Demichelis dovedl River Plate k argentinskému titulu

16.07.2023, 13:49
Aktuality

River Plate slaví hned v první sezoně pod vedením trenéra Martína Demichelise argentinský titul. O jeho zisku rozhodl sobotním domácím vítězstvím 3:1 nad Estudiantes La Plata. Trofej pro nejlepší tým v zemi aktuálních mistrů světa získal po 38. v historii a znovu má před loňskými šampiony z Boca Juniors náskok tří titulů v čele historické statistiky.

Dvaačtyřicetiletý argentinský reprezentant a bývalá opora Bayernu Mnichov Demichelis se v listopadu vrátil po téměř 20 letech do River Plate jako trenér. Stal se nástupcem úspěšného Marcela Gallarda, jenž během osmi let získal s mužstvem 14 trofejí včetně dvou triumfů v Poháru osvoboditelů, a dovedl "Millionarios" k návratu na ligový trůn.

Účastník mistrovství světa 2010 a 2014 získal s Bayernem čtyři mistrovské tituly, poté hrál za Málagu, Atlético Madrid, Manchester City a Espaňol Barcelona. V roce 2019 se do Bayernu vrátil jako kouč a působil u mládeže a B týmu. V River Plate zahájil v roce 1998 profesionální hráčskou kariéru a v letech 2002 a 2003 s ním slavil titul.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rudnevs

V tom prípade to neni jeho bývalý tím

Reagovat
$dolar$

Jak mohl dovest byvaly tym?

Reagovat
Moshe Dajan

geniální titulek

Reagovat
Sigma Olomouc

WTF? Titulek

Reagovat
Elliasson

Za Atletico Madrid moc nehrál. Jak dlouho byl u nás? 20 dnů?

Reagovat
romeo351

Tehdy jsem si říkal, že si snad jel jen za Simeonem dát pár piv

Asi kondice no…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele