Defenzívu Frankfurtu po sezoně vyztuží mladý stoper Amenda

07.02., 11:04
Aktuality
Aurèle Amenda (© AFP)

Vedení Frankfurtu se nebojí investovat do mladých hráčů a jedním z nich je Auréle Amenda. Dvacetiletý stoper přijde po sezoně ze švýcarského Young Boys Bern, německý celek dnes dopoledne oficiálně potvrdil to, o čem tisk spekuloval už několik týdnů.

Amenda měří 197 centimetrů, do prvního týmu Young Boys nakoukl v ligovém ročníku 2021/2022 a ve švýcarské nejvyšší soutěži zatím nastřádal 33 startů, k nimž letos přidal i čtyři v rámci Ligy mistrů. Ve Frankfurtu podepsal pětiletý kontrakt, odstupné se pohybuje mezi osmi až deseti miliony eur.

"Aurèle je obrovsky talentovaným hráčem, který už ve svém věku disponuje mezinárodními zkušenostmi. Je rychlý, velmi silný v hlavičkových soubojích a zároveň má velmi dobrou rozehrávku. Do našeho týmu skvěle zapadne i po osobní stránce," nepochybuje sportovní ředitel Markus Krösche.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudnevs

Udajne chcu aj Ouedraoga. Ta vykupka je tam nastavena vraj na 7 milionov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele