Dein: Arsenal potřeboval nové investory

31.08.2007, 09:59
Aktuality
Bývalý místopředseda Arsenalu FC David Dein včera prodal svůj podíl v klubu firmě ruského miliardáře Usmanova. Podle jeho slov londýnský klub investici potřeboval, aby byl schopný udržet se mezi evropskou špičou.

Dein držel 14,5 procenta klubových akcií. Ty včera prodal za 75 milionů liber firmě Red & White Holdings, kterou spoluvlastní Alisher Usmanov. Dein však byl jmenován jejím ředitelem, což mu otvírá dveře k budoucímu návratu do Arsenalu.

"Situace ve fotbale se dramaticky mění, Arsenal potřeboval nové investory," prohlásil Dein. "Cítil jsem, že bez nich by se Arsenal těžko udržel mezi klubovou špičkou, navzdory fantastické práci Arseneho Wengera."

Bývalý místopředseda Dein o prodeji svého podílu uvažoval už delší dobu. Poté, co představenstvo klubu odmítlo jeho záměr prodat své akcie Američanovi Kroenkemu (který vlastní 12,19 procent akcií), odstoupil ze své místopředsednické funkce.

Deinův podíl nakonec získal miliardář Alisher Ulmanov. Tento Rus je většinovým vlastníkem hutní společnosti Metalloinvest, spoluvlastník i deník Kommersant a mobilního operátora Megafon. Je generálním ředitelem společnosti Gazprominvestholding, která je investičním ramenem plynárenského koncernu Gazprom.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
plechi

Rusaci si za chvilku koupí celou UEFU

Reagovat
HOST*matZz

tak už maj skoro PL

Reagovat
smazaný uživatel

Radšej nech to vlastnia rusi ako američania

Reagovat
HOST*

Co ti vadí na amíkách?Nebýt jůesej tak tady nejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přepokládám, že je to fanda Arsenalu či Chelsea a snaží se jen rýpnout do Live a Man Utd.

Reagovat
Pharrell

Live a Man.U patri Americanum a Chelsea patri Rusovi a Arsenal mozna take pujde cestou Blues.. Myslim si ,ze by to pro Arsenal bylo dobre najit investora pak konecne mohli po nejke dobe vyhravat hodne trofeji!

Reagovat
Pharrell

po nejake dobe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele