Del Bosque před duelem s Chile neplánuje radikální změny

15.06.2014, 17:53
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (89)

Přidat komentář
Sandstorm

Tak goood bye

Reagovat
kalla

Čím méně změn, tím více gólů, tím větší šance na nepostup ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

povieme si po Chile

Reagovat
Mishko

Koke za Xaviho, Javi Ma za Piqueho a Juanfran za Azpiho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiki taka není mrtvá, jen ti hráči, kteří jí chtějí praktikovat, jsou "mrtví", nebo bez formy a k tomu bez fyzické kondice. To samozřejmě měl vzít v úvahu del Bosque.

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych rekl ze je mrtva proti silnejsim souperum.v barce fungovala hlavne diky tomu ze messi mel ultra formu a dokazal to vzit vic na sebe.plus xavi v top forme a iniesta vic pohyblivy nez ted.v soucasny dobe silnejsi muzstvo je dokaze ve stredu pole diky fyzicky hre eliminovat.barca od ni neustoupi ale musi se modernizovat a zmenit/zrychlit prechod do zakonceni a mit vice variant a zvetsit pohyb

Reagovat
smazaný uživatel

Tiky taka není ten pěší fotbal Barcy letošní sezóny, nebo Španělska druhého poločasu. Tiky taka je také styl, který Barca hrála v sezóně 08/09 či 10/11, kdy se o nedostatku pohybu, rychlosti přechodu, nebo závislosti na Messim nedalo mluvit. A to je to, co jsem psal. Já si myslím, že tehdejší Barca by Holanďany sfoukla, stejně jako by si poradila s Atleticem v lize. Ale máme tu letošní tým, resp. jeho hráče a ti v současnosti nemaj to, co jsem psal.

Není třeba modernizovat styl, je ale třeba, aby ho hráli hráči, kteří na to mají. I tehdy se hrálo proti silovým týmům a uspělo se s tím stylem. Ale těžko čekat zázraky od Piqueho, který měl průměrnou sezónu co se týče výkonů posledních let a podprůměrnou, pokud to porovnáme s jeho potenciálem. Busquets byl letos poloviční oproti předchozím létům. Xavi stárne a projevuje se to výrazně. Iniesta je poloviční oproti loňsku. Alba po zranění. A směju se tomu, že by Španěly měl vytrhnout Pedro (i když nejen on), který byl proti všem lepším soupeřům letos nulový. Hráče ostatních klubů hodnotit nechci, jelikož jsem je neměl možnost tolik sledovat.

Tudíž je spíše otázka na del Bosqueho, proč hrát stylem, který sice přinesl úspěchy, ale hráči, kteří ho mají nyní praktikovat, na to v současnosti nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pedro mel snad nejhorsi sezonu co u nej pamatuju a vubec ny mi nevadilo kdyby ho nahradil v barce nekdo jiny.k tomu ostatnimu.samozrejme mas pravdu ze je to dany formou hracu.s tim souvisi i pohyblivost atd.ale i tak si myslim ze urcity tymy ktery jsou fyzicky silny(atletiko,minulou sezonu bayern,mourinho) se proti nim naucili hrat a meli by s nima problemy i s lepsi formou.taky bych rekl ze je treba modernizovat a upravit to protoze rozehravka stala na xavim a ten odchazi a druhy takovy hrac proste neni a jen tak nebude.a thiago a fabregase si nechali odejit a nedali jim poradnou sanci.snad se chyti rakitic.pique a alba letos horsi.navic alves odejde takze dalsi velky zasah a snad prijde poradny stoper.urcita zmena musi prijit uz vzhledem ke slozeni kadru a novym hracum kteri prijdou ale ten zaklad zustane stejny,to je jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, že některé týmy se naučily proti tomu hrát, ale pak je zase otázka, který styl není přečtený? Já takový neznám. Neznám styl, u kterého by bylo jasné, že tím každého porazíš. Vždy to bude o formě hráčů.

Barca má dlouhodobě svůj styl, hrajou taky všechny kategorie od žáčků po áčko a i když je jasné, že Enrique chce změnu (je samozřejmě otázka, na kolik se mu to podaří), tak zároveň změna o 180 stupňů se čekat nedá a není ani nutná. Když se zapracuje na fyzičce, tak Iniesta bude opět top, Busquets to samé, třeba i Messi popoběhne za zápas 2x a ne jen jednou, atd.

A doplnil bych, že Fabregas i Thiago pořádnou šanci dostali, ale Cesc nepřesvědčil a Enrique ho nechce. Thiago odešel sám, i když všichni chtěli, aby zůstal. A pokud si myslel, že bude hrát v základu, i když herně nebyl lepší než jeho konkurenti (což je případ i Cesca), tak je snad i dobře, že odešel. Osobně mám v tomto směru jasno a jsem rád, že je Thiago pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

to ze zaklad musi zustat stejny jsem napsal prave kvuli tomu ze to maji zalozeny na odchovancich ktery se od mala uci presne takhle hrat a zmenit to nejde nebo spis by to byla chyba.u cesca mi prislo ze ho prehazovali sestavou jak se jim to libilo a to mu dlouhodobe hrozne uskodilo a u nej jsem pocitat ze nahradi xaviho.u tiaga mi prijde skoda ze mu nedali ten rok u trochu vic sanci aby ho nemuseli poustet, a nedivim se mu ze slysel na zavolani pepa.to mohl byt jeste lepsi nahrada xaviho.

je jasny ze zadny system neni nejlepsi a bezchybny.ale je to vzdycky dany formou a slozenim hracu.ale u barcy mi posledni roky prislo ze nema plan B a nebo ho neni ochotna uplatnit kvuli messimu.v plno zapasech si to rikalo o typickyho utocnika do vapna ale v plno utkanich by pro neho nebylo misto prave kvuli jasne danymu rozestaveni a nutnosti stavit messiho na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

U Thiaga byl zásadní problém, že byl zraněný. Kdyby nebyl, tak se klauzule nesníží. A bylo by nesmyslné ho nasazovat do zápasů kvůli tomu, aby se nesnížila klauzule, ačkoliv herně byl horší než Xavi. Ten Thiagův případ bych nazval shodnou nešťastných okolností. Jinak se taky nedivím, že odešel do Bayernu, když tam má mnohonásobný plat, než měl v Barce

Co se týče Cesca, tak samozřejmě není nejlepší, když jednou hraje v záloze, podruhé jako falešná devítka, potřetí střídá atd. Ale celkově toho v záloze odehrál hodně na to, aby se na nějaké točení v sestavě dalo vymlouvat. Já bych sice upředňostnil, kdyby zůstal, ale chápu, že ho Enrique nechce. Porovnání jeho výkonů za ty 3 roky na podzim a na jaře, kdy se rozhoduje o úspěchu a neúspěchu, je strašidelná.

Plán B je hezká věc, ale nevím, kdy naposledy Barca ten plán B měla? Resp. kdy měla účinný plán B? Řekl bych za van Gaala během prvního působení, což je nějakých 15 let zpět. Od té doby bylo pár pokusů, ale úspěch to neneslo. Jinak souhlas, že klíčem ke všemu je Messi. Pokud se Messi nepřizpůsobí, tak z jakékoliv myšlenky nic nebude.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Neplánuje? V tom případě tipuji (protože Chile neni Nizozemsko) "jen" 1:3 pro Chile.

Reagovat
smazaný uživatel

je to ču*ák..sice vyhrál MS i euro..ale jakým stylem? 1:0 až do finále..haluzák jebnutý co to staví už 8 let na těch stejných

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny curak si tu akorat ty

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pasha

Tvrdohlavý tvrdohlavec, samozrejme, že vsadí na svoje dlhoročné kone, kdeže by dal Matu, De Geu...Chudák Negredo, presadil sa v PL a henten baran radšej zobral Torresa

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo, Llorente, Villa, Aduriz i Soriano jsou lepší, horší je snad už jen Soldado

Reagovat
CHONG

Villa je stejně k ničemu jako Torres.

Reagovat
smazaný uživatel

Co máte furt s tím Matou? Co by jako přinesl navíc než Silva?

Reagovat
smazaný uživatel

Cudujes sa ? ManU fanusik keby za nich hra Torres tak aj toho tam tlacia do zakladu

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
vodka

oproti Silvovi je ještě pomalejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to spíš o náhodě, pak se Španělé sesypali psychicky, protože v tom neumějí hrát, ale nikdo náhodou nevyhrál dva největší turnaje a také LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me jen dobre timto by jen naplival do xichtu svym hracum... tak kdyz jim ukaze ze jim duveruje muzou u pres ten neuspech posloupit a uspet:) ted je treba dve vyhry a v pavoukovi uz se hraje odzacatku hop a nebo trop.... snad jen misto tohopazgrivce villu na hrot:)

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro na plac.

Reagovat
Filip12

senilnní děděk chile si je dá pač na něj Tic- Tak platit nebude

Reagovat
dantetomas

Pipo Pipo... Vraj senilnni dedek... A pritom je to legenda

Reagovat
*CZE*

Maj na to hrát mnohem sympatičtěji, takže snad dostanou co největší nakládačky a knírač skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Ma pravdu neviem co sa cudujete ? Kto si mysli ze problem je v brane nerozumie sa futbalu . Obrana lepsia nebude JaviM urcite tu obranu nezlepsi . Hlavy problem je stred pola Xavi . Vymenit za Kokeho . A mozno tam natlacit niekde Pedra ale inak verim ze pojdu daleko . A dufam ze Busq nemal iba svoj den

Reagovat
CHONG

OT: http://realmadridcf.cz/clanky/karim-benzema-vyzaduje-plat-9-milionu-eur-rocne-8118

To se posral, ne? Jestli je to takhle, tak střelit do PSG a koupit Mandžukiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba sa modit ze je to iba vymyslet . Karim nemoze byt az taky blby to mu dufam Zidane povie nieco . Ak to je pravda tak Karim bude rychlejsie predany ako Morata

Reagovat
CHONG

A ten Moratič je taky dobrý jelimánek, prý chce za každou cenu odejít do Juventusu, nevím teda, co tam chce hledat za štěstí, když si přes Teveze, Drogbu a Llorenteho vůbec nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

a cudujes sa mu ? Ved tych 700 minut je fakt malo . To ze chce odist je dobre je jeho vyvoj . Perez vraj odmietol Juve pretoze chce ho poslat niekde do Nemecka tak ako s Danim . Ale Juve ma velmi velky zaujem ked tak Conte , Del Piero o Moratovi vypravaju . Este ma zaujem aj Villareal ( hostovanie ) ale to je nerealne ( co je velka skoda )

Reagovat
CHONG

Je naprosto v pořádku, že chce odejít, já bych ho na hostování poslal hned, ale proč chce jít proboha do týmu, kde je na hrotu takový přetlak, v Juventusu neudělá ani těch 700 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivím se mu, je to jeho poslední velký kontrakt, takže si chce nahrabat co nejvíc. Navíc PSG, City a evidentně i Arsenal mu jsou schopný nabídnout víc. Takže proč by měl po Realu, jako nejbohatším klubu světa, požadovat méně.

Ale jsem v klidu, Carlo a Cris chtějí, aby zůstal a Pérez je prý v tom s nima taky, takže věřím, že na něm zapracují. Takový prachy sice nedostane, ale tohle je víceméně první požadavek, kde se max. tak vymezily hranice pro vyjednávání, nic víc. Nějakých 6-7 vidím jako maximum, který bych mu dal.

Reagovat
CHONG

Šest bych mu dal, víc ani floka.

Reagovat
db18

...to bych toho Lewu fakt kopl doprdele

Reagovat
Filip12

beztak skončí v 1/8 s brazilii tip 5:0

Reagovat
Ángel di María 22

Oni to daj a pak vyřadí Brazílii

Reagovat
CHONG

Ideální scénář.

Reagovat
Mr.Jindros

Mám trochu ten stejný dojem.

Reagovat
Counter

Reagovat
Didier Drogba

paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Just hold on, you're going home.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže David za nic? Tak to zalez dědku

Reagovat
smazaný uživatel

zas**

Reagovat
FC Porto FC

Kdyby dal do brány De Geu tak by byl ještě větší blbec než je ted

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň bude Cesc, Costa, Azpi a Torres hned na začátku přípravy

Reagovat
k0udy

Tak doufám že rupnou znova, Koke lepší než Xabi s Xavim dohromady ale stejně nehraje, Cassilas by si taky měl sednout. Jenže ten tupec dá akorat Fabregase do útoku a bude to.

Reagovat
smazaný uživatel

De Gea - Juanfran, Martinez, Ramos, Alba - Xabi, Koke, Iniesta - Mata, Villa, Silva

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme takhle

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši...

Reagovat
smazaný uživatel

se Scolarim maj totožný xifty,...akorát,že jeden je evropský bernardýn a druhej je jižní bernardýn

Reagovat
tomasinho

Stačí místo Xaviho Pedra třeba a hned to bude lepší, velké změny netřeba, jen ne ten statický kostnatý střed.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak on má celkem pravdu. Vůbec ale nejsem rozhodnutej ohledně nejlepší formace, je to fakt těžký.

Casillas-Juanfran, Pique, Ramos, Azpilicueta-Busquets, Alonso-Pedro, Koke, Iniesta-Costa

Jsou tam čtyři změny oproti základu s Nizozemskem. Juanfran je víc ofenzivní a Azpi neopak hru víc vyvyžuje než Alba. Iniestu nakonec asi na křídlo, protože tam v repre hraje pořád a Xabi je opravdu hodně důležitej, přičemž na uplnou změnu tý formace neni čas a mohl by to být ještě větší průser. Podle vývoje zápas uby nicméně mohl Markýz přepnout na to moje vysněný 4-3-3 výměnou Alonsa za Silvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas - Juanfran, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso - Koke, Silva, Iniesta - Villa

Reagovat
Ángel di María 22

Já bych to teď viděl tak, s odstupem času, že obranu nechat a změny Koke, Pedro, Villa in a Xavi, Silva, Costa out.

Reagovat
Dominator

Ja som hlavne zvedavy na Costu, co tam bude stvarat s tymi stopermi Chile

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že dostanou nálož, dementi

Reagovat
Dominator

Myslim si, ze to pokojne moze skoncit vysokym vysledkom - treba si totiz po tej vysokej prehre napravit skore.

Reagovat
minoLFC

neplánuje radikální změny...len Torresa na hrot

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport.com EN ‏@EurosportCom_EN 3 s

BREAKING: David De Gea ruled out of the rest of the GROUP STAGE with injury @EurosportCom_ES confirm to us.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně musí hrát Pedro, kterej snad jedinej je schopnej přejít 1 na 1

Reagovat
dantetomas

Xavi Hernández pravděpodobně opustí Barcelonu a odejde dohrát kariéru do Kataru. Podle španělského rádia Cadena Cope zkušený záložník již podepsal tříletý kontrakt s celkem Al Arabi, který mu má ročně platit 6,6 milionů liber.

Reagovat
minoLFC

taký srdciar? by mal ukončiť kariéru v Barce

Reagovat
smazaný uživatel

prakticky tak karieru ukoncil.to ze si jde pro radost zahrat nekam za extra penize do duchodu nevadi.kdyby prestoupil jeste nekam v evrope tak by to bylo jiny.

Reagovat
minoLFC

no neukončil...kvôli prachom(ktorých má už určite dosť) prísť o vernosť jednému klubu...

Reagovat
k0udy

Ježiš to je ale píčovina, taky by mi nevadilo kdyby si Gerrard za 2-3 roky šel dohrát karieru někam do Ameriky nebo tak něco.

Reagovat
minoLFC

mne hej

Reagovat
smazaný uživatel

oenize do duchodu

Reagovat
smazaný uživatel

malinkaty prilepsenicko ktery by normalnimu clovekovi stacilo na nekolik generaci

Reagovat
smazaný uživatel

Adios Espaňa

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný velký změny nečekám. Nevěřím tomu, že Koke posadí Xaviho. Nemůžu se však zbavit dojmu, že ať už delB poskládá jakkoli, tak půjdou dál a ještě navíc vyřadí Brazílii. Pro mě snadno představitelný průběh, protože prostě Španělsko.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem tak nějak čekal.. Oni potřebují nový impuls, nové hráče do základní sestavy, kteří budou mít motivaci se předvést. Tohle bude stále stejné a nikam to nepovede.. Ale že by mi to nějak vadilo, se říct nedá.

Reagovat
garruklol

Nevim, proč Vicente upustil od herního stylu, kterým vyhrál ME 2012. Byl to strašný paskvil s Costou na hrotu. Doufám, že se nenechá unést, na hrot postaví Fabregase a bude hrát klasiku, na kterou jsou zvyklí. Tolik ztrát jako ve druhé půli jsem od Španělů nikdy neviděl, stejně tak ten počet nákopů dopředu na Costu, všechny byly k ničemu. Odemkli tu obranu Holanďanů kolmicemi po zemi, viz Xavi na Costu, po které následovala penalta a Iniesta na Silvu, který pak dal ten lob. Měl by se více kontrolovat balon a nepanikařit. Kdyby Silva dal tu tutovku, tak by to byla výhra, ale bohužel se nepovedlo.

Za mě bych to postavil takto:

Casillas - Azpi, Pique, Ramos, Alba - Sergio, Xavi, Xabi - Silva, Fabregas, Iniesta

Ještě by se dal vyměnit Xavi za Pedra s tím, že Iniesta půjde na střed.

Reagovat
smazaný uživatel

Pique nesmie hrat.. vyskusal by som Martineza.. a Koke namiesto Xaviho

Reagovat
X-bano-X

Tak, tak. Potom by som ešte vymenil Albu za JuanFrana, Busquetsa za napr. Matu. Škoda že tam nieje Jesé, ten by sa teraz kua hodil za Iniestu. Takto bude musieť ísť Torres na krídlo

Reagovat
smazaný uživatel

za Jesého

Reagovat
smazaný uživatel

typicky prispevok ked nemas s cim argumentovat.. ist do extremov a robit si z toho srandu.. ale to ze Pique a Xavi mali slabu sezonu to nemozes popriet

Reagovat
mario23

Zrovna, když mohl de Gea dostat šanci, tak se zraní... Takže prakticky nulová šance, že by si zachytal, super... Nejlepší brankář turnaje a dělá dvojku loosrovi, kterej dělá jedničku jen proto, že chytá v Realu.

Reagovat
CHONG

Zavři chlebárnu, ty měchuřino.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele