DELLE ALPI ČEKÁ REKONSTRUKCE

08.02.2007, 18:19
Aktuality
Velké změny čekají stadion Juventusu Delle Alpi. Ten v následujících měsících projde rekonstrukcí a stane se multifunkčním místem nejenom pro fotbalisty Juve, ale rovněž pro veřejnost...

"Bude to první takováto věc v Itálii. Stadion se stane zábavním dějištěm žijícím sedm dní v týdnu, bude bezpečným prostředím pro rodiny a hostitelem mnoha důležitých mezinárodních akcí," sdělil generální ředitel Juventusu Jean-Claude Blanc.

Delle Alpi v minulých letech patřilo k těm méně oblíbeným stadionům v Itálii. Juventus sice pravidelně hrál o mistrovský titul, jeho domácím zápasům však většinou přihlížel poloprázdný stadion. Pro letošní sezónu se tak vedení klubu po šestnácti letech rozhodlo pro stěhování a domácím útočištěm Juve se stal Olympijský stadion, díky městskému rivalovi FC tedy jeden ze šesti prvoligových stánků, které v současné době vyhovují bezpečnostním opatřením a na něž budou moci i nadále chodit diváci.

Kapacita Delle Alpi bude po rekonstrukci činit 42 000 míst a samotný stadion bude hodně podobný AOL Areně v Hamburku. Celý projekt spolkne okolo 85ti milionů liber a tato částka bude z velké části zaplacena z kapes vlády a Italské fotbalové federace, která ho dnes schválila. Nové Delle Alpi by zároveň mělo sloužit jako jeden z hlavních trumfů v italské kandidatuře na pořádání evropského šampionátu v roce 2012, vzhledem k páteční výtržnostem a smrti policisty v Catanii se ale možnost, že by si evropská smetánka dala za pět a půl roku dostaveníčko práve na Apeninském poloostrově, o něco změnšila.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To akože kvôli jednému škandálu teraz nedovolia Talianom ani poriadať ME ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dovolí, jen budou muset konečně postavit nové stadióny, to je vážně k nevíře, jak se tam na to kašle.

Reagovat
sansiro

Oni to přece prokaučovali na MS 90, kdy jen renovovali a nic nestavěli... To ME právě musí dostat kvůli dotacím.

Reagovat
HOST*

Stadion patří ke klubu. A velký klub, ketrý má stadion, který nevyhovuje bezpečnosti není u mě velký klub. Stadion taky patří k vizitce klubu.

Reagovat
HOST*sfd

Vsadím boty že ME bude v Itálii.Si myslím že Chorvatsko nebo Polsko neboi kdo to ještě kandiduje nebude mít šanci.Itálie dá 100%všechno dohromady a bude tuhle akci pořádat.Moc se těším na novej stánek Juve to bude paráda viděl sem to na fotkách a bomba.Už se těším jak bude na každý zápas vyprodané.Škoda že se na DElle Alpy lidi nenaučili chodit.Teď na Olympíjském stadionu kde je Juve zatím v azilu chodí daleko větší porce lidí a v nové a´éně to bude fantazie.říkám že za 2-3 roky bude Juve zase dobívat svět.

Reagovat
smazaný uživatel

hele kde sou ty fotky?

Reagovat
HOST*

Projekt nového stadionu Juventusu Turín je na:

http://stadiony.net/project.php?p=12

Reagovat
sansiro

Na 90% to dostanou.

Reagovat
HOST*

Polsko a Chorvatsko mají pár pěkných stadionů. Hlavně poláci dělají proto všechno. V Chorvatsku mají jenom Hajduk Split nový stadion.

Dalšími pořadateli jsou Ukrajina s někým. Na ukrajině staví nový stadion jen Šachťor a Dněpropetrovsk. Takže Ukrajina nemá šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže za rasismus pošlou Poláky leda k šípku...

Reagovat
HOST*1860

to je paradox, predelavat se bude stadion, kterej splnuje bezpecnostni normy.. kazdopadne je to dobre, je to potreba..

Reagovat
Kily

nene, předpisům odpovídá olympijskej stadion, ale předělávat se bude delle alpi

Reagovat
HOST*ital

Delle Alpi odpovídá taky,akorát,že tam nechodí lidi a vypadá hnusně.

Reagovat
HOST*roman

hele řeknu ti že si budeš muset připravit ty boty,protože ME sebude hrát buďto ve španělsku nebo v Anglii,ale stim Juve máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Delle Alpi je opravdu škaredý stadion a divím se, že k rekonstrukci nesáhli už dávno.

Reagovat
HOST*

Mě se u všech stadionů nelíbí atletická dráha. a všechny tyto věci, které nemají s fotbalem nic společného.

Fotbalový stadion by měl vypadat takto: obehnán tribunami kolem dokola, a tribuny by měli být hned u trávníku.

Žádná dráha mezi trávníkem a tribunami nemá co dělat. V tomto ohledu NEBYL pro mě Juventus velkoklubem.

Reagovat
smazaný uživatel

bože ty si pako... premyslej trochu nad tim že když už se v te době vraželo tolik penez do noveho stadionu tak se snazily aby byl použitelný co nejvic V tomto ohledu NEBYL pro mě Juventus velkoklubem. --- nazor dementa

Reagovat
HOST*

Tak proč například v Anglii se stavěli stadiony bez dráh?

Peníze se vždycky najdou, když se chce. Neměli stavět stadion s kapacito 71 000. měli postavit tak jak teď chtějí 40 000 míst a pak by jim zůstaly nějaké peníze na stadion s atletikou.

Reagovat
smazaný uživatel

40 000 je strašne málo, kvalitný štadión pre veľkoklub musí mať min. tych 75 000...

Reagovat
smazaný uživatel

to stam: pěkná blbost

Reagovat
smazaný uživatel

podľa teba, ja keď vidím tie anglické štadióny 30 000 tak...poriadny štadión musí byť kotol

Reagovat
smazaný uživatel

když bude plno na 40 tisicovem stadionu ... tak to bude dobrý kotel...

Reagovat
smazaný uživatel

A naco jim je těch sedmdesát, když tam chodí střesně málo diváků?

Reagovat
smazaný uživatel

ale ted se prece bavime otom že i 40 000 lidí je pekný kotel...

Reagovat
smazaný uživatel

na to je jednoduchá odpověd... v anglii si kluby stavějí stadiony sami ... ale Delle alpy se stavěly ze statních peněz ... kurva to není stadion Juventusu... juve to ma jenom pronajate (teda dokud tam do lonske sezony hrali) Stat v nejakem roce 90 nebo kdy postavil stadion kde by se dali poradat i jine sport. akce než fotbal... .. mas pravdu v tom že na stadionech podle anglickeho modelu je lepsí atmosfera ale tim to končí .... a veř že nejednou bylo na delle alpy plno... jenom že juve ma tu smulu že ma hodně fandu po cele italii ale doma v Turině 3/4 lidí fandí menšímu Fc...to je celé...

Reagovat
HOST*

No tak vidíš u tebe je snad Juventus velkoklubem, když není schopen si postavit stadion ze svých peněz a musí hrát na pronajatém stadionu.

Já se těm fanouškům nedivím, že se jim nechce chodit na stadion v hojném počtu, protože cítí, že stadion není Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

to si opravdu tak hloupý ... bože... rikas tady proc se tam staví stadiony tak a proc tam zase tak... ty nerozumíš problemu... filtruješ tady svoje nazory ktere sou ale uplně hloupe... vem si ted cinu staví spoustu 100 000 kotlu aby mohla poradat OH a na OH jak je znamo je potřeba atleticke dráhy... bude polno přijedou fans z celeho světa a bude pnlo... a až OH zkoncí nebudou se ty stadiony zese bourat... ale bude se na nich hrat fotbal... a poradat jine akce... ale už nebude tak casto vyprodano jako na Olympiadu..chápeš to???? to same je u Delle alpi... a mimochodem.... to jestli je juve vekloklub nebo ne se podle mě hodnotí podle toho jaké ma klub příjmy, rozpočet, jake soutěže hraje a třeba kolik ma trofejí ale určitě ne podle toho na jakem hraje stadionu a nebo jestli to ma pronajate... (což si ani netušil a rozkřikuješ se tady) to že AC a Inter hrají na starem San Siru ,ktere ani nesplnuje bezpečnostní kriteria ..Proč si AC nebo Inter nepostaví svuj stanek??? Jsou snad proto méně velkoklubem???? trochu mysli...

Reagovat
HOST*

Čínu jen obdivuji, že staví takové stadiony kvůli kapacitě a takový počet. Ta jejich liga a týmy mě vůbec nezajímá, protože nepatří do Evropy takže nehrajou evropské poháry. Je to Asie a to jde mimo mě. Já jsem evropan a zajímám se o všechny stadiony, které patří klubům, ketré hrají evropské poháry. Chápeš? A v Evropě je v módě mít stadion bez atletické dráhy.

Podle tebe by bylo důstojné kdyby hrál Real Madrid na stadionu, který je napřáklad v Andoře? mysli

Nikde jsem nečetl, že by Delle Alpi splňovalo bezpečnostní kriteria. Teď jsi přestřelil Inter si chce v budoucnu postavit svůj vlastní stadion.

To teda nevím jestli patří San Siro obou klubům nebo městu.

Reagovat
smazaný uživatel

to že si chce inter stavet stadion je v eteru už hodně dlouho... na čem hral dote? no na čem? odpověz si sám... zamotavaš se do toho... inter ma stejne tak projekt na stadion jako juve tak procitni... nic jestě nestojí ...a navic nemluvím otom kdo stadion vlastní jestli kluby nebo stat ..jde o najemní smlouvy (nebo jak to mam nazvat ) ktere mezi sebou inter a AC mají... a nejsou jediní... To že se omezuješ na evropu je tvoje vec... nemužeš se vymlouvat že se o asii nezajímaš to... na tom nic nemění...:) a o bezpečnostních opatřeních na Delle Alpi sem nerek ani slovo tak se vzpamatuj... netahej ma za slova co sem nikdy nerek! situace za ktere bylo Delle Alpi postaveno je stejna jako u novych stadionu ted v cine..to je vse. To že ty do toho nevidíš je blbe...ale o duvod vic proč se nehadat když tomu nerozumíš... a tvojí teorii o tom že Juventus Turín není velkoklub protože hraje tam kde hraje se už zasmalo 12 mých kamošu... asi ti to doslo, když si se k tehle otazce nevracel...

Reagovat
HOST*

Já Ti klidně zopakuju. Juventus u mě není velkoklub, protože není schopen si postavit stadion ze svých peněz. A za tímto si stojím.

Reagovat
smazaný uživatel

takže už si konečně v koncích??? kolik ti je let jestli se mužu zeptat?

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně ne! :)

Reagovat
HOST*

Obdivuju Čínu co dělají pro OH. nebo co tam bude.

Staví stadion pro 100 000 diváků a chtějí postavit dalších 12 stadionů s kapacitou 100 000 diváků.

Jestli všechny postaví tak před něma smekám.

adresa projektů stadionů

http://stadiony.net/projects.php

Reagovat
HOST*sweet

No to je slušný.Na každej zápas 100 000 lidí to je grupáč.To není jak v portugalsku kde na euro chodilo kolem 25 000 lidí.A to je pro mě valiké zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

No ze stejnýho důvodu, proč dlouho stadion nestavěla Slavia, proč pořádnej stadion nemá x klubů v celý Evropě - finance. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnávat Slávii s Juventusem je hodně troufalé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, klub prolezlý korupcí se nemá se Slávkou co porovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci obviňovat Slávii. Ale jak se zdá, mají to štěstí, že se nato nepřišlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkej si, co chceš, kdyby na nás něco měli, tak by to bezpochyby hned vytáhli, když se podíváš, kdo tu šaškárnu s odposlechy řídil, byli jsme první na ráně.

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, ale neříká se právě naopak, že ten stadion slavia už dlouho STAVÍ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele