De Gea prodloužil kontrakt s Manchesterem United

16.09.2019, 16:32
Aktuality
Manchester United se může i nadále spoléhat na gólmana Davida de Geu. Španělský brankář s Red Devils prodloužil smlouvu do roku 2023, jejíž součástí je opce na další sezónu...

De Gea je odchovancem Atlética Madrid, kde se mezi tři tyče probojoval v sezóně 2009/10 a za další rok už se stěhoval do Manchesteru United, kde měl nahradit Edwina van der Sara.

To se 28letému brankáři během uplynulých let, ve kterých patřil k oporám Man Utd, povedlo. De Gea byl několikrát spojován s možným návratem do Španělska, zájem o jeho služby měl především Real Madrid, pokaždé ale z chystaného transferu sešlo a nadále zůstal hráčem United.

Úspěšné spojení potom bude pokračovat, neboť se obě strany dohodly na prodloužení kontraktu do roku 2023, součástí dohody je také opce na prodloužení o další sezónu. "Bylo mi ctí strávit osm let v tomto klubu a možnost pokračovat v Manchesteru United je pro mě ctí," řekl po podpisu De Gea, jenž by se měl stát nejlépe placeným hráčem PL.

"Při příchodu jsem si nedokázal představit, že bych za Manchester United mohl odehrát přes 350 zápasů. Nyní je moje budoucnost jasná a věřím, že tomuto klubu opět pomohu vyhrávat trofeje," řekl reprezentant Španělska, jenž s Man Utd vyhrál titul nebo Evropskou ligu.

Autor: Jiří Vojík / manutd.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele