Defoe není v lednu k mání, zní ze Sunderlandu

26.12.2016, 21:33
Aktuality
Letos na jaře Jermain Defoe svými 11 góly největší měrou přispěl k senzační záchraně Sunderlandu v Premier League a klíčovou postavou týmu zůstává i nadále. Proto není divu, že právě na něho nyní manažer David Moyes pověsil visačku s nápisem "neprodejný". Jakákoliv lednová nabídka prý bude okamžitě odmítnuta...

Již 34letý útočník se do Anglie vrátil z Toronta v lednu 2015 a na severovýchodě země úspěšně navazuje na svá plodná léta v dresu Tottenhamu. Také letos je suverénně nejproduktivnějším hráčem Mackems, když uprostřed tápajícího mančaftu stihl nastřádat osm branek, z toho tři vítězné.

"Ne, šestimilionovou nabídku za Jermaina bychom ani nezvážili," prohlásil rázně David Moyes s odkazem na údajný zájem West Hamu. "Nemyslím si, že Jermain má nějakou cenovku - je pro nás k nezaplacení, jeho góly jsou pro nás tak důležité," dodal skotský manažer.

A divit se mu příliš nelze, ještě o Vánocích platilo, že se kromě Defoea z ofenzívy Black Cats v tomto ročníku zvládl prosadit už jen Victor Anichebe; dále klub sází akorát na produktivní obránce. "Nevnímám ho jako někoho 34letého - trénuje, jako by byl podstatně mladší, každý den," chválí druhého nejproduktivnějšího Angličana tohoto kalendářního roku (po Harrym Kaneovi).

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Felitel

Reagovat
Han střelil první

Perfektní útočník, kterému to tam padalo snad v každém klubu a pod každým trenérem. Je skoro neuvěřitelné, že místo něj v reprezentaci nastupoval Carroll, Welbeck, Crouch nebo Heskey (bílý Pelé).

Reagovat
soukup

Zas tak neuvěřitelný to není. Carroll, Crouch a Heskey jsou jinej typ útočníka a tím pádem ani nebrali Defoeovi minuty na hřišti. Pokud chceš vysokej, silnej hrot, co ti podrží míč, tak tam logicky nedáš Defoa i když je třeba stejně dobrej a gólovější. Pokud chtěl trenér hrát protiútoky, tak zas asi nepřemýšlel o Crouchovi a hrál právě Defoe. Nemyslím si, že si ti hráči vzájemně kradli čas, ten čas se odvíjel spíš podle taktiky

Reagovat
Free_player

hezky pěkně

Reagovat
Han střelil první

Samozřejmě bych souhlasil v případě, kdyby Anglie výšky a síly těch útočníků doopravdy využívala. Ve většině případu si však jenom kopala kolem šestnáctky (zejména za Capella) a ti hráči se do kombinace vůbec nehodili a absolutně se nepohybovali v místech, kde by měli zakončovat finální přihrávky, za což byli po právu kritizování.

Reagovat
soukup

To už je ale úplně jinej problém. Ty tvrdíš, že Carroll, Welbeck, Crouch nebo Heskey zabírali místo Defoeovi. Oni hráli z nějakýho taktickýho důvodu a protože nabízí jiný věci než Defoe. To nemá nic společnýho s tím, jestli pak v zápase opravdu dokázal kauč využit ty předností. On se ti koneckonců do statickýho přihrávání kolem vápna soupeře nehodí ani Defoe.

A teda už vůbec bych se neodvažoval tvrdit, že třeba Crouch s Welbeckem byli v repre špatní a měl místo nich hrát Defoe, jak naznačuješ. Protože jak Crouch 42/22, tak Welbeck 34/14 (a to hrál často z křídla) mají v repre vynikající bilanci a očividně je teda trenéři uměli využít. Rozhodně nebyli v repre horší než právě Defoe, který má 55/19.

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe má sice 55 zápasů v repre, ale dost často hrál jako žolík, takže to zkreskuje. Spíš by měl zajimala konverze golů na minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Crouch byl v pohodě, ale zbytek tragedie. Hlavně teda Heskey a Carroll

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jak je prťavej a hubenej, tak dával vždycky dost gólů. V Tottenhamu byl skvělej

Reagovat
smazaný uživatel

Hubenej

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe Aspoň, že je v dobrom klube, a nie niekde v Kanade.

https://www.youtube.com/watch?v=LPgaN-_eG88

Reagovat
smazaný uživatel

Je škoda, že thdy do toho Toronta odešel mohl to být dodnes suprový parťák k Harrymu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to bol zápas.Poklad Lennon, Defoe zabijak, už len z akých uhlov to tam jebal, to nevie hocikto. A tiež Bentleyho PK. Wow.

Reagovat
smazaný uživatel

aj Krancjarov gól. Pamätám sa ako som sledoval tento zápas na vtedy vzacnych streamov.

Reagovat
smazaný uživatel

To zrovna běžela PL na Nova sportu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy to bol superfutbal od Spurs. Lennon+Defoe mohli ostať dodnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Lennona sem hrozně chtěl do LFC.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

I tak bych ho zkusil přivést, pokud Janssen do měsíce nedá aspoň pár gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba v článk, Borini dal 1 branku

Reagovat
fantomas

No, dneska. Clanek byl psan v dobe, kdy to neplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

po odchodu z Portsmouthu už se pořádně nedostal, alespoň v očích trenérů, na post útočníka č.1... přitom mu to tam pořád dost padalo a jeden čas tahal Spurs, když se nedařilo Baleovi. Fungoval ale spíš jako dvojka do páru Adebayorovi, nebo jako žolík. V základu se nikdy neudržel dlouho. Tenkrát ještě byla šance nechat si toho správnýho. Bylo by krásný vidět Harryho Kanea, jak hraje se svým vzorem. Typologicky se k sobě docela hodí a oba nepotřebují zrovna moc doteků na to aby dávali pravidelně góly. Místo toho se kupoval za velké peníze Soldado a Adebayor dostával obrovský plat za minimální snahu v zápasech. Ačkoliv se JDmu teď v Sunderlandu daří, tak si nemyslím, že by byl nějak extra spokojený dívat se na to, jak si jeho spoluhráči nenahrají 3x v řadě.

Reagovat
Irek

Uzasny utocnik, vek na nem neni znat, jsem rad, ze mu to tam pada :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak v létě no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele