Diarra už má West Hamu dost, chce znovu přestoupit

22.01.2013, 14:54
Aktuality
Alou Diarra před letošní sezonou přestoupil z Marseille do West Hamu United a měl být velkou posilou londýnského klubu, opak je ale pravdou. Francouzský záložník se nedokázal prosadit a po šesti měsících vyhlíží další změnu zaměstnavatele...

"Chci odejít. Až do této chvíle jsem se snažil být pozitivně naladěn, ale chci opravdovou výzvu, kterou ve West Hamu už nedostanu. Se současným trenérem je to nemožné. Nikdo mi to přímo do očí neřekl, ale nejsem hlupák, nefiguruji v dalších plánech klubu a musím odejít," prohlásil v rozhovoru pro francouzský deník L'Equipe.

Diarra v létě přicházel do Upton Parku jako francouzský reprezentant a West Ham za něho zaplatil dva a půl milionu eur. V Premier League si pak 31letý fotbalista na své konto připsal dva starty, stejný počet přidal v FA Cupu a jeden v Ligovém poháru.

"Některé kluby už West Ham kontaktovaly, změnit zemi se nebojím. Stále to bude lepší než tady. Cílem bude znovu pravidelně hrát. Loni jsem odehrál nějakých šedesát zápasů, ve West Hamu jenom marním čas," zlobí se dále Diarra, o něhož se údajně zajímají Hoffenheim, Espanyol, Mallorca a Queens Park Rangers.

Diarra tak znovu zažívá období podobné svému prvnímu angažmá v Anglii. Dříve hrával za Liverpool a tři roky marně čekal na šanci v prvním týmu, na jeho návratu do Premier League se pak hodně podílel agent.

"Do Marseille přiletěl soukromým tryskáčem a sliboval mi celý svět. To, co říkal, bylo hodně atraktivní. Šlo o Anglii, Londýn a West Ham, populární klub s opravdovou identitou. Pro mě to byla šance prosadit se v Premier League. Moc dlouho jsem o tom ani nepřemýšlel, zkrátka jsem mu věřil. Po několika týdnech jsem si pak uvědomil, že mi v lecčems lhal," posteskl si Diarra.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele