De Laurentiis volá po Super lize a těší se na Juventus

25.03.2010, 21:16
Aktuality
Prezident Neapole Aurelio De Laurentiis přispěchal se sebevědomým názorem, že je na čase, aby nejlepší evropské kluby založily vlastní soutěž. Podle něj se totiž současné systémy pomalu stávají zastaralými.

V rozhovoru pro Tuttosport De Laurentiis uvedl: "Potřebujeme bojovat v Super lize. Nyní je ten správný čas, aby se nejlepších 25 klubů Evropy dohodlo a společně založilo vlastní soutěž."

Otázkou samozřejmě zůstává, zda je podobná myšlenka vůbec uskutečnitelná a za jakých podmínek. Druhou věcí je také fakt, zda by Neapol na podobnou elitní soutěž měla, nicméně pokud by se mělo dát dohromady De Laurentiisem zmiňovaných 25 mužstev, pravděpodobně by se mezi ně vešla.

Poté se rozhovor stočil na domácí soutěž, ve které Azzurri hostí v důležitém klání Juventus. Právě tento zápas by mohl rozhodnout o tom, kdo na konci získá čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů. "Juve je skvělý klub, když tedy nebudeme brát v úvahu letošní výsledky. Nemůžete však vyhrávat každý rok, pokud tedy nevěříte v diktaturu. Pak by tu totiž nebylo místo pro ostatní.

"Hrát s Juventusem je vždycky hodně emocionální. Dokonce i když jsme byli v Serii C a se Starou Dámou hráli o Morettiho trofej, užívali jsme si to. Neapolští lidé jsou neobyčejní, mají ducha odplaty, kterou vyjadřují fotbalem,"
dodal De Laurentiis.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (42)

Přidat komentář
Pipo123

bože len to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol by si tam stejně nemohla zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj, fuj a ešte raz fuj. Niektorých ľudí by mali za názory bičovať ako v starom dobrom staroveku

Reagovat
Pipo123

Reagovat
j_mrazik

Ty bys byl řezanej od rána do večera...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto je hrozná pakárna...

Reagovat
cerwi

achjo oni si nedaj pokoj s tou Super ligou, copak by bylo k necemu dobry

Reagovat
SunFells

Blázen jen

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné proč to chce,z Italské ligy by mu odpadlo cca 6 nejsilnějších týmů,takže by Neapol mohla bojovat o titu

Reagovat
smazaný uživatel

A Neapol by mohla hrát Extraligu, to by byla asi tak pátá nejvyšší evropská soutěž.

Reagovat
smazaný uživatel

teraz sa teší na Juve len aby potom neplakal

Reagovat
Kaze

A ještě větší zátěž klubů? Ani náhodou

Reagovat
terry

To by asi pochopitelně nehráli tu domácí, že..

Reagovat
$dolar$

Super liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dostals ten mail s opravenou adresou?

Reagovat
Yanek

Čím dál lepší fotky, ale ty brejle mu sluší, dědovi..

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

jo jasně.. a pak by v champions league hrál kdo?

Reagovat
domingo

Nemůžete však vyhrávat každý rok, pokud tedy nevěříte v diktaturu.

Reagovat
smazaný uživatel

to mě taky dostalo-nevím jak to myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

To je zhovadilý názor, jak zničit nejzehčí fotbal na světě, zamořit jí tím hnusem a odpadem z kontinentu, za to bych ho poslal na 5 let na Sibiř, nebo rovnou ke zdi

Jen si to představte, PL bez Arsenalu, to by byla nějaká sranda?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si to představte, PL bez Arsenalu ale máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ted sem si to představil...A je to krasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Reagovat
hawk

no oni si něco takového vymyslet můžou, ale UEFA a FIFA budou rázně proti, a ikdyby si to pak založili, tak jim tak zavařej, že si budou moci kopat tak max. tu svoji ligu, ale jelikož fotbal je v rukou těcho svazů tak si těžko budou moci vytvořit vlastní soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že kdyby se těch 20-25 nejsilnějších klubů trhlo, tak by jim dělalo problém založit si vlastní soutěž, sehnat sponzory a prodat televizní práva? FIFA a UEFA by přišly o 50% příjmů během jednoho roku a ještě by škemrali, aby je mohli zastřešovat.Ty příjmy by se rozdělily mezi těch 20 velkých týmů. Nějaká LM by jim byla u pr****, systém 20týmů, doma-venku, vítěz by dostal titul, nejlepších 8 pak Play-off a vítěz by získal pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, když se Neapol není schopná dostat do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Rychle rychle, založíme superligu, dokud jsme poblíž stupňů, které ji budou zaručovat...

Reagovat
captain18

Ja som pro..20 timov..doma vonku,kazdy s kazdym..Arsenal,ManUtd,Chelski,Liver,Bayern,Juve,Inter,AC,AS,Real,Barca,Sevilla,Valencia,Lyon,Bord,Marseille,CSKA,Ajax,PSV,Olympiakos..popripade AS Trencin..

Reagovat
domingo

strašně scumí představa...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceš nejlepší týmy Evropy, tak co by tam dělala trojice Ajax, PSV, Olympiakos? Místo nich Porto, nějaký německý tým (Schalke?) a třeba bych se nebál týmu z Turecka (Fener x Gala) nebo Ukrajinský Donetsk... Popřípadě škrtnout ještě Valencii nebo ASR (finančně nejslabší týmy) a dát tam třeba Gazprom Petrohrad.

Hlavně musí být týmy finančně zabezpečeny a neprodávat každoročně hráče do lepších klubů, kde by Holandské kluby a Olympiakos měli problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nedivil kdyby nějaká podobná Super Liga vznikla... Vemte si, kolik klubů musí pykat za chyby rozhodčích v nějakých rozhodujících zápase např. LM nebo EL, které rozhodují o tom, kam poputou miliony za případný postup do další fáze... Myslím si, že těch Top 20 týmů nebo kolik by jich bylo, by neztratilo nic ze své reklamy, ale hlavně by se domluvili na férových podmínkách za jakým účelem fotbal vůbec chtějí hrát. Narážíím na videorozhodčího, protože se divím, že ještě některým týmům nedošla trpělivost, co se týče chyb způsobených lidským faktorem. Kolik mohla Fiore vydělat, kdyby Bayern nedal doma gól z 3m offsidu? Jsem fanoušek Arsenalu, Chelsea upřímně nemám rád, nesnáším, ale 2x po sobě v LM narazila na rozhodčího, kterej jí hodně uškodil... Navíc můj oblíbenej Arsenal není kdo ví jak svatej... Pár gólů taky z offsidu, penalty mi některý taky nepřišli adekvátně rozhodnutý atd... Samozřejmě že tohle všechno také poškozuje menší týmy, ale kdo má na to se postavit FIFě nebo UEFě?? Velkokluby...

Reagovat
Bakary3

Co je to za blábol ? Tady neni šance, že je rozhodčí nepoškodí ? A co to jako má bejt, že "se kluby domluví na férových podmínkách, za jakým účelem vůbec fotbal chtějí hrát ? Takovej žvást jsem dlouho nečet..

Reagovat
cristiano.K.

vypadá jako nákej motorkář z holywoodu a asi i tak přemýšlí....na to jde říct jedno velký OMG neapol bojuje o poháry a pánovi zjevně stouplo sebevědomí.Na konci sezony ještě ten vocas bude prosit o založení intertota

Reagovat
Lorcan

krátce, stručně :

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo jen " "

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně naivní ten pán. T toho jeho klubu dělá bůhví co, přitom se stačí podívat jakej ten fotbal hrajou a každýmu dojde, že Neapol by do žádnýho nesmyslu jako je nějaká Super Liga, nepatřila. Nakonec budou rádi, že si kopnou aspoň tu EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se že ta Superliga stejně jednou příjde

Ale trochu si protiřečí, kdyby to bylo nejlepších 25 týmů tak by tam Neapol nebyla...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele