Del Bosque zveřejnil finální nominaci na Euro

27.05.2012, 13:15
Aktuality
Trenér španělské reprezentace Vicente del Bosque vybral jména třiadvaceti hráčů, kteří budou na mistrovství Evropy v Polsku a Ukrajině obhajovat zlaté medaile z před čtyř let. Do finálního výběru jednašedesátiletého kouče se nedostal například Adrián López, který se trefil v přípravě do sítě Srbska...

Vedle mladého útočníka Atlética Madrid se na Euro ze širšího výběru neprobojoval ani jeho spoluhráč Domínguez, dále chybí Monreal a Isco z Málagy, Beňat z Betisu, Soriano z Villarrealu, za Benficu hrající Javi García, de Gea z Man United či valencijský Soldado.

Španělé zahájí evropský šampionát 10. června soubojem s Itálií, čtyři dny nato je čeká zápas s Irskem a za další čtyři dny nastoupí proti Chorvatsku. Ještě předtím si úřadující mistři Evropy i světa otestují svojí formu v přátelských utkáních s Jižní Koreou a Čínou.

Nominace Španělska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool).
Obránci: Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raúl Albiol (všichni Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Javi Martínez (Athletic Club), Jordi Alba (Valencia), Juanfran (Atlético Madrid).
Záložníci: Xavi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fábregas (všichni Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Santi Cazorla (Málaga), Juan Mata (Chelsea), David Silva (Manchester City).
Útočníci: Fernando Llorente (Athletic Club), Fernando Torres (Chelsea), Álvaro Negredo (Sevilla), Pedro (Barcelona).

Autor: Petr Vaněček / goal.com, marca.es

Komentáře (535)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele