a psg můžou do evropských pohárů když finanční fair play porušují víc než dynamo a dynamo tam nesmí?

Reagovat
smazaný uživatel

na základě jakých dat?

Reagovat
Y.N.W.A

buď konkrétní... jak porušují víc?

Reagovat
Hector17

Tak já nevím, ale že do psg během několika let přišli za obrovské prachy cavani, ibra thiago silva, luiz, di Maria a mnoho dalších... Vím že dynamo taky hodně utrácelo, ale pochybuji že je to víc než tohle

Reagovat
Stiksxx

Tak zase na druhou stranu budou mít větší příjmy. Ale i tak pochybuju, že vycházejí ±0. Stejně tam je ze strany takový velkých klubů korupce.

Reagovat
Hector17

Mě se právě nezdá že by psg nějak moc prodávalo

Reagovat
Stiksxx

Ale tak máš víc peněz z tv přenosů, z lístků od sponzorů. Ty se taky asi počítají ne? Kromě těch šejků nějak..

Reagovat
Hector17

Je to možné no

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Uwe háže buly

UEFA si je nedovolí potrestat..

Reagovat
Hector17

Platini je hajzl snad nevystřídá seppa

Reagovat
janinho

City dostali trest...

ved to nie je len o tom aby na prestupoch nebol klub v minuse... to by LM nemohlo zo sucasnych osemfinalistov hrat asi ani jeden. ide o to, ci si klub na to utracanie na posily a platy dokaze zarobit (a nie tak ze sejk vypise sek a zaplata dieru v rozpocte).

Reagovat
Spalovač šancí

problém je, že šejk místo vypsání šeku udělá sponzorskou smlouvu a je všechno najednou v cajku

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
db18

Zaplatili pokutu.

Reagovat
smazaný uživatel

turecká liga je skoro bez obran, tam by se mu mělo dařit

Reagovat
Elliasson

FFP

Zrušit a dát týmům jako Dinamo či Zvezda finanční kompenzaci.

Jinak, Dinamu má ještě odejít Saša Kokorin. Z toho týmu se stane najednou mančaft bojující o 10.místo. Tohle přesně UEFA chtěla?

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud si utrácí nad poměry, tak proč ne?

Reagovat
Elliasson

Pokud není tým zadlužený, tak proč ano?

Reagovat
Spalovač šancí

Jak není zadlužený? Pokud by nebyl zadlužený, nedostal by trest ...

Reagovat
Elliasson

Třeba tím, že VTB do toho pumpuje peníze trochu víc?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kubys

Dinamo jako takový asi zadlužený nebude, jde o to, že měli nepovolenou ztrátu.

Reagovat
Hector17

Spíš je trestají jen proto že je to ruský klub, to UEFA nerada

Reagovat
Y.N.W.A

jestli spíš nebude problém v tom, že ty ruský kluby nehospodaří tak trochu rusky, to nejen UEFA nerada, to nerad každej...

Reagovat
sosna

Zase tady z toho udělejte západo x Ruskou telenovelu.

Reagovat
Y.N.W.A

ta je snad latinskoamerická ne? ...tohle je prostě jen fakt, vžitej terminus technicus používanej dokonce i mými ruskými kamarády, oni sami věděj, jak to funguje doma a jak jinde, neříkám, že nejsou výjimky... konec telenovely

Reagovat
kubys

Tohle je ale Rotenbergův průser. Může si za to sám, nechápu celkem, že si tohle nedokázali pohlídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopím , že odešel do moskvy v PSV byl tvůrce hry navíc ty jeho přímé kopy byly luxusní udělal samou blbost jako valbuena nebo hulk , že šli do ruska mohl teďkom v klidu kopat anglii

Reagovat
Uwe háže buly

Valbuena tam šel dohrát kariéru za nadstandartní prachy. Hulk hraje to, na co má, Dzsudzsák také.

Reagovat
Stiksxx

Teď už asi na víc nemá..ale ta ruská liga mi nepřijde, že by posunula hráče na nějakou vyšší úroveň. Tam člověk jde s tím, že teda si vydělá nějaký peníze, ale fotbalově určitě už nevyroste. Věřim, že kdyby Dzsudzsák šel třeba do BL, tak bude kvalitnější než teď.

Reagovat
FC Porto FC

Taky se mi zdá že Ruská liga moc hráče nezlepší a ani nezviditelní. Portugalská liga může být horší než Ruská ale myslím že v ní se aspon hráči zlepší a dost zviditelní

Reagovat
Stiksxx

Tak máš to taky hodně daný tou polohou. Do Portugalska neni problém poslat autem na každý zápas scouta. Stejně tak třeba z Anglie do Ered..Ale jak budeš sledovat podrobně ruskou ligu..když musíš přes nezajímavej střed - ČR, SR, PL a nakonec BĚL A UKR..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v portugalské lize se zviditelníš stačí vidět jak si vydělává díky talentům porto či benfica valbuenu možná chápu , že to šel dohrát , ale hulk odcházel v nejlepších letech pro fotbalistu a měl o něj zájem samé špičkové týmy to samé dzsudák

Reagovat
smazaný uživatel

+Witsel

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak par jmen se urcite najde. Nemanja Vidic, Tymoscuk, Olic, Branislav Ivanovic, Krasic, Carvalho, Love, Honda, Doumbia, Musa, Danny ti urcite nestagnovali. Promes podle me pujde taky ven za dost. Z tech ruskejch to byl Arsavin, Zirkov, Pavljucenko. Stejne tak se solidne rozehral diky RPL treba Tosic, Corluca, Ari, Pereyra.

Reagovat
FC Porto FC

Muj velkej oblíbenec má ale na víc, o dost víc

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že tureckú ligu nevezme nejaká televízia, napríklad rozpadajúca sa Nova Sport, kde už z futbalu nemajú takmer nič, oni asi fakt nie sú ochotní absolútne nič investovať. Neviem či tam za posledné roky boli zaujímavejší hráči ako teraz, navyše nielen v tej istanbulskej top3, ale aj v ostatných mančaftoch.

Reagovat
Arne

Prý u nás chtěl 4 mil. euro v čistým a klauzuli, že v případě odchodu/vyhazovu Dárdaie bude moct jít zadarmo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele