DEL PIERO NEMÁ RÁD CAPELLA

27.08.2006, 11:02
Aktuality
Alessandro Del Piero, 31letý italský reprezentant, se nenamáhal hledat výrazy diplomatů a "bez obalu" prohlásil: "Capella nemám rád a je dobře, že z Juventusu odešel!" Ptáte se, proč si tak zkušený fotbalista neváží úspěchů neméně zkušeného trenéra?

Del Piero má jistě své důvody a mnohé se lze dozvědět z jeho slov: "Kdyby Capello zůstal v Juventusu, tak bych zcela určitě tento klub opustil. Nechtěl jsem pod jeho vedením absolvovat jeden jediný trénink, hrát další zápas! Moje profesionální vztahy s ním byly narušeny již delší dobu, nerozuměli jsme si. Oba jsme měli rozdílný pohled na spoustu věcí. A nebyl jsem sám. Když se dnes podíváte na nás všechny, kteří jsme zůstali tomuto klubu věrni, ať se jedná o hráče, funkcionáře, fanoušky, nikdo jeho odchodu do Realu nelituje. Přesně naopak, každý si oddechl! Ty dva roky pod jeho vedením byly utrpením, chyběl kontakt s ním, nedokázal vést celou skupinu, která mu byla svěřena!"

Jaký je Del Pierův názor na start v minulém ročníku LM? "Vyřadit Arsenal ve čtvrtfinále LM bylo v našich silách, měli jsme dostatek kvalitních hráčů, lepších než hráli v dresu našich soupeřů. Prohráli jsme jen a jen díky pomýlené taktice, kterou nám Capello doslova vnutil!"

Dobrá, co člověk to názor. Ale jedno je zarážející: Juventus za ony zmiňované dva roky získal dva tituly mistra Itálie. Byla to zásluha Capella? Nebo hráčů? Nebo oněch podvodů a neustálého ovlivňování rozhodčích? Odpověď si v tomto případě musí hledat každý z sám...

Juventus o obě scudetta přišel, bude hrát Sérii B, od konečného bodového zisku mu bude odečteno číslo 17 a to znamená, že jeho návrat mezi italskou fotbalovou elitu nemusí trvat jen jeden rok. Odešel nejen Capello, ale také celá řada opor tohoto týmu. Alessandro Del Piero nebude v nadcházející sezóně tolik na očích. Fabio Capello naopak nezmizí ze stránek novin, webů, televizních obrazovek. Ovšem za oba budou mluvit především jejich výsledky.

Jaké nás čeká překvapení? Vrátí se Del Piero a jeho Juventus do Serie A dříve, než se podaří Capellovu Realu získat titul mistra Španělska? Nebo to po sezóně skončí přesně naopak? Nechme se překvapit! La Liga právě začíná a Capello se představí proti Villarrealu. Na start fotbalu v Itálii si ještě musíme pár dnů, nebo dokonce týdnů, počkat...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A já nemám rád Honduras

Reagovat
HOST*alegre

Honduras o tom neví a tak je mu to srdečně jedno. Já mám raději rád všechny, protože napsat koho nemám rád, tak mě bude bolet ruka!

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem to četl na goal.com.

Takže pro Real: "Z bláta do kaluže."

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli by si milý Alex neměl hrábnout nejdřív sám do svědomí stran své výkonnosti a následných osobních frustrací vůči osobě trenéra. Jeho tvrzení mírně odporuje příchodu Emersona a Cannavara pod stejného trenéra...

Reagovat
smazaný uživatel

... a co Zambrotta..?

Reagovat
smazaný uživatel

Technický hráč. To odpovídá tomu, co píšeš dole.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor je takový, že techničtí hráči s ním moc spokojení nebyli, naopak dříči typu Cannavara či Emersona ano..Capello má svůj styl založený na obraně, disciplíně a to hráčům Alexova typu podle mě nevyhovovalo..Navíc to není žádný "kamarád" jako byl před ním např. Lippi..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Jinak mě je Capello taky dost nesympatickej. A styl hry pod jeho vedením nenávidím, vždyť za jeho působení v Juve se Stará dáma musela zhnusit uplně celýmu světu.

Reagovat
Mr.Jindros

Kromě mě teda.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik tam těch technických hráčů je? Zlatan si nikdy nestěžoval a kdyby měl spory se Zambrottou, tak by mu asi nevolal, ať jde za ním do Realu.

Alex prostě jen prská kolem sebe, Capello si přivedl Ibrahimoviče a jako první se odvážil primadonu posadit na lavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsem řekl, že měl spory se Zambrottou..? Zlatan už na jaře docela rejpal, teď je otázka, jestli to bylo tím, že nehraje...Alexe já za primadonu nepovažuju.. Stačí si přečíst, jak se vyjadřuje Nedvěd o Lippim a Capellovi, tam je hlavní rozdíl..Každý hráč potřebuje něco jiného, některý potřebuje často mluvit s trenérem, jiný naopak..To musí vědět trenér, od toho tam je..Já osobně trenéry TYPU Capella nemám moc v oblibě..

Reagovat
smazaný uživatel

A nemáš ty spíš nerad jakéhokoli trenéra Realu Madrid?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to, koho trénuje, tu vůbec nejde.. Když to shrnu, tak nemám rád trenéry produkující defenzivní hru..Vy teď bohužel chcete jen trofeje a o hru Vám moc nejde.. Škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to, koho trénuje, tu vůbec nejde.. Když to shrnu, tak nemám rád trenéry produkující defenzivní hru..Vy teď bohužel chcete jen trofeje a o hru Vám moc nejde.. Škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem se chtěl zeptat, jak je to se Cicinhem, fakt ho chce Capello prodat..?

Reagovat
sansiro

Mystery on Oliveira's Milan move

Sunday 27 August, 2006

Milan confirmed Ricardo Oliveira underwent a medical yesterday, but his agent warns there are still obstacles to the transfer.

The 26-year-old Brazilian hitman, who spent much of last season on loan at San Paolo while he recovered from November’s knee ligament injury, took his medical examination at MilanLab on Saturday afternoon.

However, the official confirmation of the results – or of a signed contract – are still nowhere to be seen 24 hours later.

It’s now reported that the player and his agent have returned to Spain for a meeting with Real Betis Sevilla directors, as the club is holding out to delay this £10m transfer.

There are claims that President Lopera won’t release Oliveira until he pays the £700,000 fine for returning from Brazil nine days later than planned.

There could also be another penalty for his flight to Milan on Friday, as the striker failed to attend negotiations with Zenit St Petersburg and Fenerbahce, choosing instead to finalise details with the Rossoneri.

“It’s a delicate operation and we need time, so this has to be taken very, very slowly,” warned agent Roberto de Assis Moreira in the ‘Corriere dello Sport’.

“Milan are one of the biggest clubs in the world and, in particular, are always well supported in Brazil.”

Oliveira’s choice has also sparked interest among the Italian and South American newspapers, as his agent is the brother of Ronaldinho – a confirmed Rossoneri target.

“My brother is my idol,” said Moreira. “He is a hero who has always helped me in my life.” It’s reported that if Ronaldinho does decide to leave Barcelona, his number one choice would be Milan.

Other newspapers take a different view of the situation, believing that the delay in Oliveira’s transfer is so that the San Siro giants can renew their bid to sign Ronaldo from Real Madrid.

Negotiations for a £15m move collapsed earlier this week due to the price-tag, but with Coach Fabio Capello unsure of his fitness, the Spaniards could still drop their demands.

Reagovat
RMCF

Sakra co ten Capello dělá prý chce prodat Cicinha a koupit stopera(Chivu), takže asi s Ramosem fakt počítá na kraj...

Reagovat
RMCF

Sakra co ten Capello dělá prý chce prodat Cicinha a koupit stopera(Chivu), takže asi s Ramosem fakt počítá na kraj...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže pánové, La liga na Sportu 1, kterej mám Galaxie zklamala jak sviňa. Dávají jen tu prasáckou Anglickou a dál nic. To je dost málo. Mám dojem, že na příští rok přijdou o dost předplatitelů

PS: A mimochodem se potvrdilo to, že nám GS celou dobu věšela bulíky na nos, takže kdo měl pravdu? No já

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby dávali calcio

Reagovat
HOST*alegre

A já na to koukám na TVC Canal 5, Honduras!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky budou dávat . Maj zakoupenu Italskou, Francouzskou, Holandskou a asi i Španělskou + kvalifikaci ME a ještě mají myslím práva na zápasy Glasgowskejch týmů ve Skotský PL ...

Ve srovnání s Galaxií a jejich jedinou PL je to celkem nářez

Reagovat
smazaný uživatel

eště, že je to jediná liga na kterou stojí za to se kouknout...

Reagovat
HOST*

Lidi divate se na tv piste jak real hraje

a jaky je prubeh

Reagovat
alegre

Já bych řekl, že hrozně, nebo stejně jako v minulé sezóně. 0:0 a nuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, loni to bylo aspoň 3:3 a krásnej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, to letos asi bohužel nezažijete..

Reagovat
HOST*dave

hehe Juve a Lazio vypadli z poharu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele