Devět superligových klubů je zpět v ECA, mimo zůstaly Real, Juventus a Barcelona

16.08.2021, 16:42
Aktuality
Camp Nou (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
kilobyte

Docela by mě zajímalo, co ti 3 plánují. Z PL teď nikdo do SL nepůjde, z Bundesligy ani nikdo nechtěl, PSG taky nechce (u nich jedině, že by měli problém FFP, ale to asi nehrozí). V Itálii už mají v pravidlech připraveno vyloučení zběhů.

Takže teď mají 3 kluby a teoreticky by se k nim mohli přidat ještě Atletico. Ale pak už nebudou mít moc na výběr. Museli by sehnat ještě minimálně dalších 6 klubů. A to si nemyslím, že by sehnali nějakou kvalitu.

Kdo myslíte, že by se mohl ještě v brzké době připojit?

A jak vypadá ten soudní spor kvůli monopolu? Mohlo by to něco změnit?

Reagovat
Agent z Melmacu

nikto sa nepripojí, v piči sú. Musia vymyslieť jedine to, aby neskrachovali...

Reagovat
Greny

Za mě je to jasný .. zkusí to dát k soudu a po klubech co odstoupili budou chtít prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Angláni nám zaplatí Mbappého.

Reagovat
exot12

Otázka nie je či vznikne SL ale kedy. Už vieme, že UEFA nemá na ligu či futbal monopol, takže všetko čo je v EU nie je problém.

Španielsko - vzhľadom k problémom Realu a Barcelony a sporom s LaLigou to budú iniciatóry

Talianska - to pravidlo sa dá úplne jednoducho obísť. Vzniknú spoločnosti, ktorým kluby predajú alebo prenajmú názov, hráčov... takže budeš mať AC v sérii A a v SL, navyše liga bez AC, Interu a Juve, bude nudná a nezaujímavá, znamenalo by to ďalší úpadok ligy

PSG - no vyhrať LM bez účasti TOP klubov ich nebude baviť, takže toto by som ako problém nevidel

UK - to je podľa mňa zásadný problém ako vyriešiť ich účasť v SL po Brexite, ak sa toto podarí vyriešiť, tak superliga vznikne okamžite

Nemecko - to sa pridá tiež Bayern nebude chcieť vyhrať LM 10x za sebou bez účasti TOP klubov a hlavne by si pohoršili ekonomicky

Reagovat
kilobyte

Jenže Bayernu a PSG se nechce a kluby z PL nemůžou. Jenom ze Španělska a Itálie to nesloží.

Když se to budou snažit nějak obejít s pronájmem hráčů, tak jim můžou ligy házet klacky pod nohy v plánování zápasů. Když jim dají termíny neděle, pátek, tak mezi to zápas vloží těžko. Zvlášť když budou cestovat.

Reagovat
exot12

Pre kluby z PL je to momentálne komplikované, dôležité je slovo momentálne, ale to neznamená, že nemôžu. Treba si uvedomiť, že klub je právny subjekt a platia pre klub a aj pre štát rovnaké zákony ako pre každú ďalšiu firmu.

Áno môžu im robiť národné ligy či zväzy prekážky, no klub tam bude môcť postaviť Béčko alebo dorastencov, takže vo finále utrpí opäť liga, pretože vysielacie práva stratia na cene, liga dostane nižšie príspevky od sponzorov...

Ak sa kluby spoja a budú držať pri sebe tak vyhrajú.

Reagovat
kilobyte

Pro kluby je to kvůli pracovním vízům neřešitelné. Museli by na svou stranu získat vládu a ta nepůjde proti lidem (fanouškům).

Nevím jak v Serii A, ale v PL postavit béčko nebo dorostence nemůžou.

Dokud budou místní fanoušci proti, tak nevyhrají. Jedině že by si ty kluby přestěhovali.

Reagovat
smazaný uživatel

SUPERLIGA:

PSG

BAYERN

CITY

BARCELONA

REAL

JUVENTUS

INTER

ATLETICO

CHELSEA

LIVERPOOL

DORTMUND

MAN UNITED

NEAPOL

Divoká karta: ZENIT, GALATASARAY

Kazdy rok 2 tymy sestoupi do 1.divize

1.DIVIZE

ARSENAL

TOTENHAM

LIPSKO

SACHTAR

AS ROMA

AC MILANO

SEVILLA

LAZIO

LYON

MONAKO

BENFICA

SPORTING

AJAX

FENERBACHE

1 dva postoupi, posledni 6 sestoupi do 2.divize

2. DIVIZE

LIECESTER

WEST HAM

EVERTON

CSKA

DINAMO

CZ BELEHRAD

SPARTA

SLAVIA

LEVERKUSEN

SAN SEBASTIAN

VILLAREAL

LILLE

MONCHEGLADBACH

VALENCIA

KIEW

SPARTAK

BESIKTAS

PSV

CELTIC

RANGERS

prvních 6 postoupí, dalsi divize podle zebricku klubu UEFA

Reagovat
Greny

Mas tam ale jeden problem a to že minimálně nějaké tři čtyři roky si to anglicky kluby nelajznou

Reagovat
smazaný uživatel

je to jen otazkou casu, ja osobne bych nejradeji z Premier League vyhazel spodni polovinu a misto ni tam dal PSG, Real, Barcelonu, Bayern, Juventus, Inter, Dortmund a Ajax.

Reagovat
smazaný uživatel

ajax

Reagovat
smazaný uživatel

ajax umi hrat atraktivni fotbal, ve finale by to byl hezci fotbal nez beton od chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych ti to asi vysvětlovat, třeba že by tam mělo být spíš Atletico než Ajax, ale nechce se mi s tebou ztrácet čas

Reagovat
Csaplárova past

Jenže PSG by nevyhrálo ani proti tomu Ajaxu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Chujovina. Když se tohle stane, přestanu sledovat fotbal. Kouzlo národních lig je nenahraditelné a místo Superligy a divizí nám bohatě stačí LM, EL a ta Konferenční liga.

Reagovat
tr1p

nikomu chybat nebudes...

Reagovat
smazaný uživatel

Super, dejme tomu, že svůj systém vypiluješ k dokonalosti, jakej bude rozdíl oproti UEFA? Superliga bude dotovat další dva poháry, nej kluby začnou chtít založit Boží ligu a všechno začne nanovo.

Reagovat
tr1p

rozdiel oprotti uefa bude taky,ze kluby dostanuviac penazi...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidím ty fanoušky svých tradičně popředních klubů jak budou natěšení, že jejich miláčci by hráli nějakou spodnější divizi.

Reagovat
JuventusFC1897

Sparta

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

283. DIVIZE

NOTTS COUNTY

YEOVIL TOWN

ALDERSHOT TOWN

GIBRALTAR UNITED

CLIFTONVILLE

LA FIORITA

SLIEMA WANDERERS

HB TÓRSHAVN

TNS

LUCH VLADIVOSTOK

SK RAKOVNÍK

SLOVAN BRATISLAVA

Reagovat
milanista9

Myslím, že to je blbost. Měli by v SL být velkokluby a né PSG, Leicester nebo City. Nejenom, že nemají na to vyhrát LM ale ani ji nikdy nevyhráli a tvrdit, že je to velkoklub jen protože mají prachy je nesmysl.

Reagovat
dreambox61

Otazka casu nez vznikne,kazdy chce prachy!!!

Reagovat
tr1p

Reagovat
smazaný uživatel

To je proces jak s čarodejnicema ve středověku

Reagovat
The Krupy
Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokiaľ sa tých 340 mil. eur nezaplatí, tak Oaktree získa určitý podiel v Interi, takže nejako dramaticky by som to nevidel. Pričom Suning zvažuje už teraz predaj Interu, len čaká na vhodnú ponuku

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak se to vyřeší snad, každopádně odchod Suningu by uvítal nejeden Interista.

Reagovat
Nuno čomes

A kdo by to koupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Toť otázka. Ať se Ferrero přesune z čokolády na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Margheritě jde jen a pouze o prachy, o nic jiného. Vyinkasovala nemálo peněz, když v roce 2004 podepsala dohodu, zřekla se dědictví a přenechal kompletně společnost "Dicembre" své matce. Podepsala to tehdy se svou matkou (babičkou Johna, Lapa a Ginevry), aby ona mohla vše po dědovi rozdělit vnoučatům a "Dicembre" přepsala na Johna. Už jednou to Margherita před pár lety napadla a neuspěla u Nejvyššího soudu. Teď to její právníci zkouší napadnout znovu. Ona je ostudou rodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

díky za bližší info.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pohled hodně po povrchu. Bližší zkoumání by znamenalo ponořit se do té podílové problematiky, kterou ona napadá. Napadá věci, které sama podepsala, ale podle mě z její strany jde o jakési principy. Problém nebude ani tak byznys, jako vztahy a vydědění.

Ty vztahy mi přijdou dost spletité a Margheritu z toho možná chtěli prostě dostat ven, což se jim podařilo po úmrtí Gianniho a rozdělení majetku. Už fakt, že ji nechala vyplatit její vlastní matka, která ovšem všechen majetek nechala rozdělit mezi vnoučata, o ledasčem může vypovídat. Je to daň za to, že je v rodině ženou a v minulosti se v rodině vždy rozumělo, že dědicem rodinného jmění je vždy muž.

Po smrti Giovanniho Agnelliho (nejstarší syn Gianniho bratra Umberta a do té doby přímý dědic, navíc starší bratr Andrey), si Gianni vybral Johna Elkanna za svého přímého dědice. John byl na svět obchodu ovšem připravován od dětství a zjevně ho měl Gianni ohromně rád a věřil v jeho schopnosti, o čemž svědčí to, že si ho zvolil jako dědice. Po Giovanniho smrti (r. 1997, 6 let před smrtí Gianniho) se John okamžitě zapojil do dění v rodinné mašinerii. Dokážu pochopit křivdu ze strany Magherity, že ji "odstranili" od koryta, ale pořád jsou to její děti, kdo má rozdělené řídící podíly nad majetkem rodiny a zejména pak v těch zásadních společnostech, nad kterými má řízení John a které ona teď opakovaně napadá. Sama podepsala všechny potřebné dokumenty, byla dospělá, příčetná, právně způsobilá. Tohle je de facto jakýsi pokus o pomstu a podojení rodiny. A chce to mít teda dost silný žaludek, když jde proti vlastním dětem a vlastní rodině. Pochopil bych to ze strany přivdané ženy, ale ona je rozená Agnelli, dcera Gianniho, jde o její vlastní krev. Smutný příběh.

Reagovat
smazaný uživatel

Suning prý plánuje prodat zadlužený Inter

17/08/21 - Zprávy z Itálie tvrdí, že Suning reálně riskuje ztrátu kontroly nad Interem, pokud v příštích 36 měsících nezíská 340 milionů eur, protože jeho dluhy údajně dosahují 700 milionů eur.

Včera večer měl být odvysílán díl investigativního pořadu Report televize RAI 3 o finanční krizi ve fotbale, ale noviny Il Fatto Quotidiano přinášejí několik předběžných odhalení konkrétně o situaci v Interu, který v květnu získal titul v Serii A. Upozorňují na to, že investiční fond Oaktree půjčil 275 milionů eur společnosti Great Horizon, holdingu, který vlastní 68 % Interu. Problémem je, že to nejsou jediné peníze, které si Suning půjčil, aby udržel klub nad vodou, a celkový dluh prý nyní dosahuje přibližně 700 milionů eur.

Na obzoru jsou také všechny termíny, takže půjčka od Oaktree musí být splacena do tří let s devítiprocentním ročním úrokem, což za tři roky činí 72 milionů eur. Po připočtení původní půjčky to znamená, že Suning musí během následujících 36 měsíců najít 340 milionů eur na splacení půjčky Oaktree.

Alternativou je, že holding, a tedy i klub, bude převzat podobným způsobem, jako se to stalo v případě bývalého prezidenta AC Milán Yonghong Li u vysoce úročené půjčky od společnosti Elliott Management.

To ale není vše, protože Il Fatto Quotidiano poukazuje také na dluhopisy v hodnotě 375 milionů eur, které musí být splaceny do prosince 2022, což by bylo obtížné i v nejlepších časech, ale ještě obtížnější, když klub hospodaří se ztrátou a jeho mzdové a provozní náklady jsou vyšší než příjmy.

Zpravodaj deníku Il Sole 24 Ore Carlo Festa na Twitteru tvrdí, že Suning prodává hráče, aby měl vyrovnané účetnictví a klub byl atraktivní pro kompletní převzetí. Trvá na tom, že nabídka 700 milionů eur od BC Partners, která byla v létě odmítnuta, byla odmítnuta jen proto, že si Inter myslel, že bude v nově vznikající Superlize, což byl projekt, který byl oznámen a pak se během 48 hodin zhroutil.

Festa tvrdí, že nyní by se Suning spokojil s tím, kdyby za prodej Interu dostal 600 milionů eur.

Sdílej článek na facebooku

Autor: Lukáš Pekárek

Zdroj: Il Fatto Quotidiano

Reagovat
tr1p

vdaka za info

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tak začíná vypadat, Angličani vykoupí nejlepší hráče a udělají si SL doma. Do LM budou posílat B tým aby neurazili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele