Deportivo dluží hráčům i klubům, hrozí mu vyloučení ze soutěže

17.07.2010, 18:30
Aktuality
Deportivo La Coruňa je pro řadu fanoušků neodmyslitelnou součástí současné Primera Division, letošní ročník španělské nejvyšší soutěže by ale také mohl začít bez tohoto galicijského klubu. Důvodem jsou dluhy, vedení Deporu dluží jak svým bývalým hráčům, tak i několika konkurenčním klubům...

Nevyřízené účty s Deportivem mají jeho bývalý útočník Sebastian Taborda a také záložník Sergio Gonzalez. Zatímco první jmenovaný nedostal dvě výplaty, v případě Sergia, jemuž po skončení uplynulé sezony nebyla prodloužena smlouva, je situace daleko horší a podle některých médií má hráč dostat ještě čtyři miliony eur.

"Nikdy jsme si ani nedokázali představit, že bychom po těch devíti letech museli někoho na něco upozornit. Jednoduše žádáme peníze, které si Sergio vydělal. Nemůžeme to nechat jen tak být," řekl Sergiův otec Avelino Gonzalez.

Deportivo má čas do 2. srpna, aby oběma svým bývalým zaměstnancům tyto sumy uhradilo. Pokud tak neučiní, hrozí mu sankce, tou nejvážnější je odebrání prvoligové licence pro příští sezonu.

"S Tabordou nebude žádný problém, ten by měl své peníze dostat v sobotu nebo v neděli, u Sergia to bude složitější. Klub to ale má vše pod kontrolou a brzy se dohodneme," ujistil fanoušky tiskový mluvčí Deporu.

Deportivo nedluží peníze jenom svým bývalým hráčům, ale i několika klubům. Mallorka stále čeká na doplatek 480 tisíc eur za přestup Alberta Luqueho z roku 2002, Atlético Madrid pak zase ještě nedostalo dva miliony eur za obránce Zé Castra. Nabízí se tak odchod zadáka Luise Felipeho, o něhož má zájem právě klub z hlavního města Španělska.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nuž, keď uzatváram zmluvy tak treba platiť...

Reagovat
smazaný uživatel

kde sú tie časy,ked hrávali v CHL a bojovali o titul..Dobrý klub a bola by veľká škoda keby nehrá v Primera division..

Reagovat
soukup

právě kvůli těmto časům mají teďka takový dluhy

Reagovat
FC Porto FC

Real ma taky dluhy tak taky kick

Reagovat
homeles8

když nedluží někomu jinýmu z PD, ale bance, tak je to asi jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

dokud věřitelé co jim půjčili věří že peníze dostanou zpátky nebo dodržují splátkový kalendář tak není důvod pro "kick"

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tady hned hážete špínu na Real,dluží i Barcelona a další kluby PD,to by se soutěž ani nemusela hrát. Tady to poslední dobou vypadá tak,že když nevím co napsat, kopnu si do Realu a jsem in

Reagovat
smazaný uživatel

ide o to,že Real je číslo jedna na tom zozname v PD,preto sa rieši..

Reagovat
Kovi81

myslim, ze barca ja milovymi kroky dohani a tak jednoznacne to neni

Reagovat
Pipo123

ale je rozdiel mať nezaplatené pohladavky 8 rokov... Real a Barca si brali bankovú pôžičku a sú schopný ju splácať, tým pádom to je úplne iný prípad

Reagovat
Al Capone

těm děckám to nevysvětlíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ku*va já taky dlužim kam se podívám ,tak doufám ,že mi nikdo nesebere potravinářskej průkaz a budu moc dál dělat v hospě

Reagovat
smazaný uživatel

tý jo...eště,žes nám to řek

Reagovat
soukup

dyť za minulej rok odmazali z dluhů nějakých 30M eur, tak je přece 4M nepoloží...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele