Davies má po prodělaném koronaviru potíže se srdcem

14.01.2022, 18:01
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (118)

Přidat komentář
Lemiux66

Popiraci vs jeste vetsi popiraci. Ted je vas cas!

Reagovat
Madio Sané

Správny nadpis by mal byť: Davies má po očkování potíže se srdcem!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
delfin

Spravny nadpis by byl:

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
delfin

Pierre-Emerick Aubameyang sice překonal covid-19, z karantény se však na kamerunské trávníky nevrátí. Tým zdravotníků Africké fotbalové asociace odhalil problémy se srdcem a útočníkovi Arsenalu nedoporučil se turnaje zúčastnit, potvrdila to ve svém stanovisku gabonská reprezentace. (bbc.com)

Reagovat
smazaný uživatel

A měl deset dávek nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jako Aguero a další očkování.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! Evidentně to funguje :D

Reagovat
mimi_united

A napriek tomu sa nájdu dezoláti ktorí budú kovid zľahčovať

Reagovat
ratusek

Reagovat
p-e-t-k-o

Nájdu. Ja sa ale snažím aj rozumieť ľudom ktorí sa už v tom strácaju a nevedia, čomu veriť.

Reagovat
smazaný uživatel

A i presto se najdou takoví co se nechaji očkovat 7x za pul rok. Jakoby to pomohlo

Reagovat
Shevchenko

Nikdo na světě se 7x neočkoval.

Reagovat
Nizzie

To už je ale přirozený výběr.

Reagovat
jenage

Tenhle se ale očkoval desetkrát.

Reagovat
Infi

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, to je otazka casu. Nejak se musi vydělávat

Reagovat
Shevchenko

Ok mě to nezajímá co si myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko 5 dávka, Izrael 4 dávka a do Vánoc daleko. To covid maniaci zvládnou .........

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby te to nezajimalo, tak nereagujes na muj koment. Ty uz mas asi taky minimalne treti davku že? Zabiji to asi i mozkové bunky

Reagovat
Shevchenko

Ne mám dvě a už táhni do piče

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim ze i psychika utrpěla. Jsi velice uvedomely hoch.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
SunFells

Přesně je to 0 lidí.

Reagovat
mojmira

To určitě není, debilů se najde dost. Nebo těch, co na tom chtějí vydělat viz. výše.

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
QooBo

Tak tak

Ale problém je, že extrémy sú na oboch stranách - tí čo za všetkým vidia covid alebo naopak dezoláti čo zvalia všetko na očkovanie

Reagovat
p-e-t-k-o

A najviac problem je, že ľudia už absolútne stratili schopnosť rozmýšľať vlastnou hlavou.

Reagovat
torcida

asi tak. keď niečo smrdí ako hovno, vyzerá ako hovno obvykle je to hovno... aj keď markíza tvrdí, že je to jahodový koláč...

Reagovat
smazaný uživatel

Vacc make freedom

Reagovat
Mass

Ale sem zvědavej jestli nám zase budou předhazovat třeba Portugalsko, kde je nejvíc očkovaných (88,9%) a přitom koukám od novýho roku tam mají slušných 415k případů (a sou tak na pěkném druhém místě v EU). Izrael kde už jedou 4 dávku tak má 3,5x tolik nemocných co ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

V Slovenskom Zimbabwe tiež jedna marioneta povedala, že očkovanie je sloboda.

Reagovat
inferno08

A kolik lidí tam leží na kyslíku?

Reagovat
torcida

aký je potom dôvod na zavádzanie lockdownov v takto dobre zaočkovaných krajinách?

Reagovat
Benfica

V Portugalsku nie ziaden lockdown

Reagovat
torcida

a čo gibraltar?

Reagovat
inferno08

Co s ním?

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Benfica

Situaciu v Gibraltare nepoznam

Reagovat
janinho

nikto nikdy nesluboval že po očkovaní nebudú pozitivni. ide o to ci to ti pozitivni väčšinou po očkovaní vylezia relatívne v pohode sami doma alebo skončia na kyslíku a kvôli nim potom skolabuje zdravotníctvo... ak toto nechápeš tak ta môžem akurát polutovat panáčik

Reagovat
Benfica

Nezneuzivaj Portugalsko na fake news a dezinformacie!

Pocet pozitivnych v Portugalsku je irelavantne cislo, v nemocnici je nieco cez 1000 ludi na JIP len nieco cez 150.. ovela, menej ako pred rokom, to sa neda ani porovnat.. porovnat sa neda ani pocet umrti zo Slovenskom a Ceskom v posledych 3 mesiacoch... v Portugalsku na to zomrelo omnoho menej ludi ako na Slovensku a Cesku.. cize ta vakcina funguje celkom dobre..

Taktiez v Portugalsku je od oktobra takmer vsetko otvorene, napriklad take koncerty su plne divadla, haly.. aky to rozdiel napriklad oproti Slovensku..

Reagovat
capaccio

Co z toho co napisal o Portugalsku Mass je fake news a dezinformacia?

Reagovat
bobis21

Třeba to, že počet pozitivních testů na přítomnost viru má jakoukoliv spojitost s účtiností vakcíny

Reagovat
capaccio

To tam nepisal.

Reagovat
Benfica

Citaj s porozumenim

Reagovat
merlick

Reagovat
Benfica

Reagovat
Mass

Myslim že to Portugalsko zneužily na fake news naše masmédia, když tvrdily, jak sou tam lidi očkovaný a kovid tam neni

Když máš tak rád ty lidi na JIP, tak na Slovensku jich je jen o 40 víc jak Portugalsku. Myslíš že těch 40 je důvod, aby tam bylo všechno zavřeno?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale je to důvod zavést kovid pasy a naockovat vsechno co se hýbe 3x ročně. Ty co odmítají, perzekuovat!

Reagovat
Benfica

Reagovat
delfin

Reagovat
Benfica

Na Slovensku je iba o 40 ludi viac nad JIP, ale zabudol si na 3 faktory

1. V Portugalsku zije 2x viac ludi

2. V Portugalsku aktualne je Omikron vlna, na Slovensku skoncila Delta vlna, na Omikron sa este len caka.. ten rozdiel medzi Delta vlnou, jednou na SR a dvomi v PT je na JIP masaker rozdiel, lebo v obich tych vlnach v PT bol pick niekde ololo tych 150..

3. V Portugalsku od oktobra ockovani nemaju v podstate az doteraz ziadne obmedzenia, zatial co na Slovensku to tak ani zdaleka nie je

Vysledok je ten, ze v takmer plne zaockovanej krajine sice covid covid je, ale na urovni inych virov, tj zivot ludi sa nijako nekomplikuje, nezastavuje.. teda tych ockovanych, takze v podstate skoro pre vsetkych

Reagovat
Mass

Tak sem rád, že už se netvrdí, že očkování tě ochrání před nákazou. Pak zase že očkovaní nepřenáší. Možná že se časem taky přestane tvrdit, že očkování tě zachrání před hospitalizací a třeba je to jen efekt toho, že už to většina ldí měla a jsou přirozeně posíleni. No uvidíme, spíš se bude tečkovat a strašit dál.

Pokud celý tyhle omezení, apatheid a brutální státní dluh byly jen kvůli obavě z přetížení zdravotnictví, tak se spíš mělo zainvestovat do rozšíření zdravotnicví.

Reagovat
Benfica

Pokial tu vakcinu neaktualizuju tak casom strati akykolvek efekt.. avsak v marci uz ma byt vakcina zalozena na nanovsich mutaciach..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
merlick

1. 85% ludi v SR co je v nemocniciach je neockovanych

2. za obdobie 3 mesiacov na prelome jesen/zima minuleho roku stali neockovany v nemocniciach nas zdravotny system 38 mil, ockovany 2 mil. Kto z tychto statistik vychadza ze ma lahsi priebeh podla teba?

3. nikto nikdy netvrdil ze ockovany neprenasaju, len dezolati si to modifikuju a prekrucaju ze sa tu tvrdilo ze ockovany je neprenasac

4. prestan strasit pls ty apartheidom

5. v SR su miliardove investicne dlhy do zdravotnictva + ako by si napr vyriesil nedostatok lekarov peniazmi? Vyrobis tych ludi zo skumavky a zaucis do lekarstva behom 1 a pol roka pandemie?

Svet je troska komplikovanejsie miesto bohuzial, a jednoduche kecy co tu predvadzas ho moc neopravia.

Reagovat
Mass

K 1. a 2. možná měli i nějaké jiné potíže, proto se nenechali očkovat? 38M to je nějakých 10 korun na poplatníka, kvůli tomu kolabuje zdravotnictví?

3. U nás to tvrdil ministr zdravotnicví, že nepřenášejí https://www.seznamzpravy.cz/clanek/naockovany-se-nenakazi-ujistoval-blatny-odbornici-krouti-hlavou-147643

4. Jak jinak bys naznal, než apartheid, že tě někde ani nepustí do mhd? https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/evropa-zprisnuje-bez-ockovani-ani-do-mhd-nebo-na-lyze-40383410

Reagovat
merlick

1. 38 mega eur, tj miliarda cz. Nie, kvoli tomu nekolabuje zdravotnictvo, ale su to zbytocne peniaze ktore sa mohli pouzit inde. Kolabuje kvoli tomu ze je nedostatok zdravotnikov, miest v nemocnici, pripadne pristrojov.

2. Neviem ci by som kohokolvek z ANO / s nominaciou ANO bral az tak vazne, na ministerskej stolicke sa tiez neohrial dho. Plus je to pediater a hematolog, treba pocuvat co hovoria epidemiologovia, a taktiez treba pocuvat co hovori vacsina z nich. V otazke covidu mi pride u nich velka zhoda. Ze najdes nejakeho lekara co tvrdi presny opak, tak to najdes v kazdej jednej teme, netreba natom zakladat nasledne vsetko.

4. bezpecnostne pravidla. Tiez ta nepustia do roboty bez prejdenia cez BOZP, pri peciach musis nosit stity proti vysokej teplote, v laboratoriach bezpecnostne obleky, hasici musia nosit masky ked idu do horiaceho domu. Pravidla na znizovanie rizika tu boli vzdy. Azijci nosia ruska od zaciatku milenia vsade na letiskach a nik tam z toho nepanikari, a tak aj dopadli, Taiwan s 18 000 pripadmi covidu od zaciatku pandemie, vsak to su smiesne cisla Neviem co je za taky problem si nasadit nieco na ochranu svojho zdravia na par minut, tiez keby idem do chernobylu tak si dam nejaky ochrany oblek.

Reagovat
Mass

5. Lékařů určitě ne, ale ty lůžka s ventilátory se dají koupit. Mmch z třeba z českého zdravotnicví odešly stovky lidí kvůli podfinancování, na Slovensku to bude podobné.

Reagovat
merlick

bohuzial nema kto obsluhovat tie ventilatory, takze aj ked ich nakupis ako SR spravilo, mame ich cez 1000, tak iba polka z nich je pripadne funkcna kedze nie je dostatok personalu na jeho spravu.

A tu je ten bod co vyssie namietas, tych 38 milionov co islo zbytocne do neockovanych co plnia nemocnice mohlo ist na zvysenie platov tymto ludom.

Reagovat
Mass

A to že mě nazýváš dezolátem, tj. podle slovníku "bezdomovec nebo opilec, velmi odpudivého vzhledu, zápachu apod." který má jednoduché kecy, když mám jen jiný názor, to od tebe není pěkné.

Reagovat
merlick

sry

Reagovat
Talker

Je vždycky vtipný, jak někdo vyleze s jedním konkrétním číslem, ale kompletně vyignoruje veškerý kontext - třeba kolik lidí je v nemocnicích, kolik na JIP, kolik jich umřelo a jak se to porovnává s těmi, kteří očkováni nebyli.

Já bych chápal, kdyby někdo odmítal očkování kvůli strachu z nějaké reakce, ale říkat, že nefunguje...?

Reagovat
Benfica

Reagovat
capaccio

https://covid-19.ontario.ca/data#hospitalizationsByVaccinationStatus

Tu mas cisla z Ontaria, tam uz maju ockovani prevahu v nemocniciach aj na jip.

Reagovat
Neon

a zas ta statistika. 11 milionů je v ontariu očkovaných, z toho je 2 000 v nemocnici (0,018 %). cca 1,5 milionů nemá ani jednu dávku a 700 jich je v nemocnici (0,04 %). která skupina je na tom líp? plus z očkování nikdo nedostane postcovid syndrom atd.

Reagovat
capaccio

Nic z toho ci si napisal neodpoveda na otazku preco aj ockovani koncia v nemocnici ked podla toho co sa hovori by tam byt nemali.

Diskutujes priamo pod clankom, kde ockovany Davies ma postcovid syndrom myocarditis. Takze tvoje posledne tvrdenie je blbost.

Reagovat
Talker

Ono to asi smysl nemá, ale zkusím to.

Očkování nezabrání tomu, aby ses nakazil. Nezabrání tomu, abys skončil v nemocnici, na JIP nebo dokonce neumřel. Očkování ale sníží šanci, že se nakazíš, sníží šanci skončit v nemocnici, sníží šanci, že skončíš na JIP nebo dokonce umřeš.

Ber v potaz, že na JIP je velmi podobné číslo lidí s očkováním a bez, ale ze 7x větší populace a ve chvíli, kdy rizikové skupiny budou prakticky kompletně proočkované (důchodci, predispozice, slabá imunita a podobně).

Reagovat
capaccio

Ale ked bolo menej ludi ockovanych napr 30% tak nikto neargumentoval tym, ze neockovanych je viac tak je jasne, ze ich je aj viac v nemocnici. Preco ten argument pouzivas teraz?

Reagovat
Talker

Proč bych nevyužil naprosto logický argument, který dává perfektně smysl? Najdi si čísla několik měsíců zpátky, porovnej si ta čísla a přijd zpátky, pokud si myslíš, že to bude vypadat výrazně jinak - jiný poměr byl možná v době, kdy byli očkovaní jen 70+.

Reagovat
capaccio

Lebo logicke je ratat tie pocty hospitalizovanych z poctov nakazenych kazdej skupiny.

Reagovat
Talker

Když je logické, tak proč ti to tu musím říkat? 200 z 11.000.000

Reagovat
Talker

Nebo 180 z 1.500.000. co ti to logicky říká?

Reagovat
capaccio

Ze vakcina zabera slabsie ako by sme chceli aby zaberala.

Reagovat
bobis21

A kolik bys teda chtěl? Tohle teda vychází na nějakých 86%. Navíc zkresleno tím, že mezi neočkovanými jsou započítány i děti, takže reálně se dostaneme k těm 90% které vycházejí všude kam se podíváš ...

Reagovat
inferno08

A stejně tak jsou mezi očkovanými započítání i ti, kteří se nechali očkovat jen tak na oko. Viz odkaz na chlápka, co si nechal dát deset dávek za ostatní. Netuším, kolika lidí se to týká, ale pokud takový člověk skončí v nemocnici, je neprávem započítán mezi očkované.

Reagovat
bobis21

Takže tohle je celý tvůj argument? Ve chvíli kdy skutečná data potvrzují, že vakcíny fungují, přijdeš prostě s další konspirací? Víš kolik takových lidí by bylo potřeba, aby to nějak změnilo závěr o účinnosti vakcín?

Reagovat
inferno08

Počkej, teď si asi nerozumíme Já jsem na tvoji straně a jen ještě doplňuji, že procenta účinnosti vakcín mohou být snížena lidmi, kteří se za očkované pouze vydávají.

Reagovat
bobis21

Pořád mi ale přijde že těch lidí není tolik, aby to výsledky jakkoliv ovlivnilo.

Reagovat
inferno08

Těžko říct, kolik lidí jsou očkování jen jako.

Reagovat
torcida

lol vy ste lopaty fakt

Reagovat
inferno08

Ty radši vyres ten Gibraltar...

Reagovat
capaccio

Ked to ma byt povinne tak 100% ucinnost a 0 vedlajsich ucinkov. Ak to nebude splnene tak nech s tym neotravuju.

Reagovat
bobis21

1. Já nechci aby to bylo povinné

2. To nesplňuje žádné očkování - jsi tedy proti všemu očkování?

Reagovat
capaccio

Ja nie som proti ziadnemu ockovaniu. Iba proti obmedzovaniu zivota, ktore je spojene s ockovanim, kedze to nema ziadnu logiku. Kto ma zaujem nech sa ockuje kolko krat uzna za vhodne.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Talker

Fakt by se školství místo na biflování věcí nazpaměť mělo zaměřit na logiku a schopnost dát si věci do souvislostí, protože tohle už je absolutní zoufalost.

Já napíšu, že někdo vyleze s jedním konkrétním číslem a vyignoruje veškerý kontext a hned se najde další psychopat, který přinese jedno konkrétní číslo, nedá si ho do kontextu a neřeší další souvislosti. Navíc informací, kterou mu je kdokoliv s připojením na internet a ochotou hledat vyvrátit během pár minut.

Místo toho, aby ses poučil, tak věřím, že sedneš znova k internetu (pravděpodobně twitter, kde followuješ všechny konspiračky) a hodíš sem další odkaz na další jednu věc, která ti bude opět během chvíle vyvrácena.

Pokud máš 80 očkovaných ze 100 (tj 20 neočkovaných) a v nemocnici je 5 neočkovaných a 10 očkovaných, tak to neznamená, že vakcína je k hovnu. Znamená to, že zatímco každý 4. neočkovaný je v nemocnici, tak z očkovaných je tam jeden z 8, tj polovina (pouze příklad), aby to pro tebe nebylo matematicky tak náročné).

K tomu to chce vzít v potaz i demografickou situaci (kterou úplně neznáme tady), každopádně se dá předpokládat, že starší generace bude téměř plně proočkovaná, kdežto neočkovaní budou ti mladší. Takže zatímco z očkovaných v nemocnici budeš mít velkou část (třeba polovina-2/3 lidí) nad 60-70, s chronickými onemocněními a slabou imunitou, tak neočkovaní tam reálně tuhle populaci mít nebudou, protože ta je očkovaná.

Reagovat
capaccio

Ty si sa naucil jeden prikladik naspamat a papouskujes ho tu stale dookola Gratulujem ti teda, este ho tu parkrat niekde napis aby si to nezabudol.

Unika ti kontext, ze jediny problem pandemie nie su plne nemocnice ale aj ostatne veci co virus sposobuje.

Reagovat
Pato44

Ty ses fakt opice

Reagovat
capaccio

No a?

Reagovat
Pato44

Reagovat
delfin

Pokud máš 80 očkovaných ze 100 (tj 20 neočkovaných) a v nemocnici je 5 neočkovaných a 10 očkovaných, tak to neznamená, že vakcína je k hovnu. Znamená to, že zatímco každý 4. neočkovaný je v nemocnici, tak z očkovaných je tam jeden z 8, tj polovina (pouze příklad), aby to pro tebe nebylo matematicky tak náročné).

A taky to znamena, ze si prave poprel zaklady statistiky

Reagovat
bobis21

Tak o tom chci slyšet úplně všechno. Můžeš prosím rozvést?

Reagovat
delfin

Ježíš Ježíš Ježíš Ježíš Ježíš tě miluje.

Reagovat
delfin

Kolik procent zevsech 5 Ježíšů skončilo v nemocnici, prosím rozveď.

Reagovat
Mass

Tak počet hospitalizovaných je 1912 ČR, Portugalsko 1470 . To vyšší číslo u nás může bejt způsobený třeba horšim ovzdušim nebo životnim stylem a pod. V 80. letech bylo v ČSSR jedno z největších znečištění na světě (9. nejvyšší produkce skleníkových plynů) , možná že to má taky svůj vliv. No každopádně v Portugalsku tečku za kovidem neudělali, jak nám ještě před dvěma měsícema vesele tvrdili v médiích.

Jo a ty fake news čísla mám od uznávaný organizace IHME https://covid19.healthdata.org

Neřikám že nefunguje, jen řikám že nefunguje tak dobře jak si spoustu lidí myslí.

Reagovat
Benfica

CR nie je na vrchole Omikron vlny, aktualny bod nemozes porovnavat. V Portugalsku sice nespravili bodku za Covidom, ale spravili bodku za drastickymi opatreniami a lockdownami uz v oktobri.

Reagovat
Mass

Zdá se, že někteří se na ten omikron vyloženě těší, a přitom na Slovensku pořád nic.

Reagovat
Benfica

Zatial

Reagovat
Benfica

Tuna dojde vsetko neskoro

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
iamek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
AnthonyR

Tohle se většinou přihodí lidem, co "nevyleželi" chřipku. Pro sportovce nebezpečná záležitost, snad se z toho dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj nejde o nič dramatického. No jasne. Veď srdce je iba čerpadlom a pumpou na krv.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Gazdo

Nic vazne tvl… par tyzdnov… ja teda nechapem ja som presiel zapalom srdcoveho svalu a skoro az po roku a pol mi doktor povedal ze mozem zacat zlahka zase sportovat. A to som mal velmi lahky zapal. Ako toto je strasne nevyspytatelna diagnoza a kazdy lekar vravi inak. Ked som bol v nemocnici s tym tak pomaly kazdy zmenu som dostal ine info o tom odkial to mam a co ma moze cakat. Takze ani tu by som radsej neriskoval s par tyzdnami. Zivot je len jeden a radsej sezonu bez futbalu a poriadne sa doliecit (ak to vobec bude mozne - napr aguerovi zapal srdcoveho svalu z detstva teraz ukoncil karieru) a potom to skusit

Reagovat
smazaný uživatel

Už nikdy nedokáže milovat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele