DI CANIO PŘESTANE ZDVIHAT PRAVICI

04.01.2006, 13:13
Aktuality
Z italských fotbalových trávníků zmizí jeden z nešvarů, o němž se v poslední době hodně diskutuje. Paolo Di Canio, duše římského Lazia, totiž prohlásil, že skončí se zdravením vlastních fanoušků zdviženou pravou rukou. 37letý útočník, který je znám svými sympatiemi k fašismu a jehož paži zdobí tetování "Dux", za to byl v letošní sezóně již potrestán.

"Během vánoční přestávky jsem měl čas přemýšlet a rozhodl jsem se upřednostnit zájmy Lazia před vlastními," uvedl bývalý fotbalista West Hamu United v rozhovoru pro jedno z římských rádií. Jedním dechem však dodal, že hodlá i nadále bojovat za svobodu slova.

Paolo Di Canio se v průběhu letošní sezóny stal jednou z nejdiskutovanějších postav Serie A. Za jeho chování ho dokonce již stihl trest. V utkání v Livornu po svém vystřídání pozdravil fanoušky svého týmu zdviženou pravicí, aby stejný kousek zopakoval i o týden později během zápasu s Juventusem. První prohřešek 37letého veterána je stále ještě vyšetřován, za ten druhý však již dostal jednozápasový distanc a pokutu 10 tisíc eur. Tato suma ale dost možná z jeho konta nezmizí, tři nejtvrdší skupiny příznivců Lazia totiž pořádají finanční sbírku.

Bývalý hráč Celtiku Glasgow, Juventusu, AC Milán a Charltonu měl podobné problémy již loni. Tehdy na oslavu své branky do sítě městského rivala AS adresoval několik gest na fanoušky soupeře, za což si rovněž vykoledoval pokutu 10 tisíc eur.

V rozhovoru pro římské rádio přišla řeč i na další hráčovu budoucnost. V této otázce má Di Canio jasno. "Rozhodně se ještě nechystám skončit s hraním, protože zde musím dokončit svou misi. Lazio opustím pouze v případě, že si to bude přát klub."

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (77)

Přidat komentář
HOST*hehe

Ten chlap vypadá jak Dr. Kyslík

Reagovat
HOST*ozzy

Paolo je dobrý hráč ty zmrde

Reagovat
Mr.Jindros

Idiot.

Reagovat
HOST*Andy

Plečkoun!!!

Reagovat
HOST*kofr

kokot di caniu a všichni mu podobní..

Reagovat
antimadrista

Když si to tak vemete, tak zdviženou pravicí se zdravilo už za Caesera před 2000 lety. Tak co. Totéž hákový kříž- neboli svastika..to je starý náboženský symbol pocházející z Tibetu, symbolizuje střed vesmíru. To si nevymysleli němci,ale pouze převzali. Nevidim v tom nic špatnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to máš pravdu, ale hakový kříž, který je původní je pootočen o 45 stupňů oproti tomu, co používali němci, takže si to che dávat pozor, který kdo nakreslí.

Reagovat
antimadrista

Němci,po tom, co se Adolf Hitler dostal k moci, podnikaly expedice různě po světě, hlavně právě do Tibetu a Jižní Ameriky, něco hledaly resp. se vyptávaly na dost záhadný otázky..Dost inklinovali k černý magii.

Reagovat
Jajinek

Jo ale je rozdil co hakovej kriz a zdvizena pravice znamenala pred 2000 lety a co ted.....A snad nechces tvrdit ze tim Di Canio dava hold Ceasarevi.....

Reagovat
antimadrista

Tak svastika se používá dodnes, např. v budhistických chrámech.. Ne,to netvrdim, jen, že pravá podstata toho pozdravu neni špatná.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jsou ale otočené nožičky na druhou stranu (o 180 stupňů).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsme tady před chvilkou psal...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi psal že se jenom jako celá otočí o 45 supňů, to je ale už druhá fáze. V první fázi se otočejí nožičky na druhou stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

JDe o ten princip (že je to vlastně něco jiného).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo...

Reagovat
HOST*Mr.Jindros

Ale jdi... Di Canio tím rozhodně nemyslí to, co tu píšeš ty, Řím atd. Všichni víme co on tim myslí.

Reagovat
HOST*Ivan

vždycky se objeví nějaký poučovatel a vyndá tu věc s Římem. To nás ale nezajímá. Fašisti to převzali a pro mě je to hlavně pozdrav zkurvenejch vrahounů bez mozku a srdce.

Reagovat
antimadrista

Takže kvůli cca 15 letům nacistické a fašistické (pochybuju že víte, jaký je v tom rozdíl) éry zničíme několika tisiciletou historii?

Reagovat
HOST*

No, na nacisty či fašisty se každé dívá svým způsobem přes prsty,. jen by mě zajímalo, co kdyby propagoval komunismus ( ti přeci nikoho nezabyly)..to by tady ta levice začala hořet od podlahy, co???

Reagovat
smazaný uživatel

Náš pravdu, ale méně vzdělaným lidem se hned vybaví Hitelr a spol. To že to pochází z Buddhismu skoro nikdi neví.

Reagovat
HOST*

Tak tenhle moc rozumu nepobral fašisticekej zmr* a jestli ti fanoušci co zdravil jsou jak on tak zaplat panbůh.

Reagovat
HOST*Kretene

Ses ale kreten. Takze kdyby zasranej nacek na vaclavaku hjloval a rval sich hail, ty bys ho obhajoval, protoze pred 2000 lety se takle zdravil Cesar?Debile!

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj nick vypovídá o všem...

Reagovat
HOST*alan

A tvoje obhajování toho fašisty (antimadristy) vypovídá taky o všem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl být fašista? Protože je chytřejší než ty a ví toho o těhel zancích mnohem více než ty? Protože ty tomu nerozumíš a on jo?

Reagovat
HOST*alan

Nevím co jste si ty a ten mudrc načetli v učebnicích o druhé světové, ale evidentně toho moc nebylo vzhledem k těm nehorázným přirovnáním které on tady použil a ty je obhajuješ. Lazio je klub historicky spjatý s fašismem, ale bohužel se někteří jeho fans k tomu odkazu hlásí do dnes. Věřit tomu, že Cannio se hlásil tím hailováním k Tibetu popř. to obhajovat může pouze totální vymaštěnec.

Moje babička byla v koncentráku tak asi o tom mám postatně větší přehled než ty. Takové jako jsi ty bych nechal alespoň na týden zavřít do koncentraku a chcípat hlady a mrazem. Pak bys asi mluvil jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt magor...Tvoej babička byla v koncentráku tak musíš logicky znát historii fašismu v LAziu Řím míň než my, kteří tam rodinu neměli?

A vůbec, já fašismus neobhajuju, ani Di Cania, to jen ty jseš tak blbý, že neumíš číst pořádně...

Reagovat
HOST*chilavert

A ty seš v tom případě tak blbý, že ani nevíš co píšeš...

Evidentně jsi fašismus nezažil co?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš? KDe já se ho zastávám nebo co? Kde já jsme co psal, že se zastávám fašismu? Ukaž kde přesně.

Já jen souhlasím s tím, že tyhle znaky mají mnohem delší historii než si vy jednodušší myslíte.

Reagovat
HOST*chilavert

Je tohle eurofotbal.com? ano? Přečti si prosím tě ten úvodní článek. Není ani o Tibetu ani o Caesarovi to snad pochopíš i ty. Tak mluv laskavě k věci.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako? ty mluvíš k věci? Ty mluvíšo Di Caniovi? Ne? Tak co říkáš ostatním...Mluvíš o stejných věcěch jak já, tak jestli nemáš co říct, tak mlč.

Reagovat
HOST*rolínek

Reagovat
HOST*Andy

Že by novej Adolf?

Reagovat
HOST*

aby nám tu za chvilku nepřednášel... jako Adolf po hospodách

Reagovat
HOST*alan

Bohužel i takový jsou stále mezi námi

Reagovat
antimadrista

Jako měli byste se nad sebou zamyslet. A než něco kváknete, tak si raději přečtete knížky..Neni nic ubozejšího než kritizovat něco, o čem nic nevíte. Pokud vám tak strašně vadí zdvižení pravice, tak si kupte letenku a navšitvte Řím a pořiďte si pořádně silný provazy abyste tam strhli hezkejch pár desítek soch.. Totéž s s pravou svastikou..vyleďte si do Tibetu a vystřílejte tam všechny chrámy a všechny mírumilovný duchovní, protože se denně modlej u tohohle znaku, kterej mimo světla znamená i dobro...Nikoho tady neobhajuju, jen podotýkám minulost o které z vás většina zhola nic neví a pozastavuju se nad vaší hloupostí, poněvadž podle těch vašich příspěvků to vypadá tak, jako kdyby svastiku a pozdrav pravicí vymyslel Adolf Hitler..

Reagovat
HOST*Otevirac oci

Ty namyslenej ubozaku!Mluvis naprosto z cesty!Zjevne si nepochopil, ze tady nema co delat historie, pravy vyznam svastiky a hakovyho krize.Jde o to, ze se po jistych udalostech ve ctyricatych letech vseobecne chapou tyto symboly trochu jinak a co hlavne-Mam dojem ze ten zaostaly ital Di Caino (nebo jak se ten zmrd jmenuje) nema paru o puvodnim vyznamu zdvihnuty pravice, chce tim uprimne vyjadrit sympatie k fasismu...Takze je naprosto bezpredmetny zminovat tibetsky chramy prave s timhle pripadem.Vole!

Reagovat
antimadrista

Aha no,takže lidská hloupost stále kvete i v tvim případě

Reagovat
smazaný uživatel

Je to naprosto "předmětné", třeba lidé jako ty, co jsou tak blbí a vůbec nezná historii těchto znaků, tyhel informace potčebují...

Reagovat
Jajinek

Ja se nechci hadat a tak to berte jen jako nazor ale ten clovek(otevirac oci) ma naprostou pravdu.....Di Canio zdvihnutim pravice vyjadruje sympatie k fasismu....ne nadarmo ma na pazi vytetovano DUX...a za to ho budu vzdy odsuzovat....nic na to netzmeni to ze prapuvod tohoto pozdravu ci hakoveho krize znamenal uplneneco jineho....on tim vyjadruje to cim cela cicilizovana spolecnost opovrhuje a proto jim budu opovrhovat ja!

Reagovat
HOST*alan

To je zbytečné s ním se hádat. Teď ti možná řekne, že to DUX je skrytá propagace firmy LUX (výrobce mýdel) nebo si vymyslí podobnou nehoráznost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já o niajk neobhajuju (Di Cania), já obhajuju tvrzení antimadristy, že tyto symboly mají mnohem delší historii než si někteří méně vzdělaní jedinci jako ty myslí...Nauč se číst.

Reagovat
HOST*chilavert

Co ty symboly znamenaly a jaký mají původ se učí na základkách. Takže napsat to tady nebylo nic nového.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty a Andy to očividně nevíte/nevěděli jste a nebyli jste sami...

Reagovat
HOST*rolínek

příště tady piš až když budeš střízlivý... Psát tady o tom co znamenaly ty znaky je jako napsat třeba - "slunce svítí".

Reagovat
HOST*Otevirac oci

Ano dekuji, dekuji, konecne me nekdo pochopil. Nechal jsem se v poslednim prispevku ponekud unest emocemi, nebot jsem si mohl vyrvat vlasy z hlavy nad tou zjevnou tuposti...Jak se tu jisti lide porad snazili vehementne poukazovat nad pravym a prapuvodnim vyznamem onech symbolu...Coz bylo naprosto absurdni, a jestlize se nepredvadeli se svymi znalostmi( ktere stejne vetsina vzdelaneho naroda zna), tak jsem jejich snahu nemohl pochopit jinak, nez obhajovani diskutovane fotbalove kreatury.Takze strucne:Ano, symboly jako svastika a hakovy kriz maji nekde svuj (mozna vzneseny) puvod, jako ostatne vsechno, ale byly nacisty natolik zneuzite a zdeformovane, ze ji dnesni spolecnost chape jako projev fasismu!

Reagovat
HOST*jampadampa

Je smutné, když se taková špína jako fašismus zaplétá do sportu, který jinak má spojovat lidi všech národů a ras.

Reagovat
HOST*yarda

Asi tak, u nás je zase na černé listině rudá barva a srp s kladivem, ač jsou původně neškodné...

Reagovat
HOST*chilavert

Nejhorší je jak si tady hraje antimadrista na historika a potom napíše takový nesmysl jako "Caesar před dvěmi tisíci lety". Zřejmě si popletl Caesara s Ježíšem. Tak se mi v této souvislosti vybavilo rčení z jednoho filmu "raději mlčet a vypad jako blbec než promluvit a dokázat to".

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně se ti to vybavilo pozdě...

Reagovat
HOST*chilavert

Pro tebe platí stejné rčení...

Reagovat
smazaný uživatel

ASi si nepochopil mou narážku nahoře...

Ne to nic, přecenil jsem tě...

Reagovat
Jajinek

Tedy se musim Antimadristy zastat......Caesar byl zavrazden 15.brezna roku 44 pred Kristem.....tudiz pred 2050 lety......Takze se Antomadrista sym vajadrenim pred 2000 lety opravdu o moc neseknul....

Reagovat
antimadrista

A co je na tom lživýho? Že byl Caesar před 2000 lety?

Reagovat
HOST*yarda

Oni fašisti nepřevzali od Římanů jen pozdrav, bylo toho, zejména v oblasti vojenství, mnohem víc...

Reagovat
antimadrista

Tak ta společnost která to tak chápe je blbá a primitivní

Reagovat
smazaný uživatel

No to bych až tak dogmaticky netvrdil, protože takových symbolů, které dříve vyjadřovaly něco úplně jiného než dnes, je fůra, a tobě taky nebudu nadávat do blbů a primitivů, že je neznáš. Je to otázka vzdělání, všichni nemohou vědět všechno...

Reagovat
antimadrista

Vy se opravdu chováte jako církev před pár stoletími, kde každý, kdo měl trochu jiný chování a víru, byl označován za čarodějnici a posléze upalován na hranici.. Ve jménu cirkve a ježíše bylo před pár stoletími vyvražděno několik jihoamerických a středoamerických národů ( mayové), přestože mayové byli daleko chytřejší než evropané a věděli,že Země je kulatá, narozdíl od "svaté" církve. Byli spálovány tisíce knih a spustoženy chrámy a komu to dnes vadí? Jistě i mezi vámi se najdou křesťané, tudíš jaký je rozdíl mezi Vámi křesťanem a nacistou? Já v tom žádný rozdíl nevidim..

Reagovat
smazaný uživatel

Mayové toho věděli opravdu mnohem více než my...

Až to teda vůbec nechápu, jak je to možný (teda jedna teorie tu je )

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, jak je možný, že mayové věděli o Plutu, který bylo objeveno až v roce 1930 moderními teleskopy ? Přečtě te si Dänikena a přijde te na to

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ten kalendář přesný na desetitisíciny, tak přesně se to dokázalo změřit až v moderní době nejmodernějšími přístroji...

Ale nemůžu říct, ež Danikenově teorii věřím, ale přinejmenším je to velmi zajímavé...

Reagovat
antimadrista

No jasně, na 4 desetinná čísla... nebo ta jejich centra Tikal, Teotihuacan či Palenque..piramidy vyšší než v Egyptě a přesně podle úhlů a planet...

Já jeho teorii věřim, věřim to, že kdysi dávno tu přistály kosmonauti z jiný planety, kteří ovlivnili vývoj lidstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s timhle naprosto bez vyhrad souhlasim, timto prispevkem si me potesil antimadristo.

Reagovat
antimadrista

To sem rád

Reagovat
HOST*

jebe vam di canio je kokot

Reagovat
HOST*yarda

Mírně si pleteš Maye s Aztéky, ale fajn. Mayská říše, pokud se o ní dá vůbec mluvit, spíš to byly městské státy, byla při příchodu Cortéze a spol. v úpadku. Španělé na ně kašlali, protože v jejich chrámech nenacházeli, na rozdíl od aztéckých, zlato. Bohužel ale spálili tisíce mayských rukopisů...

Mimochodem, církev nebyla tak tupá, ona musela jen navenek stát za svými dogmaty. O tom, že země byla kulatá věděli, ale tloukl se u nich znalosti s fanatismem

Reagovat
antimadrista

Maye s aztéky si nepletu.Ale odnesli to všechny tyhle fascinující národy, kvůli tý zkurumpovaný a ziskuchtivý církvi. Byla to velká škoda a strašně moc se toho zničilo, mimo jiné i k důležité informace o astronomii a vzniku lidstva. Všechny náboženství jsou jen špatně vyložený události a jejich představitelé slouží největší lži.

Reagovat
smazaný uživatel

Mayové nebyli vyvražďováni, spiš je zkosila epidemie černých neštovic zavlečených z Evropy. Nejsem věřící, ale ty špatně vyložené události jsou pouze spíše motiv, než základ náboženství, ten tvoří myšlenky toho dotyčného (Kristus, Mohamed, Budha) a většina z nich nebyla špatná, zkurvili je až jejich následovníci...

Reagovat
HOST*alan

Hele tak teď jsi teda dost přestřelil. Evidentně vytahuješ na církev jenom to co se ti zrovna hodí. 1.) Nebyla to církev kdo zabíjel ale v drtivé většině lidé kteří byli do církevních úředů přímo nebo nepřímo dosazeni samotnými panovníky. 2.) Jinak jsi takticky pomlčel o tom co si křesťané vytrpěli v prvních staletích své existence. Upalování, křižování, boje v arenach se lvy atd. 3.) Dále křesťané sice pálili tzv. kacířské knihy, ale co do počtu a kvality je to nic v porovnání s tím kolik křesťanských knih zničili komunisti za svojí krátké ery. 4.) Byli to křesťané komu vděčíme za písmo a potažmo jazyk (věrozvěstové ze Soluně). 5.) slávíte doma vánoce/velikonoce - tak za to vděčíš zase křesťanům - teď mě možná napadneš s oslavou slunovratu, ale sám víš že je to alibismus. 6.) většina památek které tu máme má křesťanský původ.

No a teď proč ti to všechno vyjmenovám? V posledni své větě jsi přirovnal křesťanství k fašismu. Tak mi řekni jedinou positivní věc kterou přinesl fašismus prosím? To je hrozné něco takového číst ...

Reagovat
HOST*Otevirac oci

Zda se ze antimadrista neprestal masturbovat nad svym vzdelanym egem...Hmm, je to k placi, jak se nekteri jedinci museji predvadet na lidovem serveru o fotbale...

Reagovat
antimadrista

A pointa?

Reagovat
HOST*rolínek

Pointa zní: "trpíš úchylkou které se říká narcismus". Tímto se ti vůbec nevysmívám, ale měl bys s tím něco dělat...

Reagovat
HOST*Otevirac antimadritistovy

Vysvetleni pro tupce-pointa:Zakomplexovany clovek se na serveru o Fotbale vytahuje se znalostmi, ktere kazdy prumerny clovek zna,nepochopitelne nesouvijicimi s danym clankem, ktery jedna o fotbalovem fasistovi...Stejne by bylo zminovat vsechny historicke "pikantnosti" v souvislosti clanku o pochodu nacku...A na tvy pubescentni smajliky neni nikdo zvedavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, nejseš dvancátiletá holka? Víš, takovéty co v každém druhém příspěvku mají slovo "komplex", protoež jim to přijde "in". Víš vůbec, co to zanmená? A proč by ho měl antiamdrista mít? A z čeho?

Reagovat
HOST*Eto - starší

Ty jsi jeho mlůvčí?

Reagovat
HOST*alzugrano

Zaslužil bys zapíchnout haken kreuz do prdele a utopit v Rýnu. Ten smajlík akorát korunuje tvoji blbost. Doufám, že takových jako ty je na světě co nejméně...

Reagovat
HOST*ozzy

vy čůráci Di Canio skvělí chlapík odivuju ho fašismus není špatnej je lepší něž negr z AS Řím Mancini

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele